Ιβάν Σαββίδης VI

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
Taseos

Re: Ιβάν Σαββίδης VI

Δημοσίευση από Taseos »

tzoker έγραψε:Αν δεν κάνω λάθος η ΕΕ ήταν από την ίδια τράπεζα. Προφανώς σε πλειοδοτικους διαγωνισμούς δεν τίθεται θέμα χαρης. Αυτό είναι ξεκάθαρο, δίνεις περισσότερα παίρνεις τη δουλειά. Απλά θεωρώ ότι με την επόμενη κυβέρνηση ίσως να υπήρχαν εμπόδια αναφορικά με την λίστα αποδοχής των τραπεζών και τη μετοχική σύνθεση του σχήματος, αλλά δεν μας αφορά κιόλας και είναι εικασίες. Το πρόβλημα σίγουρα δεν ήταν ο ΠΑΟΚ όμως αλλά άλλης φύσης.

Τέλος πάντων, στην διαδικασία ανάδειξης του πλειοδότη αυτή κάθε αυτή ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε κανένα ρόλο, είναι ξεκάθαρο αυτό. Στη γενικότερη ανάδειξη της αξιοπιστίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη όντας και η πρώτη επένδυση στη χώρα πιθανόν να βοήθησε.
Σωστά επενεκδοθηκε από την ίδια( νέα κρατικοποιημένης πλέον)

Η κοινοπραξία λοιπόν, απέκτησε νέα εγγυητική επιταγή, της τάξης των 24 εκατ.ευρώ, που απαιτείται για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η νέα επιταγή έχει ήδη εκδοθεί και ανανεωθεί στο διατραπεζικό σύστημα πληρωμών Swift και αναμένεται να εμφανιστεί στο λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ. Εκδότρια είναι εκ νέου η ρωσική τράπεζα Promsvyazbanκ, που μετά την κρατικοποίηση και ένταξη της σε καθεστώς προσωρινής διαχείρισης από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, λειτουργεί κανονικά έχοντας λάβει επιπλέον ρευστότητα.

Σημειώνεται πως η Promsvyazbanκ, ένατη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της χώρας με έδρα στη Μόσχα και πάγια αξίας 1,3 τρισ. ρουβλίων, λειτουργούσε από το 1995 και ανήκει στους αδερφούς Ντιμίτρι και Αλεξέι Ανάνιεφ, οι οποίοι κατείχαν το 50,03% των μετοχών της. Όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, η τράπεζα θα περάσει σε ειδικό fund που θα δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
icue

Δημοσίευση από icue »

Ο Σαββιδης δεν ηρθε απο τον ουρανο μια μερα στην χωρα. Ηταν προεδρος του συμβουλιου αποδημου ελληνισμου για τις χωρες της πρωην σοβιετικης ενωσης. Ειχε παρε δωσε και με τις κυβερνησεις και με το οικουμενικο πατριαρχειο. Το οτι δεν τον ξεραμε εμεις, δεν σημαινει οτι ηταν αγνωστος και θα ειχε καποιο θεμα να ερθει να επενδυσει.

Φυσικα και θα ελεγθει και θα εχει και επικοινωνια με την εκαστοτε κυβερνηση. Δεν λεει κανεις το αντιθετο. Αλλα το πως βοηθησε ο ΠΑΟΚ στις δουλειες του, για μενα παραμενει μυστηριο. Ισα ισα που χωρις τον ΠΑΟΚ δεν θα ειχαν το παραμικρο πατημα για να του επιτεθουν. Ξεχναμε μαλλον τα εκτακτα για το ματς με την χαρτινη και δεκαλεπτα αφιερωματα σε δελτια ειδησεων. Την καταδρομικη στα γραφεια του Εθνους. Τον πολεμο που δεχτηκε για αυτο το ρημαδι προστιμο της ΣΕΚΑΠ που ακομα και σημερα να ρωτησεις 10 ατομα στους δρομους της Θεσσαλονικης, οι 7 θα σου πουν οτι το σβησε ο συριζα.

Επισης ποτε δεν προσπαθησε να μετατρεψει τον κοσμο του ΠΑΟΚ σε δικο του στρατο, οπως κανουν συνεχως οι ιδιοκτητες του ΠΟΚ. Ποτε δεν επεσε γραμμη να υποστηριξει ο κοσμος, επιλογες πολιτικων που υποστηριζε. Εναν Ζαγορακη καταφερε να βγαλει, αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα εβγαινε για πλακα και μονος του. Ελαχιστοι γνωριζαν την υποστηριξη του στον Τζιτζικωστα στις εσωκομματικες. Ο Ορφανος στις δημοτικες πηγε ακλαφτος και ο Ταχιαος θα εβγαινε για πλακα, αν δεν ηταν τοσο στοκος και απλα κρατουσε ενα πιο χαμηλο προφιλ.

Ακομα και στα ποδοσφαιρικα ο κοσμος του ΠΑΟΚ χαρταετο πετουσε. Θα ειχαμε συμπεριφορες βουλευτων οπως τοτε με τις Μαρουπες στον Πειραια ή στην Αθηνα και θα βρισκαν την ψηφο τους στις επομενες; Ουτε για πλακα.

Οποτε οταν δεν εχει το λαικο ερισμα που σου δινει η ιδιοκτησια μιας ομαδας, για να μπορεσεις να πιεσεις την κυβερνηση για να κανεις τις δουλειες σου (οπως πανω κατω καποιοι λετε) ειναι σαν μην εχεις καν την ομαδα.
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Ο Μυστακίδης αγοράζει κάθε χρόνο διαρκείας σε σουίτα πολύ υψηλού τιμήματος και παρακολουθεί ζωντανά μέσα στην Τούμπα πολύ λίγους αγώνες του ΠΑΟΚ. Προχθές βρέθηκε στο γήπεδο γιατί είναι στην βίλα του στο Πευκοχώρι για τις θερινές διακοπές του.
Καμμία σχέση ούτε για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ΠΑΟΚ, ούτε για ψήγμα έστω συνδιοίκησης.
ΥΓ. Γιάννη, δώσε το πράσινο φως να πάρουμε παίκτες, βοήθησε την ομάδα. Σε λίγο θα βάλουμε φανέλα εμείς!
Asimos

Δημοσίευση από Asimos »

kos έγραψε:Αυτός ο κακός ο ΠΑΟΚ ρε παιδί μου.
Και έχασε 150 εκ και τον κυνηγάνε γιατί τον πήρε.

Τι να πω... Αν έχει τέτοια προβλήματα σε τον ρίξει στην γ εθνική... Δικός του είναι ότι θέλει κάνει...
Μηπως να ρωτησεις και ΑΦΜ και Ε9?
mod team
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Γερασιμου μιλησες μαζι του και στο ειπε? Δεν καταλαβαινω αν και εκανα το λαθος και συμμετειχα και εγω αυτη την κουβεντα.Δεν χρειαζεται να την τροφοδοτουμε και εμεις.ΟΤΑΝ και ΑΝ προκυψει κατι χειροπιαστο τοτε ναι να το συζητησουμε,διαφορετικα θα μπλεξουμε παλι σε ανουσιες αντιπαραθεσεις υπερ και κατα μιας πιθανης αλλαγης στο ιδιοκτησιακο που μονο κακο θα κανει στην ομαδα.
Άβαταρ μέλους
navigator11

Δημοσίευση από navigator11 »

Τι να πω... Αν έχει τέτοια προβλήματα σε τον ρίξει στην γ εθνική... Δικός του είναι ότι θέλει κάνει...
Δεν το έκανε βέβαια ποτέ, σε μια περίοδο που ακόμα υπήρχε το ... παραθυράκι να ακολουθήσει τον δρόμο της ... σύσφιξης σχέσεων με την αθάνατη ελληνική επαρχία, σαν τον τίγρη. Προτίμησε να πιεί ... τσάι αντ'αυτού. Υποθέτω πως το θυμάσαι ακόμα.
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

Δημοσίευση από abc_o_ karpouzas »

Ποια είναι η άποψη σου για τον Σαββίδη;

Καθαρά λόγια μπορείς να γράψεις;

Να συνεχίσουμε μαζί ή όχι;
Άβαταρ μέλους
figurehead4

Δημοσίευση από figurehead4 »

aivas19 έγραψε:
Δηλαδη ο Γουμενος και ο Μπατατουδης ηταν πρωθυπουργοι της Β. Ελλαδας; [FACE WITH TEARS OF JOY][FACE WITH TEARS OF JOY][FACE WITH TEARS OF JOY] ΣΑΤΑΝΑ[/quote]
Όχι αδερφέ, μπήκαν και μεσα μην σου πω
Θα μπορούσα βλέπεις να ειρωνεύομαι κι εγώ αλλά δεν θέλω.

Να σου πω και κάτι; Δεν έχει νόημα να σπάμε το κεφάλι μας. Εγώ πιστεύω ότι μόνο κέρδος έχει (πολύπλευρο), εσύ πιστεύεις πως μόνο χασούρα έχει, όλα ΟΚ. Δεν χρειάζεται να πείσουμε ο ένας τον άλλον, ούτε όμως και να γελάμε σε βάρος του αλλου

@napoli4
Σου απαντώ εδώ για αυτό που έγραψες στα Οικονομικά της ΠΑΕ
Δεν περιμένω ούτε ελπίζω σε κανέναν Μυστακίδη. Δεν έχω ιδέα ποιος είναι και τι μπορεί να κανει
Προσπαθώ να καταλάβω που το πάει ο Ιβάν κι έγραψα 3 διαφορετικές εκδοχές.
Ούτε γνώση έχω, ούτε γνώμη μπορώ να σχηματίσω, αφού δεν έχω ακόμη όλη τη γνώση/πληροφορία
Asimos

Δημοσίευση από Asimos »

Asimos έγραψε:

mod team
Σιγά ρε εδώ ο άλλος ήθελε τον ιατρικό φάκελο του Ιβάν για να σχηματίσει άποψη και σας πείραξε που ρώτησα ηλικία και διαμονή;
miselinio

Δημοσίευση από miselinio »

Οι ποντιοι ειναι ντομπροι
εσυ εξαφανιστηκες
το στομα δε στο κλεισαν
οπως λεν την ροη χρηματων εκ Ρωσιας
μιλα στον λαο
τι θελεις να κανεις;
τοσο πια μας σιχαθηκες.
Άβαταρ μέλους
Taseos

Ιβάν Σαββίδης VI

Δημοσίευση από Taseos »

Μιλά βιρνα
Άβαταρ μέλους
Fawkes

Δημοσίευση από Fawkes »

tzoker έγραψε:Κάνω ένα τελευταίο σχόλιο καθώς δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα πολιτικά, ούτε οι επιχειρήσεις του Ιβάν γενικότερα σε θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ. Μου αρκεί η τεράστια συνεισφορά του στον ΠΑΟΚ και δεν χρειάζεται ποτέ να μάθουμε αν οι σκέψεις για λοιπές επενδύσεις προηγήθηκαν ή ακολούθησαν.

Κανένας επιχειρηματίας δεν έρχεται στην Ελλάδα να επενδύσει χωρίς να έχει μιλήσει με την κυβέρνηση. Ο Ιβάν αγόρασε τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι 2012 πληρώνοντας χρέη προς το ελληνικό δημόσιο και καλοκαίρι 2013 έγινε η πρώτη επένδυση στην Ελλάδα με τη ΣΕΚΑΠ. Υπάρχει η δήλωση Ιβαν για προσέγγιση από τον τότε πρωθυπουργό Σαμαρά και το πως προέκυψε. Ο πόλεμος στον Ιβάν ξεκίνησε επί της ουσίας με την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ από τον Μητσοτάκη το 2016 και της αντιπολίτευσης που έκανε στην κυβέρνηση Σύριζα. Όταν ο Μητσοτάκης κατήγγειλε ως φωτογραφική την τροπολογία με το σβήσιμο του προστίμου που αφορούσε την ΣΕΚΑΠ ξέσπασαν και εσωκομματικές αντιδράσεις καθώς μέχρι τότε είχε καλές σχέσεις με τη ΝΔ. Καλή σχέση είχε και με την κυβέρνηση Σύριζα και υπάρχουν και οι δηλώσεις Ιβάν για τον Τσίπρα και την παρομοίωση του με πρωθυπουργό άλλης χώρας. Και εκεί όμως υπήρχε μερίδα πολιτικών που δημιουργούσε πρόβλημ και έβαζε εμπόδια.

Η στοχοποίηση του έχει να κάνει με ένα σάπιο σύστημα, που διοικείται από συγκεκριμένους επιχειρηματίες μέσω συγκεκριμένων πολιτικών και της πλειοψηφίας των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, που έχαναν δουλειές. Αυτό επιδεινώθηκε με την αλλαγή κυβέρνησης.

Οι δουλειές του κάθε επιχειρηματία δεν πρέπει όμως να μας αφορούν.

Εμείς είμαστε υπόχρεοι και ευγνώμονες για πάντα στον Ιβάν για ότι έκανε στον ΠΑΟΚ και άλλον σαν αυτόν η ιστορία δείχνει ότι πιθανόν να μη ξαναβρούμε. Αν είχε όφελος από τον ΠΑΟΚ ή όχι δεν αλλάζει ότι του χρωστάμε πάρα πολλά και πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν πριν την εκδήλωση της λογικής απογοήτευσης που έχουμε τα τελευταία χρόνια.
Όαση το σχόλιο σου

Sent from my Mi A3 using Tapatalk
kos

Δημοσίευση από kos »

Asimos έγραψε:

mod team
Ήθελε να ρωτήσει κάτι;
billagorn

Δημοσίευση από billagorn »

Τι κοινό έχουν γαύροι, βαζελοι, χανουμια και ληκια?
1) πολλοί έδωσαν συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση. Αντίθετα, πολλοί δικοί μας γκρίνια γκρίνια γκρίνια.
2) Στηρίζουν λυσσαλέα την ομάδα τους, πολλές φορές διαστρεβλώνοντας ακόμα και την πραγματικότητα. Για την ομάδα τους δε σηκώνουν κουβέντα .Παλιά μου άρεσε που εμείς δεν είμαστε έτσι, και είναι κάτι που μας ξεχωρίζει απ' αυτούς.
Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια, σιγά σιγά νιώθω ότι θα προτιμούσα αυτή τη λυσσαλέα στήριξη στην ομάδα μας, οποίοι παίκτες κι αν παίζουν. Παρά αυτό το μυαλοπωλητιλικι, και το αυτομαστιγωμα, και όχι το πέναλτι του Ντελια ήταν αυστηρό και τα @@ μας κουνιούνται. Εκεί έχω φτάσει με τόση μιζέρια και τοξικότητα. Πλέον και μετά από επιτυχίες. Συνεχίστε, και σ ανώτερα, διωξιμο Σαββίδη με πέτρες όπως οι γαύροι το 10.
kos

Δημοσίευση από kos »

abc_o_ karpouzas έγραψε:

Ποια είναι η άποψη σου για τον Σαββίδη;

Καθαρά λόγια μπορείς να γράψεις;

Να συνεχίσουμε μαζί ή όχι;
Να σου πω.
Μεγάλη κουβέντα.
Αν υπάρξει κάποιος που να εγγυηθεί μακροχρόνιο πρωταθλητισμό, με οργάνωση και σχέδιο θα ήμουν σίγουρα υπέρ της αλλαγής.
Σήμερα στον ορίζοντα υπάρχει μόνο αβεβαιότητα...
Θα κρατήσει 1 χρόνο; 5; 10; Κανένας δεν ξέρει.
Είναι ο πόλεμος; Είναι προσωπικά θέματα; Κανένας δεν ξέρει.
Υπάρχει και το άλλο.
Η ποιότητα της διαδοχής κατάστασης... Καμία εμπιστοσύνη
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Διοικητικά”