fuzztone έγραψε:Πως είσαι τόσο σίγουρος arisk? Είσαι μηχανικός? Πολεοδόμος? Αρχαιολόγος? Κι ακόμη κι αν είσαι, έχεις κάνει κάποια μελέτη επί του θέματος που να αποδεικνύει τα λεγόμενά σου?
Αν ναι, τότε καλό θα είναι να την παρουσιάσεις και στα υπόλοιπα μέλη του Α.Σ. έτσι ώστε να τεθεί επί τάπητος το όλο ζήτημα και να συζητήσουμε επί συγκεκριμένων επιστημονικών δεδομένων.
Αν όχι, όμως, τότε καλό θα είναι να μη συνεχίζουμε να εκφέρουμε αυθαίρετα προσωπικές απόψεις σε ένα καθαρά τεχνοοικονομικό θέμα που απαιτεί ΜΕΛΕΤΗ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.
Προσωπικά τα λεγόμενά σου τα ακούω και διαβάζω από διάφορα μέσα, χωρίς να τεκμηριώνονται από πουθενά. Ας μην τα αναμεταδίδουμε και δημιουργούμε κλίμα.
Αφού ενδιαφέρεσαι τόσο για το ποιές είναι οι σπουδές και οι γνώσεις μου, για το τι γνωρίζω και τι όχι, να σου πώ πως όχι, δεν είμαι ούτε πολεοδόμος, ούτε μηχανικός, ούτε βέβαια αρχαιολόγος... Διοίκηση αθλητικών επιχειρήσεων (sport management) και οικονομικά έχω σπουδάσει... Καμία σχέση με κατασκευές...
Όμως... Θεωρείς ότι πρέπει να είναι κάποιος πολεοδόμος για να γνωρίζει το συντελεστή δόμησης στην Τούμπα...??
Θεωρείς ότι πρέπει να είναι κάποιος μηχανικός για να δει ότι υπάρχει μεγάλη στενότητα χώρου πέριξ του γηπέδου της Τούμπας...??
Αν κάνεις μια βόλτα ένα πρωί γύρω απο το σημερινό γήπεδο της Τούμπας θα δεις ότι ουσιαστικά εφάπτεται σε δύο (τουλάχιστον) απο τις 4 πλευρές του στον δρόμο... Θα δείς ότι στις δύο (για να μην πω τρείς) απο τις τέσσερεις πλευρές του οικοπέδου δεν μπορεί να επεκταθεί το κτίσμα ούτε κατα ένα μέτρο... Θα δείς ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά κενοί ακάλυπτοι χώροι γύρω απο το γήπεδο... Με λίγα λόγια, έχεις ένα γήπεδο χωρίς εμπορικούς χώρους και πάρκινγκ που ίσα-ίσα χωράει στο οικόπεδο στο οποίο είναι χτισμένο... Και γύρω-γύρω είναι γεμάτο κτίσματα... Και θέλεις ένα μεγαλύτερο γήπεδο με πολλούς εμπορικούς χώρους (αλλιώς ποιός θα πληρώσει??) και με πάρκινγκ... Και όλα αυτά στο προαναφερθέν οικόπεδο... Που μέχρι τώρα δεν χωρούσες... Κτλπ... Κτλπ... Κτλπ... Τέλοσπάντων...
Θεωρώ πως γνωρίζω αρκετά καλά το συγκεκριμένο ζήτημα... Και λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης και λόγω σπουδών και διατριβής πάνω στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και γιατί είμαι και εγώ 30 χρόνια Τουμπιώτης και ξέρω καλά κάθε στενάκι της περιοχής καθώς και τις ιδιαιτερότητές της και γιατί είχα την ευκαιρία να κάνω κάποιες συζητήσεις με ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα... Αλλά δεν έχει σημασία τι ξέρω εγώ και τι όχι... Άλλωστε εννοείται πως δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα του γηπέδου της Τούμπας ούτε έκανα και την τεχνοοικονομική μελέτη του νέου γηπέδου... Όμως σύμφωνα με τη λογική σου, για να μιλήσεις και να εκφράσεις άποψη για το θέμα του γηπέδου θα πρέπει να έχεις κάνει την μελέτη του έργου... Αντιστοίχως δηλαδή για να μιλήσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας θα πρέπει να είσαι οικονομικός αναλυτής ειδικευμένος σε θέματα του ΔΝΤ... Για να μιλήσεις για την πολιτική της κυβέρνησης θα πρέπει να είσαι πολιτικός αναλυτής ειδικός στα θέματα της Ν. Δημοκρατίας... Και ούτω καθ'εξής...
Δεν νομίζω πως είναι λογική αυτή...
Άλλωστε δεν είπα "είμαι ο εργολάβος που ανέλαβε τη Νέα Τούμπα κια θα κάνω το γήπεδο στην Πυλαία", ούτε είπα "είμαι ο εκπρόσωπος της διοίκησης και μην περιμένετε γήπεδο στην Τούμπα"...
Μίλησα σαν Άρης (δηλαδή "πουθενάς" ή "κανένας" ή "ανύπαρκτος") και είπα την άποψή μου, σταχυολογώντας κάποια επιχειρήματα... Ο καθένας εδώ γράφει την άποψή του και κρίνεται... Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω... Η ιστορία τελικά δείχνει τα πάντα...