Νέο Γήπεδο

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
BlackFriday

Re: Νέο Γήπεδο

Δημοσίευση από BlackFriday »

Τώρα εφόσων όλες οι μελέτες και τα σχέδια έχουν γίνει για Τούμπα, αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Σίγουρα αν γινόταν εκτός θα είχαμε το γήπεδο μας για όσα χρόνια χρειαζόταν να γίνει το νέο. Φταίει και το γεγονός ότι στην Αθήνα υπάρχουν αρκετά γήπεδα με κατάλληλες προδιαγραφές. Η κάθε ομαδουλα έχει το γήπεδο της. Εμείς εδώ είμαστε ο φτωχός συγγενής.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Παίδες, σορρυ που σας το χαλάω αλλά το μόνο πραγματικό πρόβλημα και ο μόνος ουσιαστικός τρόπος για να καθυστερήσει η εκάστοτε Πολιτεία ενα γήπεδο ειναι το Ρυμοτομικό Σχέδιο της περιοχής που αυτό αφορά.

Όσοι ξέρουν από Δημόσιο γνωρίζουν πόσο δυσκοιλιο είναι σε αυτό τον τομέα και σε οτιδήποτε αφορά Πολεοδομικες και Ρυμοτομικες μεταρρυθμίσεις.

Εφόσον λύθηκε το θέμα αυτό, το να συζητάμε για το Καυτατζογλειο στην βάση ότι αποτελεί πραγματικό πρόβλημα η παραχώρηση του συμπαθάτε με άλλα είναι αστείο.

Δεν υπάρχει τίποτα και κανένας πλέον που να μπορεί να μπλοκάρει τον ΠΑΟΚ να χτίσει το γήπεδο του.

Βρίσκεις τα κεφάλαια και προχωράς.

Εκεί βρισκόμαστε αυτή την στιγμή.

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
fossa

Δημοσίευση από fossa »

adman έγραψε:Τα 'χουμε πει για την Τούμπα. Λάθος επιλογή, με το λογική ότι ήταν το γήπεδο εκεί. Και; Τί είναι ΠΑΟΚ Τούμπας, τοπική ομάδα; Με την ίδια λογική να μην έφευγε ούτε από το Συντριβάνι. Το γήπεδο έπρεπε να γίνει στα δυτικά. Κάτσε τώρα Τούμπα, να βρεις από κάτω καμιά αρχαία πόλη, να κάνει το γήπεδο πιο πολλά χρόνια και από την τζαμπα σοφιά. Μετρό ούτε για πλάκα εκεί, δρόμοι της πλάκας, και μια λαική μπροστά και όλα καλά.

Επίσης ο ΠΑΟΚ δε θα έμενε ξεσπιτωμένος μέχρι να γίνει το νέο γήπεδο. Θα έπαιζε στην Τούμπα. Δε θα ζούσαμε αυτές τις κωμικοτραγικές καταστάσεις, για το πόσο πάει το νοίκι στο Καυταντζόγλειο, και για αστειότητες του τύπου θα πάμε στις Σέρρες, ή ότι θα πάμε σε γήπεδα 4 χιλιάδων θέσεων στη Θεσσαλονίκη.
Και τι είναι ο ΠΑΟΚ ομάδα της δυτικής Θεσσαλονίκης; Αφήνεις χώρο στους ανύπαρκτους να λένε εμείς ανατολικά εσείς δυτικά;
Το μετρό θα βρίσκεται 10 λεπτά με τα πόδια στα δυτικά σε 10 χρόνια και αν. Θα σου έβαζαν εμπόδια να αγοράσεις έκταση, το Καρατάσου δεν θα το παιρνες ποτέ και θα έκαναν οι κάτοικοι 700 ενστάσεις ή οι βαλτοί τους ή θα έκανες 20 χρόνια να συμφωνήσεις σε κάποια ανταλλαγή.
Γιατί κλείνετε τα μάτια σας; Τόσο πολύ γουστάρετε Κούλη;
Καθαρά πολιτικό είναι το θέμα και ιδίως του Καυτανζογλείου υπόθεση 5 λεπτών.
giliopoulos

Δημοσίευση από giliopoulos »

adman έγραψε:Τα 'χουμε πει για την Τούμπα. Λάθος επιλογή, με το λογική ότι ήταν το γήπεδο εκεί. Και; Τί είναι ΠΑΟΚ Τούμπας, τοπική ομάδα; Με την ίδια λογική να μην έφευγε ούτε από το Συντριβάνι. Το γήπεδο έπρεπε να γίνει στα δυτικά. Κάτσε τώρα Τούμπα, να βρεις από κάτω καμιά αρχαία πόλη, να κάνει το γήπεδο πιο πολλά χρόνια και από την τζαμπα σοφιά. Μετρό ούτε για πλάκα εκεί, δρόμοι της πλάκας, και μια λαική μπροστά και όλα καλά.

Επίσης ο ΠΑΟΚ δε θα έμενε ξεσπιτωμένος μέχρι να γίνει το νέο γήπεδο. Θα έπαιζε στην Τούμπα. Δε θα ζούσαμε αυτές τις κωμικοτραγικές καταστάσεις, για το πόσο πάει το νοίκι στο Καυταντζόγλειο, και για αστειότητες του τύπου θα πάμε στις Σέρρες, ή ότι θα πάμε σε γήπεδα 4 χιλιάδων θέσεων στη Θεσσαλονίκη.
Το γηπεδο ειναι σε τελειο σημειο, ευκολα προσβασιμο απο παντου, ειδικα με μετρο απο το 2023.
Απορω πως ακριβως υπαρχει αυτη η φημη με "αρχαια".
Χιλιαδες πολυκατοικιες εχει η περιοχη, βρεθηκε κανα αρχαιο??
Επισης η Τουμπα ηταν χωραφοτοπος δεν υπηρχε καμια υποδομη εκει απο τα βυζαντινα χρονια.
Η θεσσαλονικη περιοριζονταν στο σημερινο κεντρο και στα καστρα.
adman

Δημοσίευση από adman »

fossa έγραψε:

Και τι είναι ο ΠΑΟΚ ομάδα της δυτικής Θεσσαλονίκης; Αφήνεις χώρο στους ανύπαρκτους να λένε εμείς ανατολικά εσείς δυτικά;
Το μετρό θα βρίσκεται 10 λεπτά με τα πόδια στα δυτικά σε 10 χρόνια και αν. Θα σου έβαζαν εμπόδια να αγοράσεις έκταση, το Καρατάσου δεν θα το παιρνες ποτέ και θα έκαναν οι κάτοικοι 700 ενστάσεις ή οι βαλτοί τους ή θα έκανες 20 χρόνια να συμφωνήσεις σε κάποια ανταλλαγή.
Γιατί κλείνετε τα μάτια σας; Τόσο πολύ γουστάρετε Κούλη;
Καθαρά πολιτικό είναι το θέμα και ιδίως του Καυτανζογλείου υπόθεση 5 λεπτών.
Είπα εγώ ότι είναι της δυτικής Θεσσαλονίκης; (Άσχετα αν ο μεγάλος όγκος οπαδών είναι από εκεί). Επειδή ακριβώς δεν ανήκει σε μια συγκεκριμένη περιοχή δεν έπρεπε να μπει ο περιορισμός να γίνει σώνει και καλά στην Τούμπα. Βρε ας κάναμε και 20 χρόνια για να πάμε Καρατάσου ή Παύλου Μελά ή και εγώ δεν ξέρω που. Γήπεδο θα είχαμε; Θα είχαμε. Τώρα θα έχουμε όσο θα χτίζεται το γήπεδο; Όχι. 5 χρόνια χωρίς γήπεδο το λιγότερο. 20 έκανε η κουλα. Και επειδή λες ότι και καλά στηρίζουμε Κούλη. Αν γκρεμιστεί το γήπεδο με συνοπτικές διαδικασίες και μετά αρχίσει και σου βάζει εμπόδια και βαλτές ενστάσεις, τότε να δούμε τι είναι χειρότερο.

Από εκεί και πέρα από τη στιγμή που έχει ήδη διευθετηθεί το ζήτημα με την τοποθεσία, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρπαζεστε που απλά παραθέτουμε απόψεις. Μη φοβάστε, δε θα το μπλοκάρουμε το έργο
DikefalosG4

Δημοσίευση από DikefalosG4 »

JohnDag έγραψε:Παίδες, σορρυ που σας το χαλάω αλλά το μόνο πραγματικό πρόβλημα και ο μόνος ουσιαστικός τρόπος για να καθυστερήσει η εκάστοτε Πολιτεία ενα γήπεδο ειναι το Ρυμοτομικό Σχέδιο της περιοχής που αυτό αφορά.

Όσοι ξέρουν από Δημόσιο γνωρίζουν πόσο δυσκοιλιο είναι σε αυτό τον τομέα και σε οτιδήποτε αφορά Πολεοδομικες και Ρυμοτομικες μεταρρυθμίσεις.

Εφόσον λύθηκε το θέμα αυτό, το να συζητάμε για το Καυτατζογλειο στην βάση ότι αποτελεί πραγματικό πρόβλημα η παραχώρηση του συμπαθάτε με άλλα είναι αστείο.

Δεν υπάρχει τίποτα και κανένας πλέον που να μπορεί να μπλοκάρει τον ΠΑΟΚ να χτίσει το γήπεδο του.

Βρίσκεις τα κεφάλαια και προχωράς.

Εκεί βρισκόμαστε αυτή την στιγμή.

Τα κεφάλαια για να χτίσεις 2 γήπεδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών απλά δεν υπάρχουν πουθενά!

Η κυβέρνηση (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) θέλει να χτίσεις γήπεδο με δικά σου κεφάλαια ΚΑΙ να ανακατασκευάσεις το ερείπιο του καυτατζογλείου σε ευρωπαϊκό γήπεδο.

Ε πολύ απλά ούτε ίδια κεφάλαια υπάρχουν για 2 γήπεδα, ούτε οι τράπεζες δίνουν κεφάλαια σε @@@, γιατί τέτοιους ψάχνουν από το υφυπουργείο.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Μπερδεύεσαι.

Το Καυτατζογλειο πρέπει να ανακατασκευαστει σε Ευρωπαϊκά στάνταρ γιατί θες ως ΠΑΟΚ να το χρησιμοποιήσεις σε Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Εκεί το κόστος δεν είναι ισότιμο με το χτίσιμο ενός νέου γήπεδο, μην προσφευγουμε σε υπερβολές.

Χωρίς το κράτος να έχει καμία υποχρέωση να πληρώσει προς όφελος μιας οποιαδήποτε Ανώνυμης Εταιρίας είμαι σίγουρος ότι αν φτάσουμε εκεί κάτι θα γίνει. Λογικά μέσω περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα δεν είναι το Καυτατζογλειο. Ουτε η παραχώρηση του, ούτε το κόστος των επισκευών που είναι κοντά στα 2Μ αν θυμάμαι καλά.

Το θέμα είναι η Νέα Τούμπα το οποίο είναι ένα πρότζεκτ εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Εκεί χρειάζονται κεφάλαια για να προχωρήσει η επένδυση.

Άβαταρ μέλους
Ettien26

Δημοσίευση από Ettien26 »

Συμφωνώ απόλυτα, αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.

Αν δεν βρεθεί άκρη με το Καυταντζόγλειο ας το κοιτάξουν για την Καλαμαριά (αν υπάρχει περιθώριο να γίνουν βελτιωτικά έργα). Ή ας πάνε το πιο κατάλληλο γήπεδο της επαρχίας. Δεν το βρίσκω κακή ιδέα, το γήπεδο θα είναι πάντα γεμάτο και ας το δούμε σαν ένα κίνητρο για τα παοκτσάκια της επαρχίας που τόσο στηρίζουν τον ΠΑΟΚ εδώ και δεκαετίες.
DikefalosG4

Δημοσίευση από DikefalosG4 »

JohnDag έγραψε:Μπερδεύεσαι.

Το Καυτατζογλειο πρέπει να ανακατασκευαστει σε Ευρωπαϊκά στάνταρ γιατί θες ως ΠΑΟΚ να το χρησιμοποιήσεις σε Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Εκεί το κόστος δεν είναι ισότιμο με το χτίσιμο ενός νέου γήπεδο, μην προσφευγουμε σε υπερβολές.

Χωρίς το κράτος να έχει καμία υποχρέωση να πληρώσει προς όφελος μιας οποιαδήποτε Ανώνυμης Εταιρίας είμαι σίγουρος ότι αν φτάσουμε εκεί κάτι θα γίνει. Λογικά μέσω περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα δεν είναι το Καυτατζογλειο. Ουτε η παραχώρηση του, ούτε το κόστος των επισκευών που είναι κοντά στα 2Μ αν θυμάμαι καλά.

Το θέμα είναι η Νέα Τούμπα το οποίο είναι ένα πρότζεκτ εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Εκεί χρειάζονται κεφάλαια για να προχωρήσει η επένδυση.

Προφανώς υπερέβαλα, αλλά πρέπει και εμείς να αντιληφθούμε ότι τα εκ. δεν είναι στραγάλια για να τα πετάμε. Μιλάμε για win-win περίπτωση και για τα δύο μέρη. Εμείς πληρώνουμε τα 2 εκ. για να γίνει το μοναδικό κρατικό γήπεδο της Θεσ/νίκης ευρωπαϊκών προδιαγραφών (που το κράτος το έχει αφήσει σχεδόν 20 χρόνια τώρα αχούρι, προσβάλλοντας όλους τους πολίτες της πόλης) και ζητάμε να αφαιρεθεί το ποσό αυτό από το ενοίκιο και στο τέλος θα μείνει στο κράτος ένα γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Θυμάμαι στην Αθήνα μου λέγανε ποκίτες, γιατί ο πρόεδρος σας αφού είναι άπλας δεν πληρώνει ολόκληρο το ποσό των χρεών και πιέζει την τότε κυβέρνηση σύριζα να σβήσει τόκους και προσαυξήσεις και τους απαντούσα: ούτε άπλας είναι, αλλά ούτε και @@@ και ο Ιβάν έκανε το σωστό, δίκαιο και ηθικό να πιέσει και τελικά να είναι ο ΠΑΟΚ η μοναδική ομάδα που πλήρωσε το κεφάλαιο των χρεών.

Τώρα για το γήπεδο αυτό καθ' αυτό επειδή αντιλαμβάνομαι ότι μιλάς σοβαρά, σε αυτό το οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και στον κόσμο δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν ιδία κεφάλαια για ένα τόσο μεγάλο και πολυέξοδο πρότζεκτ. Τώρα ποιο είναι το σωστό, δίκαιο και ηθικό ποσοστό συμμετοχής του δημοσίου (περιφέρεια-δήμος-ταμείο ανάκαμψης) σε ένα πρότζεκτ που θα δώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα ανεβάσει το επίπεδο ζωής στην περιοχή (λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τη συμμετοχή του δημοσίου στα γήπεδα γάβρου-παο-αεκ) είναι θέμα συζήτησης.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Για το Καυτατζογλειο προφανώς και πρέπει να υπάρξει συμμετοχή του κράτους από την στιγμή που το γήπεδο ανήκει στην κυριότητα του και θα ωφεληθεί και το δημόσιο από τις αναβαθμίσεις.

Το πιο λογικό είναι όπως λες μέσω έκπτωσης στο συνολικο τίμημα που θα πληρωθεί για το ενοίκιο.

Και ειμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στο τέλος.

Απλα αυτό που λέω είναι ότι το Καυτατζογλειο δεν είναι πρόβλημα. Λύνεται και άνετα.

Το πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι στην τελευταία παράγραφο σου. Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία δεν υπάρχει η απαιτούμενη ρευστότητα. Χωρίς ρευστότητα δεν μπορούν να εξασφαλιστουν τα κεφαλαια για να ξεκινήσει το γήπεδο.

Θα υπάρχει εδώ βοήθεια της πολιτείας; Κανένας δεν μπορεί να προκαταβαλει κάτι τέτοιο, ειμαι σίγουρος όμως ότι στην παρούσα φάση δεν θα λέγαμε όχι σε μια τέτοια βοήθεια. Θα μας έλυνε τα χέρια και θα βοηθούσε στην επίσπευση των εργασιών.

Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Αν περιμένουμε συμμετοχή της πολιτείας στην Νέα Τούμπα και στην αναδόμηση του κρατικού Καυτατζογλείου, κοιμόμαστε ύπνο βαθύ και ονειρευόμαστε.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Προσωπικά θεωρώ ότι στον Καυτατζογλειο θα βρεθεί λύση αλλά για το γήπεδο δεν είμαι καθόλου μα καθόλου αισιόδοξος ότι θα υπάρχει οικονομική συμμετοχή εκ μέρους του κράτους.

Βεβαια, αν υπάρχει μια εποχή που μπορεί να θεωρηθεί κατάλληλη για κάτι τέτοιο (να ζητήσεις βοήθεια από την πολιτεία) είναι σίγουρα η προεκλογική περίοδος.

Απο την άλλη, δεν είναι απαραίτητη συμμετοχή του κράτους σε κάτι. Αν θες πληρώνεις τα πάντα από την τσέπη σου και προχωράς.

Το θέμα είναι ότι στην παρούσα φάση και λόγω των συνθηκών δεν μπορείς και να θες.

Οποτε, υπομονή. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Patron

Δημοσίευση από Patron »

Θεωρώ το γήπεδο πολύ δύσκολο εγχείρημα ακόμα κ αν λάβουμε υπόψη την οικονομική συγκυρία κ μόνο, χωρίς οποιαδήποτε άλλη μεταβλητή, πολιτική κλπ. Ισως να είμαι απαισιόδοξος, δεν ξέρω.
Άβαταρ μέλους
fossa

Δημοσίευση από fossa »

adman έγραψε:Είπα εγώ ότι είναι της δυτικής Θεσσαλονίκης; (Άσχετα αν ο μεγάλος όγκος οπαδών είναι από εκεί). Επειδή ακριβώς δεν ανήκει σε μια συγκεκριμένη περιοχή δεν έπρεπε να μπει ο περιορισμός να γίνει σώνει και καλά στην Τούμπα. Βρε ας κάναμε και 20 χρόνια για να πάμε Καρατάσου ή Παύλου Μελά ή και εγώ δεν ξέρω που. Γήπεδο θα είχαμε; Θα είχαμε. Τώρα θα έχουμε όσο θα χτίζεται το γήπεδο; Όχι. 5 χρόνια χωρίς γήπεδο το λιγότερο. 20 έκανε η κουλα. Και επειδή λες ότι και καλά στηρίζουμε Κούλη. Αν γκρεμιστεί το γήπεδο με συνοπτικές διαδικασίες και μετά αρχίσει και σου βάζει εμπόδια και βαλτές ενστάσεις, τότε να δούμε τι είναι χειρότερο.
Γήπεδο θα είχαμε ρωτάς.
Όχι. Ή θα είχε στη δική σου υπόθεση.
Εσύ θέλεις ο ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης να αγοράσει μια τεράστια έκταση ή ν'ανταλλάξει τη Τούμπα αν δεχόταν ο ΑΣ, που θα είχε 1000 προβλήματα, πιθανόν σχεδόν εκτός πόλης, να έχτιζε το νέο και μετά να γκρέμιζε τη Τούμπα.
Ωραία τότε υπάρχει και η άλλη λύση.
Φτιάχνεις ένα γήπεδο κομμάτι -κομμάτι και η ομάδα παίζει εκεί μέσα σαφώς χειρότερο απ'ότι θα ήταν να φτιάξεις απ'την αρχή με όλη την ανάπλαση της Τούμπας.
Και επειδή βάζεις το συντριβάνι.
Το συντριβάνι φίλε δεν άνηκε στον ΠΑΟΚ καμία σχέση.
Υπόθεση.
Αν το Παλέ άνηκε στον ΠΑΟΚ και το χτίζαμε απ'την αρχή πιο μοντέρνο με πχ 7000 θέσεις, θα ήθελες να πας, να ρισκάρεις στη Πυλαία των 8500 επειδή βρίσκεις πιο εύκολα πάρκινγκ αλλά χάνεις όλα τ'άλλα που έχει ένα γήπεδο στο κέντρο της πόλης; Εγώ όχι θα έμενα στο Παλέ. Αλλά το Παλέ δεν μου ανήκει.
Άβαταρ μέλους
pagotatzis

Δημοσίευση από pagotatzis »

Χωρίς πλάκα τώρα, πιστεύετε ότι το 2026 θα έχουμε νέο γήπεδο ;

Never !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”