Ettien26 έγραψε:buffalobill4 έγραψε:Aμα ήταν έτσι φίλε μου εττιεν, δεν θα αγόραζε κανένας. Όλοι ελεύθερους θα παίρνανε.
Πρώτον, ο λαριν με αγορά θα ήθελε ένα συμβόλαιο κάνα 30% κάτω, δεν θα έμπαινες σε πλειστηριασμο με άλλες 10 ομάδες όπως και όταν θα ερχόταν η ώρα να πουλήσεις είναι αλλιώς να πουλάς παίκτη που αγόρασες και αλλιώς παίκτη που πήρες ελεύθερο.
Όπως και να έχει εμένα ούτως ή άλλως δεν με έψηνε ο συγκεκριμένος
Αγοράζουν αυτοί που έχουν πολλά για ξόδεμα και αυτοί που είναι σε θέση να πάρουν τα ρίσκα τους.
Αν έχεις ενα μεταγραφικό μπατζετ π.χ. 20 μύρια τότε σε παίρνει και να δώσεις καμιά 10αρια σε κανονικές μεταγραφές για να φέρεις π.χ. 3 παίκτες. Εδώ. λόγω αυτάρκειας αφού, υπολογίζουμε την λύση κάποιων συμβολαίων το καλοκαίρι για να φέρουμε παίκτες.
Μην ξεχνάς ότι είναι νωπά ακόμη τα αποτυχημένα μεταγραφικά παραδείγματα που ανέφερα προηγουμένως.
Και ύστερα μεταγραφή από μεταγραφή έχει διαφορά. Και η ενδεχόμενη πώληση δεν έχει να κάνει μόνο με το ποσό της αγοράς (ή αν έρθει ελεύθερος) αλλά και με την ποιότητα και τις προοπτικές των παικτών. Μεταγραφή ήταν και ο Εσίτι των 3,5 μυρίων ή ο Φελίπε των 3 μυρίων, μεταγραφή ήταν και οι Ροντρίγκεζ και Μακ που κόστισαν 400 χιλιάρικα έκαστος και απέφεραν πολλαπλάσια.
Αδερφέ μου Ετιέν εγώ δεν είπα να μην πάρεις καθόλου ελεύθερους. Αυτό που είπα είναι ότι όταν καίγεσαι για παίκτη αξίας και πας στην λίστα ελεύθερων, αναγκαστικά και θα μπεις σε ανταγωνισμό με άλλες 10 ομάδες και θα περιμένεις αρκετό χρόνο μέχρι ο παίκτης να αποφασίσει και θα πληρώσεις κερατιάτικα ένα 30% πάνω για το συμβόλαιο του και πριμ στον μάνατζερ και μπορεί τελευταία στιγμή να μείνεις με το όχι του παίκτη. Στην παρούσα φάση αν είναι να γίνουν όλα αυτά άστο καλύτερα.
Τα παραδείγματα που προανέφερες όπως τσολακ εσιτι και φιλιπε, εγώ τα έχω στο μυαλό μου ως εξής. Μπορεί για την άκρως αποτυχημένη μεταγραφή εσιτι να έχασες όμως μπόρεσες να μειώσεις την χασούρα. Ο τσολακ έφερε τα λεφτά που έδωσες πισω. Για φιλιπε θα δούμε τι θα φέρει ο χρόνος. Ακόμα και για τους Μάκ και Ροντρίγκες που αναφέρεις, με μεταγραφές αποκτήθηκαν. Θέλεις τώρα εγώ αντίστοιχα να σου γράψω για αποτυχίες με παίκτες που ηρθαν ελεύθεροι; Άσε δεν θα τελειώνει η λίστα.
Προχθές τυχαία κοιτούσα τα ποσά που έχουν δωθεί επί εποχής Σαββίδη σε αγορές και πωλήσεις. Αν θυμάμαι καλά οι αγοραπωλησίες έχουν ισοζύγιο +7 μύρια. Δηλαδή εδώ και μια 10ετια Σαββίδη στα πόσα που παιρνουμς/δίνουμε είμαστε καλά. Εκεί που έχουμε πρόβλημα είναι στα συμβόλαια που οποίος περνούσε έξω από την τούμπα έπαιρνε τουλάχιστον 500κ. Αυτό φαίνεται ότι με μποτο μπαίνει σε ένα καλούπι.