Ταινίες - σειρές
Re: Cinemania
Scarecrow (1973)
Gene Hackman
Last Legend-> Al Pacino
http://www.imdb.com/title/tt0070643/
http://www.youtube.com/watch?v=mWpyll8GVGg
Gene Hackman
Last Legend-> Al Pacino
http://www.imdb.com/title/tt0070643/
http://www.youtube.com/watch?v=mWpyll8GVGg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- ΑποστόληςΑ
Προφανώς αναφέρεσαι στους "Δεσμούς αίματος" που έδειξε τον προηγούμενο μήνα η ΝΕΤ.tsachou έγραψε:Bound by Honor (Vatos Locos) δεν ξερω αν την εχει αναφερει κανεις σε προηγουμενες σελιδες αλλα την ειδα χτες και μου αρεσε παρα πολυ...
ειναι στο στυλ της ταινιας city of god και βασιζεται σε αληθινα γεγονοτα...για περισοτερα http://www.imdb.com/title/tt0106469/
κραταει 3 ωρες αλλα πραγματικα αξιζει!!!
Την ταινία την ανέφερε ο banis στην σελίδα 21.
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πολύ καλύ ταινία!
Είδα προχθές την τελευταία ταινία του Russell Crowe, "State Of Play" και την προτείνω ανεπιφύλακτα! Καλή υπόθεση και σε κρατάει σ' εγρήγορση μέχρι το τέλος!
http://www.imdb.com/title/tt0473705/
http://www.imdb.com/title/tt0473705/
PRAKTORINOS έγραψε:Inglourious Basterds (2009)
τού Κουεντιν Ταραντίνο.
Δύσκολη βραδιά η χθεσινή,
το σκορ πρόκρισης δεν ήρθε
και παρηγορήτρα της ψυχής
το σινεμά που φτιάχνει
σποραδικά είναι η αλήθεια
το φιλαράκι μας (και καλό ΠΑΟΚτσάκι)
ο Κουεντιν από το Σ.Φ.ΠΑΟΚ Knoxville, Tenessee.
"Αυτό πρέπει να είναι το αριστούργημά μου"!!
Διαβάστε άφοβα, δεν έχει spoilers.
Κάποτε ο Ταραντίνο ήταν ανεξάρτητος,
πρωτακουσαμε για αυτόν μέσα από το φεστιβάλ τού Σάντανς και το παρθενικό του Reservoir Dogs ενώ,
το Pulp Fiction έσκασε σαν βόμβα εκείνα τα χρόνια τσίμπησε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και (το σπουδαιότερο) το Οσκαρ Σεναρίου εκείνης της σεζόν εξακολουθώντας να μας/με απασχολεί 15 χρόνια μετά,
να το αναλύουμε καρε-καρέ με την παρέα και να το διυλίζουμε απομνημονεύοντας και επαναλαμβάνοντας την κάθε του ατάκα.
Πολλά χρόνια και λίγες ταινίες μετά
κάθε εμφάνισή της δουλειάς του
θεωρειται πολυαναμενομένη.
Ειδικά για αυτό το τελευταίο πόνημα
πόσα πολλά
και αν δεν ειπώθηκαν και αν δεν γράφτηκαν.
Oχι είναι σπαγγέτι, όχι είναι buddy-movie.
Μην είναι combat parody ή remake των Guns of Navarone;
Πολεμικό είναι, ιστορικό δεν είναι.
Παραποιεί την ιστορία,
μα, είναι μυθοπλασία!
Μυθοπλασία με πρωταγωνιστή τον... Χίτλερ;
Τελειωμενες ιστορίες είναι αυτές!
Γίνονται αυτά τα πράγματα;
Από πάνω τηγάνι,
από κάτω βαμβάκι.
Τι είναι;
Θα το δείτε γιατί είναι Ταραντίνο.
Εαν είστε και fan, ακόμα καλύτερα, θα το καραγουστάρετε.
Γιατί έχει πλοκή,
έχει τους απίστευτα σουρεάλ και trademark μονολόγους/διαλόγους, πρωτότυπους και αληθοφανείς χαρακτήρες,
θα το δείτε καθώς έχει σε τέλεια αναλογία δράση, χιούμορ, βία και αγωνία.
Τόσο όσο χρειάζεται από το καθένα.
Θα το δείτε για τα δανεικά (και αγύριστα) οτιδήποτε τον στοιχειώνει από την τράπουλα τού παγκόσμιου σινεμά.
Ανακατεύει, κόβει, μοιράζει, παίζει.
Κερδίζει.
Θα το δείτε για τα inside-jokes του, το συνεχές κλείσιμο τού ματιού στον θεατή.
Και θα θαυμάσετε την ικανότητα του να ανασύρει από την αφάνεια έναν άσημο αυστριακό θεατρικό ηθοποιό και να τού ντύνει μέχρι το πετσί τη στολή ενός από τα μεγαλύτερα και ψαρωτικά τσογλάνια που πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη.
Προσωπικά αποτέλεσε μέγα βάλσαμο
για τη χθεσινοβραδυνή πονεμένη μου ψυχή.
Ισως, πάλι, να φταίνε και οι μπύρες.
Ισως και το οπαδιλίκι.
Καλυτερος Ταραντινο ever..Το πρωτο 20αλεπτο ειναι συγκλονιστικο ενω οποιος ειναι φαν του Ταραντινο δε θα φυγει ποτε απο το σινεμα..
Με ανεβασε...
Θα προκριθουμε αυριο..

Μπορώ να πω ότι οι Μπάσταρδοι του Ταραντίνο μ’ άρεσαν έως πολύ.
Μα πιο πολύ μ’ άρεσε το σημάδεμα και ακόμα πιο πολύ το κάψιμο στο τέλος των Ναζί-δων
Το αυτό εύχομαι και για τους σύγχρονους νέο-Ναζί ( να μη ζεί, να μη ζει ) και ειδικά για κάποιους μετρημένους στα δάχτυλα, που τόλμησαν να εμφανιστούν προχθές στην Τούμπα.
Μα πιο πολύ μ’ άρεσε το σημάδεμα και ακόμα πιο πολύ το κάψιμο στο τέλος των Ναζί-δων
Το αυτό εύχομαι και για τους σύγχρονους νέο-Ναζί ( να μη ζεί, να μη ζει ) και ειδικά για κάποιους μετρημένους στα δάχτυλα, που τόλμησαν να εμφανιστούν προχθές στην Τούμπα.
Η κριτική μου για το Inglourious Basters:
Είναι μια πρωτότυπη και ζωηρή ταινία του 2009 με κάποια στοιχεία λίγο από B-movie και λίγο από ταινία με χαρακτήρες κόμικ και με αρκετές δώσεις κλασικής serial killer movie και τέλος θα έλεγα ότι έχουμε και αρκετή δόση ευφυέστατης βίας που θα την χαρακτήριζα ειρωνικά έως ‘ Tarantino -American Classic - Universal Studios - Hollywood – Pure Violence Pop Corn Junkies’
Καλό στο είδος αλλά όχι a Masterpiece.
Ο Tarantino νομίζω πως όσο και να προσπαθεί δεν πρόκριτε ποτέ να ξεπεράσει το ‘ΜΠΑΜ’ του Pulp Fiction.
Πάρτε την παρέα σας αγοράστε pop corn, nachos, πατάκια και αναψυκτικά και οτιδήποτε έχει πολλές θερμίδες και πάτε να την δείτε για να περάσατε καλά και να βάλετε κιλά.
Τι ωραία που περάσαμε...πήγαμε cinema και είδαμε το Inglourious Basters...
σας το λέω να ζηλεύετε...
Για όσους δεν πάτε cinema και δεν προτιμάτε την 7η Τέχνη... την ταινία μπορείτε να την δείτε χαλαρά και στο σπίτι και να την απολαύσετε κάνοντας ταυτόχρονα και άλλες δουλειές όπως μαγείρεμα καθαριότητες, sex κτλ...Δεν θα σας κουράσει καθόλου...

Είναι μια πρωτότυπη και ζωηρή ταινία του 2009 με κάποια στοιχεία λίγο από B-movie και λίγο από ταινία με χαρακτήρες κόμικ και με αρκετές δώσεις κλασικής serial killer movie και τέλος θα έλεγα ότι έχουμε και αρκετή δόση ευφυέστατης βίας που θα την χαρακτήριζα ειρωνικά έως ‘ Tarantino -American Classic - Universal Studios - Hollywood – Pure Violence Pop Corn Junkies’
Καλό στο είδος αλλά όχι a Masterpiece.
Ο Tarantino νομίζω πως όσο και να προσπαθεί δεν πρόκριτε ποτέ να ξεπεράσει το ‘ΜΠΑΜ’ του Pulp Fiction.
Πάρτε την παρέα σας αγοράστε pop corn, nachos, πατάκια και αναψυκτικά και οτιδήποτε έχει πολλές θερμίδες και πάτε να την δείτε για να περάσατε καλά και να βάλετε κιλά.

Τι ωραία που περάσαμε...πήγαμε cinema και είδαμε το Inglourious Basters...

Για όσους δεν πάτε cinema και δεν προτιμάτε την 7η Τέχνη... την ταινία μπορείτε να την δείτε χαλαρά και στο σπίτι και να την απολαύσετε κάνοντας ταυτόχρονα και άλλες δουλειές όπως μαγείρεμα καθαριότητες, sex κτλ...Δεν θα σας κουράσει καθόλου...

- ehemithos 199
- Επικοινωνία:
σας προτινω τη ταινια: ο δον σαντος κιχωτης εναντιον των ανεμομυλων!!
ωωω δουλτσινεα!! ως ποτε θα πονανε τα ματια μου οταν θα βλεπω παοκ?
ωωω δουλτσινεα!! ως ποτε θα πονανε τα ματια μου οταν θα βλεπω παοκ?

Ο Γατοπαρδος του Luchino Visconti, ειναι η ιστορια ενος σικελου πριγκιπα ονοματι Don Fabricio Salina(Burt Lancaster) που γνωριζει οτι το αναποφεκτο τελος της ιταλικης αριστοκρατιας εχει πια φτασει και προσπαθει (ματαια) να συμβαδισει με το καινουργιο κοινονικο γιγνεσθαι που ξεπροβαλει απο της σταχτες της.Η τελευταια σεκανς του χορου, ειναι απο τις πιο μελαχολικα ομορφες σκηνες που εχουν γυριστει ποτε.Πολυ τυχερη εκεινοι που εχουν δει την βερσιον των 205 λεπτων!

Κανονικά όταν ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών συναντά τον μεγαλύτερο εν ζωή σκηνοθέτη ( γούστα είναι αυτά ), τρέχεις να δεις το αποτέλεσμα.
Αλλά είπα πρώτα, πριν τρέξω κάπου στην Συγγρού όπου το ξετρύπωσα, να ρωτήσω Πρακτορίνο, Εχέμυθο και λοιπούς σινεμάνιακ, αν έχουν καμμιά ιδέα για το περί ου ο λόγος.
Εμίρ Κουστουρίτσα - Μαραδόνας
Αλλά είπα πρώτα, πριν τρέξω κάπου στην Συγγρού όπου το ξετρύπωσα, να ρωτήσω Πρακτορίνο, Εχέμυθο και λοιπούς σινεμάνιακ, αν έχουν καμμιά ιδέα για το περί ου ο λόγος.
Εμίρ Κουστουρίτσα - Μαραδόνας
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Πρόσφατα το έπαιξε η Θύρα 4 στον σύνδεσμο.
Μεγάλη μορφή ο κομάτιας και ας μην τον συμπαθούσα.
Η βιογραφία του που αξίζει κανείς να δει ειδικά υπο το πρίσμα του Κουστουρίτσα.
Όχι αριστούργημα και σε καμία περίπτωση αδιάφορο μιας και μαθαίνει κανείς ιδέες και σκέψεις μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής μορφής.
Παίζει και ο Φιντέλ στην ταινία εκτός απο το τατουάζ του Αργεντίνου.
Μεγάλη μορφή ο κομάτιας και ας μην τον συμπαθούσα.
Η βιογραφία του που αξίζει κανείς να δει ειδικά υπο το πρίσμα του Κουστουρίτσα.
Όχι αριστούργημα και σε καμία περίπτωση αδιάφορο μιας και μαθαίνει κανείς ιδέες και σκέψεις μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής μορφής.
Παίζει και ο Φιντέλ στην ταινία εκτός απο το τατουάζ του Αργεντίνου.
αδελφέ gash....και εγώ ποτέ δεν τον πήγαινα τον κοντό
όπως και σκηνοθέτες....σε -ιτσα, -ιτς, -οφκσι κ.λ.π.
....νομίζω το ξεπέρασε με το Kill Bill
όπως και σκηνοθέτες....σε -ιτσα, -ιτς, -οφκσι κ.λ.π.
Αδελφέ ΦαντομάΟ Tarantino νομίζω πως όσο και να προσπαθεί δεν πρόκριτε ποτέ να ξεπεράσει το ‘ΜΠΑΜ’ του Pulp Fiction.
....νομίζω το ξεπέρασε με το Kill Bill
- ehemithos 199
- Επικοινωνία:
αδερφε kass το ντοκυμαντερ του κοστουριτσα δεν το χω δει (ακομα, γιατι ειναι φρεσκια παραγωγη)...μαλιστα εκανε πρεμιερα σε μεγαλο φεστιβαλ περσι (δεν θυμαμαι ποιο...)
αν θες την προσωπικη μου γνωμη για τον σκηνοθετη, η καθοδος του απο τις αρχες της 10ετιας του 90 ηταν εντυπωσιακη!
μετα τα αριστουργηματα του (κατ' εμε) στα 80's, "ο μπαμπας μου λειπει σε ταξιδι για δουλειες", "ο καιρος των τσιγγανων" και το αμφλεγομενο "αριζονα ντρημ", η βουτια του σε ταινιες με κλαμπατσημπανα τυπου μπρεγκοβιτς και ευκολες λυσεις (επιφανειακες) ενος πολυ σοβαρου ζητηματος οπως ειναι ο πολεμος, προσωπικα με απογοητευσαν...
οσον αφορα τον κοντο-μετοχο του γαυρου, με το μεγαλυτερο ταλεντο με τη μπαλα στα ποδια, εχω να δηλωσω κι εγω οτι τον σιχαινομουν!
βεβαια εχω ενα αθλητικο dvd που δειχνει τις καλυτερες στιγμες του απο πιτσιρικας, που πραγματικα σου φευγουν τα σαγονια!!
αν το δεις kass παρακαλω ενημερωσε μας, κυριως σε ποιο τμημα της ζωης του αναφερεται (στο λαμπρο ή στο θαμπο)...
Ηθελα να προτεινω εδω και αρκετες μερες την παρακατω ταινια, αλλα τωρα βρηκα κι ενα βιντεακι που θα ψοφησετε στο γελιο!!
το αριστουργημα Der Untergang - Η Πτωση, του γερμαναρα Oliver Hirschbiegel (οι σινεφιλ εχουν δει τη παλιοτερη ταινια του 'Το πειραμα")
http://www.imdb.com/title/tt0363163/
ειχα τη χαρα να το δω στη μεγαλη οθονη και να μεινω με ανοιχτο το στομα!!
οι τελευταιες μερες του χιτλερ στο καταφυγιο του, την ωρα που οι ρωσοι ειναι εξω απο το βερολινο...
οι μασκες πεφτουν και ο δικτατορας δειχνει την πραγματικη αγαπη του για το μεγα εθνος του!
εκκωφαντικη ερμηνεια απο τον μεγιστο Bruno Ganz!!
μεγαλες αντιδρασεις απο τους γερμανους κατα την προβολη της ταινιας!
προβαλεται τη πεμπτη το βραδυ απο το σταρ (νομιζω!!!
)
ριξτε μια ματια και στο τρειλερ...
http://www.youtube.com/watch?v=UgxmmxdPf58
αν θες την προσωπικη μου γνωμη για τον σκηνοθετη, η καθοδος του απο τις αρχες της 10ετιας του 90 ηταν εντυπωσιακη!
μετα τα αριστουργηματα του (κατ' εμε) στα 80's, "ο μπαμπας μου λειπει σε ταξιδι για δουλειες", "ο καιρος των τσιγγανων" και το αμφλεγομενο "αριζονα ντρημ", η βουτια του σε ταινιες με κλαμπατσημπανα τυπου μπρεγκοβιτς και ευκολες λυσεις (επιφανειακες) ενος πολυ σοβαρου ζητηματος οπως ειναι ο πολεμος, προσωπικα με απογοητευσαν...
οσον αφορα τον κοντο-μετοχο του γαυρου, με το μεγαλυτερο ταλεντο με τη μπαλα στα ποδια, εχω να δηλωσω κι εγω οτι τον σιχαινομουν!

βεβαια εχω ενα αθλητικο dvd που δειχνει τις καλυτερες στιγμες του απο πιτσιρικας, που πραγματικα σου φευγουν τα σαγονια!!
αν το δεις kass παρακαλω ενημερωσε μας, κυριως σε ποιο τμημα της ζωης του αναφερεται (στο λαμπρο ή στο θαμπο)...
Ηθελα να προτεινω εδω και αρκετες μερες την παρακατω ταινια, αλλα τωρα βρηκα κι ενα βιντεακι που θα ψοφησετε στο γελιο!!
το αριστουργημα Der Untergang - Η Πτωση, του γερμαναρα Oliver Hirschbiegel (οι σινεφιλ εχουν δει τη παλιοτερη ταινια του 'Το πειραμα")
http://www.imdb.com/title/tt0363163/
ειχα τη χαρα να το δω στη μεγαλη οθονη και να μεινω με ανοιχτο το στομα!!
οι τελευταιες μερες του χιτλερ στο καταφυγιο του, την ωρα που οι ρωσοι ειναι εξω απο το βερολινο...
οι μασκες πεφτουν και ο δικτατορας δειχνει την πραγματικη αγαπη του για το μεγα εθνος του!
εκκωφαντικη ερμηνεια απο τον μεγιστο Bruno Ganz!!
μεγαλες αντιδρασεις απο τους γερμανους κατα την προβολη της ταινιας!
προβαλεται τη πεμπτη το βραδυ απο το σταρ (νομιζω!!!

ριξτε μια ματια και στο τρειλερ...

http://www.youtube.com/watch?v=UgxmmxdPf58

Έγραψες πάλι!!!! Μπράβο ρε Εχέμυθε με το χιούμορ σου στις "δύσκολες" στιγμές!!
Λοιπόν η ταινία είναι όντως καταπληκτική. Δυστυχώς την είδα 2 φορές και δεν λεει και 3η!! Άλλα όποιος δεν την είδε χάνει..
Ακόμα και ο γνήσιος Χίτλερ δεν θα υποδυόταν τόσο πειστικά τον εαυτό του!! Περίπτωση..ehemithos 199 έγραψε: εκκωφαντικη ερμηνεια απο τον μεγιστο Bruno Ganz!!
- PRAKTORINOS
The Brothers Bloom (2008)
Μια ταινία βγαλμένη μέσα από τις αισχρότερες... προσδοκίες.
Ενα κακό όνειρο που με έκανε να ξεκαρδίζομαι.
(Από τα νεύρα μου).
Με κυρίαρχη την έκφραση των αγνών σινεφίλ "σφύρα τη ρίξη να φύ'ουμε, παλιόπουστα προβολατζή!" .
Μαλακία μου, χούι μου, όπως θέλετε πείτε το,
εδώ και χρόνια,
από τότε που με θυμάμαι,
το πίνω το ποτήρι ολόκληρο.
Είτε χάνω 0-4 στο 80'
είτε δεν βλέπεται η παράσταση, η προβολή, το θέαμα,
κάθομαι εκεί να το δω ως το τέλος,
να το λουστώ με τους υπολοίπους
ή όσους απέμειναν
και να μετρήσω αντιδράσεις.
Πάντα μένω εκεί
μήπως κάτι αλλάξει
μήπως στο φινάλε έρθουν τα κάτω-πάνω.
Τι τα θες;
Ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Πολύ περισσότερο όταν οι κώλοι σφίγγουν.
Θυμήθηκα τώρα το ΠΑΟΚ-ολυμπιακός
φθινόπωρο τού 1984
οταν πήραμε το πρωτάθλημα.
Μη φοβάσαι και δεν αλλάζω θέμα,
πάλι στο... σινεμά θα επιστρέψει η κουβέντα
Ο ΠΑΟΚ με τη συντριπτική παράδοση (τότε)
έπαιζε σαν τη γατα με το ποντίκι
τον φουκαρά αντίπαλό του
που μόνο μέλημα είχε (τότε)
να μην χάσει.
Με το παιχνίδι στα κουλουράκια
τρια λεπτά πριν τη λήξη
σημειώνεται ένα καρακαρακαραμπινάτο πέναλτυ εις βάρος του Κωστίκου.
Ο διαιτητής το καταλόγισε
παρά την μυξοκλάψα των σκατόγαυρων
ο παθών ευστόχησε
(πού να την πιάσει ο Σαργκάνης!)
και κάναμε το 4 στα 4.
Μετά τη λήξη του αγώνα
οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν εντονότερα
οι άνθρωποι έφτασαν λίγο πριν την πηγή και δεν ήπιαν νερό
ισοπαλία (τότε) στην Τούμπα
ισοδυναμούσε με τρεμπλ και βάλε.
Ηταν ωραίες εποχές
και αναπολώ τον αστείο ποδοσφαιριστή Βαμβακούλα
να δηλώνει
"άδικο το μπενάλτ, μέχρις αύριου να παίζουμε, γκουόλ ο ΠΑΟΚ διεν έβγανε!".
Στην περίπτωση όμως των αδελφών Μπλουμ
και εδώ είναι που θέλω να καταλήξω
φίλε και φίλη, σινεφίλοι
μεχρι το πρωι να συνεχιζόταν η προβολή
και το ανεξήγητο κλο-κλο,
αυγό δεν υπήρχε περίπτωση να φάμε.
Το ποτήρι το ήπιαμε ως το τέλος
και άδικα των αδίκων.
Επιγραμματικά (και σπάνια το λέω):
"Ούτε στον εχθρό σας!"
Μια ταινία βγαλμένη μέσα από τις αισχρότερες... προσδοκίες.
Ενα κακό όνειρο που με έκανε να ξεκαρδίζομαι.
(Από τα νεύρα μου).
Με κυρίαρχη την έκφραση των αγνών σινεφίλ "σφύρα τη ρίξη να φύ'ουμε, παλιόπουστα προβολατζή!" .
Μαλακία μου, χούι μου, όπως θέλετε πείτε το,
εδώ και χρόνια,
από τότε που με θυμάμαι,
το πίνω το ποτήρι ολόκληρο.
Είτε χάνω 0-4 στο 80'
είτε δεν βλέπεται η παράσταση, η προβολή, το θέαμα,
κάθομαι εκεί να το δω ως το τέλος,
να το λουστώ με τους υπολοίπους
ή όσους απέμειναν
και να μετρήσω αντιδράσεις.
Πάντα μένω εκεί
μήπως κάτι αλλάξει
μήπως στο φινάλε έρθουν τα κάτω-πάνω.
Τι τα θες;
Ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Πολύ περισσότερο όταν οι κώλοι σφίγγουν.
Θυμήθηκα τώρα το ΠΑΟΚ-ολυμπιακός
φθινόπωρο τού 1984
οταν πήραμε το πρωτάθλημα.
Μη φοβάσαι και δεν αλλάζω θέμα,
πάλι στο... σινεμά θα επιστρέψει η κουβέντα
Ο ΠΑΟΚ με τη συντριπτική παράδοση (τότε)
έπαιζε σαν τη γατα με το ποντίκι
τον φουκαρά αντίπαλό του
που μόνο μέλημα είχε (τότε)
να μην χάσει.
Με το παιχνίδι στα κουλουράκια
τρια λεπτά πριν τη λήξη
σημειώνεται ένα καρακαρακαραμπινάτο πέναλτυ εις βάρος του Κωστίκου.
Ο διαιτητής το καταλόγισε
παρά την μυξοκλάψα των σκατόγαυρων
ο παθών ευστόχησε
(πού να την πιάσει ο Σαργκάνης!)
και κάναμε το 4 στα 4.
Μετά τη λήξη του αγώνα
οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν εντονότερα
οι άνθρωποι έφτασαν λίγο πριν την πηγή και δεν ήπιαν νερό
ισοπαλία (τότε) στην Τούμπα
ισοδυναμούσε με τρεμπλ και βάλε.
Ηταν ωραίες εποχές
και αναπολώ τον αστείο ποδοσφαιριστή Βαμβακούλα
να δηλώνει
"άδικο το μπενάλτ, μέχρις αύριου να παίζουμε, γκουόλ ο ΠΑΟΚ διεν έβγανε!".
Στην περίπτωση όμως των αδελφών Μπλουμ
και εδώ είναι που θέλω να καταλήξω
φίλε και φίλη, σινεφίλοι
μεχρι το πρωι να συνεχιζόταν η προβολή
και το ανεξήγητο κλο-κλο,
αυγό δεν υπήρχε περίπτωση να φάμε.
Το ποτήρι το ήπιαμε ως το τέλος
και άδικα των αδίκων.
Επιγραμματικά (και σπάνια το λέω):
"Ούτε στον εχθρό σας!"