Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα ..

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...

Σε ποια περιοχή θέλετε να χτιστεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ;

Στην Τούμπα;
781
52%
Στην Πυλαία;
366
24%
Στο Στρατόπεδο Καρατάσιου;
227
15%
Στη Νέα Μεσσήμβρια;
54
4%
Κάπου αλλού;
67
4%

Σύνολο ψήφων: 1495

Άβαταρ μέλους
fuzztone

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα ..

Δημοσίευση από fuzztone »

plato6 έγραψε:gash τα έχουμε πει χίλιες φορές αυτά βέβαια μπορεί να είμαστε συναισθηματικά δεμένοι με την περιοχή της τούμπας αλλά αυτήν η ταλαιπωρία που τραβάμε εμείς που δεν είμαστε Θεσσαλονίκη για να πάμε στο γήπεδο κάθε φορά δεν λέγεται.κίνηση ,παρκάρισμα χίλια προβλήματα. το γήπεδο κατά την γνώμη μου πρέπει να γίνει έξω από την Θεσσαλονίκη για να υπάρχει εύκολη πρόσβαση.Και πιστεύω η πυλαία είναι κατάλληλο μέρος μαζί με το γήπεδο του μπάσκετ.
Κι εγώ λέω (αυθαίρετα) ότι στην Πυλαία θα έχεις περισσότερη κίνηση και μποτιλιάρισμα. Ενώ στην Τούμπα με το μετρό κατασκευασμένο, θα παρκάρεις στη δυτική είσοδο στα πάρκινγκ που θα δημιουργηθούν, θα παίρνεις το μετρό σου και σε 5 λεπτά θα είσαι στο γήπεδο.

Ότι και να λέμε όμως εσύ και εγώ, δεν έχει νόημα αν δεν γίνουν ΜΕΛΕΤΕΣ! Κι όσο γράφονται γνώμες για καθαρά επιστημονικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της ομάδας θα το επαναφέρω.
Άβαταρ μέλους
paok4kyriakos

Δημοσίευση από paok4kyriakos »

Πολύ απλά στην Τούμπα θέλεις θέσεις πάρκινγκ. Και αμα γίνει ένα γήπεδο 35.000 θέσεων λίγο δύσκολα θα μπορούμε να χωρέσουμε. Σύν τοις άλλοις ο δήμος λίγο δύσκολα θα μας αφήσει να χτίσουμε άλλο γήπεδο στην περιοχή.
Και μην ξεχνάτε: Από το 1926 μέχρι το 1959 η ομάδα έπαιζε στο Συντριβάνι σο οποίο και σηκώσαμε τα πρώτα μας τρόπαια, και στο γήπεδο αυτό έγινε η χρυσή ομάδα. Λέτε να μην ήταν συναισθηματικά δεμαίνει οι παππούδες μας με το συντιβάνι; Κι όμως αναγκαστικά έχτισαν το γήπεδο στην Τούμπα. Έτσι θα γίνει και εδώ. Δεν υπάρχει άλλη λύση αν θέλουμε το καινούριο γήπεδο να κρατήσει άλλα 50 χρονια...
Άβαταρ μέλους
fuzztone

paok4kyriakos έγραψε:Δεν υπάρχει άλλη λύση αν θέλουμε το καινούριο γήπεδο να κρατήσει άλλα 50 χρονια...
Δηλαδή όλες αυτές οι ομάδες που κράτησαν το γήπεδό τους στην ίδια θέση για πάνω από 100 χρόνια (ρίξε μια ματιά στο http://www.worldstadiums.com και θα πεισθείς και εσύ) είναι οπισθοδρομικές φαντάζομαι εε?
Άβαταρ μέλους
paok4kyriakos

Το 50 χρόνια το είπα συμβολικά γιατί η Τούμπα είναι 50 χρονών. Και ο ίδιος πιστεύω βλέπεις πως το γήπεδο δεν είναι και πολύ σύγχρονο όποιες προσπάθειες κι αν γίνουν...
Άβαταρ μέλους
fuzztone

paok4kyriakos έγραψε:Και ο ίδιος πιστεύω βλέπεις πως το γήπεδο δεν είναι και πολύ σύγχρονο όποιες προσπάθειες κι αν γίνουν...
Κανένα γήπεδο και κανένα κτίριο γενικά δεν είναι ασφαλές και σύγχρονο αν ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ του για πολλά χρόνια, όπως γίνεται με την Τούμπα. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να τα λέω για την κατάσταση του γηπέδου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν στο ΥΠΑΡΧΟΝ γήπεδο για να γίνει ανθρώπινο. Θέληση δεν υπάρχει όμως. Αναφέρεις για προσπάθειες. Πέραν των τουρνικέ, οι μόνες άξιες λόγου αλλαγές στην Τούμπα την τελευταία εικοσαετία και βάλε ήταν τα καρεκλάκια του βίκτωρα, τα δημοσιογραφικά θεωρία και οι σουίτες και το σκέπαστρο της λαμαρίνας των γουμενοπαγώνηδων.

Ξαναλέω, τα γήπεδα (π.χ. Ολντ Τράφορντ, Γκούντισον Παρκ κτλ) είχαν το 1885 την ίδια μορφή με σήμερα? Προφανώς και όχι. Ανακαινίστηκαν και βελτιώθηκαν πάμπολλες φορές. Αλλά οι άνθρωποι εκεί δεν είναι κοντόφθαλμοι. Πάρε και το αντιπαράδειγμα της Άρσεναλ. Μετοίκηση στο γήπεδο των Αράβων και εντολή στον Βενγκέρ για υποχρεωτικές πωλήσεις παικτών τάξεως πολλών εκατομμυρίων € ετησίως για να καλυφθούν τα χρέη.

Ο αστείος Α.Σ., όμως, φαίνεται πως προκρίνει την "εύκολη" (με το μυαλό τους) λύση της κατεδάφισης και της μετοίκησης στου Καρατάσου, στου Καρακίτσου ή κάπου αλλού για εύλογους και προφανής λόγους. Και τα εξαπτέρυγα της ενημέρωσης-αποβλάκωσης του κόσμου της πόλης σε συνοδευτικό ρόλο να προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον κόσμο (και σε αρκετό βαθμό δυστυχώς να το καταφέρνουν).
Άβαταρ μέλους
paok4kyriakos

Ο χρόνος θα δείξει τελικά τι θα γίνει με το γήπεδο. Προσωπικά η αποψή μου ήταν να είναι όλα σε ένα γήπεδα και προπονητήρια, αλλά τέλος πάντων. Δεν φαίνεται στον ορίζοντα τίποτα για το γηπεδικό ακόμα, οπότε ό,τι κι αν λέμε είναι λόγια του αέρα.
Πάντως το σημαντικό είναι πρώτα η ομάδα να είναι σε θέση να παίξει σε νέο γήπεδο και μετά να γίνει η κατεδάφιση της Τούμπας. Αυτός είναι ένας λογος που δεν θέλω να γίνει στη Τούμπα το γήπεδο: Για να μήν καταλήξουμε όπως τα ξαδέλφια εξ Αθηνών...
Άβαταρ μέλους
Caballo Viejo

Δημοσίευση από Caballo Viejo »

Συμφωνώ με τις θέσεις των Lord και paok4kyriakos, για την ανάγκη της δημιουργίας παοκτσίδικου συγκροτήματος και της κατεδάφισης της Τούμπας (πακέτο που έφαγε η ΑΕΚ).

Απλά θέλω να επαναλάβω κάτι που έχω ήδη γράψει σ' αυτό το τόπικ. Για το γήπεδο χρειάζονται θεσμικές αποφάσεις για τη δημιουργία του, από όλες τις διοικητικές και οπαδικές εκφάνσεις αυτού του μεγάλου αθλητικού φαινομένου που λέγεται ΠΑΟΚ και στη συνέχεια εκμετάλλευση της μεγάλης πολιτικής δύναμης που αντιπροσωπεύει αυτό το μεγάλο όνομα. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν οι τράπεζες και σύντομα θα το ξεχρεώσουμε γιατί είμαστε μαγαζί γωνία. Η γωνία!

Τι να σας πω ρε αδέρφια, απόψε βλέποντας το Σπόρτινγκ - Φιορεντίνα μελαγχόλησα με το γηπεδάκι των Πορτογάλων. Έλεος εμείς πότε θα τα δούμε αυτά γαμώτι μου. Σε πηγάδι έχουμε κατουρήσει;
Άβαταρ μέλους
arisk

Δημοσίευση από arisk »

fuzztone έγραψε:Πως είσαι τόσο σίγουρος arisk? Είσαι μηχανικός? Πολεοδόμος? Αρχαιολόγος? Κι ακόμη κι αν είσαι, έχεις κάνει κάποια μελέτη επί του θέματος που να αποδεικνύει τα λεγόμενά σου?

Αν ναι, τότε καλό θα είναι να την παρουσιάσεις και στα υπόλοιπα μέλη του Α.Σ. έτσι ώστε να τεθεί επί τάπητος το όλο ζήτημα και να συζητήσουμε επί συγκεκριμένων επιστημονικών δεδομένων.

Αν όχι, όμως, τότε καλό θα είναι να μη συνεχίζουμε να εκφέρουμε αυθαίρετα προσωπικές απόψεις σε ένα καθαρά τεχνοοικονομικό θέμα που απαιτεί ΜΕΛΕΤΗ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.

Προσωπικά τα λεγόμενά σου τα ακούω και διαβάζω από διάφορα μέσα, χωρίς να τεκμηριώνονται από πουθενά. Ας μην τα αναμεταδίδουμε και δημιουργούμε κλίμα.
Αφού ενδιαφέρεσαι τόσο για το ποιές είναι οι σπουδές και οι γνώσεις μου, για το τι γνωρίζω και τι όχι, να σου πώ πως όχι, δεν είμαι ούτε πολεοδόμος, ούτε μηχανικός, ούτε βέβαια αρχαιολόγος... Διοίκηση αθλητικών επιχειρήσεων (sport management) και οικονομικά έχω σπουδάσει... Καμία σχέση με κατασκευές...

Όμως... Θεωρείς ότι πρέπει να είναι κάποιος πολεοδόμος για να γνωρίζει το συντελεστή δόμησης στην Τούμπα...??
Θεωρείς ότι πρέπει να είναι κάποιος μηχανικός για να δει ότι υπάρχει μεγάλη στενότητα χώρου πέριξ του γηπέδου της Τούμπας...??
Αν κάνεις μια βόλτα ένα πρωί γύρω απο το σημερινό γήπεδο της Τούμπας θα δεις ότι ουσιαστικά εφάπτεται σε δύο (τουλάχιστον) απο τις 4 πλευρές του στον δρόμο... Θα δείς ότι στις δύο (για να μην πω τρείς) απο τις τέσσερεις πλευρές του οικοπέδου δεν μπορεί να επεκταθεί το κτίσμα ούτε κατα ένα μέτρο... Θα δείς ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά κενοί ακάλυπτοι χώροι γύρω απο το γήπεδο... Με λίγα λόγια, έχεις ένα γήπεδο χωρίς εμπορικούς χώρους και πάρκινγκ που ίσα-ίσα χωράει στο οικόπεδο στο οποίο είναι χτισμένο... Και γύρω-γύρω είναι γεμάτο κτίσματα... Και θέλεις ένα μεγαλύτερο γήπεδο με πολλούς εμπορικούς χώρους (αλλιώς ποιός θα πληρώσει??) και με πάρκινγκ... Και όλα αυτά στο προαναφερθέν οικόπεδο... Που μέχρι τώρα δεν χωρούσες... Κτλπ... Κτλπ... Κτλπ... Τέλοσπάντων...

Θεωρώ πως γνωρίζω αρκετά καλά το συγκεκριμένο ζήτημα... Και λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης και λόγω σπουδών και διατριβής πάνω στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και γιατί είμαι και εγώ 30 χρόνια Τουμπιώτης και ξέρω καλά κάθε στενάκι της περιοχής καθώς και τις ιδιαιτερότητές της και γιατί είχα την ευκαιρία να κάνω κάποιες συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα... Αλλά δεν έχει σημασία τι ξέρω εγώ και τι όχι... Άλλωστε εννοείται πως δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα του γηπέδου της Τούμπας ούτε έκανα και την τεχνοοικονομική μελέτη του νέου γηπέδου... Όμως σύμφωνα με τη λογική σου, για να μιλήσεις και να εκφράσεις άποψη για το θέμα του γηπέδου θα πρέπει να έχεις κάνει την μελέτη του έργου... Αντιστοίχως δηλαδή για να μιλήσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας θα πρέπει να είσαι οικονομικός αναλυτής ειδικευμένος σε θέματα του ΔΝΤ... Για να μιλήσεις για την πολιτική της κυβέρνησης θα πρέπει να είσαι πολιτικός αναλυτής ειδικός στα θέματα της Ν. Δημοκρατίας... Και ούτω καθ'εξής...
Δεν νομίζω πως είναι λογική αυτή...

Άλλωστε δεν είπα "είμαι ο εργολάβος που ανέλαβε τη Νέα Τούμπα κια θα κάνω το γήπεδο στην Πυλαία", ούτε είπα "είμαι ο εκπρόσωπος της διοίκησης και μην περιμένετε γήπεδο στην Τούμπα"...
Μίλησα σαν Άρης (δηλαδή "πουθενάς" ή "κανένας" ή "ανύπαρκτος") και είπα την άποψή μου, σταχυολογώντας κάποια επιχειρήματα... Ο καθένας εδώ γράφει την άποψή του και κρίνεται... Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω... Η ιστορία τελικά δείχνει τα πάντα...
:x
Άβαταρ μέλους
Pepermint

Δημοσίευση από Pepermint »

Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ θα γούσταρα ένα τεράστιο ΠΑΟΚτσήδικο συγκρότημα στη Πυλαία όπου θα μαζέψουμε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη,(σταδιακά χτίζοντας και γήπεδα για όλα τους) με ένα υπερσλυγχρονο πολυτελέστατο ποδοσφαιρκό γήπεδο που να πληρεί και τα πιο αυστηρά κριτήρια τις Ουέφα και να είναι ένα πραγματικό κόσμημα...
yap !!!...ΑΥΤΌ ΑΚΡΙΒΩΣ

ps- Αδελφέ Plato6....Δισορδιανός ?
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Καταρχάς να πω ότι δεν ενδιαφέρομαι για τις σπουδές σου Άρη. Ούτε υπονόησα ότι είσαι εργολάβος ή εκπρόσωπος της διοίκησης. Ήθελα να τονίσω ότι ακόμη και σχετικός να είναι κάποιος λόγω επαγγέλματος, θα πρέπει να μελετήσει το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ θέμα διεξοδικά για να μπορέσει να έχει επιστημονική άποψη, κι όχι άποψη γενικά που και προφανώς μπορεί ο οποιοσδήποτε αλλά είναι αυθαίρετη ή μπορεί να βασίζεται σε ελλειπή στοιχεία.

Πρόσεξε, εγώ δεν λέω απαραίτητα ότι είναι τεχνοοικονομικά εφικτό να γίνει γήπεδο στην Τούμπα, ή απλά να ανακαινιστεί-ανακασκευαστεί με σύγχρονες μεθόδους. Λέω κάτι πολύ απλό, να ανατεθεί σε γνωστού κύρους επιστήμονες (ας πάνε στο γειτονικό ΑΠΘ για παράδειγμα) για να αποφανθούν τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει. Μετά, συζητάμε επί συγκεκριμένων δεδομένων. Έως τότε, είναι προσωπική μου στάση να αντιδρώ όταν διαβάζω ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό και εκείνο στην Τούμπα.

Αν θέλεις την προσωπική και ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ άποψή μου, θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι η ευρεία ανακαίνιση του γηπέδου με (αν αυτό είναι δυνατό) μικρή αύξηση της χωρητικότητας της, με βελτίωση της στατικότητάς της πρώτιστα. Τα παραδείγματα των ομάδων που χρεώθηκαν υπέρμετρα για να κατασκευάσουν νέο γήπεδο είναι πολλά. Και μην ξεχνάς ότι είναι άλλο πράγμα να χρωστάς στο δημόσιο και άλλο να χρωστάς σε τράπεζες...
Άβαταρ μέλους
plato6

Δημοσίευση από plato6 »

fuzztone έγραψε:
plato6 έγραψε:gash τα έχουμε πει χίλιες φορές αυτά βέβαια μπορεί να είμαστε συναισθηματικά δεμένοι με την περιοχή της τούμπας αλλά αυτήν η ταλαιπωρία που τραβάμε εμείς που δεν είμαστε Θεσσαλονίκη για να πάμε στο γήπεδο κάθε φορά δεν λέγεται.κίνηση ,παρκάρισμα χίλια προβλήματα. το γήπεδο κατά την γνώμη μου πρέπει να γίνει έξω από την Θεσσαλονίκη για να υπάρχει εύκολη πρόσβαση.Και πιστεύω η πυλαία είναι κατάλληλο μέρος μαζί με το γήπεδο του μπάσκετ.
Κι εγώ λέω (αυθαίρετα) ότι στην Πυλαία θα έχεις περισσότερη κίνηση και μποτιλιάρισμα. Ενώ στην Τούμπα με το μετρό κατασκευασμένο, θα παρκάρεις στη δυτική είσοδο στα πάρκινγκ που θα δημιουργηθούν, θα παίρνεις το μετρό σου και σε 5 λεπτά θα είσαι στο γήπεδο.

Ότι και να λέμε όμως εσύ και εγώ, δεν έχει νόημα αν δεν γίνουν ΜΕΛΕΤΕΣ! Κι όσο γράφονται γνώμες για καθαρά επιστημονικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της ομάδας θα το επαναφέρω.

Εσύ μιλάς υποθετικά.Ενώ την κίνηση και τον χαμό σε κάθε αγώνα στην Τούμπα το ζούμε συνέχεια.Και να γίνει το μετρό ένας που θα έρθει από Σέρρες,Χαλκιδική,Καβάλα και από οπουδήποτε αλλού στην Τούμπα που θα παρκάρει?Όπως και αν το κάνουμε το μέρος που έχουμε διαθέσιμο στην Τούμπα δεν επαρκεί.Εκτός αν γκρεμίσουμε τις πολυκατοικίες και τις κάνουμε πάρκινγκ..τι να πω άλλο.
epitropos

Δημοσίευση από epitropos »

το ζαλιζουμε το θεμα και μου φαινεται χανουμε την ουσια..ΟΛΟΙ θελουμε καινουριο γηπεδο, ΟΛΟΙ θα θελαμε να γινει στην τουμπα..το θεμα ειναι οτι καινουριο συγχρονο γηπεδο με εμπορικους χωρους, παρκινγκ, ευκολη προσβαση, χωρητικοτητα (θεωρω) πανω απο 30000 και να μη δημιουργει πανικο ωρες και μερες αγωνων ειναι πρακτικα αδυνατο να γινει στην τουμπα (μεγεθος οικοπεδου,οικοδομικος συντελεστης,γυρω πολυκστοικιες, δρομοι στη ευρυτερη περιοχη κτλ)...

επισης για να θιξω ενα ακομα ζητημα και να ρωτησω τη γνωμη σας αδερφια...προσωπικα δε θα με πειραζε να ονομαστει το "καινουριο" (με το καλο :) ) γηπεδο π.χ. MIG Stadium ανι ειναι να μ δωσουν τα λεφτα...! εσας?
:) :D :shock: :) :D :shock: :)
Άβαταρ μέλους
ContrerasPablo

Δημοσίευση από ContrerasPablo »

ουτε εμενα επιτροπε,εξαλου μονο στα χαρτια θα το λεν ετσι :)
Άβαταρ μέλους
monsieur cannibale

Δημοσίευση από monsieur cannibale »

Εμ άι τζι νιου Τούμπα στέιντιουμ; Γιατι όχι; Είναι φανερό εδώ και καιρό αλλωστε ότι τον ΠΑΟΚτσή δεν τον πειράζει τίποτα, αρκεί να γίνει ολυμπιακός στην θέση του ολυμπιακού.

Η συγκεκριμένη ομαδα, εξάλλου, είναι η μόνη που δεν παρουσίασε κανένα αγωνιστικό σκαμπανέβασμα παρά την κατασκευή νέου γηπέδου (μάλλον γιατί είναι πιο ευρωπαϊκή και από τις ευρωπαϊκές, ε;).

Βεβαίως Αύγουστος είναι, κι όλοι έχουνε δικαίωμα στα όνειρα - όπως για παράδειγμα ότι ένα νέο γήπεδο θα ισοδυναμεί με γιγαντωση του ΠΑΟΚ. Κανείς φυσικά δε μπορεί να το αναλύσει επακριβώς, αλλά αρκούν τα καταλυτικά επιχειρήματα "Η Τούμπα τρίζει" (γιατί άραγε; ποιος την άφησε να γίνει έτσι;), "θέλουμε πάρκινγκ" (τάδε έφη ο λαός που παίρνει αυτοκίνητο για να πάει στο περίπτερο), "το νέο γήπεδο θα δημιουργήσει στρατιές ΠΑΟΚτσήδων" (επειδή βαρεθήκαμε να τις δημιουργούμε με την διαστημική μπάλα και τις δεκάδες των τίτλων μας τα τελευταία 25 χρόνια).

Δεν έχω καμία διάθεση να συζητήσω με κανένα αγανακτισμένο διαφωνούντα επί του συγκεκριμένου θέματος, το ξεκαθαρίζω από τώρα.
Χωρίς ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ το θέμα είναι ανύπαρκτο.
Όχι άλλο βούτυρο στο ψωμί των αρπακτικών.
Άβαταρ μέλους
Hideguti

Δημοσίευση από Hideguti »

Να σημειωσω πρωτον, οτι μου προκαλει λυπη η ελαφρα τη καρδία αντιμετωπιση της προοπτικης να φυγει ο ΠΑΟΚ απο την Τουμπα, απο πολλους ΠΑΟΚτσηδες. Θα πρεπει ομως να αναφερω πως δεν μπορω να τους κρινω αντικειμενικα, γιατι για εμενα ΠΑΟΚ και Τουμπα ειναι ενα και το αυτο, η Αγια Ποδοσφαιρικη Δυαδα. Το Μπερναμπεου να πανε και να χτισουν σε man made νησο ανοιχτα του Θερμαικου με προσβαση απο υποθαλασσια μετρο, υπερθαλασσιες αυτοκινητογεφυρες, δυοροφα τελεφερικ, και δωρεαν πτησεις με σουπερ λουξ ελικοπτερα, δεν προκειται να βγει ποτε απο την μνημη μου η Τουμπα και η ιερη βαβουρα της. Κανενα post modern εκσυγχρονισμενο κατασκευασμα δεν προκειται να την υποκαταστησει. Αληθεια, στο Μπερναμπεου μας, η Θυρα 4 που θα ειναι?

Συνεχιζω. Θα συμφωνησω με fuzztone και monsieur cannibale στο οτι χωρις επιστημονικη μελετη κανενα τελεσιδικο συμπερασμα δεν βγαινει. Θα συμφωνησω ομως και με arisk σε οτι αφορα το πολυ ωραιο επιχειρημα του οτι δικαιουμαστε να εχουμε μια εστω προσεγγιστικη αποψη γυρω απο το ζητημα μια και διαφορετικα δεν θα μπορουσαμε να εχουμε αποψη για ολη μας την ζωη ουσιαστικα αν επικεντρωνομασταν αποκλειστικα και μονο στα δικα μας γνωστικα αντικειμενα.

Μια και το θεμα γηπεδου ειναι προφανως ΚΑΙ θεμα ΑΣ, ας πω για μια ακομα φορα πως σε αυτην την διοικηση του ΑΣ δεν εχω προσωπικα καμια απολυτως εμπιστοσυνη. Αν αυτη η συγκεκριμενη διοικηση παιξει ρολο στο θεμα του γηπεδου τοτε ειναι απολυτως λογικο να περιμενουμε το ιδιο καρακιτσαριο στην προσεγγιση της στο ζητημα, οπως μας εχει συνηθισει αλλωστε στην μακρα και εντελως αποτυχημενη για τα συμφεροντα του ΠΑΟΚ πορεια της. Το βασικοτερο μαλλον επιχειρημα εναντιον του γηπεδου στην Τουμπα ειναι η ελλειψη τετραγωνικων για εμπορικους χωρους, προκειμενου να μπορεσουμε να αποπληρωσουμε κτλ. Τα αλλα επιχειρηματα περι παρκινγκ, αρχαιων κτλ δεν τα θεωρω τοσο σημαντικα.

Η συζητηση λοιπον μου θυμιζει καπως την συζητηση περι των σχετικων πλεονεκτηματων μεταξυ δημοσιου και ιδιωτικου τομεα που γινεται συχνα πυκνα στην Ελλαδιτσα. Το πορισμα αυτης της συζητησης ειναι φυσικα υπερ του ιδιωτικου. Το οτι βεβαια οι κυβερνησεις εχουν κανει οτι περναει απο το χερι τους (και απο την τσεπη μελων τους) προκειμενου να καταστησουν απολυτως εκτρωματικο τον δημοσιο τομεα περναει στα ψιλα γραμματα τετοιων συζητησεων. Μπροστα σε μια γυναικα εντελως παραμορφωμενη (για το χι-ψι λογο) ακομα και η Ντορα ειναι ομορφη. Ετσι ακριβως και στην περιπτωση μας, αυτο το ον που εχουμε για δημαρχο, και που εχει καταφερει να κανει την πολη ανυποφορο αχουρι, το επιασε ξαφνικα η ζεση για την ανεγερση “πολιτισμικων” χτισματων στους ελευθερους χωρους της Τουμπας (ο πολιτισμος αλλωστε ειναι σημα καταδεθεν της Θεσσαλονικης που εχουν “φιλοτεχνισει” αυτος και ο υπερκειμενος νομαρχης του). Μια ζεση ανεγερσης που αντιμετωπιστηκε απο τον ΑΣ ΠΑΟΚ με παντελη αδιαφορια μια και δεν εβλεπε να διακυβευεται κατι για το μελλον του συλλογου. Ως γνωστον ο ΑΣ ΠΑΟΚ δεν βλεπει ποτε τιποτα να ερχεται. Πασχει απο πρεσβυωπικη μυωπια ολκης συνδυασμενη με καταρρακτικο αστιγματισμο. Δεν βλεπει την τυφλα του δηλαδη. Ειναι λοιπον απολυτως λογικο με τους χωρους περιξ της Τουμπας να εχουν σχεδον εξαφανιστει να ακουσουμε καποια στιγμη τον κυρ-Θαναση να δηλωνει “περιλυπος” πως δυστυχως γηπεδο στην Τουμπα δεν μπορει να γινει, οπως ακριβως συντομα θα ακουσουμε καποιον να λεει πως ο ΟΣΕ θα πρεπει να ιδιωτικοποιηθει προκειμενου να εκσυγχρονιστει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Hideguti την Τετ 19 Αύγ 2009, 14:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Διοικητικά”