Μεταγραφές Καλοκαιριού 2023 Ι
- Jules Winnfield
Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2023 Ι
Νομίζω πως η χάρτινη έδειξε το δρόμο της επιτυχίας σε όλους και πρέπει να το παραδεχτούμε. Δεν πρέπει να κάνεις μεταγραφές για τον πάγκο. Παγκίτες θα πρέπει να θεωρείς τη βασική σου ομάδα. Γίνεται να πάρεις καλύτερο του Ινγκασον και όχι αλλαγή του; Γίνεται να ψάχνεις καλύτερο του Ζιβκοβιτς ή του Κωνσταντέλια ή του Αουγκούστο; Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία. Έτσι γίνεσαι καλύτερος.
Μπορεί να μη βρεις καλύτερο του Ινγκασον. Αλλά πρέπει να ψάχνεις καλύτερο. Όχι Κάργες και Νασμπεργκ .
Μπορεί να μη βρεις καλύτερο του Ινγκασον. Αλλά πρέπει να ψάχνεις καλύτερο. Όχι Κάργες και Νασμπεργκ .
- thomas Murg
Η πιο κρίσιμη μέρα της φετινής χρονιάς ήταν τελικά η τελευταία ημέρα των μεταγραφών του Γενάρη. Πιθανώς εκείνη την ημέρα χάθηκε το νταμπλ όταν φάγαμε πόρτα από τον Ιταλό φορ και αφού όλες οι προηγούμενες καραμπόλες με Λαρίν κτλ ήταν εις βάρος μας (ένα πράγμα σαν το δοκάρι και έξω δηλαδή).
Ελπίζω να μη ζήσουμε ανάλογες στιγμές στην θερινή μεταγραφική περίοδο.
Για τον ρόλο του προπονητή θα επικαλεστώ τον Ετόρε Μεσίνα όταν του μετέφερε δημοσιογράφος την ατάκα ότι το μπάσκετ είναι όπως το σκάκι και αυτός απάντησε ότι δυστυχώς δεν είναι. Και δεν είναι γιατί στο σκάκι τα πιόνια κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις στο μπάσκετ και προφανώς και στο ποδόσφαιρο ο κάθε παίκτης είναι διαφορετικός.
Τρέμω λοιπόν στην ιδέα όχι μη φύγει κάποιος από τους βασικούς αλλά να μη φύγει ο προπονητής και το τεχνικός διευθυντής που ξεκίνησαν ένα πλάνο και εργάζονται πάνω σ'αυτό. Οποιαδήποτε αλλαγή σ'αυτούς τους ρόλους θα είναι τρελό πισωγύρισμα.
Καλή μεταγραφική περίοδο για την ΠΑΟΚΑΡΑ μας θα πω και να αφήνεται αλλά και να αφήνετε περισσότερο(ς) χώρο(ς) σ'αυτό το τόπικ σε συμφορουμίτες που έχουν έστω και την παραμικρή πληροφορία χωρίς στραβοστομιές κτλ.
Ελπίζω να μη ζήσουμε ανάλογες στιγμές στην θερινή μεταγραφική περίοδο.
Για τον ρόλο του προπονητή θα επικαλεστώ τον Ετόρε Μεσίνα όταν του μετέφερε δημοσιογράφος την ατάκα ότι το μπάσκετ είναι όπως το σκάκι και αυτός απάντησε ότι δυστυχώς δεν είναι. Και δεν είναι γιατί στο σκάκι τα πιόνια κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις στο μπάσκετ και προφανώς και στο ποδόσφαιρο ο κάθε παίκτης είναι διαφορετικός.
Τρέμω λοιπόν στην ιδέα όχι μη φύγει κάποιος από τους βασικούς αλλά να μη φύγει ο προπονητής και το τεχνικός διευθυντής που ξεκίνησαν ένα πλάνο και εργάζονται πάνω σ'αυτό. Οποιαδήποτε αλλαγή σ'αυτούς τους ρόλους θα είναι τρελό πισωγύρισμα.
Καλή μεταγραφική περίοδο για την ΠΑΟΚΑΡΑ μας θα πω και να αφήνεται αλλά και να αφήνετε περισσότερο(ς) χώρο(ς) σ'αυτό το τόπικ σε συμφορουμίτες που έχουν έστω και την παραμικρή πληροφορία χωρίς στραβοστομιές κτλ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος thomas Murg την Παρ 26 Μάιος 2023, 10:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ελπίζω αυτό το καλοκαίρι να γίνουν επιτέλους ριζικές αλλαγές όπως το 2008.
Κατά τη γνώμη μου πρέπει να επανέλθει το aggressiveness (aggressivity το έλεγε ο Λουτσέσκου
) της πρώτης 2ετίας, παρά του τικι τάκα με παίκτες αδύναμους. Η ομάδα έχει ανάγκη από χαφ που να κόβουν και μπακ αρσενικά, αλλά Μάτος. Φυσικά και ο σταυρός (4άδα) της επίθεσης να κανει γκολ. Έχουμε ανάγκη και από ύψος. Με τα χόμπιτ μας γλεντάνε όλοι στις στημένες φάσεις.
Κατά τη γνώμη μου πρέπει να επανέλθει το aggressiveness (aggressivity το έλεγε ο Λουτσέσκου

Ίσως για την θέση του δεύτερου να αξίζει η περίπτωση του Κρμεντσικ.
Στην αρχή ήμουν αρνητικός, αλλά το σκέφτηκα και θεωρώ πως είναι καλή λύση.
- θα έχει πέσει το κασέ του (;), οπότε μπορεί να παίρνει τα λεφτά του Μπράντον (~500) την ώρα που ο Ισπανός θέλει 700αρι
- δεν είναι μεγάλος σε ηλικία αλλά δεν χαντακωνει τον Τζίμα. Δηλαδή αν πιάσει μπορεί να μείνει και 4ετια, ενώ στην χειρότερη γίνεται 3ος στην ιεραρχία και ανεβάζεις τον Τζίμα.
- είναι καλό το 2ο σου φορ να έχει το γκολ. Ο Κρμεντσικ, αν και δεν έχει τα ποσοστά του Πριγιο, έχει πολύ καλή κίνηση χωρίς την μπάλα, και τίμια τελειώματα. Για την Ελλάδα όταν ψάχνεις γκολ, ή ακόμα και ως βασικός κόντρα σε λεωφορεία, μπορεί να δώσει λύσεις
- αν και δεν είναι ηγέτης, έχει δυνατή προσωπικότητα και δείχνει δεσιμο με την ομάδα
Από την άλλη,
- δεν ξες σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί μετά το πέρασμα από Ασία
- πρέπει το πρώτο φορ να είναι παίκτης με εντάσεις και ταχύτητα γιατί υστερεί σε αυτό το κομμάτι
- δεν ξέρω το κατά πόσο μπορεί να προσφέρει σε ευρωπαϊκά ματς υψηλών εντάσεων
Στην αρχή ήμουν αρνητικός, αλλά το σκέφτηκα και θεωρώ πως είναι καλή λύση.
- θα έχει πέσει το κασέ του (;), οπότε μπορεί να παίρνει τα λεφτά του Μπράντον (~500) την ώρα που ο Ισπανός θέλει 700αρι
- δεν είναι μεγάλος σε ηλικία αλλά δεν χαντακωνει τον Τζίμα. Δηλαδή αν πιάσει μπορεί να μείνει και 4ετια, ενώ στην χειρότερη γίνεται 3ος στην ιεραρχία και ανεβάζεις τον Τζίμα.
- είναι καλό το 2ο σου φορ να έχει το γκολ. Ο Κρμεντσικ, αν και δεν έχει τα ποσοστά του Πριγιο, έχει πολύ καλή κίνηση χωρίς την μπάλα, και τίμια τελειώματα. Για την Ελλάδα όταν ψάχνεις γκολ, ή ακόμα και ως βασικός κόντρα σε λεωφορεία, μπορεί να δώσει λύσεις
- αν και δεν είναι ηγέτης, έχει δυνατή προσωπικότητα και δείχνει δεσιμο με την ομάδα
Από την άλλη,
- δεν ξες σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί μετά το πέρασμα από Ασία
- πρέπει το πρώτο φορ να είναι παίκτης με εντάσεις και ταχύτητα γιατί υστερεί σε αυτό το κομμάτι
- δεν ξέρω το κατά πόσο μπορεί να προσφέρει σε ευρωπαϊκά ματς υψηλών εντάσεων
- thomas Murg
Ναπολιτάνε, νομίζω ότι έχει γραφεί κι εδώ μέσα ότι αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας.
Δεν διαφωνώ πως μπορεί να βελτιωθεί. Εννοείται και το λογικό είναι αυτό.sourmenetes έγραψε:Είναι πάρα πολύ μικρός και έχει εξαιρετικά στοιχεία!Blackgr4 έγραψε:Γιατί ρε μάγκες κακοβλέπετε μια πώληση Κουλιεράκη στα 6-7 εκατομμύρια πχ;
Είναι τόσο σταθερός αμυντικά όσο ήταν πχ ο Κρέσπο; Μας γεμίζει σιγουριά όση μας γέμιζε ο Κοντρέρας;
Μόνο Κοτάρσκι πρέπει να φτύσεις αίμα για να βρεις. Όλοι οι άλλοι βρίσκονται.
Σταθερός πως να είναι;; ένα παιδί που έκανε μια κανονική προετοιμασία και θα έπρεπε να πάρει 15-20 ματς για να μην έχει το άγχος και να μπει σταδιακά.
Εμείς τον κάναμε βασικά ελλείψει σοβαρού αμυντικού και το παιδί λογικό κάποια στιγμή κουραστηκε και το άγχος που δημιουργήθηκε σε όλη την ομάδα τον έριξε.
Θεωρώ ότι θα είναι πολύ καλύτερος φέτος έχοντας παραπάνω εμπειρίες.
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Λέω απλά, πως αν έρθει μια πρόταση σήμερα, ας πούμε 6-7 χαρτιά, δεν είναι και τόσο εύκολη η απόφαση να πεις όχι.
Και για τον Πέλκα είχαμε πει κάποτε όχι και πουλήθηκε μετά με το 1/3 των χρημάτων. Βέβαια τότε κέρδισες κάτι γιατί με τη σταθερή απόδοση του σήκωσες πρωτάθλημα.
Για να σταθεροποιήσει ο Κουλιεράκης την απόδοση του σε υψηλά επίπεδα, ίσως δεν φτάνει μόνο μια χρονιά. Αυτό λέω.
- thomas Murg
Μόνο εγώ τον βλέπω τον Κουλιεράκη να μετατοπίζεται στο κέντρο εάν βελτιώσει τις σέντρες του και την ταχύτητά του;
Ψηλός, δυναμικός, με καλή πάσα, με εξαιρετικό μακρινό σουτ και απίστευτα καλή 35άρα μπαλιά. Κεντρώος που θα βοηθά εξαιρετικά και στα στημένα μπροστά και πίσω.
Ψηλός, δυναμικός, με καλή πάσα, με εξαιρετικό μακρινό σουτ και απίστευτα καλή 35άρα μπαλιά. Κεντρώος που θα βοηθά εξαιρετικά και στα στημένα μπροστά και πίσω.
- ΑποστόληςΑ
Πιο πιθανό θα έβλεπα να γίνει το αριστερό μας στόπερ σε 3άδα στόπερς, παρά να πάει στα χαφ.
- Amsterdamer_87
Η πρωτη και πιο σημαντικη μεταγραφη ειναι ο κοουτς που θα αναλαβει την ομαδα..
- ΑποστόληςΑ
Αφού στην πρώτη μεταγραφική σύσκεψη μετέχει ο Razvan, αυτός θα παραμείνει και του χρόνου.
- Amsterdamer_87
Ξανα με Ουισκια και Τσιπουρα θα την βγαλουμε και την χρονια που ερχεται..
Αποστόλη θες να κανονισω να πάμε κι εμείς στο επόμενο μεταγραφικο μιτινγκ να δούμε τι λένε ;
- sourmenetes
- Moderator
Ουτοπικό γιατί;;PAOKevolution έγραψε:Όταν θέτουμε κάποια δεδομένα καλό θα ήταν να μην ονειροπολούμε. Αυτά που γράφετε -όπως ανέφερα και στον Σούρμε- είναι το ιδανικό και ουτοπικό ταυτόχρονα. Όταν τα οικονομικά δεδομένα είναι όπως τα ξέρουμε, όταν ο προπονητής (καλώς ή κακώς) για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο δε θα κάνει αλχημείες στην άμυνα, όταν οι περισσότερες ομάδες εκτός και εντός συνόρων δεν έχει ισάξια σεντερ μπακ, τότε δε μπορούμε να μιλάμε κάτω υπό το πρίσμα του ιδεατού, άρα θα μιλάμε υπό το πρίσμα της πραγματικότητας. Δεν σας επιτίθομαι, σας παρουσιάζω το σκεπτικό μου. Όλοι μας στο κάτω κάτω το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ μας θέλουμε.
Δηλαδη δεν μπορούμε στη θέση ΝΑΣΜΠΕΡΓΚ - Κάργα να πάρουμε ένα κανονικό σέντερ μπακ των 500 χιλιάδων;;
ΙΓΚΑΝΣΟΝ - Κουλιερακης - Μεταγραφή-ες μιχαιλιδης
Ουτοπικό δεν είναι!
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φίλε Jules, δεν νομίζω ότι η άεκ έδειξε το δρόμο. Τον δρόμο τον ξέραμε και τον διαβαίναμε..Jules Winnfield έγραψε:Νομίζω πως η χάρτινη έδειξε το δρόμο της επιτυχίας σε όλους και πρέπει να το παραδεχτούμε. Δεν πρέπει να κάνεις μεταγραφές για τον πάγκο. Παγκίτες θα πρέπει να θεωρείς τη βασική σου ομάδα. Γίνεται να πάρεις καλύτερο του Ινγκασον και όχι αλλαγή του; Γίνεται να ψάχνεις καλύτερο του Ζιβκοβιτς ή του Κωνσταντέλια ή του Αουγκούστο; Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία. Έτσι γίνεσαι καλύτερος.
Όταν είχαμε Πρίγιο και πήρες και Άκπομ.
Όταν είχαμε Μαουρίτσιο, Κάνιας και πήραμε Ολιβέιρα και Μίσιτς.
Όταν είχαμε Βαρέλα, Κρέσπο και πήραμε Ίνγκασον.
Τον δρόμο τον χαράξαμε νωρίτερα..
Το θέμα είναι αν θέλουμε να τον ξαναπερπατήσουμε..