Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
theodorsalonika

Re: Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ

Δημοσίευση από theodorsalonika »

Καλή εβδομάδα αδέλφια..

Σαν σήμερα

1958

Ο πρώτος βηματοδότης καρδιάς εμφυτεύεται στον σουηδό Άρνε Λάρσον από τον πρωτοπόρο σουηδό καρδιοχειρουργό Άκε Σένινγκ στο ιατρικό ινστιτούτο «Καρολίνσκα» της Στοκχόλμης. Είναι μάρκας Siemens και κατασκευάστηκε από τον εφευρέτη - γιατρό Ρούνε Έλμκβιστ.

Επίσης για τους μουσικόφιλους σαν σήμερα το
1975
Οι Queen κυκλοφορούν τη μεγάλη επιτυχία τους «Bohemian Rhapsody».
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Καλό μήνα!
Καλημέρα!
Χρόνια πολλά σε όσους Αργύρηδες, Αργυρούλες, Κοσμάδες και Δαμιανούς γιορτάζουν σήμερα!

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί άγιοι Ανάργυροι:
1. Αυτοί που γιορτάζουν 1η Ιουλίου: ήσαν Ρωμαίοι, αδέλφια, γιατροί και λεγόντουσαν Κοσμάς και Δαμιανός.
2. Αυτοί που γιορτάζουν 17 Οκτωβρίου: ήσαν Άραβες, αδέλφια (5 τον αριθμό), γιατροί και λεγόντουσαν Κοσμάς, Δαμιανός, Λεόντιος, Άνθιμος και Ευπρέπιος.
3. Αυτοί που γιορτάζουν 1η Νοεμβρίου: ήσαν Ασιάτες, αδέλφια, γιατροί και λεγόντουσαν Κοσμάς και Δαμιανός.

Όλοι τους δεν έπαιρναν χρήματα από τους φτωχούς και γι αυτό ονομάσθηκαν ανάργυροι.
Άβαταρ μέλους
theodorsalonika

Καλό μήνα αδέλφια..πάμε μέχρι τέλος μόνο με νίκες...

Σαν σήμερα

1755

Καταστροφικός σεισμός πλήττει την Πορτογαλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 90.000 άνθρωποι ή το 1/3 του πληθυσμού της χώρας. Οι σεισμολόγοι υπολογίζουν σήμερα ότι ο συγκεκριμένος σεισμός θα πρέπει να είχε μέγεθος 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Άβαταρ μέλους
V-olakiotis

Δημοσίευση από V-olakiotis »

Καλημέρα και καλό μήνα!

ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Καλό μήνα σε όλους και όλες!
Theo_chef

Δημοσίευση από Theo_chef »

Καλο μήνα
Maximus Decimus

Δημοσίευση από Maximus Decimus »

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Eagle1980

Δημοσίευση από Eagle1980 »

καλημέρα και καλόν μήνα !!!
Άβαταρ μέλους
Γέρος

Δημοσίευση από Γέρος »

Εμ τέτοια ώρα, τέτοια λόγια.

Καληνύχτα σε Όλους. Καλό ξημέρωμα.

Καλό Μήνα Σε Όλους !!!

Καλό Μήνα σε ολόκληρο τον Π.Α.Ο.Κ. Μας.

Με την νίκη στη Μάλαγα.
Άβαταρ μέλους
cronos

Δημοσίευση από cronos »

Καλή μέρα να έχουμε.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Καλημέρα και σήμερα!
Άβαταρ μέλους
theodorsalonika

Καλήμερα αδέλφια...

Σαν σήμερα 1507

Ο σύζυγος της Λίζας Γκεραρντίνι, πλούσιος έμπορος από τη Βενετία, μισθώνει τις υπηρεσίες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για να ζωγραφίσει το πορτρέτο της γυναίκας του. Ο ιταλός μετρ θα δημιουργήσει το αριστούργημά του, που θα μείνει στην ιστορία ως Μόνα Λίζα.
Άβαταρ μέλους
Γέρος

Δημοσίευση από Γέρος »

Εδώ τίποτε δεν είναι Off-Topic.

Ασφαλώς δεν έγινα Π.Α.Ο.Κ. για τους τίτλους και τα τρόπαια. Το είπα, το ξαναείπα και μπράβο μου και ζήτω μου. Βέβαια δείχνω λίγο ανακόλουθος, όταν ο Π.Α.Ο.Κ. δεν παίρνει τίτλους, με την γκρίνια μου και το κυνήγι μαγισσών, αλλά σε τελική ανάλυση πονώ, τι θέλετε να κάνω. Να θυμάμαι πάντα !!!

Ένα μόνο πράγμα ξεχωρίζει τον Π.Α.Ο.Κ.ΣΗ από όλους, μα όλους τους άλλους. Ποτέ δεν χώθηκε στην βρωμιά, ποτέ δεν κρύφτηκε στους υπονόμους σαν σκουλήκι, ποτέ δεν έκλεψε, ποτέ δεν τσαλαπάτησε κανέναν, ποτέ όταν τον φτύνανε δεν είπε βρέχει, ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε τον μόχθο εργαζομένων, ποτέ δεν καταδέχτηκε ανίερες και παρά φύση συμμαχίες, ποτέ δεν του χαρίστηκε το ελάχιστο, ποτέ δεν καταδέχτηκε να ονομαστεί με το πιο απεχθές επίθετο της σύγχρονης κοινωνίας, διαπλεκόμενος..
Γι' αυτό η Ασπρόμαυρη Ζωή, είναι μια ξεχωριστή ζωή.

Ποτέ δεν ονόμασα ή θα ονομάσω Αδελφό λιγότερο Π.Α.Ο.Κ.ΣΗ από εμένα. Έτσι ποτέ δεν θα δεχτώ ότι κάποιος, όποιος και αν είναι, είναι περισσότερο Π.Α.Ο.Κ.ΣΗΣ από εμένα.-

Ίσως, καλό θα ήτανε να είμαι και ένας ώριμος και εκλεπτυσμένος άνθρωπος. Όμως δεν είμαι. Αν ο άλλος μου δώσει γροθιά, θα την ανταποδώσω. Αν μου δείξει τα μέζεα του, στην καλύτερη θα του δείξω και εγώ τα δικά μου. Ξέρω ότι αυτό ενοχλεί πολλούς συνοπαδούς μου, δεν θα αναλύσω εδώ το γιατί, για πολλούς λόγους, όλοι πάντως βιωματικοί. Αλλά δεν γίνεται να αλλάξω πλέον, δεν γίνεται. . . you can't teach an old dog new tricks.
Αν θα το επιθυμούσα ; Μάλλον όχι. Έχω ενταχθεί σε τόσες νορμακίες στην καθημερινότητα μου, που δεν θα ήθελα να κάνω έκπτωση και στα Οπαδικά μου αισθήματα. Τέλος πάντων, σε αυτό δεν μπορώ να σας ακολουθήσω, εσείς συνεχίστε στο δικό σας δρόμο, [url]εμένα μόνο κακία μην μου κρατάτε σας παρακαλώ.[/url] Για τον εορτασμό της 28 Οκτωβρίου 1940, μου ανατέθηκε μόνον ένα έργο, ένα ρημάδι έργο. Να μάθω στο μωρό το ποίημα που θα απήγγειλε στην γιορτή του νηπιαγωγείου. Του 'λαχε το ποίημα "της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο έναν κάτασπρο σταυρό". Ε ! τρεις ώρες το τυραννούσα το γιαβράκι μου και στην τελική πρόβα, μπρος στη μαμά του και την γιαγιά του απήγγειλε, "της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο ένα ασπρόμαυρο σταυρό". Τρεις ώρες. Η μεγάλη ξεφτίλα είναι ότι καμιά τους δεν είναι Ελληνίδα. Γι' αυτό σας λέω, εσείς προχωράτε. . .

Καληνύχτα σε Όλους.

Υ.Γ. Απευθύνομαι σε σένα που ξέρεις, ότι ξέρεις. . . Φίλε ή Φίλη. Ότι έχεις να πεις πέστο ελεύθερα. Σε παρακαλώ πολύ μόνον, μην χρησιμοποιείς το mail client που έχεις. Δεν πρόκειται να λάβεις απάντηση από αυτό το mail box. Καταλαβαίνεις ότι δεν μου ανήκει, το domain name είναι ξεκάθαρο. Η παρατήρηση που σου έγινε από τον ιδιοκτήτη του domain, μου κοινοποιήθηκε. Σε παρακαλώ πολύ μην χρησιμοποιήσεις ξανά αυτό το mail client.
Από τις διαπιστώσεις που έκανες δεν κατάλαβα τίποτα. Ποιοι είναι αυτοί και τι δράκοι μου γράφεις ? Πληροφορήθηκα, ότι αναφέρεσαι σε ένα σύγχρονο παραμύθι της τηλεόρασης. Δεν γνωρίζω καμιά sci-fi ταινία, ούτε δράκους ούτε αστέρια, καμία απολύτως. Το χρώμα και το μήκος των μαλλιών μου ήταν έτσι από νέα ηλικία.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Καλημέρα και σήμερα και καλό ΣΚ να περάσουμε!
Γέρο μου να είσαι καλά!
Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι (μηδενός εξαιρουμένου) είμαστε γεμάτοι πάθη και αμαρτίες. Το πρόβλημα είναι πως οι νέοι μας πλέον είναι πολύ χειρότεροι. Κάθε γενιά γίνεται χειρότερη από την προηγούμενη, και σ' αυτό φταίμε εμείς οι γονείς που δεν μπορούμε/δεν ξέρουμε/δεν θέλουμε να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά τα παιδιά μας.
Απομακρύνονται αρετές όπως η φιλοτιμία και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και κατ' επέκταση ο σεβασμός στα δικαιώματά του.
Ακούω και διαβάζω γύρω μου πολιτικά μηνύματα που βρίθουν έλλειψης δημοκρατίας, κι αυτοί που τα εκστομίζουν (αυτο)θεωρούνται ως δημοκράτες και βρίζουν τους άλλους, στους οποίους τα απευθύνουν, ως φασίστες.

Όλα αυτά ξεκινούν από την κακή ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας. Εκεί παίζεται το παιχνίδι: Η σωστή ανατροφή των παιδιών είναι για μένα το πλέον σημαντικό πράγμα πάνω στη γη. Χωρίς αυτήν μεγαλώνουμε τέρατα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά στις ειδήσεις.
BlackFriday

Δημοσίευση από BlackFriday »

Πάω που λέτε σήμερα σε ψυχίατρο για μια βεβαίωση που απαιτεί η εργασία μου. Με ρωτάει "ποια θα χαρακτήριζες την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σου;". Την φιέστα σκέφτομαι αμέσως. Αλλά είπα κάτι πιο λογικό... φοβήθηκα μήπως δεν μου δώσει το χαρτί αν έλεγα για νταμπλ και φιέστες και κύπελλα :lol: :lol:
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”