Valerenga - Π.Α.Ο.Κ 30 Ιουλίου 2009

Σχόλια - κριτική των αγώνων και τα νέα του Ευρωπαϊκού ΠΑΟΚ αλλά και γενική συζήτηση περί της Ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ στο παρελθόν.
Άβαταρ μέλους
Slade
Δημοσιεύσεις: 1107
Εγγραφή: Παρ 21 Νοέμ 2008, 11:10

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από Slade »

DimisK έγραψε:Η αποτυχία της Λάρισας να προκριθεί είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να φοβούνται οι ελληνικές ομάδες όταν τέτοια εποχή παίζουν με ομάδες άγνωστες και δευτέρας διαλογής. Δεν κερδίζεις με τις φανέλες. Πρέπει να βάλεις την μπάλα κάτω και να ιδρώσεις.
Αυτά είναι παιγνίδια παγίδες και πρέπει να αντιμετωπίζονται σοβαρά.
Και ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι με τη Βαλερέγκα πρέπει να το αντιμετωπίσει σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Για να πετύχει 2 νίκες, να δώσει βαθμούς στην Ελλάδα και να περάσει πανηγυρικά.
Για μένα ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει η ομάδα μας την Βελερέγκα θα μου δείξει το επίπεδο ωριμότητας στο οποίο θέλω να πιστεύω ότι έχουμε φτάσει....
συμφωνω απολυτως
Άβαταρ μέλους
8emis4
Δημοσιεύσεις: 613
Εγγραφή: Παρ 17 Ιούλ 2009, 16:34
Τοποθεσία: Από την Πόλη έρχομαι..

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από 8emis4 »

δεν έχω τίποτα εναντίον της αελ, συμπαθής επαρχιακή ομάδα με αρκετό κόσμο (αν και με αηδιαστικό βεβαια πρόεδρο!) και την προτιμώ φυσικά από τις γειτονιές της αθηνας που κατά καιρούς παίζουν πρώτη εθνική.
Αλλα φανέλα βαριά δεν έχει! ΠΑΟΚ δεν είναι!
θα πει κάποιος τώρα, οι φανέλες δεν κερδίζουν και παραδείγματα υπάρχουν σίγουρα πάμπολλα.
Δεκτόν.
Γιατί επιμένω όμως για το "βάρος" της παοκτσήδικης φανέλας και τι εννοώ:
Τα τελευταία χρονια που περάσαμε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μας έκαναν ακόμη κι εμάς τους ιδιους τους κάπως παλαιότερους οπαδούς (ή έστω αρκετούς από εμάς) να αμφιβάλλουμε για το μέγεθος που αντιπροσωπεύουν τα τέσσερα γράμματα Π.Α.Ο.Κ. Σχεδόν ξεχάσαμε τι αντίκτυπο είχε (έχει) ο ΠΑΟΚ σε όλη την Ελλάδα, κυρίως από το 70 και μετά. Τα λαμόγια τα δικά μας, εν μέρει η προπαγάνδα του πόκ και κυρίως τα νέα οικονομικά δεδομένα, τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης και οι αλλαγές στην ελληνική κοινωνία και το ποδόσφαιρο επιμέρους, μας έφτασαν στο σημείο να βλέπουμε τα πράγματα κοντόφθαλμα. Γνώμη μου. Να συγκρίνουμε τον ΠΑΟΚ με την αελ, τον άρη ή την ξανθη, επειδή για παράδειγμα και οι τρεις παίζουν στο uefa! Πρέπει κι εμείς ως οπαδοί να δούμε την ευθύνη μας στο να μικραινουμε την ομάδα μας.
θα μου πεις, σιγά ρε παοκαρχη, σύνελθε πρέπει να είσαι ρεαλιστής και τα σχετικά. Κι αυτό σωστό, απαραίτητος ο ρεαλισμός, αλλα "απαγορεύεται" κατά τη γνώμη μου να υποτιμούμε τη δυναμική και τη δύναμη του συμβόλου, της ιδέας, της ιστορίας. Κι όταν έρχεται π.χ. ο κουτσιανικούλης (τυχαίο αλλα και επίκαιρο το παράδειγμα), θα πρέπει να αντιλαμβάνεται, να μαθαίνει, να ξέρει, ότι φορώντας το δικέφαλο στο στήθος γράφεται ήδη στην ιστορία, ότι η φανέλα αυτή είναι τόσο "βαριά", που αν δεν την ματώνεις ακόμη και στο χαλάρωμα, θα σε πλακώσει και θα σε σβήσει, είτε σε λένε αραμπατζή, είτε ζλάταν!
Και φυσικά, το έχω γράψει κι αλλου, δεν εννοώ ότι θα μπούνε έντεκα περιπατητές στο γήπεδο και θα κερδίσουν τον αντίπαλο με τις φανέλες! Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ακόμη δουλειά και χρόνο, για να φτάσει σε αυτό το σημείο, που ο αντίπαλος πραγματικά θα θεωρεί το παιχνίδι μαζί μας χαμένο από τα αποδυτήρια, όπως κάποτε. Γι αυτό λέω ότι δε με ενδιαφέρει ο αντίπαλος, εμείς πρέπει να εμφυσήσουμε σε όλους που συμμετέχουν στην ιδέα αυτή, τη συνείδηση του "βάρους" της φανέλας. Πρώτα εμείς όλοι πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και μετά θα το "υποστούν" και οι αντίπαλοι.
Είμαστε σε καλο δρόμο από πέρυσι.
Ας συνεχίσουμε (ή έστω κάποιοι ας αρχίσουμε) να ζούμε το μεγαλείο του ΠΑΟΚ.
ΠΑΟΚ είσαι...
Άβαταρ μέλους
paok4kyriakos
Δημοσιεύσεις: 1515
Εγγραφή: Δευ 30 Ιουν 2008, 13:27
Τοποθεσία: Ασπρόμαυρο Ηράκλειο

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από paok4kyriakos »

Ωραίος ο Θέμης! Συμφωνώ μαζί σου. Δεν πρέπει ούτε να μικραίνουμε αλλά ούτε και να μεγαλώνουμε τον ΠΑΟΚ.
Άβαταρ μέλους
Pegasus1589
Δημοσιεύσεις: 1262
Εγγραφή: Κυρ 30 Νοέμ 2008, 14:23

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από Pegasus1589 »

Εγώ πάλι δεν πάω ούτε τους αντιΠΑΟΚτσήδες φιλάθλους της αλλά τελοσπάντων.... Ήταν ένα καλό καμπανάκι πάντως το πάθημά της...

Στο γήπεδο δεν κερδίζουν οι φανέλες. Κερδίζει πρώτα απ'όλα η νοοτροπία του νικητή, κάτι που δεν είναι ανάγκη να είσαι "ιστορική" ή "μεγάλη" ομάδα να το έχεις, σίγουρα όμως είναι αναγκαίο στοιχείο για μια ομάδα που θέλει να θεωρείται μεγάλη. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακριβώς αυτή τη νοοτροπία νομίζω αλλά περισσότερο τη νοοτροπία "όταν δεν μπορώ να κερδίσω, τουλάχιστον ας μη χάσω", κάτι που είναι θετικό μεν αλλά όχι αρκετό για να κατακτήσεις τίτλους και προκρίσεις.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ μπορεί και σίγουρα θα τα καταφέρει.
Άβαταρ μέλους
vanroy
Δημοσιεύσεις: 544
Εγγραφή: Κυρ 30 Νοέμ 2008, 03:26
Τοποθεσία: Salonica Outskirts

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από vanroy »

8emis4 για τον μικρόκοσμο της εγχώριας πραγματικότητας μπορεί να είναι τα πράματα έτσι όπως τα λες.

Αλλά σε διεθνές επίπεδο η ομάδα δεν έχει το ειδικό βάρος. Για παράδειγμα ο νορβηγός που μπήκε εδώ είδες ότι ούτε καν το όνομα του συλλόγου δεν είχε ακουστά και το έμαθε τώρα από την κλήρωση. Και νόμιζε οτι λεγόμαστε ποακ..

Εμείς ξέρουμε τη Κοπενχάγη, τη Μπρυζ κτλ αυτοί μας ξέρουν; Και αυτό έχει αντίκτυπο και στο αγωνιστικό κομμάτι, πέρα από το γόητρο.Πως να πείσει ο Ζήσης έναν ταλεντούχο ξένο να προτιμήσει την ομάδα μας;

Άρα καλό είναι να ξέρουμε τη δυναμική του συλλόγου. Δυστυχώς ούτε τη βαλερεγκα δεν είμαστε σε θέση να υποτιμήσουμε ακόμη.Ο λαός είναι και πάντα ήταν μεγάλος, η ομάδα ακόμη δεν είναι μεγάλη με ευρωπαικούς όρους σύγκρισης.

Βήμα βήμα αυτό μπορεί να αλλάξει και σε αυτό ο Σαντος αποτελεί μια κάποια εγγύηση με όλες τις απορίες που κατακαιρούς μας προξενεί με το στυλ του. Αλλά δεν θα αλλάξει με το να διατυμπανίζουμε αυτάρεσκα ότι έχουμε βαριά φανέλα, αλλά μόνο μέσα από επιτυχημένα αποτελέσματα, προκρίσεις στην Ευρώπη. Δεν μιλώ για τίτλους στην Ελλάδα γιατί εδώ ισχύουν άλλα δεδομένα.
Άβαταρ μέλους
PRAKTORINOS
Δημοσιεύσεις: 2081
Εγγραφή: Δευ 07 Ιαν 2008, 10:55
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, μεταξύ αράουτ και μπενάλντ.

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από PRAKTORINOS »

Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. δήλωσε σήμερα το μεσημέρι στην UEFA τα ονόματα των ποδοσφαιριστών, που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες εναντίον της Valerenga Fotball για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA EUROPA LEAGUE. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι εξής:
1. Χαλκιάς
2. Αραμπατζής
5. Garcia
7. Conceicao
8. Cirillo
9. Αναστασάκος
10. Sorlin
11. Muslimovic
13. Μαλεζάς
14. Παπάζογλου
15. Contreras
16. Lino
18. Φωτάκης
19. Κουτσιανικούλης
21. Ivic
22. Veron
23. Bizera
27. Sznaucner
28. Abubakari
30. Κουτζαβασίλης
31. Filomeno
91. Kresic


Όλα καλά μέχρι εδώ.

Τώρα, ας πάει κάποιος υπάλληλος
να δει μήπως (λέω: μήπως!)
ήρθε τις τελευταίες μέρες
κανένα fax από την UEFA,
κάποιο ποινολόγιο, ίσως...

Δε χάνεις τίποτα,
μια ματιά ας ρίξει, μόνον,
ποτέ δεν ξέρεις.
Άβαταρ μέλους
eleos
Δημοσιεύσεις: 2397
Εγγραφή: Κυρ 29 Ιουν 2008, 13:56
Τοποθεσία: Σαλλλονίκη - Northshire Abbey

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από eleos »

Όυτε καν στην αποστολή ο vieirinha...
Ποσες σκατα μπύρες κατέβαζε πορτογαλία???
Άβαταρ μέλους
obanebane
Δημοσιεύσεις: 25329
Εγγραφή: Τρί 10 Μαρ 2009, 00:51
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από obanebane »

Εγω θα σας πω το αλλο και με δεδομενο οτι εχουμε δικαιωμα μεχρι 25 παιχτες να δηλωσουμε και στους ομιλους οταν με το καλο περασουμε,περνωντας βιτολο με τους βιερινια και σαβινι εξω για να χωρεσουν αυτοι οι 3 ποιος θα μεινει εκτος 25αδας απο τους παραπανω?
Οποτε αν γινει και αλλη μεταγραφη εκτος του βιτολο γινονται 4 οι νεες προσθηκες.
Βεβαια θα μου πειτε τι ψαχνεις τωρα? ειναι ενα θεμα ομως και πρεπει να το δουμε σαν πολλοι δεν μαζευονται μηπως καποιοι θα φυγουν?


Υ.Γ απλα κουβεντα να γινετε.
Άβαταρ μέλους
Steenage
Δημοσιεύσεις: 2383
Εγγραφή: Δευ 21 Ιούλ 2008, 21:51
Τοποθεσία: Vorras

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από Steenage »

22 δηλωθηκανε με Βιτολο Σαβινι και Βιερινια παμε 25
Άβαταρ μέλους
eleos
Δημοσιεύσεις: 2397
Εγγραφή: Κυρ 29 Ιουν 2008, 13:56
Τοποθεσία: Σαλλλονίκη - Northshire Abbey

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από eleos »

Και το ΜΠΑΜ?!?!
:) :) :) :) :) :)
Άβαταρ μέλους
obanebane
Δημοσιεύσεις: 25329
Εγγραφή: Τρί 10 Μαρ 2009, 00:51
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από obanebane »

Μπραβο ρε steenage καλα που το προσεξες δεν τους μετρησα καθολου αντε γιατι νομιζα οτι βγαιναμε υπεραριθμοι και αρχισα να ψαχνομαι.
vifvaf
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιούλ 2009, 09:55

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από vifvaf »

Lakistuta έγραψε:friend from Norway....do you happen to know which is the favorite club of the "i'm in love with a fairytale?" kid that won eurovision?.....even though i prefer heavy metal bands from Norway :)

PAOK...Till Death Do Us Unite!!!

Nope. Sorry. don`t know his favorite club.
Άβαταρ μέλους
Lakistuta
Δημοσιεύσεις: 2181
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 12:46
Τοποθεσία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από Lakistuta »

It is ok :) not big deal :)
Does Valerenga has a game this weekend? can you give us details like date and hour and opponent?
i don't know if you will come to Salonika for 2nd game but i wish you to...it is an experience to remember ,believe me...
Άβαταρ μέλους
agave
Δημοσιεύσεις: 1011
Εγγραφή: Κυρ 21 Σεπ 2008, 16:39
Τοποθεσία: Σαλλλονίκη

Re: Valerenga - P.A.O.K 30 Ιουλίου 2009

Δημοσίευση από agave »

http://www.youtube.com/watch?v=Y5fIA68x1_I

you're gonna hear this many times in oslo my friend...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ευρώπη”