Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
Gospi

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευση από Gospi »

Εν τω μεταξυ οταν μια επιχειρηση δεν παει καλα, αλλαζει τους παντες μεχρι και τα πλακακια. Δεν τιμωρει τον πελατη.
Δεν γινεται να διαπιστωνεις οτι υπαρχει κακοδιαχειρηση και πως πληρωσες ακριβα τις λαθος επιλογες σου και να παραμενουν στην θεση τους το ΔΣ ο οικονομικος διευθυντης και απλα να σταματας να χρηματοδοτεις την επιχειρηση. Ειναι ξεκαθαρο πως δεν προκειται μ αυτον τον τροπο να αλλαξει κάτι ουτε στο κοντινο αλλα ουτε και στο μακρινο μελλον.
Η διακοπη της χρηματοδοτησης δεν ειναι απλα ημιμετρο αλλα αυτοκτονια.
Βεβαια εχει νοημα αν η επιχειρηση παει για κλεισιμο ή για πουλημα. Γτ να αλλαξεις προσωπικο σε μια επιχειρηση που δεν σε ενδιαφερει πια?
Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

Ρε συ Γκοσμπι, δεν είναι (μόνο) θέμα κακοδιαχείρισης.

Το αγωνιστικό μόνο έχει έξοδα 50Μ (όλα τα τμήματα), και τα πάγια σου έσοδα είναι στα 20Μ, χωρίς την Ευρώπη.

Τί ακριβώς διαχείριση να κάνεις.

Η σωστή διαχείριση θα ήταν το αγωνιστικό να πάει (όλο μαζί) στα 10Μ. Ξέρεις τί σημαίνει αυτό?
Ότι της πρώτης ομάδας το μπάτζετ μισθοδοσίας θα έπρεπε να είναι στα 6Μ και να κατεβάσεις στο 1Μ την ακαδημία αντί για 3Μ που είναι τώρα.

Νοικοκυρεμενη ομάδα αυτά τα νούμερα θα είχε.

Πέρσυ μίλησαν για αυτάρκεια που περιλαμβάνει και πωλήσεις, δλδ για να έχουμε αυτό το μπάτζετ στο αγωνιστικό, που προσωπικά φτάνει και περισσεύει για να πρωταγωνιστείς. (Ο κορμός των παιχτών του νταμπλ άμα βγάλεις τις παραφωνίες που δεν έπαιζαν έτσι κι αλλιώς ,δεν ξεπερνούσε αυτό το νούμερο.)

Κι από εκεί και πέρα ότι χρειαστεί να τσονταρει ο μεγαλομέτοχος. Δεν γίνεται και δε ξέρω αν μπορεί να τσονταρει 28Μ όπως έκανε κάποιες χρονιές, δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα όμως να τσονταρει έως 5.

Στάλθηκε από το RMX1931 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Δημοσίευση από Montrealiotis »

Δυο παρατηρήσεις στα παραπάνω δυο ποστ.

1. Το ότι το μετοχικό κεφάλαιο μιας εταιρείας είναι χ, δεν σημαίνει οτι αν πουληθεί μια εταιρεία θα πουληθεί σε αυτό το ποσό. Ούτε είναι μια ένδειξη του τι θα ζητήσει ο πωλητής.

2. Η χρηματοδότηση δεν έχει σταματήσει. Μέχρι τώρα πάλι φέτος μπήκαν περίπου 9Μ, όπως ανέφερε ο Taseos σε ένα άλλο ποστ, αν θυμάμαι καλά.
Άβαταρ μέλους
figurehead4

Δημοσίευση από figurehead4 »

1. Εννοείται. Ζούμε στην Ελλάδα που ζήσαμε την εποχή του χρηματηστηρίου και τις φούσκες δεξιά αριστερά να σκάνε. Προσοχή για προβληματικους: δεν λέω τον ΠΑΟΚ φούσκα. Επικεντρώνω γενικά στο ότι ο Χ αγοραστής ψάχνει να δει αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα νούμερα. Αν βρει περιουσιακό στοιχείο παλτό ανορακ των 400 χ. το χρόνο, που αν πάει να το πουλήσει θα πάρει καμία 10 Χ. βαριά, θα προσφέρει ανάλογα. Αντιστοίχως όταν οι Χ ακαδημίες απότυπώνονται λογιστικά σε μισθους προπονητών, ένοικια κτλ και όχι στα πάρα πολλά χρήματα που αποδεδειγμένα φέρνουν δυνητικά, ο πωλητής ζητά δικαίως παραπάνω.

2. Φυσικά και έβαλε. Δεν τα χάρισε όμως. Τα χρέωσε στον ΠΑΟΚ και θα τα πάρει όταν πουλήσει. Αν δεν τα πάρει θα είναι γιατί θα του πει ο Χ αγοραστής πως αυτά που βρίσκει στον ΠΑΟΚ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικοτητα. Αυτό όμως δεν.είναι και το πρόβλημα γενικά στον ΠΑΟΚ; Ότι για Χ λόγους τα τελευταία χρόνια πέφτει η αληθινή αξία της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα φουσκώνουν τα έξοδα; Και επιπλέον συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη, αναμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα;

Ποιος φταίει γι αυτό; Εγώ κι εσύ;
Ο Σαββίδης τα έκανε, ο Σαββίδης τα πληρώνει. Ποιο το πρόβλημα; Αν κάποιος τώρα το θεωρεί αυτό ευεργεσια, ε καλά, ας έχουμε διαφορετική γνώμη.

Απαραίτητες διευκρινήσεις για πορωμενους.
Δεν θέλω να φύγει ο Ιβάν.
Δεν εμπιστεύομαι άλλον
Δεν ξέρω αν ο Μυστακίδης θέλει να κάνει μεγάλο τον ΠΑΟΚ
Θεωρώ πολύ ανησυχητικό το ότι μια εχθρική κυβέρνηση μας διαλέγει διαδοχή κατασταση
Μου θυμίζει Παντελάκη με ΠΑΣΟΚ το 84 σε όλα εκτός του λαού που δεν διώχνει τον Σαββιδη
Αν κάτι γίνεται, το δρομολογει ο ίδιος ο Σαββιδης
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Δημοσίευση από Montrealiotis »

Αν όσα λεφτά έβαλε δεν είχαν κανένα αντίκρυσμα και ο ΠΑΟΚ παρέμενε εκει που ήταν σταθερά 4ος, ναι θα ανήκε στην κατηγορία, αυτός τα εκανε, αυτός τα πληρώνει.
Εν τω μεταξύ, σου έφερε 2 Νταμπλ, 4 κύπελλα, 6-7 τελικούς, ευρωπαϊκή διάκριση. Με λίγα λόγος σου έφερε πάνω από τους μίσους τίτλους της ιστορίας σου και εκανε τον Παοκτση περήφανο. Και όλα αυτά, από την τσέπη του. Άρα ναι, είναι ο ευεργέτης του ΠΑΟΚ.
Το οτι έχει υπάρξει μια κάποια ακατανόητη διοικητική πολιτική δεν αναιρεί τίποτα από όλα αυτά. Ακόμα και αυτά όμως, αυτός τα πληρώνει.
Ας μην πάμε λοιπόν στο άλλο άκρο. Κριτική μεν αλλά και αναγνώριση δε.
Asimos

Δημοσίευση από Asimos »

Ο Μπάμπα ήταν καύλα του Γιώργη. Δεν υπάρχει λόγος να αναρωτιόμαστε γιατί ήρθε και γιατί παίρνει 1Μ το χρόνο.
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Χάθηκε να καυλωσει με κανέναν καλύτερο;
Άβαταρ μέλους
buffalobill4

Δημοσίευση από buffalobill4 »

Άμα ο Γιώργης έχει καβλες τύπου μπαμπά και όχι να κάνει ομαδαρα και να γαμησει τα πρεκια του ποκ, άστα κλαφτα.
Asimos

Δημοσίευση από Asimos »

Λύνω την απορία γιατί ήρθε 2ο βαρβατο αριστερό Μπακ όχι με τι καυλώνει ο μικρός.

Ας μείνουμε στο γιατί, όχι στο πως.
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Parolos έγραψε:Ρε συ Γκοσμπι, δεν είναι (μόνο) θέμα κακοδιαχείρισης.

Το αγωνιστικό μόνο έχει έξοδα 50Μ (όλα τα τμήματα), και τα πάγια σου έσοδα είναι στα 20Μ, χωρίς την Ευρώπη.

Τί ακριβώς διαχείριση να κάνεις.

Η σωστή διαχείριση θα ήταν το αγωνιστικό να πάει (όλο μαζί) στα 10Μ. Ξέρεις τί σημαίνει αυτό?
Ότι της πρώτης ομάδας το μπάτζετ μισθοδοσίας θα έπρεπε να είναι στα 6Μ και να κατεβάσεις στο 1Μ την ακαδημία αντί για 3Μ που είναι τώρα.

Νοικοκυρεμενη ομάδα αυτά τα νούμερα θα είχε.

Πέρσυ μίλησαν για αυτάρκεια που περιλαμβάνει και πωλήσεις, δλδ για να έχουμε αυτό το μπάτζετ στο αγωνιστικό, που προσωπικά φτάνει και περισσεύει για να πρωταγωνιστείς. (Ο κορμός των παιχτών του νταμπλ άμα βγάλεις τις παραφωνίες που δεν έπαιζαν έτσι κι αλλιώς ,δεν ξεπερνούσε αυτό το νούμερο.)

Κι από εκεί και πέρα ότι χρειαστεί να τσονταρει ο μεγαλομέτοχος. Δεν γίνεται και δε ξέρω αν μπορεί να τσονταρει 28Μ όπως έκανε κάποιες χρονιές, δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα όμως να τσονταρει έως 5.

Στάλθηκε από το RMX1931 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δηλαδη οταν απεκτησε την ΠΑΕ ο Ιβαν δεν ηξερε οτι αγοραζει μια ομαδα που παντα τα έξοδα θα ξεπερνανε τα εσοδα? Μεχρι το νταμπλ δεν εβλεπε οτι καθε χρηση ηταν ζημιογονα? Και οπως φανηκε ουτε η ευρωπη επαρκει για την καλυψη των ζημιων, αν δεν ειναι τσου λου.
Και φυσικα ολα τα παραπανω ξανα αποδεικνυουν ποσο ανεδαφικος κ αστειος ειναι ο στοχος της αυταρκειας, και ιδιως οταν τιθεται οχι τωρα λογω αναγκης, αλλα εξ αρχης ως σταθερο πλανο λειτουργιας της ΠΑΕ. Δηλαδη με τοσους οικονομικους διευθυνταδες και τοσους συμβουλατορες κατεληξε ο Ιβαν πως ο ΠΑΟΚ του υποβαθμισμενου ελληνικου πρωταθλήματος θα καταφερει να εχει συνεχη παρουσια στο τσου λου, αρα σχεδον χρονια παρα χρονια πρωταθλητης, και ταυτοχρονα να βγαζει παιχταραδες απο την ακαδημια του τοσους ωδτε και να χει να πουλαει αλλα και να επανδρώνουν την ομαδα. Για γελια και για κλαματα.
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Asimos έγραψε:Ο Μπάμπα ήταν καύλα του Γιώργη. Δεν υπάρχει λόγος να αναρωτιόμαστε γιατί ήρθε και γιατί παίρνει 1Μ το χρόνο.
Αρα για καυλες υπαρχουν φραγκα, για τα κενα που καινε στα @@ μας! Φοβερη αντιμετωπιση της ομαδας λοιπον. Το.προσωπικο μας παιχνιδι για να ξεκαυλωνουμε στον βαθμο π θελουμε και δεν πα να βγαινει και 4η.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Guitarman έγραψε:[

Αυτό όμως είναι θέμα εικασιών. Εχω βαρεθεί να βλέπω στο φόρουμ κόσμο να βρίζετε γιατί ο ένας πιστεύει το Α και ο άλλος ο Β. Κανείς όμως δε παραθέτει facts. Όλα είναι "πιστεύω" "νιώθω" και η κουβέντα καταλήγει ποιος την έχει πιο μεγάλη την... "πίστη". Για αυτό δε γράφω και τακτικά.

.
Γι αυτο ακριβως πρεπει να γραφεις .Γιατι το ποιος την εχει πιο μεγαλη την πιστη κουρασε αφανταστα.Χρειαζονται τετοιες φωνες.
Άβαταρ μέλους
figurehead4

Δημοσίευση από figurehead4 »

Montrealiotis έγραψε:Αν όσα λεφτά έβαλε δεν είχαν κανένα αντίκρυσμα και ο ΠΑΟΚ παρέμενε εκει που ήταν σταθερά 4ος, ναι θα ανήκε στην κατηγορία, αυτός τα εκανε, αυτός τα πληρώνει.
Εν τω μεταξύ, σου έφερε 2 Νταμπλ, 4 κύπελλα, 6-7 τελικούς, ευρωπαϊκή διάκριση. Με λίγα λόγος σου έφερε πάνω από τους μίσους τίτλους της ιστορίας σου και εκανε τον Παοκτση περήφανο. Και όλα αυτά, από την τσέπη του. Άρα ναι, είναι ο ευεργέτης του ΠΑΟΚ.
Το οτι έχει υπάρξει μια κάποια ακατανόητη διοικητική πολιτική δεν αναιρεί τίποτα από όλα αυτά. Ακόμα και αυτά όμως, αυτός τα πληρώνει.
Ας μην πάμε λοιπόν στο άλλο άκρο. Κριτική μεν αλλά και αναγνώριση δε.
Έτσι είναι. Αναγνώριση και τιμή του πρέπει, ό, τι και να γίνει. Εννοώ αν αυτός αποφασίσει να φύγει.
Προσωπικά τον έχω τόσο ψηλά, που ο φόβος μου για τον Χ μελλοντικό επενδυτή που θα φέρει μια καθόλα εχθρική κυβέρνηση θα φύγει μόνο αν πει ότι παραδίδει σε καλά χέρια.

Δεν θα τα χαλάσουμε στο ευεργέτης. Για μένα επιχειρηματίας είναι που έδωσε και πήρε. Όχι λεφτά. Πιο πολύτιμα πράγματα. Βγάζω τον αόριστο. Δίνει και παίρνει. Μην πάει αλλού ή κουβέντα από κάποιους.
Άβαταρ μέλους
Bono.

Δημοσίευση από Bono. »

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Bono. την Κυρ 20 Αύγ 2023, 12:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Bono.

Δημοσίευση από Bono. »

Διαβάζοντας την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα που άνοιξε ο κιθαρίστας κ τα όσα παρέθεσε (που φυσικά δεν αμφισβητώ) κ με δεδομένη την μικρή σχέση που έχω με οικονομικά στοιχεία, ισολογισμούς, καθαρές θέσεις κλπ κάποιες σκέψεις που έκανα.
Παρολες λοιπόν τις αξιοπρόσεκτες πωλήσεις που έχουν γίνει σχεδόν καθεστώς (δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη ομάδα που να πουλάει με τόσο μεγάλη ευκολία), η επιχείρηση είναι διαρκώς μέσα οικονομικά.
Παίρνοντας ακόμα και το αισιόδοξο σενάριο, ότι ο ιδιοκτήτης της θέλει αλλά δεν μπορεί (κ όχι το ότι δεν θέλει καν) κ με δεδομένο το μη ευνοϊκό περιβάλλον κ για αυτόν κ γενικότερα για όλους τους Ρωσοεξαρτωμενους επιχειρηματίες, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση του ΠΑΟΚ, είναι σχεδόν απελπιστικά απαισιόδοξη.
Ο πόλεμος ακόμα κ αύριο να τελειώσει, θα συνεχίσει ο οικονομικός πόλεμος απέναντι στην Ρωσία κ οτι εξαρτάται απ αυτήν, για αρκετά χρόνια ακόμα, άρα το περιβάλλον για τον Σαββίδη θα είναι άκρως εχθρικό.
Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας, έχοντας ως δεδομένο την 10+ετη παρουσία του Ιβάν, δεν νομίζω οτι κανεις σώφρων άνθρωπος μπορεί να ελπίζει οτι θ αλλάξει, οι αποφάσεις θα παίρνονται με τον γνωστό αργόσυρτο σοβιετικο τρόπο κ αποκλειστικά απ αυτόν, που θα συνεχίσει να διοικεί μέσω του ολογράμματος του.
Οι γνωστοί με το μηδενικό ειδικό βάρος κ χωρίς την παραμικρή αξιοπιστία κ δυνατότητα πρωτοβουλίας θα συνεχίσουν να παριστάνουν, αυτούς που τρέχουν τον ΠΑΟΚ κ οι Κουλεριακηδες κ οι Ντελιες θα πουλιούνται, πριν ακόμα βγουν απ το αυγό τους κ πριν προσφέρουν τον παραμικρό τίτλο στην ομάδα.

Κλείνοντας θα (ξανα)πω οτι για μένα κομβικό γεγονός στο να καταλάβω τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ κ πηγή όλης αυτής της απαισιοδοξίας μου, ήταν η πώληση Ακπομ, ένα βήμα πριν την διεκδίκηση των ομίλων του Τσουλου κ των εκατομμυρίων που θα συνεπαγοταν....Είμαι σίγουρος ότι καμία ομάδα στον κόσμο δεν θα έκανε αυτό που αποφάσισε τότε ο ιδιοκτήτης της κ μάλιστα για ψίχουλα....πράγμα που για μένα σήμαινε την κατάργηση κάθε ποδοσφαιρικής αλλά κ στενά οικονομικής λογικης, όπως αυτής που μας παρέθεσε όμορφα ο κιθαρίστας κ τον ευχαριστώ για αυτό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”