Εγώ ήξερα ότι εκτός ΕΕ/ΕΟΧ υπάρχουν και άλλες χώρες χώρες που οι παίκτες τους δεν υπολογίζονται σαν ξένοι όπως Ρωσία , Σερβία και άλλες ,ενώ είναι και τρεις χώρες από τη Βόρεια Αφρική.Σουριναμέζος έγραψε:Ναι εκτός ΕΕ/ΕΟΧ όμως είναι και η Σερβία οπότε οι δύο Ζίβκοβιτς θα έπρεπε με βάση αυτού να πιάνουν θέσεις ξένων, όμως όπως γνωρίζουμε δεν πιάνουν...john4serres έγραψε:Σουριναμέζος έγραψε:Έχουμε μάθει με σιγουριά αν πιάνει θέση ξένου ή όχι εν τέλει? Σημερινό άρθρο στο inpaok για το ρόστερ αναφέρει πως μη-κοινοτικοι είναι μόνο οι Σαμάτα, Μπάμπα, Τάισον αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν απλά δεν έχουν σκεφτεί τον Οζντοεβ.
Το 2019 πχ οι Ρώσοι δεν πιάναν θέση ξένου ενώ οι Ουκρανοί (Σακχοφ, Χατσεριντι) έπιαναν όπως και ο Γεωργιανός Νινούα την μεθεπόμενη σεζόν. Με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις δεν μπόρεσα να βρω αν έχει αλλάξει κάτι ως προς τις εκτός-ΕΕ χώρες οι ποδοσφαιριστές των όποιον λογίζονται ως κοινοτικοί από την ΕΠΟ
Στον κανονισμό της ΕΠΟ δεν αναφέρονται χώρες που εξαιρούνται από τον κανόνα.
Οι ΠΑΕ SL1 μπορούν να έχουν στη δύναμή τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές,
προερχόμενους από χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε./Ε.Ο.Χ. κατ' ανώτατο όριο οχτώ
(8) εκ των οποίων έως πέντε (5) μπορεί να είναι άνω των είκοσι τριών (23) ετών. Από
αυτούς τους οκτώ (8) δύναται κάθε ΠΑΕ να χρησιμοποιεί, ανά αγώνα, ήτοι να
αναγράφονται στο Φ.Α. και να αγωνίζονται μέχρι πέντε (5), χωρίς ηλικιακό περιορισμό.
Πέρσι για παράδειγμα ο Άρης είχε κάνει ένσταση στην ΕΠΟ για τους Άγγλους Γκρέι και Αντεμπάγιο που τους εμφάνιζε σαν ξένους και έβγαλε ειδική τροποποίηση η ΕΠΟ ότι οι Άγγλοι θα λογίζονται ως κοινοτικοί Β ζώνης.
Το ερώτημα είναι ποιών χώρων οι ποδοσφαιριστές θα λογίζονται ως κοινοτικοί Β’ ζώνης για την σεζόν 2023-24
Δεν ξέρω αν αυτό άλλαξε την τελευταία διετία.