Μεταγραφές Καλοκαιριού 2022

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
buffalobill4

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2022

Δημοσίευση από buffalobill4 »

joshua έγραψε:Κατι καταλαβαινω εγω λαθος μαλλον...Οχι δεν ειναι σκοπος να παρεις απλα καποιον καλυτερο απο αυτον που ειχες, αλλα να παρεις καποιον να κανει αυτα που θελεις.Οσον αφορα τον Μουργκ,ο Αυστριακος ηρθε στον ΠΑΟΚ στα 25 ως πρωτο βιολι μεσοεπιθετικα της Ραπιντ,μιας ομαδας καλυτερης της Φορτουνα.Δεν ηρθε απο κανα πανερι.
Φυσικά και είναι σκοπός να πάρεις κάποιον που κάνει αυτά που θες και γι αυτό είπα ότι φαίνεται πως ο παίκτης έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον ζιφκοβιτς. Ο ένας παίζει στη γραμμή και ο άλλος συγκλίνει.

Το να βελτιώνεις την ομάδα βάζοντας πιο ολοκληρωμένους παίκτες προφανώς κσι είναι ζητούμενο.

Τώρα για τον μουργκ μου λες τι θεωρούνταν στην ραπιντ και εγώ σου λέω τι βλέπω 2 χρόνια τώρα. Ο παίκτης μουργκ δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ. -

Αν με το καλο έρθει ο Γερμανός και είναι τόσο κακός όσο ο μουργκ εδώ είμαστε να το πούμε.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Νομιζω σε ρωτησα και χτες.Ποιος συγκλινει?
Άβαταρ μέλους
buffalobill4

Δεν νομίζω να με ρώτησες. Αλλά ο Ζίβκοβιτς συγκλίνει. Το 80% των κινήσεων του είναι να φέρει την μπάλα στο αριστερό και να μπει προς το κέντρο. Δεν είναι παίκτης γραμμής γι αυτό και όταν παίζει αριστερά χάνεται.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Ο Ζιφκοβιτς αυτο που κανει ειναι ειτε να παει προς το κορνερ,ειτε να κινηθει παραλληλα προς το τερμα.Δεν παει σχεδον ποτε στο ενας με εναν με σκοπο να μπει στη περιοχη να πω διαγωνια και να απειλησει.Αντιστοιχα ουτε ο Γερμανος παει στο ενας με εναν αλλα κινειται κυριως στον ασβεστη.Εμεις για μενα τουλαχιστον παικτη να μπαινει με τη μπαλα περιοχη θελουμε.
kos

Δημοσίευση από kos »

ron-swanson έγραψε:Τις περιπτώσεις Νασμπεργκ και Ράφα Σοάρες τις καταλαβαίνω. Τους βρήκες ελεύθερους με νορμάλ συμβόλαια και τους έκλεισες. Έχει λογική.

Τώρα να δώσεις 400-500 χιλιάρικα συμβόλαιο και κάνα 1-1,5 εκατομμύριο (γιατί τόσα θα δώσεις) για να φέρεις έναν 28χρονο που δεν έχει παίξει πάνω από β' Γερμανίας, δεν το καταλαβαίνω.

Κι εγώ έναν φόβο ότι ο Μπότο έχει υποτιμήσει κάπως το ελληνικό πρωτάθλημα, τον εχω. Και προφανώς εύχομαι να κάνω λάθος.
Δεν γνωρίζουμε την μεγάλη εικόνα. Αναλύουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Θεωρητικά ο μποτο μπορεί να πάρει περισσότερα χρήματα από την πώληση του μουργκ σε σχέση με αυτά που θα δώσει για τον αντικαταστάτη του. Θεωρητικά ξαναλέω.
Άβαταρ μέλους
jibbie

Δημοσίευση από jibbie »

για να βοηθησω λιγο την κουβεντα δειτε τα heatmap

Εικόνα
kos

Δημοσίευση από kos »

Δεν βοήθησες
Άβαταρ μέλους
jibbie

Δημοσίευση από jibbie »

:lol:
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Mια χαρα βοηθησε και νομιζω οτι επιβεβαιωνει αυτο που λεω,σχεδον ιδια ειναι.
Άβαταρ μέλους
don PAOK

Δημοσίευση από don PAOK »

καλημερα στην παρεα

για δυο ποτακια πηγα χθες και βρηκα 50 σελιδες οταν γυρισα. δεν ημουν/ειμαι σε θεση να τα διαβασω.

ο χρονος θα δειξει αν καναμε καλες επιλογες παιχτων ή οχι. ολα στο χορτο δε λεμε?

και ο βαρντυ μεχρι τα 25 επαιζε στα τοπικα της αγγλιας.

για μενα δε χρειαζεται ουτε καταστροφολογια ουτε υπεραισιοδοξια.

αυτη την περιοδο γεμιζει το αναρχα δομημενο περσινο ροστερ. παιρνουμε παιχτες που καναν γεματες/γεματη χρονια. δεν μπορουμε να φερουμε βασικους απο τις τοπ10 ομαδες των τοπ5 πρωταθληματων. δεν υπαρχει ελληνικο πρωταθλημα γι αυτους. ολοι ξερουμε ποσο σαπιο ειναι. ενα ατεχνο, σκληρο, αντιποδοσφαιρικο πρωταθλημα που παιζεται 60-70%(?) στο χορτο.

ειμαστε με την καλυτερη ομαδα ληψης αποφασεων που ειχαμε ποτε. θελουν να πετυχει η δουλεια τους. εγω αυτο βλεπω
Άβαταρ μέλους
don PAOK

buffalobill4 έγραψε:Δεν νομίζω να με ρώτησες. Αλλά ο Ζίβκοβιτς συγκλίνει. Το 80% των κινήσεων του είναι να φέρει την μπάλα στο αριστερό και να μπει προς το κέντρο. Δεν είναι παίκτης γραμμής γι αυτό και όταν παίζει αριστερά χάνεται.
ετσι ειναι
ο αντριγια δεν εχει ντριπλα και σπριντ στη γραμμη για σεντρα. δεν εχει την εκρηξη που χρειαζεται αυτο. προσπαθει να συγκλινει μεσα και να σουταρει. απο τα δεξια το καταφερνει καλυτερα γιατι ειναι αριστεροποδαρος
Άβαταρ μέλους
buffalobill4

joshua έγραψε:Mια χαρα βοηθησε και νομιζω οτι επιβεβαιωνει αυτο που λεω,σχεδον ιδια ειναι.
Σχεδόν ίδια είναι γιατι είναι και οι 2 δεξιά χαφ εξτρεμ. Αλλά ξαναλέω δεν ξέρω τον Γερμανό.

Η ερώτηση ή δικιά μου στον jibbie είναι αν το heatmap δείχνει το που κινούνται οι παίκτες στο γήπεδο με την μπάλα μόνο ή με άλλα και χωρίς την μπάλα. Γιατί ένα θέμα του ζιφκοβιτς πχ είναι ότι σε φάση ανάπτυξης από αριστερά δεν γίνεται 2ο φορ στο δεύτερο δοκάρι. Μακάρι αυτό να το κάνει ο Γερμανός.
Άβαταρ μέλους
don PAOK

δεν μπορω να θυμηθω με ποιον μου μοιαζει φατσικα. πατρις εβρα και paul pierce (νβα) μου ερχονται
Άβαταρ μέλους
tad

Δημοσίευση από tad »

Μαλλον έχουμε υποτιμήσει λίγο το πρωτάθλημα της β Γερμανίας … ίσως το καλύτερο πρωτάθλημα β κατηγορίας της Ευρώπης με τρομερή οργάνωση, ανταγωνισμό και μεγάλες ομάδες …

Όταν λέω μεγάλες ομάδες δεν εννοώ μόνο σε ονόματα αλλά και σε επίπεδο. Οι καλές ομάδες όταν ανέβουν κατηγορία είναι πολλές φορές πολύ ανταγωνιστικές ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο. Το ίδιο και οι αντίστοιχοι παίχτες.

Ποδοσφαιρικά ο συγκεκριμένος παίχτης είναι ξεκάθαρα υποτιμημένος για εμένα … καταρχήν δεν ήταν καλός μόνο φέτος. Απλά φέτος έκανε χρόνια που αν την έκανε πριν τρία χρόνια στο αμβουργο θα είχε πουληθεί εύκολα 5-10 εκατομυρια. Δεν έπαιξε άσχημα ούτε στην Γκρόιτερ ούτε στο αμβουργο … απλά το αμβουργο έχει κάψει τα τελευταία χρόνια πολλούς παίχτες. Πολλές αλλαγές προπονητών και κυρίως τεράστια πίεση σε εβδομαδιαία βάση.

Φέτος που έπαιξε σε ένα περιβάλλον σαφώς πιο ήρεμο … η φορτουνα δεν κινηγουσε κάτι και αυτό φάνηκε σχετικά νωρίς στο πρωτάθλημα … είχε εξαιρετική απόδοση. Για την ηλικία που λέτε είναι εξαιρετική αφού με μικρό κόστος πιστεύω θα πάρουμε πολλά. Μπορούμε εάν παίξει καλά ακόμα και χρήματα να βγάλουμε.

Τέλος πάω στο θέμα το αν τέτοιοι παίχτες μας κάνουν καλύτερους. Αν τον συγκρίνω με μουργκ και Τειλορ μας κάνει ξεκάθαρα πολύ καλύτερους. Το αφήνω λοιπόν αυτό … το θέμα μετά είναι ποσο καλύτερους μας κάνουν τέτοιοι παίχτες. Νομίζω είναι κυρίως θέμα χαρακτηριστικών για το ποσο καλύτερους θα μες κάνει. Εγώ την ταχύτητα του, την αποτελεσματικότητα και την τακτική του παιδεία την θεωρώ άκρως απαραίτητη … είναι πολύ καλύτερος από πολλούς που έχουμε. Άρα σίγουρα θα είμαστε καλύτερη ομάδα μαζί του.

Σημαντικό μετά ειναι το κίνητρο. Ένας τέτοιος παίχτης έχει μεγάλο κίνητρο να φανεί και να παίξει σε υψηλό επίπεδο και την Ευρώπη. Φαντάζομαι θα έχουν ψάξει τον χαρακτήρα του …

Εγώ ξαναλέω ότι πρέπει να εμπιστευτούμε την μεθοδολογία του Μποτου. Μου φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει με τον Σαββιδη μπατζετ και το διαχειρίζεται μόνος του … από το προηγούμενο τραγικό σύστημα είναι χίλιες φορές καλύτερο. Αν περιμένουμε να διορθώσει την ομάδα 1000% μέσα σε μια μεταγραφική περίοδο νομίζω θα απογοητευτούμε
Εν τον αφήσουμε να δουλέψει 2-3 περιόδους θα είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα συνολικά.
Άβαταρ μέλους
jibbie

Δημοσίευση από jibbie »

buffalobill4 έγραψε:
joshua έγραψε:Mια χαρα βοηθησε και νομιζω οτι επιβεβαιωνει αυτο που λεω,σχεδον ιδια ειναι.
Σχεδόν ίδια είναι γιατι είναι και οι 2 δεξιά χαφ εξτρεμ. Αλλά ξαναλέω δεν ξέρω τον Γερμανό.

Η ερώτηση ή δικιά μου στον jibbie είναι αν το heatmap δείχνει το που κινούνται οι παίκτες στο γήπεδο με την μπάλα μόνο ή με άλλα και χωρίς την μπάλα. Γιατί ένα θέμα του ζιφκοβιτς πχ είναι ότι σε φάση ανάπτυξης από αριστερά δεν γίνεται 2ο φορ στο δεύτερο δοκάρι. Μακάρι αυτό να το κάνει ο Γερμανός.
ναι, το heatmap δειχνει ευρος και συχνοτητα κινησης στον χωρο και καταγραφεται με συγκεκριμενα interval, δεν εξεταζει αν εχεις τη μπαλα η οχι, τουλαχιστον στη γενικη του μορφη.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”