Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙI

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας
Άβαταρ μέλους
gika

Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙI

Δημοσίευση από gika »

Άσε που αν βάλεις κάτω τα συμβόλαια που δίναμε πέρσυ και που δίνουμε φέτος, είμαστε εύκολα 20% κάτω. Με τον πληθωρισμό σε διπλά νούμερα, εμείς ρίξαμε τα έξοδα 20%.

Βέβαια αναλογικά πέφτουν και τα έσοδα. Ο κόσμος δεν πηγαίνει γήπεδο, φανέλες δεν πωλούνται, οι χορηγοί αδιαφορούν κτλ.

Και λογικό είναι.

Μόνο ο ΚυρΚυρ βλέπει ρίξιμο κόστους χωρίς ρίξιμο ποιότητας.
Shadow

Δημοσίευση από Shadow »

Μακριά από τραυματισμούς (Καντουρί συμπεριλαμβανομένου) να είμαστε για αυτά τα 9 ματς μέχρι μέσα Νοέμβρη και όλα καλά θα πάνε...
Από το νέο έτος που θα παίζουμε 2 παιχνίδια την εβδομάδα το rotation αναγκαστικά θα πρέπει να είναι έτοιμο να ανοίξει οπότε εκεί θα τους δούμε όλους (Κουαλιάτα, Ρικάρντο, Φελίπε, Νεσμπεργκ) + την μεταγραφή σεντερ φορ που το θεωρώ βέβαιο ότι θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

Ε κάτσε τώρα ρε Τζον μισό, για Εσιτι πήραμε 1 για διετή δανεισμό. Δλδ στην ουσία μας πλήρωσαν το συμβόλαιο δύο ετών.

Με την ίδια λογική πήραμε τον Κουρτιτς 2,2Μ αγορά.
Που δεν ισχύει φυσικά απλά πληρώνουμε αντίστοιχο ποσό του συμβολαίου.

Πάμε άλλη μια από Γενάρη λοιπόν.

Σβιντερφσκι 4,55Μ
Τσολακ 2,5Μ
Μιχαι 200Κ

Φελίπε 2,5 με τα μπόνους πάει 3,5 (να μην το βάλω)
Κοταρσκι 2Μ
Κουαλιατα 1,8Μ
Ναρει 1,5 με το μπόνους 1,7 (ούτε αυτό το βάζω)
Σαστρε 400Κ
Καργας 280Κ
Ρικάρντο 300Κ (τροφεια)

Ισοζύγιο

-1,5 με -2,7Μ με τα μπόνους (όποιος θέλει δεν το λαμβάνει υπόψη)

Που κολλάμε ακριβώς δεν το κατάλαβα?
Το πόιντ ποιο είναι παντελωνιασε λεφτά?

Που καταλήγουμε για να λήξει το θέμα.

Στάλθηκε από το RMX1931 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
adman

Δημοσίευση από adman »

Ας ειπωθούν κάποια πράγματα όπως είναι.

Την τελευταία 5ετία το ισοζύγιο των big4 από αγοραπωλησίες:

ΠΑΟΚ: +18.22 (πρωταθλητές)
οσφπ: +9.88
παο: +2.03
αεκ: -8.57

Αυτά είναι τα στοιχεία. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Ιβάν έχει βάλει έναν πακτωλό χρημάτων στον ΠΑΟΚ. Νομίζω 160+ εκατομμύρια. Όμως για τις μεταγραφές τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζετε. Οι μεταγραφές πρέπει να είναι η μόνη κερδοφόρα δραστηριότητα της ομάδας. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Ο Σαββίδης καλύπτει συνεχώς ζημίες που προκύπτουν από άλλες δραστηριότητες και ΟΧΙ από τις μεταγραφές. Το αντίθετο οι μεταγραφές μετριάζουν κάπως αυτή τη ζημία. Το μεγάλο πρόβλημα προκύπτει από λειτουργικά έξοδα και κυρίως μισθούς. Εκεί που έχει αποτύχει ο ΠΑΟΚ σαν οργανισμός είναι η ικανότητα να δημιουργεί έσοδα από άλλες δραστηριότητες πέραν των μεταγραφικών εσόδων. Και δυστυχώς το πληρώνει άδικα η ενίσχυση της ομάδας.
Ίσα ίσα, θα έπρεπε να είχαν δοθεί περισσότερα χρήματα για μεταγραφές. Κόβοντας λεφτά από δραστηριότητα που σου φέρνει κέρδη, αυτάρκεια δεν πετυχαίνεις. Να κόψουν από αλλού έξοδα, να αυξήσουν από αλλού έσοδα. Γι' αυτό και η ομάδα είπε αν θυμάστε ότι προτιμά να ξοδεύει σε αγορές παρά σε μισθούς. Γιατί οι μισθοί είναι το μεγάλο αγκάθι και όχι τα λεφτά που δίνουμε για αγορές, που είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που παίρνουμε.

Όποτε σας παρακαλώ σταματήστε να λέτε για τα λεφτά που δώσαμε για αγορές. Πείτε για μισθούς αργόσχολων στελεχών, πείτε για πεταμένα εκατομμύρια σε παίκτες τύπου Βερνμπλουμ, Χατσερίντι, Λεβεκ, αλλά μη λέτε για μεταγραφές.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Κανένας δεν είπε ότι παντελόνιασε. Λες και ένας ζαμπλουτος δισεκατομμυριουχος έχει ανάγκη μα παντελονιασει λεφτά από τον ΠΑΟΚ.

Αλλα δεν μπορει να λες και να ξαναλές για τα 9Μ που ξοδεύτηκαν λες και είναι και κανα κατόρθωμα. Σε 2 μεταγραφικές περιόδους.

Τα 8 από αυτά προήλθαν από πωλήσεις.

Παράλληλα, υπάρχει και ξεκάθαρη μείωση του μισθολογικου μπάτζετ.

Και ας μην βάλουμε ολόκληρη την περσινή χρονιά με το καλοκαίρι μέσα.

Εγω το έχω ξαναπεί. Ο Ιβαν έχει πάρει απόφαση να κόψει τελείως τα περιττά έξοδα και να οδηγήσει το καράβι σε νερά πλήρους αυτάρκειας.

Έχω, επίσης, ξαναπεί ότι προσωπικά είμαι ΟΚ με αυτό.

Αλλα αυτή η απόφαση επηρεάζει το αγωνιστικό τμήμα και η ποιότητα πέφτει.

Το να προσπαθούμε να πείσουμε (τους εαυτούς μας) ότι η ποιότητα της ομάδας δεν πέφτει ώστε να βρίσκουμε πάτημα να σκίζουμε τον Ραζβαν όλη μερα, ε όχι ρε φιλε δεν το δέχομαι.

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

Ποιος σκίζει Ρασβαν το λες και το ξαναλες.

Γιατί η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον προπονητή?

Μήπως δε θα είχαμε τις ίδιες απαιτήσεις από τον Ιβάν με άλλον προπονητή?

Γιατί εγώ θυμάμαι που εκραζα για Μουργκ και Βαγκε προσωπικά. Κι όλοι έλεγαν έχουμε ρόστερ πρωταθλητισμού.

Ο Ρασβαν έχει τις δικές του ευθύνες που και εσύ απεδωσες λίγο καιρό πριν. Και για να σε προλάβω δεν έκανα κανένα ποστ προσωπικά μετά τη Λέφσκι.

ΥΓ: Ο προπονητής μπορεί να δουλέψει με τους Ζιφκοβιτς, Ναρει, Καντουρι, Μπισεσβαρ ως πρώτη γραμμή μεσοεπιθετικων. Αυτό με βάση το ένα ματς την εβδομάδα. Αν μπουν σιγά σιγά και οι υπόλοιποι που καλώς ή κακώς πρέπει να στηριχθούν γιατί δώσαμε αρκετά λεφτά και δε μας παίρνει, θα είμαστε μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Εννοείται ότι θα του αποδοσω τις ευθύνες που του αναλογούν του Ραζβαν.

Τι έχει, το αλάθητο του Παπα; Ή είναι θεός και δεν κάνει λάθη;

Εν πάση περιπτώσει, η τελευταία μου παράγραφο δεν πήγαινε για σένα.

Επίσης, όσο αυστηρός κι αν ήμουν πχ με τον Γκαρσία ποτέ δεν έγραψα ή θεώρησα ότι το ροστερ που είχε ήταν για πρωτάθλημα.

Επιμένω, όμως, ότι είχε και μισθολογικα και επί της ουσίας το 2ο καλύτερο στην Ελλάδα.

Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

Δες και το ΥΓ που πρόσθεσα και νομίζω ότι σε δυο-τρεις βδομάδες θα συμφωνούμε.

Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Συμφωνούμε.

Απλα προσωπικά με προβληματίζει πολύ το θέμα γκολ φέτος.

Πέρα από τον Κουρτιτς που είναι σταθερά σε αυτόν τον τομέα δεν βλέπω από που αλλού μπορούμε να πάρουμε τα νούμερα που χρειαζόμαστε από το συγκεκριμένο ροστερ.

Ας ελπίσουμε ότι θα βγούνε (τα νούμερα) από την δουλειά και την συνολική ομαδική λειτουργία.

Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

Τα xgoals μας είναι τραγικά αυτή τη στιγμή και πιστεύω δεν αντικατοπτρίζει την ομάδα. Δλδ το 0,4 και το 0,6 είναι επιπέδου Ιωνικού.

Η άμυνα θα γίνει καλύτερη το πιστεύω γιατί έχουμε το καλύτερο δίδυμο CB στην Ελλάδα μακράν.

Οπότε μπροστά θα απελευθερωθεί η γραμμή ψυχολογικά και θα φτάσει στο 1,4. Εκεί αν σκοράρουμε λιγότερα είμαι ανοιχτός στη συζήτηση ρόστερ.

Ας φτάσουμε εκεί και βλέπουμε.

Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Ζαμπά + Μουργκ + Νινούα = 2εκ χασούρα μαζί με την εφορία. Δε θα βάλω σε αυτούς φετινές μεταγραφικές αποτυχίες. Μαζί όμως με τους υπερκοστολογημένους Καντουρί και Ολιβέιρα, τουχρόνου δε θα πάρουμε Ντάντας, αλλά αντιθέτως θα πουλήσουμε ΠΑΛΙ ένα από τα μεγάλα μας ταλέντα.

Παρά τις χτυπητές αδυνιαμίες του ρόστερ, ο Λουτσέσκου θα μας κάνει ομάδα, και μου αρέσει πολύ που φέτος ξεκίνησε με το να μάθει η ομάδα να κρατά το μηδέν πίσω. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε, αλλά να συνεχίσουμε το έργο έτσι, αλλά Σάντος. Ακόμη και το 0-0 είναι καλό αποτέλεσμα, όταν δε μπορείς να νικήσεις, ειδικά στα ντέρμπι.

Το ρόστερ αποτελείται πλέον από πολλούς νέους, ενώ οι ακαδημίες μας λειτουργούν εξαιρετικά. Υπάρχει προοπτική. Θα επαναλάβω ότι το σημαντικό είναι να κρατάμε τους βασικούς μας που είναι σε καλή ηλικία.
Luigi Vampa

Δημοσίευση από Luigi Vampa »

Parolos έγραψε:Τα xgoals μας είναι τραγικά αυτή τη στιγμή και πιστεύω δεν αντικατοπτρίζει την ομάδα. Δλδ το 0,4 και το 0,6 είναι επιπέδου Ιωνικού.

Η άμυνα θα γίνει καλύτερη το πιστεύω γιατί έχουμε το καλύτερο δίδυμο CB στην Ελλάδα μακράν.

Οπότε μπροστά θα απελευθερωθεί η γραμμή ψυχολογικά και θα φτάσει στο 1,4. Εκεί αν σκοράρουμε λιγότερα είμαι ανοιχτός στη συζήτηση ρόστερ.

Ας φτάσουμε εκεί και βλέπουμε.

Πηγή για xgoals? Non penalty x goals ειναι;
renegade

Δημοσίευση από renegade »

:opaokara:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος renegade την Παρ 16 Σεπ 2022, 19:05, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
renegade

Δημοσίευση από renegade »

Φέτος στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές έχουμε 1.38 xg υπέρ και 0.81 κατα.
Δηλαδή έχουμε σκοράρει ήδη 1,5 γκολ λιγότερο από τα xg μας
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Δημοσίευση από Σουριναμέζος »

Πολύ μικρό δείγμα ακόμα για να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα, τα xStats αποκτούν νόημα μόνο όταν υπάρχει ένα δείγμα τουλάχιστον ενός γύρου πρωταθλήματος.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”