Razvan Lucescu II

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας
Άβαταρ μέλους
joshua

Re: Razvan Lucescu II

Δημοσίευση από joshua »

Για τα παντα...Προφανως και δεν θα πει ποτε κανεις οτι ειναι αμπαλος,το ερωτημα ειναι περισσοτερο ποιες ειναι οι ιδανικες συνθηκες κατω απο τις οποιες μπορει να δουλεψει και να δωσει το μαξιμουμ και αν κυριως ο ΠΑΟΚ μπορει να τις προσφερει.Προς το παρον ολος ο οργανισμος εχει εγκλωβιστει σε μια λογικη δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο και αυτο αφορα τους παντες απο προπονητη μεχρι και τον ιδιοκτητη,μια λογικη που εχει και παλι προφανως τεραστια βαση πανω στην οποια στηριζεται, αλλα μοιαζει να εχει, δεν βρισκω ακριβως τη λεξη,θα πω κολησει το συμπαν σε ενα συνεχες λουπ με την ιδια καταληξη.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Είναι πολύ ενδιαφέρον ο προβληματισμός σου. Σε όσα αναρωτιέσαι υπάρχει μια φράση κλειδι. Το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να του προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες. Αυτόματα λοιπόν υπάρχουν ελαφρυντικά στην όποια κρίση μας.
Η δική μου γνώμη είναι η εξής. Για να κρίνουμε έναν προπονητή στον ΠΑΟΚ πρέπει να έχουμε πάντα υπόψιν μας το χώρο και το χρόνο στον οποίο καλείται να εργαστεί. Ο χώρος είναι η Ελλάδα, ένα υδροκέφαλο κράτος με κέντρο την Αθήνα. Ας μείνουμε μόνο σε αθλητικό επίπεδο. Πρέπει λοιπόν ο κάθε προπονητής του ΠΑΟΚ να έχει υπόψιν του ανά πάσα ώρα και στιγμή ότι μπορούν να του κλέβουν πρωταθλήματα στα χαρτιά, ότι μπορεί να πετυχαίνεις γκολ στο 90, ο διαιτητής να δείχνει γκολ και οι αντίπαλοι με τραμπούκο να αλλάζουν απόφαση μέσα στην έδρα σου, ότι μπορούν να δέρνουν διαιτητές σε άλλες πόλεις, ότι μπορούν να ζουλάνε ή να χτυπάνε τα γεννητικά όργανα διαιτητών προκειμένου να τους επηρεάσουν, ότι μπορεί ενώ είσαι πρώτος να στηθεί υπόθεση πολυιδιοκτησιας και να βγει στημένη απόφαση υποβιβασμού, ότι μπορεί να αποκρύπτονται φάσεις από τα συνδρομητικά κανάλια για να μην φανεί ότι στην εποχή του var μετράνε γκολ στα οποία 3 παίκτες είναι 2 μέτρα οφσάιντ, ότι μπορεί σε τελικό κυπέλλου να πειράξουν το frame rate στο var και να κρύψουν το ενδιάμεσο καρέ που φαίνεται ότι ο Βιεϊρίνια ακουμπάει μπάλα και όχι κεφάλι. Αυτός είναι ο χώρος.
Πάμε στο χρόνο. Την εποχή αυτή υπάρχει όξυνση του ανταγωνισμού "ανατολής" και "δύσης" (τα λέω χοντροκομμένα για την οικονομία της κουβέντας). Ο ΠΑΟΚ έχει ιδιοκτήτη που έχει τα συμφέροντα του στην ανατολή ενώ βρίσκεται σε κράτος που έχει προσδεθεί στη δύση. Αυτό δημιουργεί τεράστια εμπόδια τόσο στη φυσική παρουσία όσο και στα σχέδια του ιδιοκτήτη καθώς επίσης και λυσσαλέο πόλεμο στη βιτρίνα των επιχειρήσεων του ιδιοκτήτη η οποία βιτρίνα είναι ο ΠΑΟΚ (δεν χρειάζεται να επεκταθώ παραπάνω γιατί θα ξεφύγουμε από το θέμα που συζητάμε).

Σε αυτό το χωροχρονικό περιβάλλον λοιπόν ο προπονητής που πρέπει να κάθεται στον πάγκο δε πρέπει να είναι μόνο προπονητής. Κατά τη γνώμη μου ο μοναδικός που δείχνει ότι μπορεί να ανταπεξέρχεται σε αυτές τις συνθήκες είναι ο Λουτσέσκου. Μάλιστα θα έλεγα ότι ίσως και αυτές οι συνθήκες να τον τρέφουν.

Για να καταφέρει όμως να σταθεί όρθιος σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται το ρόστερ του να έχει ένα χαρακτηριστικό.
Θέλει έτοιμους παίκτες. Ψημένους παίκτες που να μπορούν να πέσουν στη φωτιά.
Δε νομίζω ότι του αρέσει να κάθεται να εξηγεί σε έναν παίκτη αν παίζουμε με 10 παίκτες το πότε θα κάνει μακρινή μπαλιά ή πασούλα στον κοντινό του που έχει κρεμασμένο πίσω του άλλον παίκτη να τον μαρκάρει.
Νομίζω ότι προτιμά έτοιμους παίκτες που έχουν την εμπειρία λήψης αποφάσεων. Αν παρατηρήσουμε το παιχνίδι του θα δούμε ότι τα μοτίβα που φτιάχνει είναι με πολλούς παίκτες σε κοντινές αποστάσεις ώστε κάθε παίκτης να έχει αρκετές επιλογές στο πως θα προχωρήσει το παιχνίδι. Εκεί είναι που θέλει παίκτες με ικανότητα στη λήψη αποφάσεων. Γι' αυτό και πολλές φορές στις συνεντεύξεις του μιλάει για λάθη αποφάσεων από τους παίκτες του. Δε στέκεται τόσο σε μεμονωμένα λάθη ή σε κακές εκτελέσεις. Στέκεται κυρίως στις αποφάσεις.
Αυτός λοιπόν σχεδιάζει ένα παιχνίδι τέτοιο ώστε κάθε στιγμή να προσφέρονται αρκετές επιλογές σε έναν παίκτη και να μην εγκλωβίζεται. Εκεί είναι που θέλει παίκτες έμπειρους με ικανότητα στο διάβασμα παιχνιδιού.
Όταν έχει τέτοιους παίκτες νομίζω ότι μπορεί να φτιάξει ομάδες με φοβερό μέταλλο και νοοτροπία νικητή.
Άρα το ερώτημα του τι προπονητής είναι ο Λουτσέσκου αντιστρέφεται.
Τι προπονητή θέλει ο ΠΑΟΚ και κατ' επέκταση ποιο είναι το αγωνιστικό πλάνο του οργανισμού ΠΑΟΚ.
Γιατί για κάθε πλάνο υπάρχει και ο κατάλληλος προπονητής.
Πλάνο που να έχει πάντως τον ΠΑΟΚ πρώτο χωρίς Λουτσέσκου αυτή τη στιγμή δε μπορώ να σκεφτώ για όλους τους λόγους που εξήγησα παραπάνω. Άλλος προπονητής θα μπορεί να κάνει αντίστοιχα πράγματα μόνο αν υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός που θα αποκρούει όσα σκαρφίζεται το σύστημα, θα απορροφά τους κραδασμούς και θα αφήνει τον προπονητή να ασχολείται μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι..
Maxpaok

Δημοσίευση από Maxpaok »

Όταν μιλάμε για κορμό, τι εννοούμε?
Ότι υπάρχουν 7-8 ήδη ενδεκαδατοι? Υπάρχουν τόσοι?
Υπάρχουν από πίσω άλλοι 4-5 που μπορούν να υπολογίζονται ως δεύτεροι ή τρίτοι?
Πόσοι θα φύγουν?
Ποίοι θα φύγουν?
Πόσοι θα είναι αυτοί που θα φύγουν, αν φύγουν που έχουν ενεργό και δραστικό ρόλο στην ομάδα?

Προσωπικά όταν γράφω για 3-4 προσθήκες που θα πάρουν φανέλα, δεν αναφέρομαι και στα κενά που θα αφήσουν οι πιθανές μεταγραφές ήδη δικών μας ενεργών ποδοσφαιριστων.
Γιατί αν υποθέσουμε ότι θα χρειαστούν άλλοι δύο να καλύψουν τους παραπάνω, ο αριθμός θα φθάσει στους 6.
Να βάλουμε και τον κανίς των Σερρών?
Να βάλουμε και κάνα δύο καινούργιους για το ροτεησον? Ή όχι, δεν θέλουμε άλλους?
Όπως και να το δούμε, θα μιλάμε πάλι για μια άλλη, νέα ομάδα.
Η οποία θα θέλει χτίσιμο....
Δεν ξέρω?
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα πρέπει να έχει επιτυχία πάνω από το 80% στις νέες προσθήκες.
Φέρνεις 7 και σου βγαίνουν οι 6 εκ των οποίων οι 4 με την φανέλα στο σπίτι τους
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Ο Ted Lasso του ΠΑΟΚ
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Josh εύκολη είναι απάντηση σε αυτό που αναρωτιέσαι.

Αν ήταν στο βάζελο ( με τις συνθήκες του Γιοβάνοβιτς 2ηγ χρονια κλπ) ή στη κούλα με το ρόστερ που έχει και νέο γήπεδο ή στο γαύρο με τόσους παίκτες πως θα πήγαινε; Καλύτερα από ότι στον ΠΑΟΚ ή θα τα έκανε μαντάρα και θα τους έβγαζε 4ους;

Νομίζω είναι πολύ ξεκάθαρη η απάντηση και η γενική εικόνα.
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Gospi έγραψε:Ο Ted Lasso του ΠΑΟΚ
Τι σημαίνει αυτό; Σόρρυ δεν έχω δει την σειρά
Patron

Δημοσίευση από Patron »

giapas έγραψε:Josh εύκολη είναι απάντηση σε αυτό που αναρωτιέσαι.

Αν ήταν στο βάζελο ( με τις συνθήκες του Γιοβάνοβιτς 2ηγ χρονια κλπ) ή στη κούλα με το ρόστερ που έχει και νέο γήπεδο ή στο γαύρο με τόσους παίκτες πως θα πήγαινε; Καλύτερα από ότι στον ΠΑΟΚ ή θα τα έκανε μαντάρα και θα τους έβγαζε 4ους;

Νομίζω είναι πολύ ξεκάθαρη η απάντηση και η γενική εικόνα.
Νομίζω η ερώτηση είναι αν θα τα πήγαινε καλύτερα από τους υπάρχοντες προπονητές του ποκ.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Γιάννη τις διαφορές με τη κουλα η τον γαυρο τις καταλαβαίνω,με τον βαζελο όχι. Θα μου πεις τον πέταξε έξω εύκολα στο κυπελο,αλλά στο πρωτάθλημα οι 20 βαθμοί διαφοράς όμως δεν δικαιολογουνται.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Στην προηγούμενη θητεία ζητούσε να παραμείνουν κάνιας και σάκχοφ και η διοίκηση δεν συμφωνούσε .

Πωλήθηκε στην Αραβία...

Αυτή τη φορά άμα ζητήσει ανανέωση Ολιβέιρα και Ελ Καντουρί που θα πουληθεί?
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Hard to say

Τον πιτόρο τον πουλήσαμε Βραζιλία πχ
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Δημήτρη τόσα χρόνια που παρακολουθούμε μπάλα , έχω πειστεί ότι το κίνητρο είναι η πιο σημαντική παράμετρος που καθορίζει το αποτέλεσμα ενός ντέρμπυ στην Ελλάδα.

Η κουλα και η ζελα αυτή τη στιγμή όταν πέφτουν στη μπάλα κάνουν τάκλιν στη καρωτίδα. Όταν τρέχουν έχουν δυνάμεις Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Δε μπορώ να δεχτώ ότι τα συμπληρώματα ( για να το πω ευγενικά) που λαμβάνει ένας αθλητής στη τελική ευθεία που παίζεται το πρωτάθλημα όπως φέτος είναι τα ίδια με κάποιον που παίζει 3ο-4η θέση. Ούτε και η φυσική ντόπα που λέγεται φιλοδοξία είναι η ίδια. Αυτή τη στιγμή οι προπονητές των 2 ομάδων σκίζουν τα ρούχα τους να γίνει νωρίτερα ο τελικός. Δε μπορώ να δεχτώ ότι αυτό συμβαίνει για 2 μέρες παραπάνω διακοπές στα νησιά. Το να συγκρίνεις το σημερινό ΠΑΟΚ και γαύρο με τους άλλους 2 , δεν οδηγεί κάπου.

Που θέλω να καταλήξω; Μέχρι και την ήττα με τη ζελα στη Τούμπα ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια , αλλού παίζοντας καλύτερα και αλλού μέτρια πχ με ΑΕΚ στη Τούμπα. Μόνο μέσα στο γκει και χθες στην ΑΕΚ παρουσιάσαμε σημάδια διάλυσης. Αντικειμενικά η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα από εμάς και αυτό αποτυπώνεται σε όλους τους σοβαρούς ποδοσφαιρικούς δείκτες. Παρόλα αυτά , σε 2 ματς χάσαμε καθαρά , σε 1 ματς κερδίσαμε καθαρά και σε 1 ματς πήγαινε καρφί για Χ αλλά στις λεπτομέρειες χάσαμε. Κι έχουμε ένα τελικό μπροστά μας. Δε βλέπω κάτι παράξενο. Ούτε με τη ζελα 2Ν-1Ι-2Η βλέπω κάτι περίεργο. Ούτε με το γκει. Αυτό κάτι δείχνει , πολύ περισσότερο από τη συνολική διαφορά στη βαθμολογία.

Ο λούτσος στο τωρινό βάζελο πιστεύω θα πήγαινε εξίσου καλά και ίσως λίγο παραπάνω γιατί το ροστερ ειναι ταμαμ
αυτό που αγαπάει. Στο γαύρο 100% καλύτερα ,δηλαδή με Μπακαμπου και Μπιελ καμια 10αρια μεσοεπιθετικούς τι συζητάμε τώρα. Στη κούλα ίσως ελάχιστα χειρότερα λόγω σετ παιχνιδιού που και πάλι δε ξέρεις τι έχουν πάρει φέτος και τρέχουν και βγάζουν ένταση πρωτοφανή στα Ελληνικά χρονικά. Έχει αποδείξει ότι αν έχει επιλογές στο ρόστερ, θα βρει έναν κορμό που ποδοσφαιρικά και ως χαρακτήρες μπορεί να συνεργαστεί και με αυτόν το κορμό θα πάει τρένο. Το ότι φέτος επέλεξε να μιλάει για διαιτησίες είναι σαφώς στα αρνητικά του , στα πολύ αρνητικά θα έλεγα. Αλλά μπάλα δε παίζουν τα λόγια, μπάλα παίζουν οι παίκτες.

Όση και αν είναι πίκρα, πρέπει να υπάρχει μια μινιμουμ ψυχραιμία στις τοποθετήσεις μας και νομίζω ότι το μικρότερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο προπονητής.
Maxpaok

Δημοσίευση από Maxpaok »

Ρε συ φίλε βαν Ρόι προκαλείς, με την καλή έννοια
Μην με παρεξηγήσεις.
Δηλαδή θα υπάρξει θέμα εάν φέρουμε φορακλα και θέλει επίσης τον ολεβιερα με οικονομικούς όρους που συμφωνεί ο Ιβάν?
Εάν του φέρουν τρεις παιχταράδες που θα ζητήσει και θελήσει να κρατήσει τον καντουρι, ας πούμε με τον όρο που έβαλε κι ένας φίλος εχθές. Με μπόνους συμμετοχών κι ένα ελάχιστο ετήσιο συμβόλαιο. Θα μας πειράξει?
Εάν απαλλαγεί από κουρτιτς, μπισε, μούργκ, σταματήσει ο βιερι, όπως κι από άλλα συμβόλαια που μου διαφεύγουν, αν έχουμε και δύο τρεις προσθήκες για το ροτεησον,
Αν, αν... θα μου πεις. Ε, ναι γιατί στην δικό σου στείρο ερώτημα, πρόκληση αντιπαραθετω μια προσπάθεια ενός πλέον καλού σχεδιασμού.
Αυτά!
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Παιδιά είναι πολύ ενδιαφέρουσα η αγωνιστική προσέγγιση που προσπαθείτε να κάνετε.
Όπως όμως έγραψα και στο προηγούμενο κατεβατό δεν μπορούμε να βγάζουμε ανεξάρτητα αγωνιστικά πορίσματα αν ξεχνάμε σε ποιο ποδοσφαιρικό περιβάλλον συμβαίνουν όλα αυτά.
Μιλάμε για τους 15 πόντους διαφορά με τον πάο και παραγνωρίζουμε ότι το τελευταίο 2μηνο 9 βαθμούς ο πάο (6 στο χαριλάου και 3 στη λεοφώρο) τους έχει πάρει αναίμακτα λόγω της φετινής τερατογένεσης μεταξύ οσφπ - πάο - άρη. Όποιος παραμελεί αυτές τις συνθήκες οδηγείται σε παραπλανητικά συμπεράσματα.
Ο πάο πήρε μέσα σε 15 μέρες 2 παίκτες από την Κ19 του άρη ενώ ως δια μαγείας έκλεψε τον Μαντσίνι μέσα από τα χέρια του οσφπ.
Δε γίνεται να κοιτάμε στεγνά τα νούμερα.
Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια μεταξύ μας και μπορούμε να καταλάβουμε τις δυνατότητες κάθε ομάδας.
Επίσης ξεχνάμε ότι εμείς σε όλο τον πρώτο γύρο ήμασταν στη φάση δημιουργίας καινούριας ομάδας τη στιγμή που ο πάο έπαιρνε τα πεναλτι σε μη ποδοσφαιρικές φάσεις το ένα μετά το άλλο. Ουσιαστικά όταν η ομάδα μας μονταρίστηκε ήμασταν στο -14. Από εκεί και μετά αν θέλουμε πρέπει να βγάζουμε αγωνιστικά συμπεράσματα γιατί ως τότε η ομάδα δεν είχε καθορίσει ξεκάθαρους ρόλους και σταθερές. Ήταν ακόμα στο ψάξιμο.. Δεν μπορεί να μπαίνουν λοιπόν όλα στο ίδιο σακούλι.
Θα μου πεις τα κάνει όλα τέλεια ο Λούτσε; Όχι, έχω αρκετές ενστάσεις σε πολλά από όσα κάνει αλλά είναι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τη συνήθη κριτική. Ας τελειώσει η χρονιά και θα πούμε πολλές απόψεις.
Μη συγκρίνουμε όμως το τερατούργημα οσφπ - πάο - άρη με τον ΠΑΟΚ.
icue

Δημοσίευση από icue »

van rooy έγραψε:Στην προηγούμενη θητεία ζητούσε να παραμείνουν κάνιας και σάκχοφ και η διοίκηση δεν συμφωνούσε .

Πωλήθηκε στην Αραβία...

Αυτή τη φορά άμα ζητήσει ανανέωση Ολιβέιρα και Ελ Καντουρί που θα πουληθεί?
Βεβαια η διοικηση μετα μας εφερε τα απολυτα τιποτα Εσιτι και Στοχ, περα απο Αουγκουστο που την πρωτη του χρονια δεν εκανε και κατι ιδιαιτερο και μετα το χαος. Κατι Μιχαι θυμαμαι και κατι Ροντριγκους.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Maxpaok έγραψε:Ρε συ φίλε βαν Ρόι προκαλείς, με την καλή έννοια
Μην με παρεξηγήσεις.
Δηλαδή θα υπάρξει θέμα εάν φέρουμε φορακλα και θέλει επίσης τον ολεβιερα με οικονομικούς όρους που συμφωνεί ο Ιβάν?
Εάν του φέρουν τρεις παιχταράδες που θα ζητήσει και θελήσει να κρατήσει τον καντουρι, ας πούμε με τον όρο που έβαλε κι ένας φίλος εχθές. Με μπόνους συμμετοχών κι ένα ελάχιστο ετήσιο συμβόλαιο. Θα μας πειράξει?
Εάν απαλλαγεί από κουρτιτς, μπισε, μούργκ, σταματήσει ο βιερι, όπως κι από άλλα συμβόλαια που μου διαφεύγουν, αν έχουμε και δύο τρεις προσθήκες για το ροτεησον,
Αν, αν... θα μου πεις. Ε, ναι γιατί στην δικό σου στείρο ερώτημα, πρόκληση αντιπαραθετω μια προσπάθεια ενός πλέον καλού σχεδιασμού.
Αυτά!
Το ερώτημα μου ήταν πειραχτικό τίποτα παραπάνω...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”