Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
adman έγραψε:Δεν ξέρω σε ποιον κόσμο ζείτε ορισμένοι και νομίζετε ότι ολόκληρη βιομηχανία ποδοσφαίρου συντηρείται με ζημίες. Στην Ελλάδα για το 2021 κέρδη είχαν οι: Αστέρας Τρίπολης, Απόλλων Σμύρνης, Βόλος, Λαμία, Οσφπ, ΠΑΣ Γιάννενα. Σχεδόν οι μισές ομάδες.
Για το εξωτερικό, συνοπτικά θα πω τα εξής. Τα συνολικά κέρδη των ομάδων της πρέμιερ το 2016/17 ήταν 1,2 δις. Την τελευταία χρονιά προ πανδημίας, δηλαδή το 18/19 τα κέρδη ήταν 950 εκατομμύρια. Ακόμα και την χρονιά της πανδημίας, με τις αναβολές και τα κλειστά γήπεδα, κατέγραψαν οριακό κέρδος 63 εκατομμυρίων. Άλλα πρωταθλήματα κατάφεραν να διατηρηθούν σε καλύτερα επίπεδα την περίοδο της πανδημίας (Bundesliga +215 εκατομμύρια, LaLiga +183).
Φυσικά δεν είναι όλες οι ομάδες κερδοφόρες, απλά αναφέρομαι σε αυτές γιατί ζητήσατε παραδείγματα κερδοφόρων ομάδων. Οι ομάδες που καταγράφουν κέρδη είναι πάρα πολλές, πολύ περισσότερες απ' όσες φαντάζεστε.
Όταν παίρνεις τηλεοπτικά έχεις ένα ροστερ του 1.εκ και σου δίνει χορηγία και το αφεντικό ναι θα είσαι κερδοφόρος.
Έτσι είναι αυτά. Από την άλλη όταν έχεις 30 εκατομμύρια ρόστερ, οφείλεις να περνάς στους ευρωπαικούς ομίλους και να είσαι κερδοφόρος. Ας βρούνε λοιπόν ποιος φταίει για τις ζημίες που θα καταγράψουμε φέτος. Δεν είναι δύσκολο.
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk[/quote]
Ενώ πέρσι που φτάσαμε στους 8 στην Ευρώπη τα κέρδη ήταν τόσα πολλά που ο Ιβάν έχασε τον ύπνο του από την αγωνία του που να τα επενδύσει. 4:00 το πρωί τον καλούσαν από τις τράπεζες για προτάσεις επένδυσης.
apple64 έγραψε:Ενώ πέρσι που φτάσαμε στους 8 στην Ευρώπη τα κέρδη ήταν τόσα πολλά που ο Ιβάν έχασε τον ύπνο του από την αγωνία του που να τα επενδύσει. 4:00 το πρωί τον καλούσαν από τις τράπεζες για προτάσεις επένδυσης.
προσωπικα δε διαφωνω με τον adman. μπορεις να εχεις κερδοφορια στο ποδοσφαιρο. απλα απο τις ομαδες που εγραψες (πλην διορισμενου γαυρου) ολες οι αλλες αν μπουν στα πο ειναι επιτυχια και εννοειται κατα 90% θα τερματισουν τελευταιοι.
εμεις αν τερματισουμε 3-4οι θα εχουμε λαϊκα δικαστηρια. αν στραβωσει περισσοτερο και μεινουμε εκτος πο τι θα γινει? και πρωτα πρωτα εδω στο φορουμ..
ειναι λιγο ασχημο να βλεπεις σκοτεινη τη σουιτα, οκ, αλλα δεν μπορω να καταλαβω τους συνοπαδους που κραζουν τον Ιβαν και τον Γιωργη. στην 10ετια Ιβαν ειδαμε οσα δεν ειδαμε 80 χρονια! υπαρχει συνοπαδος που διαφωνει με αυτο?
για τα οικονομικα: δεν μπορει να ειναι κερδοφορα μια ομαδα στο ελληνικο πρωκταθλημα και να διεκδικει τιτλο. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ με τα δεδομενα που υπαρχουν. φερε προεδρε 10 παικτες 28-30 με 1εκ συμβολαιο να σηκωσουμε πρωταθλημα. ειλικρινα οποιος πιστευει οτι ειναι βιωσιμο αυτο τοτε ζει σε αλλη πραγματικοτητα. ΔΕ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΑΔΕΣ.
Δειτε τα συμβολαια της bodo/glimt που παιζει μπαλιτσα.
Εδω ερχεται ο καθε ανυπαρκτος (μουργος-τειλορ-εσιτι κλπ κλπ) και παιρνει 400-600κ. δωσε και σε μενα 700κ συμβολαιο προεδρε. ειμαι φορ των 40 γκολ! στην 1η προπονηση θα τραυματιστω αλλα κουλ. εχεις λεφτα να φερεις αλλον
Καλα χαλαρωστε λιγακι με το ''οσα ειδαμε τη δεκαετια Σαββιδη δεν ειχαμε δει τα προηγουμενα 80 χρονια'' θα νομιζει κανεις οτι μιλατε για τον ΠΑΟΚ κουφαλιων...Αυτο που εχουμε δει τη δεκαετια Σαββιδη ειναι μια υγιη οικονομικα ομαδα και κυριως αυτο που εχουμε δει και ειναι τεραστιο επιτευγμα του Ιβαν ειναι ενα πρωταθλημα με οσο το δυνατον καλυτερες συνθηκες ανταγωνισμου,μετα απο μια μαχη που εδωσε και κερδισε σε μεγαλο βαθμο ο ιδιος. Οσον αφορα το αγωνιστικο δεν συμμεριζομαι τα τοσο βαρυγδουπα συμπερασματα.Δυστυχως δεν εχουμε δει στο γηπεδο αυτα που θα επρεπε βαση των χρηματων που εχουν ξοδευτει και ακομα περισσοτερο δεν εχουμε προοδευσει ως οργανισμος με αποτελεσμα δεκα χρονια μετα να μοιαζει σαν να επιστρεψαμε στην αφετηρια.Αυτο ειναι που πρεπει να προβληματισει ολους μας και κυριως την ιδιοκτησια.Κατι κανει προφανως λαθος...
Υ.Γ Μεταξυ σοβαρου και αστειου,ποσους τιτλους θα ειχε η ομαδα της δεκαετιας του 70 με βαρ?
Για τιτλους μιλαω τζος. προφανως και καλουτσικο ποδοσφαιρο εχουμε δει κατα καιρους. και η ομαδα του ζαγορ ηταν καλη και αξιζε τιτλο. 30 χρονων ειμαι. 2 κυπελλα ειχα δει στο δημοτικο. μετα περνουσαν τα χρονια και τιτλο ουτε με το κυαλι. πρωταθλημα δεν πιστευα οτι θα δω τοσο συντομα.
"Δυστυχως δεν εχουμε δει στο γηπεδο αυτα που θα επρεπε βαση των χρηματων που εχουν ξοδευτει" σ αυτο συμφωνουμε
Ο Ιβαν Σαββίδης ήταν μάννα εξ ουρανού για τον ΠΑΟΚ σε μια εποχή που η ομάδα είχε διοίκηση πρωτοδικείου με ένα μέλλον να διαγράφεται όχι απλά αμφίβολο αλλά και άκρως επικίνδυνο .
Η ομάδα ήταν πνιγμένη στα χρέη και η <επιτυχής> λειτουργία της ήταν αποτέλεσμα της τεράστιας συσπείρωσης του οπαδικού κινήματος μέσω της αγοράς εισιτηρίων διαρκείας.
Ο ΠΑΟΚ τότε συνέχιζε να ζει και να αναπνέει με την σιωπηλή υποστήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων όσο αφορά τα χρέη , διακανονισμούς κτλ.
Εμφανίστηκε τότε ο Ιβάν Σαββίδης, αγόρασε τον ΠΑΟΚ και τον μετέτρεψε σε πραγματικό διεκδικητή τίτλων.
Κατά την διάρκεια της διοίκησης του έχουμε ζήσει πολλές και διαφορετικές στρατηγικές εκ των οποίων οι περισσότερες ακατανόητες στα δικά μας μάτια.
Οι τεχνικοί δντες που έχουν περάσει , οι προπονητές, ατελείωτοι ποδοσφαιριστές , οικονομικοί διαχειριστές, νομικοί σύμβουλοι, επικοινωνιολόγοι ήταν συνήθως ακατανόητες επιλογές στα δικά μας μάτια όμως ο ίδιος αποδεικνύεται ότι πορεύεται με τον δικό του τρόπο και με μακροχρόνιο σχεδιασμό ως προς τον τελικό του στόχο που είναι η μετατροπή της ομάδας σε μια ομάδα αυτάρκη και δυνατή.
Το αποτέλεσμα της παρουσίας του σε αυτά τα 10 χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα μας είναι παραπάνω απο θετικό.
Όσο θυμάμαι τον ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης που έχει τόσο καλά οργανωμένη την ομάδα μας σε όλα τα επίπεδα.
Η κατάκτηση των νταμπλ δημιούργησε αισιοδοξία ότι θα μονοπωλήσουμε την πρώτη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα , αυτό το κλίμα δημιουργήθηκε κυρίως απο τους δημοσιογράφους και απο μας τους ίδιους που ονειρευόμαστε έναν ΠΑΟΚ πρωταθλητή.
Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δηλώσει επανελλειμένα ότι θέλει τον ΠΑΟΚ αυτάρκη και δυνατό , διεκδικητή τίτλων και μέλος της Ευρωπαικής Ελίτ.
Προσπάθησε με διάφορους τρόπους να ενισχύσει αυτή την θέση, δημιουργία ΠΑΟΚ TV , μοντέλα μεταγραφών , μάρκετινγκ συνεργασίες με ανάλογες εταιρίες και τελευταία επιλογή ένας προπονητής που μας έφερε δυο ντάμπλ και ένας τεχνικός δντης πρώην σκάουτερ σε μια ομάδα που έχει φοβερή παράδοση στην ανεύρεση ταλέντων.
Στη διαδικασία της αυτάρκειας η ομάδα μας είναι άπειρη και αναζητεί τον τρόπο επίτευξης της στο μίζερο ελληνικό πρωτάθλημα, αν θα τα καταφέρει ή όχι θα φανεί ,προς το παρόν η παγκόσμια οικονομική κρίση κάνει την κατάσταση δυσκολότερη.
Είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει αντιμετωπίσει τόσα πολλά εμπόδια στην εξέλιξη της, τι να πρωτοθυμηθούμε, κλεμμένο πρωτάθλημα, απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για τον ίδιο για 3 χρόνια ,τηλεοπτικά δικαιώματα, πολυιδιοκτησία, διαιτησίες, συμμαχίες, πισωμαχαιρώματα στην ΕΠΟ, κυβερνητικές απειλές, δημιουργία νέου γηπέδου κτλ.
υγ1. Με πόνεσε πάρα πολύ ο ευρωπαικός αποκλεισμός όμως δεν μπορώ να ξεχάσω ότι ανάλογος ήταν ο αποκλεισμός μας απο την έστερσουντ ,διερωτώμαι μήπως ήταν στρατηγική επιλογή σε συνδυασμό με την μικρή μεταγραφική δαπάνη με απώτερο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος?
υγ2. Οποιός γνωρίζει ...γιατί κανείς απο τους γιους του Ιβάν Σαββίδη δεν ασχολείται με τον ΠΑΟΚ και ειδικά ο Γιώργος που ήταν τόσο παθιασμένος. Τι συνέβη και έσβησε το πάθος του για τον ΠΑΟΚ ? Είναι οικογενειακή απόφαση η αποστασιοποίηση απο την καθημερινή ενασχόληση με την ομάδα? Και αν ναι ποιος μπορεί να είναι ο λόγος?
Εγω το μονο παραπονο που εχω απο τον Σαββιδη ειναι οτι συνεχιζει να ειναι προεδρος. Αν ηταν απλα μεγαλομετοχος και υπηρχε ενας ανθρωπος με κυρος στη θεση του προεδρου, δεν θα συζητουσαμε ουτε για Ρωσιες, ουτε για Γαληνες, ουτε για σουιτες.
Και πραγματικα δεν μπορω να την καταλαβω αυτη την επιλογη. Δεν ειναι δα οτι παιρνουμε αστραπιαιες αποφασεις και ενας ακομα ενδιαμεσος θα μας καθυστερουσε.
Joshua
Από ΠΑΟΚΤσή old school: Σύμφωνα και με παραδοχές αθηναίων δημοσιογράφων, ο ΠΑΟΚ αν ήταν ομάδα του λεκανοπεδίου και αν υπήρχε τότε VAR, η ομάδα μας θα είχε τουλάχιστον άλλα 2-3 πρωταθλήματα και άλλα 3-4 κύπελλα.
Κριτική και προτροπές ενόψει της νέας σεζόν από τον κ. Ιβάν Σαββίδη
Ευρεία τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του προπονητικού επιτελείου, της αθλητικής διεύθυνσης, της διοίκησης και των διευθυντών τμημάτων έλαβε χώρα χθες.
Ο κ.Ιβάν Σαββίδης ξεκίνησε με τον μέχρι σήμερα απολογισμό του μεταγραφικού σχεδιασμού και του ευρωπαϊκού αποκλεισμού:
«Είναι δεδομένο ότι την πρώτη και κύρια ευθύνη την φέρνω εγώ. Είναι έτσι δομημένη η ζωή που στις αποτυχίες φταίει η κεφαλή, αλλά τις νίκες τις κατακτούν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό και σας μιλώ σήμερα επειδή έχουν καταλαγιάσει τα έντονα συναισθήματα μετά τον αποκλεισμό.
Χρειάζεται να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς, να αναδιοργανώσουμε την ομάδα σε όλες τις δομές της. Περιμένω από όλους τις προτάσεις τους για τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που χρειάζονται τα τμήματά τους.
Σύμφωνα με τη δική μου λογική εκτελώ τις μεταγραφικές εισηγήσεις που έχουν την απόλυτη έγκριση του προπονητή, μετά από την εισήγηση του αθλητικού διευθυντή. Θεωρώ εκ των προτέρων αυτονόητο ότι δεν θα συμφωνούμε πάντα, αλλά μέσα από τις διαφωνίες μας θα καταλήγουμε στις σωστές αποφάσεις για τον σύλλογο. Χρειάζεται να ισορροπήσει το ρόστερ και να πουληθούν ή να αποχωρήσουν ποδοσφαιριστές που δεν είναι στα πλάνα του προπονητή.
Κανείς δεν έχει αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο εγώ αναφέρομαι στη λέξη αυτάρκεια. Ο ΠΑΟΚ πριν από εμένα δεν ήταν ποτέ ενωμένος, στηριζόμενος σε δικά του στελέχη, σε δικούς του πόρους, σε δικό του σχέδιο. Μετά από εμένα θέλω να είναι έτσι. Μέχρι τότε εξασφαλίζω τη χρηματοδότηση για να διεκδικούμε υψηλούς στόχους. Στην πιο δύσκολη χρονιά παγκοσμίως, το φετινό έλλειμα είναι μεγάλο και θα εγγυηθώ εγώ την κάλυψή του. Αυτό, για να αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι όλες οι αστοχίες, καταλήγουν εκεί και καλύπτονται πάντα από εμένα. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την δημιουργία εσόδων για την ομάδα, από τις δραστηριότητες που επιφέρουν έσοδα και χρειάζεται τεράστια βελτίωση.
Στην πιο δύσκολη συγκυρία, εγώ θα είμαι εκεί στηρίζοντας όχι μόνο την ομάδα, αλλά ξεκινώντας ιστορικά έργα, όπως το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο. Και θέλω μαζί μου ανθρώπους που δεν βλέπουν μόνο προβλήματα, αλλά και τις λύσεις τους.
Πλησιάζουμε τα γενέθλια του ενός αιώνα ζωής του ΠΑΟΚ και από τώρα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως θα φτάσουμε εκεί και με ποιούς θα φτάσουμε εκεί.
Ο αποκλεισμός είναι πισωγύρισμα και έτσι θέλω να τον αντιμετωπίσετε όλοι. Δεν θέλω να νιώθει κανένας χαρούμενος που θα παίζουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα» .
Για τη συνέχεια της σεζόν και τους στόχους της ομάδας ο κ.Σαββίδης υπογράμμισε:
«Οι συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές και τα συμβόλαιά τους, έγιναν με τη φιλοδοξία να αγωνίζονται σε 55-60 παιχνίδια το χρόνο. Οι συμφωνίες θα τηρηθούν παρότι οι αγώνες θα είναι λιγότεροι μετά τον αποκλεισμό. Απαιτώ από όλους την πλήρη ετοιμότητα κάθε εβδομάδα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν τις ιδανικές συνθήκες για να ανταπεξέλθουν σε αυτό. Είναι αυτονόητο ότι ένας μεγάλος και πολύ επιτυχημένος κύκλος κλείνει και αποφασίσαμε να ανοίξουμε έναν καινούργιο. Υπάρχει μεγάλη ανανέωση και σε πρόσωπα και σε ιδέες και ξέρουμε καλά ότι αν δουλέψουμε όλοι ενωμένοι προς την ίδια κατεύθυνση, σύντομα αυτή η ομάδα θα ανοίξει έναν νέο κύκλο μεγάλων επιτυχιών.
Το ρόστερ δεν έκλεισε και έχω εμπιστοσύνη ότι το προπονητικό επιτελείο θα πάρει ό,τι καλύτερο έχει αυτή η ομάδα να δώσει, θα αναπτύξει τους νέους ποδοσφαιριστές και θα τους μπολιάσει στη νοοτροπία νικητή που έχουν κατακτήσει οι παλαιότεροι. Απαιτώ να αναλυθεί περισσότερο και να διορθωθεί το πρόβλημα των τραυματισμών, ώστε να μην αναγκάζεται ο προπονητής να στερείται πολύτιμους ποδοσφαιριστές από σημαντικούς αγώνες, επειδή δεν είχε αναλυθεί σωστά η ετοιμότητά τους.
Στη ζωή μου δεν έχω βάλει ποτέ στόχο να είμαι δεύτερος. Και στις επιχειρήσεις μου και στη ζωή μου δεν αρκούμαι σε αυτό. Ο στόχος πρέπει να είναι για την ομάδα μου η πρώτη θέση. Οι πολλές αλλαγές χρειάζονται ωστόσο χρόνο και υπομονή να αποδώσουν, το κατανοούμε και το στηρίζουμε, αλλά πάντα έχοντας στο μυαλό μας τη νίκη στον κάθε επόμενο αγώνα. Απαιτώ από εσάς να σκέφτεστε έτσι και ενωμένοι να ξεκινήσουμε τη χρονιά με αισιοδοξία. Να «αναγκάσουμε» τον κόσμο να αγκαλιάσει περισσότερο την ομάδα. Είμαι δίπλα σας, ακόμη και από μακριά» .
Εγώ προσωπικά θα χαιρόμουν περισσότερο και από ένα τίτλο με το να έβλεπα ξανά τον Ιβάν στην Τούμπανα βλέπει κάποιο αγώνα με έκδηλη την αγάπη και την αγωνία.