Μεταγραφές Καλοκαιριού ΙV

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
iasoiako

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού ΙV

Δημοσίευση από iasoiako »

Προτιμώ τον Άοσμαν παίδες. 34 μάτς στο 10, 8 γκολ, 11 ασσιστ και διεθνης 15 ματς 2 γκολ, 27 χρονών. Τα μισά λεφτά και πιο έτοιμος
Άβαταρ μέλους
stavrospgr

Δημοσίευση από stavrospgr »

Θα πάρουμε κανένα σοβαρό ποσό από τον Τσόλακ τώρα που μπήκαν CL? Πόσα; Έχει κανένας ιδέα;
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Sport 895 και κάτι ψιλά :D Γιωργαρε.
Έχεις άλλη πληροφόρηση;
Βέβαια το άρθρο είναι όλο ειρωνία για τον ΠΑΟΚ οπότε δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι
faidon94

Δημοσίευση από faidon94 »

Blackgr4 έγραψε:
astral έγραψε:
Blackgr4 έγραψε:Διαφωνήστε όσο θέλετε. Τους χαρακτηρισμούς κόψτε. Το έκανα και εγώ μια φορά πριν λίγο διάστημα και έφαγα πέσιμο από 4 άτομα και 2 μοντς. Και όντως αυτοί είχαν δίκιο και εγώ ήμουν λάθος.

Θεωρητικές συζητήσεις γίνονται εδώ μέσα. Κανένα επιχείρημα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί πλήρως.
Ο ένας λέει πως η Ευρώπη δίνει υπεραξία και ο άλλος θέτει ένα παράδειγμα για έναν παίκτη που πουλήθηκε για αρκετά χρήματα ενώ δεν είχε παίξει στην Ευρώπη (που τυπικά είναι λάθος αυτό γιατί ο Μιτάι ΈΧΕΙ παίξει Ευρώπη).
Ε δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ πως ακριβώς συνέβη αυτό, ούτε είναι ο κανόνας.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ευρώπη μόνο κέρδη μπορεί να φέρει, άρα το να ρισκάρεις να τη χάσεις, μόνο σοφό δεν το λες.
Και αν ο χ-ψ Κουαλιάτα είναι να φέρει λεφτά στον ΠΑΟΚ, πρώτα θα πρέπει να παίξει μπάλα και μετά να σκεφτόμαστε πόσο μπορεί να πουληθεί.
Η ηλικία δεν σημαίνει κάτι παραπάνω. Ίσα ίσα το παράδειγμα Ζαμπά που μας μάτωσε οικονομικά ενώ αποκτήθηκε στα 18 του, πρέπει να μην φεύγει από το μυαλό μας.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Είπε ότι ΜΟΝΟ με Ευρώπη υπάρχει υπεραξία, πράγμα που δεν ισχύει τόσο απόλυτα.
Η Ευρώπη ξεκάθαρα βοηθάει αλλα μπορεί να δημιουργηθεί αξια και χωρίς αυτήν.

Ο Μiτaj είναι μονο ένα παράδειγμα. Ο Aλεξανδρόπουλος άλλο ένα. Ο Perea άλλο ένα. Φέτος κάποιες από τις μεγαλύτερες πωλήσεις της λίγκας (που δημιούργησαν υπεραξία) είναι από ομάδες που ΔΕΝ έπαιξαν Ευρώπη.
Αντίθετα, οι Ευρωπαίοι ξεπουλάνε. Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτός είναι ο κανόνας, αλλα φέτος είναι η πραγματικότητα.

Και στη τελική υπάρχουν πολύ σοβαρότεροι λόγοι για να στοχεύουμε στην Ευρωπαϊκή πορεία από τις πιθανές πωλήσεις. Πρέπει να είναι βασικός στόχος κάθε χρόνο, ειδικά με τις συνθήκες που διαξάγεται το πρωτάθλημα. Δεν χρειάζονται οι υπεραξίες για αυτό.
Ξέρεις ποιο είναι το σημείο που χάνετε και δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας;
Το σημείο που ο κάθε Μιτάι και ο κάθε Αλεξανδρόπουλος, με ΌΠΟΙΟ ποσό και να πουληθούν, είναι δεδομένο πως οι ομάδες τους θα πάρουν υπεραξία, διότι πολύ απλά, δεν τους κόστισε σχεδόν τίποτα η απόκτηση τους.

Για να πάρει όμως ο ΠΑΟΚ υπεραξία από τον κάθε Κουαλιάτα που ξεκινάει με απευθείας κόστος απόκτησης 2 εκατομμυρίων, είναι πάρα πολύ δύσκολο να το πετύχει αν δεν παίξει και στην Ευρώπη.
Υπεραξία θα έπαιρνε έτσι και αλλιώς από τον Τζόλη. Όμως το μέγεθος αυτής που πήρε, είναι 100% δεδομένο πως προέκυψε μετά τις εμφανίσεις που έκανε στην Ευρώπη.

Για να καταφέρεις να βρεις παίκτη που αποκτήθηκε με ένα χ-ψ κόστος, ας πούμε 2-3 εκατομμύρια, η ομάδα του δεν έπαιξε ποτέ στην Ευρώπη και μετά από 2-3 χρόνια κατάφερε να τον πουλήσει για το διπλάσιο ποσό, πρέπει να ψάξεις πάρα πολύ.

Και ξαναλέω, παίζει τεράστιο ρόλο στην αξία του κάθε παίκτη το αν είναι διεθνής ή όχι.
Κάτι που για τον Κουαλιάτα πχ δεν ισχύει γιατί δεν είναι διεθνής όπως έγραψε ο φίλος πιο πάνω. Ούτε για τον Ρικάρντο προφανώς.
Για τον Κοτάρσκι όμως που έχει παίξει σε όλες τις μικρές Εθνικές Κροατίας και έχει τσεκαριστεί από πολλούς σκάουτερ, είναι πιο εύκολο να πάρεις υπεραξία, ακόμα και αν δεν παίξεις Ευρώπη.
Black ούτε αυτό είναι αλήθεια ακριβώς. Εν αντιθέσει με πολλά ελληνικά κλαμπ ο ΠΑΟΚ δίνει πολλά λεφτά στις ακαδημίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μαζί με τον Ολυμπιακό έχουν τις πιο δυνατές υποδομές και τα πιο δυνατά δίκτυα ακαδημιών στην Ελλάδα. Όποιο σουπερ ταλέντο δεν καταλήγει στον ΠΑΟΚ πάει ολυμπιακό και τούμπαλιν. Στα 100 παιδιά οι άλλοι θα βγάλουν 1 κάθε 4 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ βγάζει συνέχεια επαγγελματίες αθλητές που στην χειρότερη μπορούν να σταθούν για ολόκληρη καριέρα σε μικρομεσσαία ελληνική ομάδα της σουπερλιγδ ή της σουπερλιγδ β΄. Οπότε όταν στα παιδιά του ΠΑΟΚ επενδύονται τόσα λεφτά για τροφεία, σπίτια, δασκάλους, μετακινήσεις, γιατρούς, φυσικοθεραπευτές δεν σημαίνει ότι όταν πουλάς τον Τζολη 11εκ έχεις πάρει υπεραξία. Γιατί τα έχεις δώσει για άλλα 100 παιδιά. Φιλικά πάντα
papwolf

Δημοσίευση από papwolf »

gergeo4 έγραψε:
nunies4 έγραψε:Τοπική ιστοσελίδα του Βόλου πάντως αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ κρίνει ότι το 1εκ είναι μεγάλο ποσό και αποσύρεται.
Φανταστείτε τι θα φέρουμε στο 10....Αν τελικά φέρουμε οτιδήποτε που πλέον δε το πιστεύω
σε ποια;
Στη Giato(M)peos News... :mrgreen:
Πλάκα κάνω, συγνώμη αλλά δε κρατήθηκα...
papwolf

Δημοσίευση από papwolf »

iasoiako έγραψε:Προτιμώ τον Άοσμαν παίδες. 34 μάτς στο 10, 8 γκολ, 11 ασσιστ και διεθνης 15 ματς 2 γκολ, 27 χρονών. Τα μισά λεφτά και πιο έτοιμος
Πλάκα πλάκα, αν μιλάμε γι' αυτά τα κυβικά κι εγώ τον Άοσμαν θα προτιμούσα κι ας βγάζει τα φρύδια του... :lol:
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

K_geo έγραψε:ακουω ραδιο.

λεει ο αλλος οτι καθαρό 10 ειναι ο ιβιτς.

και οχι ενας κοντος,τριπλαδορος, πασαδορος, αριστεροποδαρος :mrgreen:
Έχω βαρεθεί ειλικρινά

Το θέμα είναι απλό:

ΑΛΛΟ πράγμα είναι το δεκαρι που εννοεί η πλειοψηφία του κόσμου, πολλοί σκεπτόμενοι παλιότερους παίκτες πχ Ζιντάν Σόκρατες Πλατινί κλπ κλπ

Και ΑΛΛΟ πράγμα είναι το τι θεωρείται επιθυμητό στυλ δεκαριου από τις ομάδες ΣΗΜΕΡΑ

Όλοι αυτοί οι σημερινοί ΟΝΤΩΣ δεν είναι δεκαρια. Έχουν ένα κάρο ονομασίες. Στην πλειοψηφία τους παίζουν περίπου όπως ήθελε να βάζει ο Ραζβαν τον Πέλκα να παίζει. Λίγο πάσα λίγο σουτ λίγο ανακατωσουρα λίγο μπασιμο στην περιοχή και ΠΟΛΥ τρέξιμο.

Σχεδόν σε κανέναν μας δεν αρέσει αυτό το σύγχρονο στυλ γιατί όπως είναι λογικό θέλουμε να βλέπουμε ωραίες ενέργειες και ΜΥΑΛΟ στη μπάλα όχι μαραθωνοδρόμους.

Όμως δυστυχώς έτσι έχει η κατάσταση και συνεπώς αν ο ΠΑΟΚ ψάχνει τέτοιο παίκτη μάλλον καλά κάνει, αρκεί να ξέρει τι θέλει να παίξει
Άβαταρ μέλους
gergeo4

Δημοσίευση από gergeo4 »

nunies4 έγραψε:Sport 895 και κάτι ψιλά :D Γιωργαρε.
Έχεις άλλη πληροφόρηση;
Βέβαια το άρθρο είναι όλο ειρωνία για τον ΠΑΟΚ οπότε δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι
απιστευτο ρεπορτάζ :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Είπα να αυτομπαναριστώ και πάλι αλλά αφενός οι εξελίξεις τρέχουν, αφετέρου ο ΠΑΟΚ (και ως εκ τούτου και το paokmania) είναι αρρώστια.

Επειδή περί Fernandes ο λόγος ανεβάζω το heatmap του από την περσινή χρονιά σε αντιδιαστολή με αυτά του Zivko και του Naray.

Επαναλαμβάνω ότι είναι τα heatmap όλης της περσινής χρονιάς και όχι από 4-5 αγώνες.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Fernandes
Εικόνα

Zivkovic
Εικόνα

Naray
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Blackgr4
Moderator

Δημοσίευση από Blackgr4 »

astral έγραψε: Ποιοι?

Μάλλον εσύ τα έχεις μπερδέψει με τους δημιουργικούς ορισμούς της υπεραξίας.

@John Κατανοητό.
Δεν είμαι εγώ αυτός που βάζω τον όρο υπεραξία δίπλα από κάθε πώληση επειδή απλά μου φαίνεται μεγάλο το νούμερο.
Προχωράμε.
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

rain τι να πω;

εγω προσωπικα ειμαι υπερμαχος του σοαρες φ στο 10 καθώς μου αρέσουν αυτά τα χαμσικ-οειδή 10αρια.

αλλά και οι κοντοπουτανοι αριστεροπόδαροι δε με χαλανε.

γενικά, δεν υπάρχουν θέσεις πλέον. υπάρχουν χαρακτηριστικά που ζητάς και παίχτες που τα διαθέτουν.

αλλά, άλλο αυτό και άλλο να λες οτι "κλασσικό" 10 είναι ο ίβιτς (έστω χάμσικ :mrgreen: ) και όχι πχ ο μαραντόνα (αν θυμάστε εναν κοντό αριστεροπόδαρο μπουκαδόρο πασαδόρο που κάποτε έπαθε πλάκα στην Τούμπα)... μόνο και μόνο για να στηρίξεις τη μλκια που θες να πλασάρεις...

δεν τον ξερω τον φερναντεζ.

ξερω το ζιφκοβιτς από την άλλη.

επίσης προσωπικά εχω πει οτι αν ήταν μια μεταγραφή θα ήθελα να είναι δεξιοπόδαρος που να παίζει και αριστερά στα εξτρέμ, κίνηση χωρίς τη μπάλα, να πατάει περιοχή και να εκτελεί.

αλλά εγώ είμαι εγώ και είμαι απλά ένας υπέυθυνος σε αποθήκες τροφίμων και πάνω από ολα, άμπαλος. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

JohnDag έγραψε:Είπα να αυτομπαναριστώ και πάλι αλλά αφενός οι εξελίξεις τρέχουν, αφετέρου ο ΠΑΟΚ (και ως εκ τούτου και το paokmania) είναι αρρώστια.

Επειδή περί Fernandes ο λόγος ανεβάζω το heatmap του από την περσινή χρονιά σε αντιδιαστολή με αυτά του Zivko και του Naray.

Επαναλαμβάνω ότι είναι τα heatmap όλης της περσινής χρονιάς και όχι από 4-5 αγώνες.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Fernandes
Εικόνα

Zivkovic
Εικόνα

Naray
Εικόνα
Μια χαρά...8 η 10 όπως λέει και ο Γιοβάνοβιτς.
Δεν βλέπεις το... λαχανί στο κέντρο; :) :D
Άβαταρ μέλους
Blackgr4
Moderator

Δημοσίευση από Blackgr4 »

Επειδή κάποιος ρώτησε για το μπόνους από Τσόλακ.

"Η Ρέιντζερς, έδωσε το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων στον ΠΑΟΚ, για την απόκτηση του Κροάτη επιθετικό και στη συμφωνία αυτή, προβλεπόταν και μπόνους επίτευξης στόχων, που φτάνει τις 500.000 ευρώ.

Μέσα στους στόχους αυτούς, υπάρχει και η είσοδος στους ομίλους του Champions League, που πέτυχε η Ρέιντζερς, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα έξτρα έσοδο για το ταμείο του ΠΑΟΚ."
giapas

Δημοσίευση από giapas »

ανταλλαγή φερνάντες με ζιβκοβιτς? :D
Άβαταρ μέλους
iasoiako

Δημοσίευση από iasoiako »

Johndag

Δεν βάζεις και το heat map του Aosman
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”