Μεταγραφές χειμώνα 2022-2023

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
Amsterdamer_87

Re: Μεταγραφές χειμώνα 2022-2023

Δημοσίευση από Amsterdamer_87 »

Dimg4 έγραψε:
Asimos έγραψε:Ρε σεις, η ομάδα είναι πλήρης αριθμητικά αυτή τη στιγμή, σφίζει από υγεία, αποδίδει, προσφέρει θέαμα, σκοράρει, δεν τρώει γκολ, τρέχει ακατάπαυστα... Από πίσω υπάρχουν μεταγραφές που δεν έχουμε δει, έχουμε τον 19χρονο που παραμιλάει το σύμπαν... και μιλάτε για ξενερώματα και καταρρεύσεις; Και μάλιστα εύκολα; Για ένα φορ που *ισως* χρειαστει και ενα δεξι μπακ που πάλι *ισως* χρειαστει;

Αφήστε τους να γίνουν ομαδάρα φέτος με την ησυχία τους και μην φοβάστε... Δεν γίνεται να μην αποδώσει αυτό το πρότζεκτ.
Κανεις δεν ξενερωνει, απλως λεμε πως ειναι σαν αν πυροβολαμε τα ποδια μας αν δεν ενισχυθουμε. Η ομαδα ΔΕΝ ειναι πληρης. Αν παθει κατι ο Ολιβειρα παει η δυναμη μπροστα μας. Αρα?
Και με Μπισε και καντουρι ημασταν ποσοτικα πληρης, ημασταν ομως?
Ειμαι σιγουρος οτι μετα τον Βαζελο θα μαθουμε ποιος θα ειναι ο φορ που θα ερθει για μπακαπ του Νελσον..
Δεν νομιζω να ειναι τοσο ζαμαν φου και να κατσουν με σταυρωμενα χερια..
Το θεμα ειναι να ερθει καποιος που να ειναι στυλ Κρμεντικ-Μουσλι κι οχι στυλ Τσολακ..
Στην εσχατη εχουμε και το κυριολεκτικα next big thing που ακουει στο ονομα Τζιμας ;)
Luigi Vampa

Δημοσίευση από Luigi Vampa »

renegade έγραψε:Ποιο ακριβώς είναι αυτό το πλάνο από το οποίο θα παρεκκλίνουμε αν πάρουμε έναν επιθετικό και ένα Μπακ?
δεν έγραψα να μην πάρουμε. Το θέμα είναι να μην πληρώσουμε υπεραξια. τα ποσά που γράφτηκαν για τον Πολωνο κ τον Λαριν πχ
Άβαταρ μέλους
Amsterdamer_87

Δημοσίευση από Amsterdamer_87 »

Ettien26 έγραψε:Κι όσο για τις μεταγραφές...μα υποτίθεται ότι δεν θα πάρουμε παίκτη ή παίκτες μόνο για ΤΩΡΑ, αλλά ΑΠΟ ΤΩΡΑ ώστε πέραν της φετινής περιόδου η ομάδα να έχει έγκαιρα έτοιμο το ρόστερ και εν όψει της επόμενης περιόδου
Αυτο θα ηταν το ιδανικο σεναριο φιλος..
Το προβλημα ειναι οτι αυτο που πολυ σωστα λες,δεν το εχει πει κανεις απο ΠΑΕ μερια..
Άβαταρ μέλους
cartman

Δημοσίευση από cartman »

Εχουμε 4 ακραια μπακ +Βιερίνια. Αν δεν φύγει κάποιος δεν βλέπω λόγο να πάρουμε εκεί παίχτη. Και οκ δεν είναι κανένας τους Μάτος, Γιαννούλης Βιερίνια αλλά δεν είναι και κανένας τους τρύπα στο ρόστερ. Γενικά στο τέρμα και στην αμυντική τετράδα δεν θα ήθελα αλλαγή ούτε τώρα ούτε το καλοκαίρι στο ρόστερ.

Στο φορ έχουμε τρύπα ποσοτικά και στους μεσοεπιθετικόυς έχουνε 4 παιχτες για 3 θέσεις .

Προσωπικά το ίδιο ρόστερ του χρόνου με ένα ακόμα μεσοεπιθετικό και ένα φορ χτυπά πρωτάθλημα. 2 μεταγραφέςβολες ολες και όλες αλλά μεταγραφαρες.
Άβαταρ μέλους
Napoli4

Δημοσίευση από Napoli4 »

Τα πράγματα για μένα είναι απλά.

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως δεν χρειαζόμαστε επιθετικό; Κανείς.
Στην ομάδα έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη ενίσχυσης; Ναι.
Γίνονται κινήσεις για να φέρουμε επιθετικό; Ναι.

Εμένα αυτά μου αρκούν. Και έχω πίστη πως θα έρθει ο παίκτης που χρειαζόμαστε.

Τώρα αν η ομάδα κρίνει πως ο κάθε Λάριν δεν αξίζει 800Κ και αξίζει 400Κ, ας μην του τα δώσει. Εγώ μαζί της.
Αν κρίνει πως το δεξί μπακ δεν πρέπει να παίρνει πάνω από 600Κ, εγώ μαζί της.

Δεν θα γυρίσω να πω, αυτός είναι δισεκατομμυριούχος, σιγά τι είναι ένα εκατομμυριάκι μπροστά στην γκάβλα μου;
Αν αποφασίσει να πετάξει εκατομμύρια, μαγκιά του.
Αν αποφασίσει να κινηθεί πιο στοχευμένα, προσεκτικά και βάση πλάνου, δεν θα γυρνάω να λέω δεν το πιστεύουν στην ομάδα, ή δεν θέλουν την ομάδα να πετύχει. Προσωπικά τα θεωρώ ασόβαρα.
Αν το παραπάνω το θεωρείτε μιζέρια, οκ. Είμαι μίζερος.
Totem_pk

Δημοσίευση από Totem_pk »

Εγω κουραστηκα να ελπιζω σε λογικες κινησεις. Και δεν ειναι θεμα χρηματων. Ενα Μπαραλοειδες φθηνο με εμπειρια και χωρις απαιτησεις να παιζει μια χαρα μου καθοτανε. Και οπως ειπαν,οι,προλαλισαντες το θεμα ειναι πως πας να παιξεις προκριματικα. Πως θα διαπραγματευτεις με τον Ολιβειρα? Πως θα κρατησεις τους παικτες αξιας που εχεις αμα παλι απο τονμχαζοπρογραμματισμο μεινεις στην απεξω απο κανα χωριο.

Και ναι. Βοηθηστε λιγο τους παικτες και τον,προπονητη που κανουν παπαδες. Βοηθηστε τους νατρελαθουμε ολοι μαζι παρεα.
trouman

Δημοσίευση από trouman »

Napoli4 έγραψε:Τα πράγματα για μένα είναι απλά.

Υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως δεν χρειαζόμαστε επιθετικό; Κανείς.
Στην ομάδα έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη ενίσχυσης; Ναι.
Γίνονται κινήσεις για να φέρουμε επιθετικό; Ναι.

Εμένα αυτά μου αρκούν. Και έχω πίστη πως θα έρθει ο παίκτης που χρειαζόμαστε.

Τώρα αν η ομάδα κρίνει πως ο κάθε Λάριν δεν αξίζει 800Κ και αξίζει 400Κ, ας μην του τα δώσει. Εγώ μαζί της.

Δεν θα γυρίσω να πω, αυτός είναι δισεκατομμυριούχος, σιγά τι είναι ένα εκατομμυριάκι μπροστά στην γκάβλα μου;
Αν αποφασίσει να πετάξει εκατομμύρια, μαγκιά του.
Αν αποφασίσει να κινηθεί πιο στοχευμένα, προσεκτικά και βάση πλάνου, δεν θα γυρνάω να λέω δεν το πιστεύουν στην ομάδα, ή δεν θέλουν την ομάδα να πετύχει. Προσωπικά τα θεωρώ ασόβαρα.
Αν το παραπάνω το θεωρείτε μιζέρια, οκ. Είμαι μίζερος.

++++
Άβαταρ μέλους
SePuLtUrA_4_

Δημοσίευση από SePuLtUrA_4_ »

Εμένα προσωπικά στα @@ μου και το κύπελλο και το πρωτάθλημα. Αν έρθουν φυσικά και δεν θα πω όχι, φυσικά και θα γουστάρω. Αλλά πιο πολύ γουστάρω το πλάνο που έχουμε. Αυτό το πλάνο θα πρέπει να συνεχιστεί και να μην το γ@μησουμε στον βωμό μιας επιτυχίας γιατί στο μέλλον θα φέρει πολλές επιτυχίες. Αυτή η ομάδα που χτίζεται θα πρέπει να προστατευθεί και να αγκαλιάστει. Περιμένω με ανυπομονησία τα πρότζεκτ Τζίμας, Μπραντονιτς και Μαρικελι. Πίστη στα δικά μας παιδιά. Πλέον βγάζουμε παιχταραδες. Οι ξένοι θα πρέπει να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Τέλος οι καραβιες με κάτι απίθανους. Εγώ ακόμα πιστεύω και σε κουαλιατα και σε Σοάρες. Δεν με νοιάζει να καούν 1-2 χρονιές... άλλωστε τα χρόνια με βουλινο, Μπατατούδη και Γούμενο τα ένιωσα καλά στο πετσί μου. Δεν μασησα τότε δεν θα μασησω ούτε τώρα. Υπομονή κάτι πολύ μεγάλο χτίζεται. Εμείς στα τσιμέντα το καθήκον μας!!!
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Napoli4 έγραψε: Τώρα αν η ομάδα κρίνει πως ο κάθε Λάριν δεν αξίζει 800Κ και αξίζει 400Κ, ας μην του τα δώσει. Εγώ μαζί της.
Ναι, ας μην του τα δώσει αλλά να προχωρήσει στον επόμενο.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Επι τη ευκαιρία να πω ότι το καινούριο μεταγραφικό μας απόκτημα, τον Hicham Kanis θα τον δούμε από την ΕΡΤ3 το Σάββατο στις 13:45 στον αγώνα ΠΑΟΚ Β΄ - Πανσερραϊκός
Άβαταρ μέλους
tad

Δημοσίευση από tad »

SePuLtUrA_4_ έγραψε:Εμένα προσωπικά στα @@ μου και το κύπελλο και το πρωτάθλημα. Αν έρθουν φυσικά και δεν θα πω όχι, φυσικά και θα γουστάρω. Αλλά πιο πολύ γουστάρω το πλάνο που έχουμε. Αυτό το πλάνο θα πρέπει να συνεχιστεί και να μην το γ@μησουμε στον βωμό μιας επιτυχίας γιατί στο μέλλον θα φέρει πολλές επιτυχίες. Αυτή η ομάδα που χτίζεται θα πρέπει να προστατευθεί και να αγκαλιάστει. Περιμένω με ανυπομονησία τα πρότζεκτ Τζίμας, Μπραντονιτς και Μαρικελι. Πίστη στα δικά μας παιδιά. Πλέον βγάζουμε παιχταραδες. Οι ξένοι θα πρέπει να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Τέλος οι καραβιες με κάτι απίθανους. Εγώ ακόμα πιστεύω και σε κουαλιατα και σε Σοάρες. Δεν με νοιάζει να καούν 1-2 χρονιές... άλλωστε τα χρόνια με βουλινο, Μπατατούδη και Γούμενο τα ένιωσα καλά στο πετσί μου. Δεν μασησα τότε δεν θα μασησω ούτε τώρα. Υπομονή κάτι πολύ μεγάλο χτίζεται. Εμείς στα τσιμέντα το καθήκον μας!!!
άσχετα αν συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα γράφεις αδερφέ, που συμφωνώ στα περισσότερα, ότι γράφεις είναι μηνυματάρα ... πέρα από την ομάδα βελτιώνονται και τα μηνύματα εδώ μέσα ... μακάρι ρε αδερφέ ... το πλάνο πάνω από όλα ...

τώρα αν βρουν κανένα παιχτρόνι ευκαιρία καλά θα κάνουν να τον φέρουν ... ;) ;) ;)
η ομάδα χρειάζεται σπουδαίους παίχτες ... ο Τάισον που υποτιμούν οι περισσότεροι όταν μπαίνει μέσα καταλαβαίνεις κατευθείαν την διαφορά ... έτσι είναι με τους σπουδαίους παίχτες ακόμα και στα 35.
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

ΒΑΡΥΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΉΣ ΠΟΔΟΣΦΑΊΡΟΥ

O ΠΑΟΚ επιχειρεί να φτιάξει διεθνώς αναγνωρίσιμο brand και να φέρει επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλάζοντας αρτηριοσκληρωτικές νοοτροπίες δεκαετιών.
«Το να βλέπεις κάτι να μεγαλώνει είναι ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα στην ζωή», έγραψε λιτά και με στωικό ύφος στο βλέμμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Ζοσέ Μπότο.

Είναι σαν την χαρά του γεωργού που βλέπει την σοδειά που ο ίδιος έσπειρε, πότισε, μάζεψε να αποδίδει καρπούς. Η γεύση, η γλύκα ενός καρπού που ο ίδιος έχεις παραγάγει είναι πάντα διαφορετική από αυτόν που παίρνεις έτοιμο.

Μόνο που όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, για ποδόσφαιρο υψηλού πρωταθλητισμού και για παραγωγική διαδικασία μέσω ακαδημιών τις περισσότερες φορές υπάρχει φύρα.

Μπορεί να υπάρξουν σοδειές που δεν θα αποφέρουν τίποτα. Μπορεί η ξηρασία να διαρκέσει χρόνια. Δεν έχουν όλες οι ομάδες την υπομονή, το κουράγιο, τους υλικούς πόρους να επιμείνουν στωικά στην ίδια διαδικασία.

Είναι ένα ακριβό σπορ. Ένα παρελκόμενα λούσο. Ο ΠΑΟΚ πληρώνει ετησίως περίπου 3 εκατομμύρια από τον ετήσιο προϋπολογισμό του για να συντηρήσει αυτές που σήμερα αποκαλούνται κορυφαίες και πιο άρτιες ποδοσφαιρικές ακαδημίες της χώρας. Δεν το κάνει μόνο φέτος. Το κάνει με συνέπεια, με συνέχεια από την πρώτη ημέρα που ο Ιβάν Σαββίδης άλλαξε σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.

Σε αρκετές άλλες ελληνικές ομάδες το έξοδο της ακαδημίας ήταν το πρώτο που κόπηκε μαχαίρι όταν η κρίση χτύπησε την πόρτα. Για κάποια χρόνια η ΑΕΚ ανέστειλε την λειτουργία όλων των τμημάτων υποδομής! Ο Παναθηναϊκός επί σειρά ετών ελαχιστοποίησε το κονδύλι του για αυτές. Σημεία των καιρών.

Είναι μία δύσκολη, επίπονη και ανηφορική διαδικασία που απαιτεί μεράκι, υπομονή και τεχνογνωσία. Ο ΠΑΟΚ έφτασε να απασχολεί / βιοπορίζει έναν τεράστιο αριθμό καταρτισμένων επαγγελματιών για να στελεχώσει όλα τα ηλικιακά γκρουπ και να παρέχει στους μικρούς την καλύτερη υποστήριξη σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα από του CIES (Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου), ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στην Ελλάδα σε παραγωγή γηγενών παικτών, οι οποίοι αγωνίζονται αυτήν την στιγμή σε κάποιο από τα 31 κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Συνολικά 25 «αετόπουλα» που από την ηλικία των 15 έως των 21 ετών φοίτησαν για τουλάχιστον τρία συναπτά χρόνια στην ακαδημία του, έχουν ανοίξει τα φτερά τους σε κορυφαίο επαγγελματικό επίπεδο.

Ταλέντα όπως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης δεν φυτρώνουν στα δέντρα, ούτε έτυχαν. Αποτελούν καρπούς μία πολυετούς προσπάθειας, ενός πλάνου που ακολουθείται με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια κόντρα στο ρεύμα της εποχής. Είναι της Πόλης τα παιδιά τα παινεμένα…

Μία άλλη πρόσφατη έρευνα από την ίδια πηγή έδειξε ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που εμπράκτως εμπιστεύεται τα νέα παιδιά όσο καμία άλλη στην Ελλάδα. Ο Δικέφαλος δίνει φέτος το 18,7% των διαθέσιμων λεπτών συμμετοχής σε παιδιά που ο ίδιος έχει εκπαιδεύσει -μόνο ο Λεβαδειακός έχει υψηλότερο ποσοστό σε όλη την Super League. Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει το 1,4% (ότι έχει πάρει ο Βαγιαννίδης δηλαδή). Η ΑΕΚ το 0,4%!

Οι περισσότερες ελληνικές ομάδες επιμένουν να πιστεύουν την μνημειώδη κοτσάνα του Άλαν Χάνσεν: «You can’t win anything with kids», που του την έτριψε στην μούρη στο τέλος της ίδιας χρονιάς (1995-96) ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με την θρυλική «τάξη του 92», που σάρωσε τα πάντα και έστειλε ξανά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Ευρώπης.

Κι όμως. Η ακριβότερη πώληση του Παναθηναϊκού στην ιστορία του (μετά αυτή του Σισέ στην Λάτσιο) ήταν ένα δικό του παιδί, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Η ακριβότερη πώληση της ΑΕΚ εδώ και χρόνια ήταν ένα δικό της παιδί που δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου, ο Μάριος Μιτάι! Ανεξήγητο.

Στα επίσημα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στριμώχτηκαν την Κυριακή «λαγωνικά» από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν πήγαν εκεί για να δουν τον (εντυπωσιακό) Νέλσον Ολιβέιρα που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, ούτε τον Σβαμπ. Πήγαν -σχεδόν αποκλειστικά- για τον Κωνσταντέλια και τον Κουλιεράκη. Μόνο αυτοί τους νοιάζουν. Μόνο αυτοί ενδιαφέρουν. Μόνο αυτοί κάνουν γκελ. Γιατί άραγε;

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ μετρά πάνω από 20 εν ενεργεία διεθνείς σε όλες τις Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου, μόνο η Εθνική Νέων έχει μία κανονική ασπρόμαυρη ενδεκάδα! Πίσω από την βιτρίνα, που έχει κάνει το βήμα στην πρώτη ομάδα, υπάρχει μία απίθανη μάζωξη των κορυφαίων ταλέντων της χώρας που στρατολογήθηκαν πολύ προσεκτικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Το να πάρεις ένα ματς, ένα ντέρμπι, έναν τίτλο είναι σχετικά εύκολο και καμιά φορά συγκυριακό. Το δύσκολο είναι να δημιουργήσεις μία ολοκληρωμένη φιλοσοφία, που δεν θα εξαρτάται από ένα δοκάρι και μέσα, από ένα αποτέλεσμα, από έναν προπονητή, από μία χρονιά.

Βλέποντας την μεγάλη εικόνα, ο ΠΑΟΚ επιχειρεί να κάνει κάτι δύσκολο. Να χτίσει ένα απόλυτα αναγνωρίσιμο ποδοσφαιρικό brand που θα ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα.

Σήμερα, όσοι ασχολούνται σοβαρά με το αντικείμενο, ξέρουν πολύ καλά, χωρίς να πεις ούτε μία λέξη παραπάνω, τι εκπροσωπεί ποδοσφαιρικά ο Άγιαξ, η Λειψία, η Σάλτσμπουργκ, η Αταλάντα, η Βιγιαρεάλ, η Σεβίλλη, η Σπόρτινγκ -τα ονόματα είναι ενδεικτικά.

Ναι, ο Δικέφαλος ακόμα απέχει ακόμα από αυτό το επίπεδο, όμως όσο βαδίζει ευθεία, χωρίς να λοξοδρομεί από το πλάνο του, η απόσταση θα μικραίνει.

Ο ΠΑΟΚ ήδη χτίζει την αναγνωρίσιμη ταυτότητα του εκτός συνόρων. Είναι η ομάδα που εμπιστεύεται και ανδρώνει τα κορυφαία ταλέντα της Ελλάδας. Η ομάδα με τις κορυφαίες ακαδημίες. Η ομάδα που τους εντάσσει σε ένα περιβάλλον μιας ομάδας που παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο κατοχής. Ένα μοντέλο απόλυτα σύμφυτο με το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο τρόπος που ο ΠΑΟΚ διαπαιδαγωγεί, εκπαιδεύει, εξελίσσει, αναδεικνύει τον Κωνσταντέλια, τον Κουλιεράκη, τον Λύρατζη, τον Μιχαηλίδη, τον Τσαούση, τον Τσιγγάρα, τον Τζήμα, τον Τζόλη και τόσους άλλους, του εξασφαλίζει ένα και μόνο πράγμα.

Πως τον επόμενο Κωνσταντέλια δεν θα χρειαστεί να τον ανακαλύψει. Θα ψαχτεί να πάει από μόνος στις ακαδημίες του.

Οι γονείς πιθανότατα καταλαβαίνετε για ποιο πράγμα ακριβώς μιλάω…
Επειδή κάποιοι αναρωτιούνται ποιο είναι το πλάνο.
ΓΙΓΑΝΤΑ κ ΤΕΡΑΣΤΙΕ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΊΔΗ
renegade

Δημοσίευση από renegade »

Έλα...τι?
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Καποιοι προφανως ξεχασαν οτι η απουσια Ολιβειρα το καλοκαιρι μας κοστισε την ευρωπαικη προκριση και καμια δεκαρια μυρια και θελουν να ξανατζογαρουμε την τυχη μας...
Luigi Vampa

Δημοσίευση από Luigi Vampa »

χάσαμε 10 εκατομμύρια επειδη δεν ήταν ο Ολιβειρα; τώρα σοβαρα; δεν γίνεται να εξαρτάται η βιωσιμότητα της ομάδας απ δύο, τέσσερα, έξι ματς το χρόνο.Δοκαρι κ έξω χρεοκοπία; τι φαση
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”