Διακοπές

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
gika

Re: Διακοπές

Δημοσίευση από gika »

nunies4 έγραψε:Μπορεις να χρεωσεις και απευθειας τραπεζικη καρτα.
Αλλα ναι φανταζομαι οτι ο gika αναφερεται σε oyster η οποια ειναι εβδομαδιαια και ισχυει και για τα λεοφωρεια (τουλαχιστον την τελευταια φορα που ειχα παει)
Απο το Χιθροου θα χρειαστει ξεχωριστο εισητηριο. Το πιο συντομο μεσο ειναι το Heathrow Express (τρενο με πολυ συχνα δρομολογια τυπου καθε 15-20 λεπτα το οποιο σε μεταφερει στο κεντρο του Λονδινου.
Τα διορωφα τουριστικα εχω την εντυπωση οτι ειναι εντελως ξεχωριστο πραγμα. Θα σου ελεγα να μην μπεις στον κοπο.
Η μεταφορα παντου ειναι πανευκολη με μετρο (η καλυψη σε ολη την πολη ειναι σε αλλο λεβελ) και τα περισοτερα απο τα αξιοθεατα ειναι ζωνη 1 και 2
Όχι όχι όχι!

Πρώτον μιλούσα για κάρτα τράπεζας. Ανάλογα τις ζώνες που θα κινηθείς υπάρχει ημερήσιο όριο. Ας πούμε για ζώνες 1-2 είναι κάπου στις £7.5! Από εκεί και πέρα και 10 μετρο να πάρεις με την ίδια τραπεζική κάρτα, δεν θα σε χρεώσουν. Υπάρχει και εβδομαδιαίο όριο που ισχύει από Δευτέρα σε Κυριακή και είναι ίσο με 5 ημερήσια όρια.

Δεν γνωρίζω αν με την oyster μπορείς να γλυτώσεις κάτι ψιλά παραπάνω, αλλά έχει και κόστος να την βγάλεις. Δεν θα το έκανα. Η ευκολία της τραπεζικής κάρτας δεν συγκρίνεται. Επίσης λειτουργούν Apple/Google pay αν θες να πληρώνεις απευθείας με το κινητό ή κάποιο smart watch.

Προσοχή να χρησιμοποιείς πάντα την ίδια κάρτα. Επίσης κινητό, ρολόι και φυσική κάρτα μετρανε ως διαφορετικά κι ας είναι το ίδιο πρακτικά. Όποτε διάλεξε έναν τρόπο και κάθε μέρα πλήρωνε με αυτό.

Με τραπεζική κάρτα γλυτωνεις το να ψάχνεις να βγάλεις ουστερ και μετά να την γεμίζεις.

Τώρα για Χίθροου, ο nunies μάλλον έχει να έρθει λίγο καιρό Λονδίνο. :mrgreen:

Μη πάρεις το Heathrow Express τρένο που έχει κανένα 20αρι εισητηριο.

Πλέον υπάρχει η καινούργια γραμμή του μετρο, aka Elizabeth Line. Είναι πιο άνετη και από τρένο, κάνει ελαφρώς παραπάνω χρόνο (στα λεπτά η διαφορα), διασχίζει όλο το Λονδίνο και το κόστος είναι γύρω στα 5 (επειδή πας από ζώνη 5 στο κέντρο).

Δεν αξίζει το τρένο πια.
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Είμαι φυση και θέση αντιβασιλικος....Άκου Elizabeth line..... :D
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

iremidynami 4+ έγραψε: Διανυω την 5η δεκαετια της ζωης μου, (μιας και αναρωτηθηκες) αν και δεν νομιζω πως αυτο θα με εμποδισει καπου.
Ω ρε φίλε γεμίσαμε γέρους εδώ μέσα...
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Crossrail το λέμε, δεν έχει κάνει sink in το Elizabeth line.
Το national gallery είναι must, απίστευτη συλλογή κ τσάμπα.
Άβαταρ μέλους
iremidynami 4+

Δημοσίευση από iremidynami 4+ »

ΑποστόληςΑ έγραψε:
iremidynami 4+ έγραψε: Διανυω την 5η δεκαετια της ζωης μου, (μιας και αναρωτηθηκες) αν και δεν νομιζω πως αυτο θα με εμποδισει καπου.
Ω ρε φίλε γεμίσαμε γέρους εδώ μέσα...
:lol: :lol: :lol:
Για να μπορεσω Αποστόλη να απολαυσω τη ζωη με την ενταση που μονο η ωριμοτητα μπορει να μου χαρισει, οπως λεει και ο ΑΝΤΡΑΝΤΕ στο παρακατω καταπληκτικο του κειμενο που αξιζει να το διαβασουν ολοι, ειδικα οι μεσηλικες,αλλα και οι νεοτεροι ωστε να διδαχθουν και να μην ξοδευουν ασκοπα τις καραμελες τους.

https://www-alfavita-gr.cdn.ampproject. ... -mario-nte
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Καλά όταν φτάσω κι εγώ στην ηλικία σου για τον ΑΝΤΡΑΝΤΕ θα τους λέω.
Άβαταρ μέλους
iremidynami 4+

Δημοσίευση από iremidynami 4+ »

ΑποστόληςΑ έγραψε:Καλά όταν φτάσω κι εγώ στην ηλικία σου για τον ΑΝΤΡΑΝΤΕ θα τους λέω.
:lol: :lol: :lol:
Δεν θα'χεις και κατι αλλο να πεις!!! :lol: :lol: :lol:
Οποτε, αναγκαστικα στον αντραντε πεφτουμε κατα το "τα παχη μου-τα καλη μου"!!
BlackFriday

Δημοσίευση από BlackFriday »

Έχει κανένας συμβουλές για ταξίδι στη Σερβία σχετικά με το ίντερνετ? Κάποιοι λένε να βάλεις κάρτα μόλις φτάσεις εκεί. Βέβαια με απασχολεί και το τι θα κάνω μέχρι να φτάσω Βελιγράδι γιατί το ταξίδι θα είναι οδικώς. Οπότε θα χρειαστώ ίντερνετ και πριν φτάσω Σερβία. Να ρωτήσω για κανένα πακέτο στην εταιρία που είμαι για χώρες εκτός Ευρώπης?
billagorn

Δημοσίευση από billagorn »

Έχει κανείς ιδέες/συμβουλές για τριήμερο στη Βενετία (ταξίδι με τη σύζυγο)? Το επόμενο τριήμερο 31 Μαρτίου με 2 Απριλίου σχεδόν τρεις γεματες μερες, εφοσον η πτηση φτανει νωρις το πρωι και φευγει αργα το βραδυ της Κυριακης)
Άβαταρ μέλους
Χωρικός

Δημοσίευση από Χωρικός »

σχετικά με το φαγητό, μακριά όσο γίνεται από τις τουριστοπαγίδες. Το χειρότερο φαγητό που έχω φάει στην Ιταλία και το ακριβότερο, ήταν στην Βενετία. Τώρα θα μου πεις...όλη η Βενετία μια τουριστοπαγίδα είναι..
Αν ήσουν για παραπάνω μέρες θα σου έλεγα και για μέρη στην ευρύτερη περιφέρεια του Βένετο..αλλα τριήμερο..κάτσε εκεί που είσαι και απόλαυσε!
billagorn

Δημοσίευση από billagorn »

Δλδ μακριά από ο,τι είναι στο Σαν Μάρκο για φαγητό να φανταστώ;
Άβαταρ μέλους
Aye4

Δημοσίευση από Aye4 »

Για το νησί της Άνδρου έχετε αποψη για διακοπές?
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Να πας ένα νησί νοτιότερα.
Άβαταρ μέλους
Aye4

Δημοσίευση από Aye4 »

ΑποστόληςΑ έγραψε:Να πας ένα νησί νοτιότερα.
Πέρυσι εκει πήγα κσι με τις οδηγίες σου πέρασα υπέροχα
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Η Άνδρος είναι μεγάλο νησί και επηρεάζεται περισσότερο από την Εύβοια σε σχέση με τα άλλα Κυκλαδίτικα νησιά. Εμένα δεν με ενθουσιάζει, αλλά μαζεύει πολύ κόσμο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”