Βιβλία

Ταινίες, Μουσική, Games και ότι αλλό σχετικό...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Platon

Re: Βιβλία

Δημοσίευση από Platon »

ΑποστόληςΑ έγραψε:
vanroy έγραψε: ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
Steven Pressfield

Εκδόσεις: Πατάκη 2001
Σελίδες: 552
+1
Φοβερο βιβλιο, το εχω διαβασει και στα γερμανικα αλλα και στα αγγλικα...

Ο Pressfield δεν παιζεται...ειναι πιο Ελληνας απο τους πολλους "Ελληνες"...
Αξιζει να διαβασετε και καποια αλλα βιβλια του, οπως "Οι αρετες του πολεμου", "Η ματωμενη εκστρατεια" , "Aνεμοι Πολεμου" και "Οι τελευταιες Αμαζονες".

Μπραβο παιδια Vanroy και Αποστολη !!!!
Άβαταρ μέλους
Kevin

Δημοσίευση από Kevin »

Hideguti έγραψε:Φραντς Κάφκα - "Η Δίκη"
Φοβερό βιβλίο! Αλλά από κάποιο σημείο και μετά σε μπερδεύει λίγο με το τι γίνεται!

Εγώ τώρα διαβάζω την "Φόνισσα" του Παπαδιαμάντη. Κλασσικό αλλά αξίζει κι ιδίως στην αρχική έκδοση.
Άβαταρ μέλους
vanroy

Δημοσίευση από vanroy »

Μόνο σε 6 σελίδες γραφτήκαν πολλά καλά και ακουστά βιβλία. Και λες τι να επιλέξω. Πάντως είμαι λάτρης του "χαρτιού", οπότε Πλάτωνα το βιβλίο που προτείνεις θέλω να το πάρω σε βιβλίο. Εχει άλλη μυσταγωγία το βιβλίο (αλλά και οι εφημερίδες).

Ασχετο, αλλά όποτε τα κανάλια επιλεξουν να προβάλουν τέτοιου είδους παραγωγές συνήθως πατώνουν. Οπότε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης πάει πάλι σε μας που συνήθως επιβραβεύουμε τα trash προγράμματα. Βρίζουμε βρίζουμε αλλά μας δίνουν αυτό που θέλει η πλειοψηφία (αυτή η ρημαδα η δημοκρατική πλειοψηφία) http://www.greektube.org/content/view/40455/2/
Άβαταρ μέλους
Swordfire

Δημοσίευση από Swordfire »

Εχω μια αρκετα πληρη εικονα γυρω απο τον καφκα και μπορω να πω οτι πλεων αυτη η αντιεξουσιαστικη-φοβοεξουσιαστικη του ανασφαλεια ειναι συναρπαστικη στην αρχη αλλα μετα απο 3 βιβλια κατανταει κουραστικη και ορισμενες φορες εκνευριστικη...
Άβαταρ μέλους
Kevin

Δημοσίευση από Kevin »

Πολύ καλό το "39 Σκαλοπάτια" του John Buchan που πρότεινε κι ο araya4, σε στυλ θρίλερ και περιπέτειας. Κι επίσης πολύ καλά είναι τα βιβλία που έχει γράψει ο John Steinbeck μεταξύ των οποίων τα: "Άνθρωποι Και Ποντίκια", "Τα Σταφύλια Της Οργής" (βραβεύτηκε με Πούλιτζερ και Νόμπελ) και "Ανατολικά Της Εδέμ".
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Ο κόσμος της Σοφίας.

Του Νορβηγού συγγραφές φιλόσοφου και φαν της Βαλερέγκα Jostein Guaarder.

Η Σοφία είναι ένα μικρό κοριτσάκι που δέχεται μηνύματα μέσω αλληλογραφίας απο κάποιον άγνωστο αποστολέα.

Τα μηνύματα αυτά τις αλλάζουν σταδιακά την ψυχοσύνθεση της ζωής της και τον τρόπο σκέψης της για όλα όσα την απασχολούν στην ζωή της.

Στην συνέχεια.......(διαβάστε το)

Στα μηνύματα αυτά έντεχνα ο συγγραφέας διδάσκει τα πάντα για την φιλοσοφία απο την Ελληνική αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Εντυπωσιακές οι γνώσεις του στα περί Αρχαίου Ελληνικού κόσμου και πανέξυπνος απλοϊκός τρόπος γραφής για κατανάλωση του βιβλίου σε λίγα μερόνυχτα.

Υ.Γ
Αν ήμουν υπουργός Παιδείας θα το είχα στα σχολεία στο Γυμνάσιο.
Άβαταρ μέλους
paok4kyriakos

Δημοσίευση από paok4kyriakos »

Gash το έχω αυτό το βιβλίο και είναι όπως τα λές! Πολύ ωραίο και όντως τα παιδιά πρέπει να το έχουν στα σχολεία τους!
araya4

Δημοσίευση από araya4 »

Για να μην το κουρασω, το βιβλιο "ο κοσμος της σοφιας" που ειπε ο gash, ειναι πολυ καλο και προσωπικα θα το βαθμολογουσα 8/10. Απο Σταινμπεκ που ειπε ο αδερφος ο Kevin, διαβασα το "ανθρωποι και ποντικια" (7/10), εκδοσεις Γραμματα, το οποιο ισως να χανει απο τη μεταφραση του εκδοτικου οικου. Οι πολλοι παντος λενε πως το καλυτερο ειναι "τα σταφυλια της οργης" του ιδιου. Τριτο γνωστο του και επισης ενδιαφερον ειναι και το "ο δρομος με τις φαμπρικες".
Άβαταρ μέλους
Kevin

Δημοσίευση από Kevin »

Τα δύο τελευταία τα έχω διαβάσει, οπότε: "Τα Σταφύλια Της Οργής" (8/10) και το προτείνω ανεπιφύλακτα, "Ο Δρόμος Με Τις Φάμπρικες" (7/10).
Άβαταρ μέλους
Slade

Δημοσίευση από Slade »

Hideguti έγραψε:
Άρης Αλεξάνδρου - "Το Κιβωτιο"
Πραγματικά εξαιρετικό μυθιστόρημα.
Διαβάστε το όπωσδηποτε !
Άβαταρ μέλους
Slade

Δημοσίευση από Slade »

Επίσης ένα βιβλίο που διάβασα τον τελευταίο καιρό και το προτείνω ανεπιφύλακτα .

ΓΚΡΙΖΑ ΕΛΛΑΔΑ - Η Ανατομία Του Ελληνικού Συνδρόμου του Γιώργου Στάμκου

«Αυτό το βιβλίο αποτελεί μια γροθιά στο στομάχι του κάθε εφησυχασμένου Έλληνα για την πορεία της χώρας. Ο συγγραφέας επιτίθεται σε κάθε μέτωπο αυτού που ο ίδιος θεωρεί ελληνική κακομοιριά, που περιλαμβάνει τον εθνικισμό, το δημογραφικό πρόβλημα, το πρόβλημα των μεταναστών, τον επερχόμενο πόλεμο των πολιτισμών, την έλλειψη δημοκρατικής σκέψης κλπ.»
Άβαταρ μέλους
diniko80

Δημοσίευση από diniko80 »

τον αυγουστο διαβασα τρια βιβλιαρακια....

οταν εκλαψε ο νιτσε.....μου αρεσε παρα πολυ 8/10

μπουκοφσκι: πολη των αγγελων ειμαι φαν οποτε 7/10

σκοτωστε το ρομελ: (δεν ειχα βρει το αρετες του πολεμου): και τα δυο του πρεσφιλντ 5/10

ψηθηκα να διαβασω:

Οι Αρετες του Πολεμου,

Τσαρλς Μπουκόφσκι - "Σημειωσεις ενος Πορνόγερου

Άρης Αλεξάνδρου - "Το Κιβωτιο"

Φραντς Κάφκα - "Η Δίκη"

John Steinbeck:"Τα Σταφύλια Της Οργής" φετος το χειμωνα....

ριπορτ αναμενεται το μαη που θα μαστε καλα :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος diniko80 την Πέμ 03 Σεπ 2009, 21:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
jibbie

Δημοσίευση από jibbie »

δεν ξερω αν εχει αναφερθει απο καποιον αλλο, ειναι παντως εξαιρετικα επικαιρο.. :D

Τα μαυρα φεγγαρια του έρωτα - Πασκαλ Μπρυκνερ

Στα μαύρα φεγγάρια του έρωτα έχουμε να κάνουμε μια διπλή ιστορία: απ' την μια ανελέητη καταγραφή της ερωτικής "έκπωσης" κι απ' την άλλη μια ιστορία "κεκλεισμένων" των θυρών, μέσα στον περιορισμένο χώρο ενός καραβιού. Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα είναι πρώτα απ' όλα ένα μυθιστόρημα της "αγριότητας". Οι ήρωές του, πλάσματα σημαδεμένα με το στίγμα μιας συναισθηματικής αναπηρίας, καταλήγουν να βρίσκουν την ευτυχία μονάχα με το μίσος.

Οποιαδηποτε ομοιοτης με πραγματικα προσωπα που πηραν μεταγραφη στον ΠΑΟΚ στο 90'+ ειναι εντελως συμπτωματικη.
araya4

Δημοσίευση από araya4 »

Αδερφε diniko, το βιβλιο "οταν εκλαψε ο Νιτσε" ειναι απο τα κορυφαια ολων των εποχων και για με, αλλα και γενικα απο αυτο που φαινεται σε ολο τον κοσμο. Νομιζω το αδικεις. Ενα ψυχολογικο-φιλοσοφικο βιβλιο γραμμενο με τοση μαεστρια και περνοντας τοσα μηνυματα στις σελιδες του, νομιζω αξιζει πολλα περισσοτερα. Δεν ξερω αν το βρηκες βαρυ ισως, αλλα σιγουρα παιζει και η ψυχολογια καθως και η εποχη για το πως θα σε κατσει. Απο μενα 10/10 χαλαρα.....
Άβαταρ μέλους
diniko80

Δημοσίευση από diniko80 »

το 10 ειναι μονο για το "θεο"...συμφωνω μαζι σου....αντε 9/10 στο οταν εκλαψε ο νιτσε.....καθολου βαρυ φιλε.........ενδοσκοπηση στην ανθρωπινη ψυχολογια και τις φοβιες.....αναγνωσμα για καθε χρηστη...........9/10 και ολα καλα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψυχαγωγία”