70.Γιώργος Κούτσιας
Re: 70.Γιώργος Κούτσιας
Δε νομίζω να κάνει ξεπέταγμα ο Κούτσιας. Αυτή την αίσθηση έχω. Σίγουρα έχει ξενερώσει κιόλας καθώς δεν πήρε μέχρι χθες καμία ευκαιρία. "Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν" λοιπόν!
Παίδες χανουμε το μέτρο νομίζω.
Λες φίλε Γιάννενα πως πιστεύεις πως ο Κούτσιας έχει ξενερώσει επειδή δεν πήρε μέχρι στιγμής ευκαιρίες. Ο Κούτσιας μόλις έγινε 18. Αν έχει ξενερώσει ένας δεκαοκτάχρονος επειδή δεν έχει πάρει ακόμα ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ κάποιο πρόβλημα έχει ο δεκαοκτάχρονος και όχι ο ΠΑΟΚ. Σε λίγο θα ακούσουμε και πως ξενερώνουν που δεν έπαιξαν στην πρώτη ομάδα και από την Κ17.
Ελπίζω να μην είναι έτσι τα πράγματα, να δουλέψει σκληρά και να μπει το παιδί να παίξει, να προοδεύσει και στο μέλλον να κάνει τις μεταγραφές που ενδεχομένως ονειρεύεται και να κερδίσει και αυτός και ο ΠΑΟΚ. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο δεν είναι φυσιολογικό.
Λες φίλε Γιάννενα πως πιστεύεις πως ο Κούτσιας έχει ξενερώσει επειδή δεν πήρε μέχρι στιγμής ευκαιρίες. Ο Κούτσιας μόλις έγινε 18. Αν έχει ξενερώσει ένας δεκαοκτάχρονος επειδή δεν έχει πάρει ακόμα ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ κάποιο πρόβλημα έχει ο δεκαοκτάχρονος και όχι ο ΠΑΟΚ. Σε λίγο θα ακούσουμε και πως ξενερώνουν που δεν έπαιξαν στην πρώτη ομάδα και από την Κ17.
Ελπίζω να μην είναι έτσι τα πράγματα, να δουλέψει σκληρά και να μπει το παιδί να παίξει, να προοδεύσει και στο μέλλον να κάνει τις μεταγραφές που ενδεχομένως ονειρεύεται και να κερδίσει και αυτός και ο ΠΑΟΚ. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο δεν είναι φυσιολογικό.
-
Συμφωνώ πως το να υπογράψει νέο συμβόλαιο είναι απαραίτητο.
Να πω και κάτι ακόμη. Φέτος η επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ αποτελείται από τον Ολιβέιρα (παικταράς κατα τη γνώμη μου αλλά 31 και έρχεται από χρονιά χιαστών) και έναν 27χρονο επιθετικό από τη β Ισπανίας (μπορεί να βγει καλός αλλά εγώ δεν τον ήξερα) που απ΄ότι διαβάζω δεν είναι κλασικό σεντερ φορ αλλά περισσότερο περιφερειακός επιθετικός. Ε συγνώμη αλλά αν αυτές οι συνθήκες δεν αξιολογηθούν από τον Κούτσια ως τεράστια ευκαιρία για τον ίδιο να ανανεώσει και να διεκδικήσει την ανάδειξή του αλλά συνεχίσει να είναι ξενερωμένος όπως αναφέρεται συχνά στο παοκμανια από φίλους, επείδή και καλά θεωρεί πως αδικείθηκε από τον Λουτσέσκου ή τον οργανισμό γενικοτερα, δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει ποτέ ψηλά. Τι ανταγωνισμό φαντάζονται οσοι τον καθοδηγούν (αν ισχύει) οτι θα έχει όπου πάει.
Υπάρχει το παραδειγμα του Βαγιανιδη. Και αυτός ταλέντο που ξεχώριζε. Τον πήγε ο Βρύζας Ιντερ και καλά τον ήθελε ο Κόντε προσωπικά. Δύο χρόνια μετά ξανά στον βαζελο έχοντας 0 ή περίπου μηδεν συμμετοχές όπου πήγε, αναπληρωματικός, έχοντας χάσει σε μεγάλο βαθμό το μομέντουμ που είχε.
Ελπίζω να δει την ευκαιρία που υπάρχει για αυτόν την συγκεκριμένη στιγμή. Απόφαση του οργανισμού να προωθήσει νεαρούς, ανταγωνισμός στη θέση του που του ανοίγει το δρόμο, μεγάλες οικονομικές απολαβές που σίγουρα θα του εξασφαλίσει η ομάδα, τι περισσότερο να ζητήσει ένας 18χρονος για να θεωρήσει πως οι καταστάσεις τον ευννοούν για να δεσμευτεί και να ανανεώσει?
Χαιρομαι πολύ με την εικόνα του Κωνσταντέλια φέτος που δείχνει πιο συνειδητοποιημένος, στο φιλικό με την Γκρόνιγκερ έδειξε πως αξίζει μία θέση στο ρόστερ και τις ευκαιρίες του. Το ίδιο και ο Τσαούσης όπως και πέρισυ ο Λύρατζης και ο Τσιγγάρας, όπως και ο Μιχαηλίδης που επιτέλους μπόρεσε να παίξει σε δυάδα στα στόπερ και να είναι κανονικός ποδοσφαιριστής και όχι ένα αριστερό πόδι σκέτο. Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος και σασταλεγάκιας, αν δείτε στα προηγούμενα χρόνια τα σχόλια μου για Τσαούση και Λύρατζη, επέμενα πως μελλοντικά
θα έπρεπε να παίξουν και να πάρουν ευκαιρία, είχαν σωστή νοοτροπία. Ο Κούτσιας δεν ήταν έτοιμος, ούτε ο Κωνσταντέλιας πέρυσι. Ο μόνος τρόπος να εξελιχθούν αυτοί οι δύο είναι μέσα από την πλήρη ένταξή τους στο σύνολο του Λουτσέσκου και η συνεχής εξέλιξή τους μέσα από την ομάδα. Με αφοσίωση και σκληρή δουλειά, μόνο έτσι θα πετύχουν.
Θα ήθελα να σε δω κάποια στιγμή βασικό σεντερφορ στον ΠΑΟΚ, και να κάνεις μεγάλη μεταγραφή στο εξωτερικό, αν αυτό ονειρεύεσαι. Για να ξεκινήσουν όλα όμως η αρχή πρέπει να είναι η δεσμευσή σου στην ομάδα και η σκληρή δουλειά. Μακαρι να το δεις.
Να πω και κάτι ακόμη. Φέτος η επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ αποτελείται από τον Ολιβέιρα (παικταράς κατα τη γνώμη μου αλλά 31 και έρχεται από χρονιά χιαστών) και έναν 27χρονο επιθετικό από τη β Ισπανίας (μπορεί να βγει καλός αλλά εγώ δεν τον ήξερα) που απ΄ότι διαβάζω δεν είναι κλασικό σεντερ φορ αλλά περισσότερο περιφερειακός επιθετικός. Ε συγνώμη αλλά αν αυτές οι συνθήκες δεν αξιολογηθούν από τον Κούτσια ως τεράστια ευκαιρία για τον ίδιο να ανανεώσει και να διεκδικήσει την ανάδειξή του αλλά συνεχίσει να είναι ξενερωμένος όπως αναφέρεται συχνά στο παοκμανια από φίλους, επείδή και καλά θεωρεί πως αδικείθηκε από τον Λουτσέσκου ή τον οργανισμό γενικοτερα, δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει ποτέ ψηλά. Τι ανταγωνισμό φαντάζονται οσοι τον καθοδηγούν (αν ισχύει) οτι θα έχει όπου πάει.
Υπάρχει το παραδειγμα του Βαγιανιδη. Και αυτός ταλέντο που ξεχώριζε. Τον πήγε ο Βρύζας Ιντερ και καλά τον ήθελε ο Κόντε προσωπικά. Δύο χρόνια μετά ξανά στον βαζελο έχοντας 0 ή περίπου μηδεν συμμετοχές όπου πήγε, αναπληρωματικός, έχοντας χάσει σε μεγάλο βαθμό το μομέντουμ που είχε.
Ελπίζω να δει την ευκαιρία που υπάρχει για αυτόν την συγκεκριμένη στιγμή. Απόφαση του οργανισμού να προωθήσει νεαρούς, ανταγωνισμός στη θέση του που του ανοίγει το δρόμο, μεγάλες οικονομικές απολαβές που σίγουρα θα του εξασφαλίσει η ομάδα, τι περισσότερο να ζητήσει ένας 18χρονος για να θεωρήσει πως οι καταστάσεις τον ευννοούν για να δεσμευτεί και να ανανεώσει?
Χαιρομαι πολύ με την εικόνα του Κωνσταντέλια φέτος που δείχνει πιο συνειδητοποιημένος, στο φιλικό με την Γκρόνιγκερ έδειξε πως αξίζει μία θέση στο ρόστερ και τις ευκαιρίες του. Το ίδιο και ο Τσαούσης όπως και πέρισυ ο Λύρατζης και ο Τσιγγάρας, όπως και ο Μιχαηλίδης που επιτέλους μπόρεσε να παίξει σε δυάδα στα στόπερ και να είναι κανονικός ποδοσφαιριστής και όχι ένα αριστερό πόδι σκέτο. Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος και σασταλεγάκιας, αν δείτε στα προηγούμενα χρόνια τα σχόλια μου για Τσαούση και Λύρατζη, επέμενα πως μελλοντικά
θα έπρεπε να παίξουν και να πάρουν ευκαιρία, είχαν σωστή νοοτροπία. Ο Κούτσιας δεν ήταν έτοιμος, ούτε ο Κωνσταντέλιας πέρυσι. Ο μόνος τρόπος να εξελιχθούν αυτοί οι δύο είναι μέσα από την πλήρη ένταξή τους στο σύνολο του Λουτσέσκου και η συνεχής εξέλιξή τους μέσα από την ομάδα. Με αφοσίωση και σκληρή δουλειά, μόνο έτσι θα πετύχουν.
Θα ήθελα να σε δω κάποια στιγμή βασικό σεντερφορ στον ΠΑΟΚ, και να κάνεις μεγάλη μεταγραφή στο εξωτερικό, αν αυτό ονειρεύεσαι. Για να ξεκινήσουν όλα όμως η αρχή πρέπει να είναι η δεσμευσή σου στην ομάδα και η σκληρή δουλειά. Μακαρι να το δεις.
- abc_o_ karpouzas
εγω... ο αμπαλος απο την αλλη....ακομη δεν εχω καταλαβει τι βρισκετε σε αυτον τον παικτη ...renegade έγραψε:Για μένα δεν πρέπει να παίξει ούτε φιλικό αν δεν υπόγραψε νέο συμβόλαιο
Το συμβόλαιο που του προταθηκε και το οποιο υπέγραψε, μιλάει για μινιμουμ 800 λεπτών συμμετοχής το οποιο αν δεν συμπληρωθει (δεν συμπληρωθηκε), ενεργοποιείται για τον ΠΑΟΚ "ποινη" buy out 2 εκατομμυρίων. Ο ιδιος ο ΠΑΟΚ ηταν αυτός που του δημιούργησε την προσδοκία οτι θα παιξει αλλα ο Λουτσεσκου δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ.Ιάσονας έγραψε:Παίδες χανουμε το μέτρο νομίζω.
Λες φίλε Γιάννενα πως πιστεύεις πως ο Κούτσιας έχει ξενερώσει επειδή δεν πήρε μέχρι στιγμής ευκαιρίες. Ο Κούτσιας μόλις έγινε 18. Αν έχει ξενερώσει ένας δεκαοκτάχρονος επειδή δεν έχει πάρει ακόμα ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ κάποιο πρόβλημα έχει ο δεκαοκτάχρονος και όχι ο ΠΑΟΚ.
Αυτός φίλε γιαννενα είναι όρος που προφανώς ο ίδιος έβαλε στο συμβόλαιο για να υπογράψει, δεν πήγε η ομάδα να βγάλει τα μάτια της. Γενικά τα συμβόλαια είναι προιόν διαπραγμάτευσης, δεν υπογραφουν οι παίκτες σε λευκή κόλλα χαρτί και μετά βάζουν τους όρους οι ομάδες.GI4NNEN4 έγραψε:Το συμβόλαιο που του προταθηκε και το οποιο υπέγραψε, μιλάει για μινιμουμ 800 λεπτών συμμετοχής το οποιο αν δεν συμπληρωθει (δεν συμπληρωθηκε), ενεργοποιείται για τον ΠΑΟΚ "ποινη" buy out 2 εκατομμυρίων. Ο ιδιος ο ΠΑΟΚ ηταν αυτός που του δημιούργησε την προσδοκία οτι θα παιξει αλλα ο Λουτσεσκου δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ.Ιάσονας έγραψε:Παίδες χανουμε το μέτρο νομίζω.
Λες φίλε Γιάννενα πως πιστεύεις πως ο Κούτσιας έχει ξενερώσει επειδή δεν πήρε μέχρι στιγμής ευκαιρίες. Ο Κούτσιας μόλις έγινε 18. Αν έχει ξενερώσει ένας δεκαοκτάχρονος επειδή δεν έχει πάρει ακόμα ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ κάποιο πρόβλημα έχει ο δεκαοκτάχρονος και όχι ο ΠΑΟΚ.
Εχει πολύ καλό σώμα για 9άρι, αρκετά καλά τελειώματα για την ηλικία του και δύναμη.abc_o_ karpouzas έγραψε:
εγω... ο αμπαλος απο την αλλη....ακομη δεν εχω καταλαβει τι βρισκετε σε αυτον τον παικτη ...
Του λείπει τακτική, ομαδικότητα και (χωρίς να το ξέρω περισσότερο διαίσθηση) αφοσίωση.
70.Γιώργος Κούτσιας
Θυμιζει τον De Ketelaare σε πιο δυνατο αλλα με λιγοτερη τεχνικη και μηδενικη συμμετοχικοτητα. Θελει δουλεια αλλα γιατι να μην κανει τα ρεπο των βασικων; Το θεμα ειναι οτι οταν η ομαδα δεχεται τοση πιεση λογω του κακου ροστερ, δεν εχει χωρο και χρονο για τον Κουτσια
Εάν η ομάδα δεν ήθελε αυτόν τον όρο, τότε θα μπορούσε να κάνει κάνει μία πρόταση με καλύτερους οικονομικούς όρους πχ.Ιάσονας έγραψε: Αυτός φίλε γιαννενα είναι όρος που προφανώς ο ίδιος έβαλε στο συμβόλαιο για να υπογράψει, δεν πήγε η ομάδα να βγάλει τα μάτια της. Γενικά τα συμβόλαια είναι προιόν διαπραγμάτευσης, δεν υπογραφουν οι παίκτες σε λευκή κόλλα χαρτί και μετά βάζουν τους όρους οι ομάδες.
Από τη στιγμή που δέχτηκε τον όρο, τότε θα έκανε τα πάντα (δηλαδή μερικά αγωνιστικά λεπτά στα χασομεριά) για να τον ακυρώσει στην πράξη. Μάλλον δεν τον πιστεύουν και θεωρούν πως τα 2 μύρια είναι αρκετά για τον παίχτη, αν όμως τον πιστεύουν και δεν έκαναν το απλό, τότε ναι, η ομάδα έβγαλε τα μάτια της.
-
Συντασσομαι και ψάχνω μαζί σου.abc_o_ karpouzas έγραψε:εγω... ο αμπαλος απο την αλλη....ακομη δεν εχω καταλαβει τι βρισκετε σε αυτον τον παικτη ...renegade έγραψε:Για μένα δεν πρέπει να παίξει ούτε φιλικό αν δεν υπόγραψε νέο συμβόλαιο
Εκτός από την σωματική διάπλαση, που είναι καλύτερη άλλων της ηλικίας του... Γκαργκαλατσιδη, πόσο αδικησες τον εαυτό σου??
Το σενάριο ας πούμε να είπε ο παίκτης δεν υπογράφω αν δεν μπει αυτός ο όρος το θεωρείς απίθανο και θεωρείς πιθανό απλά να μην τον πιστεύουν και να έβαλαν τη ρήτρα στα δύο εκατομμύρια ή απλά να πυροβόλησαν τα πόδια τους? Ξέρεις πόσα παίρνει ο κούτσιας και λες ας έδιναν περισσότερα? Και αν δεν δέχονταν τον όρο και ο Κούτσιας γίνονταν Βαρέλα Τζούνιορ 2 που δεν υπόγραψε συμβόλαιο τι θα έλεγες?Ronnie έγραψε:Εάν η ομάδα δεν ήθελε αυτόν τον όρο, τότε θα μπορούσε να κάνει κάνει μία πρόταση με καλύτερους οικονομικούς όρους πχ.Ιάσονας έγραψε: Αυτός φίλε γιαννενα είναι όρος που προφανώς ο ίδιος έβαλε στο συμβόλαιο για να υπογράψει, δεν πήγε η ομάδα να βγάλει τα μάτια της. Γενικά τα συμβόλαια είναι προιόν διαπραγμάτευσης, δεν υπογραφουν οι παίκτες σε λευκή κόλλα χαρτί και μετά βάζουν τους όρους οι ομάδες.
Από τη στιγμή που δέχτηκε τον όρο, τότε θα έκανε τα πάντα (δηλαδή μερικά αγωνιστικά λεπτά στα χασομεριά) για να τον ακυρώσει στην πράξη. Μάλλον δεν τον πιστεύουν και θεωρούν πως τα 2 μύρια είναι αρκετά για τον παίχτη, αν όμως τον πιστεύουν και δεν έκαναν το απλό, τότε ναι, η ομάδα έβγαλε τα μάτια της.
Αυτό το παραμυθάκι των χαζών στην ΠΑΕ που δεν υπογραφουν τα σωστά συμβόλαιο με τα πιτσιρίκια πρέπει να τελειώσει. Τα παιδιά στις ακαδημίες έχουν μάνατζερ τα περισσότερα από τα δεκατέσσερα, και οι μάνατζερ χωρεύουν στο ταψί τις ομάδες μέχρι να υπογράψουν το πρώτο συμβόλαιο. Βέβαια οι παίκτες συνήθως χάνονται αλλά οι μανατζερς την κονόμα την κάνανε πηγαίνοντας τους νεαρούς ελεύθερους στο εξωτερικό. Αυτό ισχύει σχεδόν παντού όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, στον ΠΑΟΚ όμως εξαιτίας των πολλών διεθνών στις μικρές ηλικίες οι μανατζερ λειτουργούν σαν κοράκια.
Ωραία. Ας αφήσουμε τα σενάρια, γιατί ο καθένας παραβλέπει αυτά που δεν θέλει, και ας πιάσουμε τους αριθμούς και τα γεγονότα.
Ο Κούτσιας δεν μπορούσε να βρει 800 αγωνιστικά λεπτά στον περσινό ΠΑΟΚ, έτσι ώστε αυτή η ρήτρα να μην έχει καμία αξία;
Ο Κούτσιας δεν μπορούσε να βρει 800 αγωνιστικά λεπτά στον περσινό ΠΑΟΚ, έτσι ώστε αυτή η ρήτρα να μην έχει καμία αξία;
Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος σκέψης στην ομάδα που κάθε παίκτης της πρέπει να σεβαστεί και είναι απλός. Ο καλύτερος παίζει σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτου ηλικίας προέλευσης κλπ. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε αυτή τη λογική είναι πως είναι δίκαιος τρόπος λειτουργίας για όλους τους παίκτες.
Δεν ήμασταν όμως στις προπονήσεις για να ξέρουμε. Η εικόνα που είχα πέρυσι για τον Κούτσια είναι πως όχι δεν άξιζε με αυτό το τρόπο σκέψης που υπάρχει, η δική σου είναι ναι. Πάντως τα λεπτά συμμετοχής στον ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζονται και όχι να χαρίζονται.
Αξιζε πέρυσι ο Κωνσταντέλιας? Εδώ δεν πήρε λεπτά συμμετοχής στην Εουπεν. Αξίζει φέτος? Μέχρι στιγμής αυτό δειχνει.
Για μένα είναι τόσο απλό
Δεν ήμασταν όμως στις προπονήσεις για να ξέρουμε. Η εικόνα που είχα πέρυσι για τον Κούτσια είναι πως όχι δεν άξιζε με αυτό το τρόπο σκέψης που υπάρχει, η δική σου είναι ναι. Πάντως τα λεπτά συμμετοχής στον ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζονται και όχι να χαρίζονται.
Αξιζε πέρυσι ο Κωνσταντέλιας? Εδώ δεν πήρε λεπτά συμμετοχής στην Εουπεν. Αξίζει φέτος? Μέχρι στιγμής αυτό δειχνει.
Για μένα είναι τόσο απλό