γαύρος - ΠΑΟΚ 3-1 MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Superleague και όλων των παραλειπομένων...

MVP

KOTAΡΣΚΙ
31
50%
ΣΑΣΤΡΕ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΙΝΓΚΑΣΟΝ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ
1
2%
Ρ. ΣΟΑΡΕΣ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Φ.ΣΟΑΡΕΣ
1
2%
ΑΓΚΟΥΣΤΟ
4
6%
ΤΑΙΣΟΝ
3
5%
ΚΑΝΤΟΥΡΙ
6
10%
ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΝΑΡΕΙ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΖΙΦΚΟΒΙΤΣ
3
5%
ΜΠΡΑΝΤΟΝ
11
18%
ΟΛΙΒΕΙΡΑ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΣΒΑΜΠ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΡΙΚΑΡΝΤΟ
2
3%

Σύνολο ψήφων: 62

Luigi Vampa

Re: γαύρος - ΠΑΟΚ 3-1 MVP σχόλια και παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Luigi Vampa »

Δεν έχω παρακολουθήσει τόσο γαυρο κ αεχ για να καταλάβω αυτό που μου λες. Θεωρώ ότι κάθε προπονητικό τιμ έχει μια φιλοσοφία που πιστεύει. Προφανώς κ αν είχες έναν Νταντας που έτρεχε πιο πολύ κ μαρκαρε πιο καλα θα διάλεγες αυτόν , αλλά οταν οι επιλογές ειναι Νταντας ή Τσιγγαρας, ο προπονητής επέλεξε να ελέγχει την μπάλα καλύτερα απ το να κόβει καλύτερα. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις. Δηλαδή οκ τρώμε αντεπίθεσεις κ υπάρχουν πολύ χώροι, για τον αντίπαλο, αλλά ποια ομάδα που θελει να παίζει με τη μπάλα στα πόδια δεν έχει αυτό το πρόβλημα. Ακόμα κ η Σίτι το έχει που αγοράζει όποιον παιχτη θέλει.
Βρες μου τμήμα υπεύθυνο για μεταγραφές κάποιον που κάνει καλά κ τα δύο.

Δηλαδή τι να το κάνω που έχω πάρει Κοταρσκι για να παίζω την μπάλα από πίσω, έχω Ντάγκλας κ Νταντας που είναι καλοί στην πάσα να το υποστηρίξουν αυτόν το τρόπο παιχνιδιού κ να βγάλω τον Νταντας να βάλω τον Τσιγγαρα για ποιο λογο;. Για να μου κάνει παγίδες ο αντίπαλος πάνω του κ να χάνω τη μπαλα διπλα στην περιοχή μου;
Miles

Δημοσίευση από Miles »

papwolf έγραψε:
Magpies4 έγραψε:Νομίζω οτι εννοεί (και συμφωνώ) οτι το στήσιμο του ρόστερ στο γήπεδο σε συνάρτηση με την απουσία συγκερκιμένων χαρακτηριστικών (βλέπε 6άρι), είναι το πρόβλημα. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ σε ποιότητα δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τους άλλους, αλλά ναί λείπουν κάποια χαρακτηριστικά γιατί επιλέγουμε να παίξουμε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι.

Δηλαδή και παραπάνω ποιότητα να φέρουμε στα ίδια θα είμαστε και του χρόνου.

Αυτό ακριβώς εννοώ, συν του ότι διατέθηκαν χρήματα για αγορά ταλέντων ενώ χρειαζομασταν έτοιμους παίκτες, ταλέντα είχαμε κι έχουμε στις ακαδημίες.
Επίσης ο τρόπος που επιλέγουμε να αγωνιστούμε είναι είναι εντελώς λάθος. Σε 4-2-3-1 θες 2 χαφ που να κόβουν και να δημιουργούν εξίσου καλά και φυσικά να τρέχουν. Τέτοιους δεν έχουμε ούτε έναν. Με αυτούς που έχουμε (κι αν είχαμε ένα εξαρι ακόμα) θα μπορούσαμε να παίξουμε πολύ καλά με 3 χαφ στο κέντρο (4-3-3) σε ανάποδο τρίγωνο με ένα εξαρι και δύο οχταρια. Και πιο γεμάτο κέντρο και καλύτερη δημιουργία - κυκλοφορία και καλύτερη ανασταλτική λειτουργία και μεγαλύτερη δυνατότητα ροτέισον για να μη σκαν οι παίχτες.

Αντίθετα, στο 433 είναι που θέλεις ολοκληρωμένα χαφ γιατί παίζεις χωρίς 10άρι και με ένα 6άρι. Ποιοι θα κάνουν τα δύο box-to-box 8άρια σε μας;
Άβαταρ μέλους
Magpies4

Δημοσίευση από Magpies4 »

Luigi Vampa έγραψε:Δεν έχω παρακολουθήσει τόσο γαυρο κ αεχ για να καταλάβω αυτό που μου λες. Θεωρώ ότι κάθε προπονητικό τιμ έχει μια φιλοσοφία που πιστεύει. Προφανώς κ αν είχες έναν Νταντας που έτρεχε πιο πολύ κ μαρκαρε πιο καλα θα διάλεγες αυτόν , αλλά οταν οι επιλογές ειναι Νταντας ή Τσιγγαρας, ο προπονητής επέλεξε να ελέγχει την μπάλα καλύτερα απ το να κόβει καλύτερα. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις. Δηλαδή οκ τρώμε αντεπίθεσεις κ υπάρχουν πολύ χώροι, για τον αντίπαλο, αλλά ποια ομάδα που θελει να παίζει με τη μπάλα στα πόδια δεν έχει αυτό το πρόβλημα. Ακόμα κ η Σίτι το έχει που αγοράζει όποιον παιχτη θέλει.
Βρες μου τμήμα υπεύθυνο για μεταγραφές κάποιον που κάνει καλά κ τα δύο.

Δηλαδή τι να το κάνω που έχω πάρει Κοταρσκι για να παίζω την μπάλα από πίσω, έχω Ντάγκλας κ Νταντας που είναι καλοί στην πάσα να το υποστηρίξουν αυτόν το τρόπο παιχνιδιού κ να βγάλω τον Νταντας να βάλω τον Τσιγγαρα για ποιο λογο;. Για να μου κάνει παγίδες ο αντίπαλος πάνω του κ να χάνω τη μπαλα διπλα στην περιοχή μου;

Σωστά, πολύ σωστά. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο όλα είναι θέμα επιλογών. Πώς θέλεις να παίξεις; Τέτοιους παίκτες θα ήθελες να φέρεις. Εμείς πήραμε κάποια ρίσκα να πάμε μόνο με δημιουργικούς παίκτες (ο Αυγουστος που για μένα είναι το καλύτερο χάφ στην Ελλάδα, ΔΕΝ είναι 6αρο8άρι όπως ο φίλος έγραψε παρά πάνω). Είναι μιά επιλογή που έχουμε κάνει τα τελευταία 2 χρόνια και έχουμε πάρει ρίσκα. Μπορεί φέτος να πάρουμε το κύπελο και η χρονιά να τελειώσει επιτυχημένα. Απλά πιστεύω οτι ειδικά στο αμυντικό τρανζίσιον και στην αμυντική λειτουργία η επιλογή αυτή ΔΕΝ δουλεύει. Τα νούμερα μιλάμε από μόνα τους. Δεχόμαστε πολλές φάσεις και γκόλ. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελέσματα (επί εποχής Σάντος δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα πχ).

Φυσικά το 6άρι δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Έχουμε πρόβλημα και στους ακραίους, αλλά πχ για να βλέπουμε και τα σωστά, επιτέλους φέραμε τερμα που μπορεί να παίξει μπάλα. ΜΙά συνειδητή επιλογή που έχει φέρει πολλά θετικά στο παιχνίδι μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε μείνει με Πασχαλάκη αλλά επιλέξαμε (σωστά) να κάνουμε αυτό που όλες οι τοπ ομάδες κάνουν σήμερα. Εκεί που ακόμα χωλαίνουμε είναι στο αμυντικό κομμάτι, στο πώς αμύνεται η ομάδα. Τα γκόλ από Μακαμπού και Πάλμα είναι πανομοιότυπα. Αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά, έγιναν και άλλες τέτοιες φάσεις, και αυτές οι φάσεις μαζί με το προβληματικό αμυντικό τρανζίσιον (από την αρχή της χρονιάς) δείχνουν πού πρέπει να εστιάσουμε.

Η αναφορά σε Τσιγγάρα είναι τυχαία. Ο Τσιγγάρας ήταν το τελευταίο 6άρι στο ρόστερ. Νομίζω τον ανέφερα ως παράδειγμα, δεν θυμάμαι.
Luigi Vampa

Δημοσίευση από Luigi Vampa »

Να πω κ κάτι άλλο όμως, το οτι η αναπτυξη ξεκινάει από πίσω δεν είναι που το κανουν οι μεγάλες ομαδες δεν έγινε τυχαία. Έγινε μετά από παρατήρηση ότι μ αυτόν τον τρόπο έχεις περισσότερες πιθανότητες να βάλεις γκολ σε σχέση με το να κάνεις βολέ. Δηλαδή data analysis. Είναι ένα σημάδι ότι το πρπονητικο τιν τα λαμβάνει αυτά υπόψη. Είναι ένα καλό σημάδι αυτό. Στην σημερινή εποχή επίσης καλώς η' κακώς, όσο κ να διαφωνεί καποιος, είναι η εποχή που οι επιθέσεις είναι πολύ καλύτερες από παλιά, γιατί οι επιθετικοί κατευθυνομενοι απ τους προπονητές, που κατευθυνονται απ τα data analysis teams παίρνουν πιο σωστές αποφάσεις στο γήπεδο. Σουταρουν υπό καλύτερες προϋποθέσεις, κ βάζουν περισσότερα γκολ. Γι αυτό μην είστε τόσο αυστηροί με τις άμυνες. Οι εποχές Σαντος έχουν περάσει. Πλέον έχεις παικτες στην πρεμιερ που βάζουν 20 γκολ στον πρώτο γύρο. Πλέον η Λίβερπουλ, η Γιουναιτεντ, η Εθνική Βραζιλίας τρώνε 7 γκολ σε ένα ματς.
Άβαταρ μέλους
Sardan

Δημοσίευση από Sardan »

Ο (όποιος) στόχος πρωταθλήματος υπήρχε, χθες τελείωσε και τυπικά. Πάμε για το Κύπελλο το οποίο επιμένω ότι για τα δεδομένα που υπάρχουν είναι το καλύτερο εισιτήριο.

Από κει και πέρα, ήταν μια ωραία χρονιά, με πίκρες, σκαμπανεβάσματα, χαρά και συγκινήσεις. Δεν ξενερώνουμε ΠΟΤΕ γιατί έτσι μάθαμε από παιδιά....Εγώ θα πω μπράβο στον Λούτσο και τα παιδιά της ομάδας που δώσανε το 101% για να είμαστε Απρίλη διεκδικητές ενώ μας είχαν όλοι ξεγραμμένους το Σεπτέμβρη και κάποιοι μιλούσαν ακόμα και για πλει οφς!

Ιβάν... ανανέωσε αύριο τον Λούτσο με τον Μπότο. Τα λεφτά που θα περισσέψουν από τα συμβόλαια που φεύγουν δώστα σε αυτούς τους 2 να φέρουν 4 παίχτες εκατομμυρίου (αρ. μπακ, αρ. εξτρεμ, αμ. χαφ, φορ) σε παραγωγική ηλικία (24-29) και κανα δυο ρολίστες. Τότε θα είμαστε έτοιμοι για να επαναλάβουμε τον θρίαμβο του αήττητου νταμπλ.

Πάμε με τρέλα να πάρουμε το Κύπελλο και συνεχίζουμε ακάθεκτοι....Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία 15 χρόνια και το σκυμμένο κεφάλι δεν μας ταιριάζει...Ψηλά και περήφανα το κεφάλι αδέρφια!
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Δημοσίευση από sourmenetes »

Νευραλγικη γραμμη τα χαφ!

Αουγκούστο στα τελευταία 2 ματς είναι μέτριος. Τα υπόλοιπα μας χαφ ειναι όλα του ναι μεν αλλά.

ΣΒΑΜΠ καλός αλλά αργός, έσκασε δεν μπορει
Νταντας αδύναμος δε μαρκαρει

Το παραμύθι τελείωσε.

Αν συνυπολογισουμε ότι ο ΙΓΚΑΝΣΟΝ ήρθε από τραυματισμο και δεν παταει καλά, την απειρία κουλιερακη(αν δεν κάνει λάθος ένα 19χρονο σέντερ μπακ ποιος θα κάνει!) και το λανθασμένο μας μυαλό στα 2 ματς από λάθη κυρίως δικά μας χάσαμε!

Τοσο απλά τα βλέπω...

Ναι βρούμε τρόπο να συνέλθουμε να οργανωθούμε και να κοιτάξουμε την. Επόμενη μέρα!

Ούτε όλοι ήταν παιχταράδες ούτε άχρηστοι!

Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
pxp920

Δημοσίευση από pxp920 »

Πεσμενος πραγματικα ο Αουγκουστο και πραγματικα ειναι ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ στην ανοδικη πορεια μας. Παιρναμε νικες με εξωφρενικες επιδοσεις του.

Οπως εχει ειπωθει, η ομαδα οταν πλησιαζε στη κορυφη δεν ειχε το σθενος να κανει το κατι παραπανω και το ειδαμε οταν πετουσαμε τις ευκαιριες μας με τις μικρες ομαδες στο τελος την κανονικης περιοδου. Να συγκεντρωθουμε για να παρουμε το κυπελλο και να κανουμε μερικες καλες κινησεις για του χρονου.

Εγω πολυ ευχαριστημενος ειμαι με την φετινη σεζον και την αναδειξη νεων που (ισως) γινουν πυλωνες σε μελλοντικες σεζον
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Παιδιά ο ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ δεν έχει χάσει ματς σχεδόν από την αρχή της χρονιάς...

Οι υπόλοιποι όλοι πήραν ανάσες..

Είδαμε και ελπίζω να είδανε και οι υπεύθυνοι ποια είναι τα κανονικά μας χαφ.

Εγώ πέραν. Του Αουγκούστο δε θα κράταγα άλλον. Και το σβαμπ για 5-6ο χαφ.

Ούτε ο νταντας θεωρώ μας κανει(παρότι έχει ποιότητα αλλά δεν μπορείς να είσαι τόσο κοντός και τόσο αργός) ούτε ο Φελίπε.

Κουρτιτς καντουρι είναι τελειωμένοι(ευχαριστουμε για όσα προσέφεραν).

Άρα βρες 3 χαφ κανονικά για μενα

Εδώ και 3 χρόνια όλα μας τα χαφ είναι του ναι μεν αλλά!
Βρειτε 3 κανονικούς παικτες

xrisitsapa

Δημοσίευση από xrisitsapa »

Εσύ καλά τα λες αλλά ήδη άρχισαν διαπραγματεύσεις για Νταντας.
Ας φέρουν ένα χαφαρο αρχικά και βλέπουμε.
Κανονικά θέλουμε τουλάχιστον 2 και Τσιγγαρα πίσω.
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Εγώ πιάνω το ιδανικό σενάριο..

Άβαταρ μέλους
rouki

Δημοσίευση από rouki »

Εγώ πάντως δεν κατάλαβα, γιατί δεν προσπάθησε κανείς παίχτης μας, ακόμη και ο Τάισον, μιά φορά να κάνουν μπάσιμο απο το κέντρο, εκεί που οι δυο χοντροκώλες του γαύρου δεν μπορούσαν ούτε με γερανό να στρίψουν. Και εννοώ τον Παπασταθόπουλο και τον Μπα. Όταν είδα την σύνθεση του γαύρου, χάρηκα, διότο αυτό σκέφτηκα. και οι δυο τους σέντερμπάκ είναι αργοί. Και μπαίνουν οι αργοκαρούτες, ο Ολιβέιρα με τον Καντουρί.
Τι να πώ; Όλα μαζί ήρθαν. Αντί να τους πετάξουμε ακόμη δυο μπαλάκια, κάναμε πάλι τη μ@@@@@α.
:evil:
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

2 φορές στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε νομίζω και ο ντελιας και ο ταυσον να παιξουν τον Τόμας στο χώρο.
Οι τελικές πάσες δεν ήταν αυτές που έπρεπε.

trouman

Δημοσίευση από trouman »

Νωρίς να αρχίσει η καταστροφολογία
Άβαταρ μέλους
Baldur

Δημοσίευση από Baldur »

Λογική και αναμενόμενη η ηττοπάθεια στις τάξεις τις δικές μας (οπαδοί), γιατί ξυπνάμε και κοιμόμαστε με το καλό της ομάδας στο μυαλό - στις νίκες μέχρι και ο αχώνευτος γείτονας τρώγεται, στις ήττες αρρωσταίνεις και δεν θες να ακους κουβέντα.

Αλίμονο ωστόσο αν την ίδια αμετροέπεια μοιράζονται κι εκεί στη Διοίκηση. Δεν το λέω ως σχήμα λόγου πως η ομάδα οφείλει να σκυλιάζει σε κάθε παίχνιδι όσο είναι (α) μαθηματικά εντός Πρωταθλήματος και (β) όταν/αν αυτό χαθεί, εντός 2ης θέσης κ.ο.κ.

Αυτό δεν πηγάζει (μόνο) από ρομαντισμό τύπου "ο ΠΑΟΚ πρέπει να παλεύει για τη νίκη όπου παίζει", αλλά πρωτίστως γιατί αν θέλουμε να ισχύουν όλα όσα λέμε στον εαυτό μας για να χρυσώσουμε το χάπι της φετινής μας ανυπαρξίας σε μεταγραφικό/παραγοντικό επίπεδο σε χρονιά που βγάζει δύο σε Ch.L., ότι δηλαδή "χτίζουμε κορμό για να το διεκδικήσουμε στα ίσα του χρόνου", πρέπει να εμφυσήσουμε νοοτροπία refuse to lose και κάκαλα σε κάθε παίκτη. Τώρα είναι που πρέπει να αξιολογηθεί ποιοι είναι εκείνοι οι παίκτες μας που αντέχουν, ψυχολογικά κυρίως, στον πρωταθλητισμό

Το μάτι του ανθρώπου που τα κατάφερε και πήρε δύο νταμπλ μέσα στα μούτρα των Αθηνέζων δεν το φοβάμαι. Ναι, είχε τις εμμονές του αλλά έχει δείξει πως και μαθαίνει και εξελίσσεται.
Andrew R

Δημοσίευση από Andrew R »

Είναι βασικό το ατομικό λάθος στο ποδόσφαιρο. Χθες ο κουλιερακης ήταν κάκιστος η τηλεόραση επιασε τουλάχιστον δύο ή τρεις τον ιγκνασσον να τον φωνάζει προσπαθώντας να του δώσει οδηγίες. Γιατί μπορεί μια μέρα να είσαι κακος αλλά να μην την πληρώσεις, η και το αντίστροφο. Το τελευταίο που χρειάζεται βέβαια η ομάδα είναι να τα βάψει μαύρα 7!!!! Αγωνιστικές πριν το τέλος των play off. Αυτό δεν υπάρχει σε καμία σοβαρή ομάδα. Κι εμείς είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ όλες μας οι κινήσεις να διέπονται από σοβαρότητα.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Superleague”