Θα σου πω γιατί γίνεται λόγος, ενώ γενικά έχεις δίκιο ότι όλοι κάποια στιγμή θα κάτσουν στον πάγκο, είτε για λόγους φόρμας, είτε για τακτικούς λόγους (π.χ. προσαρμογή στον αντίπαλο), το πρόβλημα είναι ότι ο προπονητής μοιάζει σα να μην πιστεύει ότι ο ποιοτικότερος παίκτης σου κάνει για τέτοια ματς επειδή είναι 20 χρονών κι όχι 30. Αυτή δηλαδή η εμμονή με τις ηλικίες, που κάνει πολλούς από μας να σκεφτόμαστε ότι αν είχε να διαλέξει ανάμεσα στον Κωνσταντέλια και τον Μπίσεσβαρ, μόλις τραυματίζονταν ο Ζίφκοβιτς θα έβαζε τον Σουριναμέζο. Το ξέρουμε? Όχι. Έχουμε κάθε λόγο να το φοβόμαστε? Ναι. Ας κάτσει λοιπόν στον πάγκο με καμιά Λαμία, με κανέναν Βόλο, στο κύπελλο κλπ. Στα ματς που καίνε δεν μπορώ να διανοηθώ πως γίνεται ένας παίκτης τον οποίο κοστολογείς 15 εκατομμύρια να τον έχεις να περιμένει να μπει μέσα από σπόντα.
.
Θα τα πάρω ένα ένα για να απαντήσω όσο γίνεται καλύτερα:
- αρχικά, διαφωνώ με την λογική πως ο προπονητής έχει πρόβλημα με το ότι ο παίκτης είναι 20 χρονών και όχι 30. Καταλαβαίνω ότι αυτή η βασική διαφορετική άποψη, δημιουργεί διαφορετική οπτική στα πράγματα.
- ο Κωνσταντέλιας ξεκίνησε βασικός στον αγώνα της Τούμπας (οπότε δεν νομίζω πως τίθεται θέμα εμπιστοσύνης) και έδειξε να εγκλωβίζεται στην μαζική άμυνα της Μπειτάρ. Προφανώς αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλέψει μέσα στην σεζόν ο Γιάννης και πιστεύω λόγω ταλέντου ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί.
- στον αγώνα στον Ισραήλ, από τα λεγόμενα του προπονητή τους, δεν φαινόταν να αλλάζουν τακτική οι αντίπαλοι.
Προσωπικά, δεν μου φαίνεται περίεργο το πλάνο να έλεγε πάμε με μια πιο έμπειρη ενδεκάδα, σε μια κρίσιμη έδρα, με σκοπό να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Όπως δεν μου φαίνεται περίεργο να λήφθηκε υπόψιν στο αρχικό πλάνο του αγώνα, πως θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία στα δίδυμα Τάισον-Μπράντον και Σαμάτα-Κωνσταντέλιας στον άξονα, για να βγει ο αγώνας χωρίς να χάσουμε την πίεση ψηλά, εφόσον ο Τανζανός δεν είναι έτοιμος. Προφανώς μετά την αποβολή και με τους χώρους που βρήκε ο Κωνσταντέλιας, μας έδωσε όμορφες στιγμές.
- Επίσης, δεν καταλαβαίνω από που υπάρχει το συμπέρασμα πως δεν έμπαινε στο ματς,αν δεν τραυματιζόταν ο Ζϊβκοβιτς. Θεωρώ επίσης λογικό να μην γίνουν γρήγορα οι αλλαγές, σε έναν αγώνα στον οποίο παίζεις με παίκτη λιγότερο και υπάρχει πιθανότητα παράτασης.
- βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν και τα προκριματικά είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Με βάση την κρισιμότητα της κατάστασης, θεωρώ σημαντικότερο το γενικό καλό της ομάδας, παρά τον χρόνο που θα πάρει ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής σε 1 ματς, ο οποίος απέκτησε από πέρσι βασικό ρόλο στην ομάδα και θα συνεχίσει να έχει φέτος.
- νομίζω επίσης πως θα συμφωνήσουμε πως σε αυτές τις ηλικίες (όπως και στην περίπτωση Τζόλη), η κοστολόγηση ενός παίκτης γίνεται για το potential του και όχι για την πραγματική αξία του αυτή τη στιγμή, η οποία δεν είναι αμελητέα, αλλά σίγουρα όχι στα 15 εκ.