Μεταγραφές Καλοκαιριού 2022

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
EugenePAOKI

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2022

Δημοσίευση από EugenePAOKI »

Εγώ θεωρώ πάντως θεωρώ πως δεν υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα να ανανεώσει ο Ζιφκο. Κακώς το τραβάμε από τα μαλλιά. Απλώς δεν αποκλείουν τη πιθανότητα διότι δεν έχει κλείσει προς το παρόν κάποιος τερματάς, οπότε οφείλουν να έχουν στα standby και τον Ζιφκο μιας και δεν γίνεται να πάνε στην προετοιμασία χωρίς τερματοφύλακα. Αν βρεθεί ο τερματοφύλακας μέσα στο επόμενο δεκαήμερο νομίζω θα τελειώσει και το παραμυθάκι με τον Ζιφκο.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

To ''Είναι θέμα και τι χρειάζεται ο προπονητής, όταν εκείνος βλέπει 13-14-15 παίκτες και παίζουν συνεχώς, τότε αυτό επηρεάζει.'' και το ''Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα με τον Λουτσέσκου, χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει η ομάδα του αυτό που θέλει.'' δεν δειχνουν τη δυσκολια με το ροτεισον και τον μεγαλυτερο χρονο σε σχεση με αλλους που χρειαζεται για να ενσωματωσει παικτες? Οκ κανουμε διαφορετικη αναγνωση...Ξεχασατε πως για να παρουν χρονο οι Λυρατζης και Τσιγγαρας επρεπε να φτασουμε Χριστουγεννα και να τραυματιστουν ολοι οι αλλοι στη θεση...

Υ.Γ Το λεω τελευταια φορα και δεν επανερχομαι.Αν παραμεινει ο Ζιφκοβιτς ειναι κινηση ικανη να καταστρεψει τη χρονια και μονο σε καποιου ειδους εμμονη μπορει να αποδωθει τετοια εισηγηση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος joshua την Πέμ 02 Ιουν 2022, 15:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
renegade

Δημοσίευση από renegade »

joshua έγραψε:Εγω θα σου απαντησω παντως.Με 6 στις 7 εισηγησεις για ανανεωσεις που θα ηταν 7 στα 7 αν δεν υπηρχε το θεμα με τον γιο του Βαρελα καταλαβαινεις πως η αναδομηση του ροστερ οταν και αν γινει θα ειναι ''αναγκαιο κακο'' για τον Λουτσεσκου.Εχει προβλημα ο ανθρωπος με την ενσωματωση νεων παικτων ,δεν το λεω εγω,ο Κρεσπο το ειπε...
Συγνώμη κι όλας αλλά αυτό είναι μια μετάφραση που εσύ αυθαίρετα κάνεις.
Ο Κρέσπο είπε " Χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει η ομάδα του αυτό που ο ίδιος θέλει" .
Πώς από αυτό βγαίνει το συμπέρασμα ότι έχει πρόβλημα στην ενσωμάτωση νέων παικτών?
Εγώ λέω ότι επειδή τακτικά οι πληροφορίες και οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές οι παίκτες αργούν να προσαρμοστουν. Αυτή είναι η δικιά μου μετάφραση
Raja

Δημοσίευση από Raja »

Мир έγραψε:Δεν θα εχουμε χωρο στο ροστερ της Ευρωπης να δηλωσουμε ξενους με την τρελα αυτη.

17 ειναι το οριο με τους 2 γηγενεις που έχουμε στο ροτεσιον (Λυρατζη, Τσιγγαρας).

Θα βαλουμε και τον Ζιφκο απο πανω;

Πως θα αξιολογηθεί ποιος θα μπει στη λίστα πριν καν αρχισει η σεζον;
Τα ιδια ειχαμε και περσι και η λιστα ηταν χωρις Ιγκι, Ολιβειρα, Σαστρε και Ζαμπα.

Ο Ζιφκο οποια ευκαιρια πηρε περσυ ηταν τραγικος, πρόπερσι ακομα χειροτερα.
Ας στηρηχθουν στους Κ24 ή ας παρουν εναν μετριο Ελληνα για 2ο.

Στην τελικη αν δε βγει η 1η επιλογη τερματα θα κλαιμε με μαυρο δακρυ.
Καλησπέρα!

''Ιγκι, Ολιβειρα, Σαστρε και Ζαμπα'' ήταν να μπούν την χειμερινή περίοδο όπου υπάρχει αυστηρός περιορισμός στις αλλαγές της ευρωπαϊκής λίστας. Τελικά μπήκαν οι Ίγκι Φελίπε για ευνόητους λόγους. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει για την καλοκαιρινή ευρωπαϊκή λίστα.

17+2=19 παίκτες για ευρωπαϊκούς αγώνες + ένας κίπερ (Ταλιχμανίδης ή Μπαλωμένος) μαζί με τον βασικό ξένο κίπερ που θα αγοράσουμε. Αυτό σημαίνει πρακτικά 18 παίκτες για 10 θέσεις, χωρίς να υπολογίζω καθόλου την Β' λίστα, καθώς και το ενδεχόμενο να δηλωθεί και ο Μιχαηλίδης τον χειμώνα.

Ο Ζίφκο, εαν μείνει, προφανώς και δεν θα είναι στην ευρωπαϊκή λίστα.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Εγω λεω οτι παιζετε με τις λεξεις ενω κατα βαθος συμφωνειτε γιατι νιωθετε την αναγκη να το εκλογικευσετε αλλα και αυτο ειναι δικη μου μεταφραφη προφανως...
gpap

Δημοσίευση από gpap »

στο LiberoFM είπαν πως έκλεισε ο Rafa Soares για 3 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
CCCP

Δημοσίευση από CCCP »

Αυτο που κανεις αυτη τη στιγμη joshua, το κανουν μονο οι πιο λυσασμενοι αντιραζβανικοι. Δε το περιμενα αυτο. Παρερμηνια με το ετσι θελω, κατηγορια για εισηγησεις παραμονης παικτων ως γεγονος χνρις φυσικα να υπαρχει αποδηξη πουθενα κτλ
Άβαταρ μέλους
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

Napoli4 έγραψε:Η συζήτηση πήγε πάλι στα ίδια, είτε το ήθελες είτε όχι.
Χιλιοειπωμένα, απορώ πως εσύ josh γράφεις αυτά που γράφεις αφού ξες που θα καταλήξουν......
Τέσπα, άποψή σου είναι, όχι οικουμενική αλήθεια.

Ο Ζίφκο γιατί από εκεί άρχισε η κουβέντα, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα μείνει.

Ωστόσο για χάρη της κουβέντας, θα έπρεπε να πιάσουμε....ολισθικά.... :mrgreen: ..... το θέμα του 2ου τερματοφύλακα.
Εκεί που με την κατάσταση των γηγενών, η θέση θέλει Έλληνα.
Οι επιλογές ελάχιστες.
Εγώ σου εξήγησα έναν λόγο που μπορεί να θέλουν παραμονή Ζίφκο.
Όχι γιατί τον θεωρούν καλύτερο από Λοντίγκιν ή Τσιφτσή, αλλά γιατί θεωρούν καλύτερους από αυτούς τους Ταλι & Μπαλω.
Εσύ αμέσως γύρισες την κουβέντα στις εμμονές του εμμονικού Λουτσέσκου.

Οκ, όμως έτσι κουβέντα δεν γίνεται.
Ελπίζω να το καταλαβαίνεις...
Napoli, με μπέρδεψες.

Ο Λοντιγκιν πιάνει θέση γηγενή για την ευρωπαϊκή λίστα.
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Μια που εχουμε ανοιξει παρτιδες με την οικογενεια Σοαρες (Ροντριγκο, Φελιπε, Ραφα) τιποτα Σοαρες σε τερμα παιζει;
Για φορ που να τα βαζει που ψαχνουμε υπαρχει ο Λουις...
Maxpaok

Δημοσίευση από Maxpaok »

Εγώ λέω ότι μιλάμε μόνο εικαζωντας.
Φέτος είναι η χρονιά της πραγματικής κρίσης.
Θα έρθουν νέοι ποδοσφαιριστές σίγουρα καλύτεροι με μεγαλύτερη προσφορά στο σύνολο.
Φέτος θα φανεί η δουλειά του Μποτο και του Λουτσε.
Λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα στοιχεία, σημάδια.

Τι με νοιάζει αν παραμείνει ο ζιβκο, που αν γίνει θα έχει συγκεκριμένο σκοπό, όταν στην ομάδα θα έχει προστεθεί νέο αίμα, ποιότητα, ταχύτητα, όραμα.
Λίγη υπομονή.
Εγώ και Γκουερινο έχουμε τα όπλα παραποδας....
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Δεν ειναι δικαστηριο για να καταθεσουμε πειστήρια. Προσωπικες εκτιμήσεις κανουμε οπως το βλεπει ο καθενας και η άποψη μου για τον Ραζβαν ειναι εκφρασμένη. Τον θεωρω εξαιρετικο προπονητη οταν εχει να διαχειριστει ετοιμα προτζεκτ υψηλης ποιοτητας ,αλλα εχω εντονες αμφιβολιες για το αν μπορει να χτισει απο το μηδεν για αυτο και το αποφευγει οπως ο διαολος το λιβανι.Θα παρουμε απαντησεις φετος.
renegade

Το μόνο ξεκάθαρο που είπε ο crespo ήταν ότι υπήρχε έλλειψη ποσότητας στην ποιότητα.
Και αυτο είναι μεγάλη αλήθεια... και ο λόγος του πολύ κακου finish.

Ρε συ Τζος προπονητή είναι τι να χτίσει?
Ο άνθρωπος ζητάει όπως όλοι οι προπονητές χαρακτηριστικά.
Θέλω ένα στόπερ με αυτά τα χαρακτηριστικά
Έλα δύο χασα τον έναν έτσι τον άλλον γιουβέτσι
Έλα μεσοεπιθετικοι μου ο ένας να κάνει αυτό και ο άλλος να κάνει εκείνο.
Δεν είναι δουλειά του να φτιάχνει ομάδες και να χτίζει ομάδες.
Να καθίσουμε να αναλύσουμε και να μιλήσουμε για πολλά για τον λουτσέσκου, αλλά για αυτά που του αναλογούν και όχι για αυτά που είναι εκτός του ρεπερτορίου του προπονητή
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος renegade την Πέμ 02 Ιουν 2022, 15:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Maxpaok έγραψε:Εγώ λέω ότι μιλάμε μόνο εικαζωντας.
Φέτος είναι η χρονιά της πραγματικής κρίσης.
Θα έρθουν νέοι ποδοσφαιριστές σίγουρα καλύτεροι με μεγαλύτερη προσφορά στο σύνολο.
Φέτος θα φανεί η δουλειά του Μποτο και του Λουτσε.
Λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα στοιχεία, σημάδια.

Τι με νοιάζει αν παραμείνει ο ζιβκο, που αν γίνει θα έχει συγκεκριμένο σκοπό, όταν στην ομάδα θα έχει προστεθεί νέο αίμα, ποιότητα, ταχύτητα, όραμα.
Λίγη υπομονή.
Εγώ και Γκουερινο έχουμε τα όπλα παραποδας....
Οχι εδω εισαι λαθος. Μας νοιαζει και μας παρανοιαζει.
Γιατι αν μεσα στην σεζον για Χ,Ψ λογους χρειαστει να παιξει 10 ματς και μεσα σε αυτα καποια κρισιμα τοτε μπορει να σου τιναξει την χρονια στον αερα. Τον 2ο τον θες να μπορεσει να ανταπεξελθει σε αυτα τα ματς ειτε λογω τραυματισμου του 1ου, ειτε λογω κοπωσης και ροτεισον ειτε λογω ντεφορμαρισματος. Αυτα τα ματας ο Ζιβκο δεν μπορει να στα δωσει. Θες ενα κανονικο τερμα. Αν ειναι και πολυ καλο τερμα ακομα καλυτερα (οπως ο Λοντιγκιν πχ που ειναι ιδανικη περιπτωση).
2η σεζον με προσευχες να μην τραυματιστει ο 1ος σου δεν βγαινει με 60 ματς.
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Δημοσίευση από Σουριναμέζος »

Για το θέμα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς και των αναπληρωματικών goalkeeper μια αναδρομή με τις συμμετοχές από το 2014/15 και μετά

2014-15
Itandje 26
Γλύκος 24

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ιτάνζ να μην υπολογίζεται, στα μισά της σεζόν εξαιτίας των μέτριων εμφανίσεων του Γλύκου πήρε τα γάντια του βασικού και έπαιξε μέχρι το τέλος

2015-16
Γλύκος 19
Όλσεν 19
Βελλίδης 14
Μελίσσας 5

Η καλοκαιρινή επιλογή ήταν ο Όλσεν, βγήκε τραγέλαφος. Τον χειμώνα ήρθε ο Βελλίδης, κακή επιλογή. Αλλαλούμ όλη η σεζόν κάτω απο τα δοκάρια με 3+1 τερματοφύλακες να μοιράζονται τις συμμετοχές. Στο τέλος ο Γλύκος που θεωρητικά ήταν δεύτερος όλη την σεζόν πήρε τα περισσότερα ματς.

2016-17
Γλύκος 47
Μπρκιτς 11

Νέα επιλογή τραγέλαφου το καλοκαίρι με τον Μπρκιτς, γρήγορα αποφασίστηκε ότι θα πάμε με τον Γλύκο βασικό και έκανε μάλλον την καλύτερη χρονιά του με τα ασπρόμαυρα.

2017-18
Πασχαλάκης 24
Ρέι 18

Ήρθαν 2 τερματοφύλακες το καλοκαίρι ο ένας για βασικός (Ρέι) και ο άλλος για αναπληρωματικός (Πάσχα). Στην μέση της χρονιά πήραν χαμπάρι ότι ο Πασχαλάκης είναι καλύτερος με αποτέλεσμα να πάρει αυτός τα γάντια του βασικού μέχρι τέλους.

2018-19
Πασχαλάκης 49
Ρέι 3

Ξεκάθαρη η ιεραρχία, Σούπερμαν εκείνη την χρονιά ο Πασχαλάκης

2019-20
Πασχαλάκης 26
Ζίβκοβιτς 20

Τα μπέρδεψε λίγο στην ιεραρχία ο Αμπέλ (δικαιολογημένα σε έναν βαθμό καθώς πέρασε πολύ κακά φεγγάρια ο Πάσχα) με αποτέλεσμα να μοιραστούν πλήρως οι συμμετοχές

2020-21
Ζίβκοβιτς 28
Πασχαλάκης 25

Άλλη μια σεζόν χωρίς ξεκάθαρα βασικό και αναπληρωματικό με τους 2 να εναλλάσονται συνέχεια (και να κάνουν κατά περιόδους διαγωνισμό λαθών)

2021-22
Πασχαλάκης 54
Ζίβκοβιτς 4

Ξεκάθαρη ιεραρχία ξανά και άλλη μια εξαιρετική χρονιά του Πασχαλάκη

Το συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι ότι όταν ο σχεδιασμός της ομάδας είναι καλός και μελετημένος, οι αναπληρωματικοί τερματοφύλακες είναι διακοσμητικοί, θα πάρουν ελάχιστες συμμετοχές και αυτές συνήθως σε ματς που δεν καίνε. Αντιθέτως οταν οι συμμετοχές μοιράζονται σε πολλούς δείχνει ότι έχουν γινεί μεγάλες πατάτες είτε από τους προπονητές είτε στις επιλογές παικτών.

Με αυτά τα δεδομένα μια πιθανή παραμονή Ζίβκο δεν θα έχει αρνητική επίδραση στην ομάδα αν έχουν ξεκαθαρίσει τι πλάνο θα ακολουθήσουν με τον βασικό Κοτάρσκι (μια μικρή επιφύλαξη όσο δεν οριστικοποιείται το deal). Και αυτή την στιγμή για εμένα το πλάνο είναι ξεκάθαρο:

Θα δαπανηθεί χρήμα για την αγορά Κοτάρσκι, ενός νεαρού τερματοφύλακα καλού με τα πόδια (αυτό ξέρουμε μέχρι τώρα), με σκοπό όχι να του δώσουν τα γάντια και να του πουν "εδώ θα είσαι μια δεκαετία βασικός" αλλά από ό,τι αφήνει να εννοηθεί ο Μπότο θα του κάνουν ένα 4ετές με σκοπό σε 2 χρόνια από τώρα να πουν "ορίστε έχουμε έναν τερματοφύλακα 24 χρονών, καλό με τα πόδια και με 80+ συμμετοχές σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και παίζει Ευρώπη, δώσαμε 2.5 πχ να τον πάρουμε δώστε τουλάχιστον τα διπλά". Για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται ο Κοτάρσκι να κατεβάσει ρολά απλά να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής και να δείξει κάποια βελτίωση, την εμπειρία των 80+ παιχνιδιών σε καλό επίπεδο στα 24 θα προσπαθήσουν να πουλήσουν. Αυτό σημαίνει ότι ο Κοτάρσκι θα στηριχθεί αρκετά ακόμα και αν δεν βγάλει μάτια στην αρχή, θεωρώ ότι θα πρέπει να βγει μεγάλος τραγέλαφος για να τον ρίξουν στον πάγκο και να δώσουν την θέση στον δεύτερο είτε αυτός είναι ο Ζίβκο έιτε ο Λοντίγκιν πχ.

Με βάση τα παραπάνω η περίπτωση Ζίβκο φαίνεται καλύτερη για αναπληρωματικός γιατί
- Θα αποδεχθεί πλήρως τον ρόλο του
- Θα δεχθεί εύκολα να μείνει εκτός της Ευρωπαϊκής λίστας για να μην χρειαστεί να μείνει εκτός outfield player
- Θα χρησιμοποιηθεί ως μέντορας για τον επίσης Γιουγκοσλάβο Κοτάρσκι (ο Ζίβκο έχει βοηθήσει όλους τους Γιουγκοσλάβους συμπαίκτες του να προσαρμοστούν βλέπε Μίσιτς, Αντρίγια ακόμα και Μπράντονιτς)

Αντίθετα η επιλογή του Λοντίγκιν, που σίγουρα είναι σε καλύτερη κατάσταση αγωνιστικά από τον Ζίβκο, μπορεί να αποδειχθεί λανθασμένη γιατί θα είναι πολύ πιο δύσκο να αποδειχθεί τον ρόλο του αναπληρωματικού των 5-6 συμμετοχών, ήδη από ότι ακούγεται δεν θέλει να πάει σε ομάδα που θα είναι αναπληρωματικός. Με τον Γιούρι στον πάγκο σε κάθε γκέλα του Κοτάρσκι θα υπάρχει μουρμούρα και από τον ίδιο αλλά και από τον κόσμο, οπότε είναι πολύ πιθάνον να πάμε σε μια χρονιά με 30 συμμετοχές από τον έναν και 25 από τον άλλον (για να παίξει και αυτός που θέλει να βγάλει στην βιτρίνια η ομάδα και αυτός που εμπνέει σταθερότητα στον κόσμο). Όπως έγραψα και προηγουμένως σεζόν με ανακατατάξεις και αλλαλούμ στον άσσο είναι κακές σεζόν.

ΥΓ. Προσωπικά δεν είμαι μεγάλος φαν της επιλογής να στηριχθούμε σε 22χρονο τερματοφύλακα αλλά από την στιγμή που αυτό έχει αποφασιστεί από την ομάδα θα πρέπει και η επιλογή του δεύτερου τερματοφύλακα να στηρίζει το πλάνο αυτό.
renegade

Το πρόβλημα είναι τι κάνεις σε περίπτωση τραυματισμού του βασικού σου τερματοφύλακα?
Αν δηλαδή αναγκαστείς να παίξεις 4 παιχνίδια πλέι οφ με ζιφκο ή προκριματικά με ζίφκο. Εκεί είναι το θεμα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”