Εννοεις μετα τη μειωση στο 22%?renegade έγραψε:Μια ερώτηση και ας απαντήσει οποίος γνωρίζει.
Ο νόμος για την φορολογία των αθλητών έχει αλλάξει?
Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙI
Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙI
Εδώ και 2 1/2 χρόνια είναι στο 22%renegade έγραψε:Μια ερώτηση και ας απαντήσει οποίος γνωρίζει.
Ο νόμος για την φορολογία των αθλητών έχει αλλάξει?
Οκ, πήρε την θέση του Κρέσπο ο Νορβηγός.
Το ζουμί στην άμυνα είναι ποιος θα πάρει το συμβόλαιο του βαρέλα.
Το ζουμί στην άμυνα είναι ποιος θα πάρει το συμβόλαιο του βαρέλα.
Υπάρχει αυτό κάπου επίσημα?
Γιατί ακόμα και στο σάιτ του ΠΣΑΠ έχει τους παλιούς συντελεστές φορολόγησης.
Γεγονος 1: Επειδή διάβασα απο μερικούς φίλους και ακούστηκε στα ραδιόφωνα η άποψη ότι δεν παίρναμε αυτόν τον τελικό με τίποτα. Αν είχαμε ή ένα καλύτερο φορ ή ένα καλύτερο δεκάρι το σκορ θα ήταν 3 με 4 -1 ακόμη κι αν ο Λαοθ τραβούσε και τις τσότριχες του για το βάζελο. Επι του πρακτέου αυτό σημαίνει ότι μιας και πάμε για μεγάλου βαθμού ανανέωση, οι μόνες θέσεις στις οποίες δεν πρέπει να γίνουν εκπτώσεις είναι φορ, δεκαρι. Ιδανικα αρ. μπακ, κεντρικός δίπλα σε Ινγκα και τερματοφύλακας. Αλλά αν μου έλεγες που θες τον καλύτερο παίκτη σου, έχοντας δύο επιλογές θα έλεγα 9 και 10. είναι τέτοιο το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος που αν μπορείς να πάρεις γκολ σταθερά απο μπροστά , κερδίζεις και το 90% των αγώνων, κόντρα και στη μάνα του Λαοθ.
Γεγονός 2: Aν ο οργανισμός ΠΑΟΚ διοικητικά έχει πείσει τους Σαββίδηδες ότι δεν μπορουν να κάνουν τίποτε για να φρενάρουν Αυγενάκηδες και Μαρινάκηδες είναι για κλωτσομπουνίδια. Το αυτό ισχύει και για όσυς δημοσιογράφους μοιρολατρούν με το ίδιο σκεπτικό.
Συμπληρώνω εδώ κάτι τελευταίο. Ενας διαιτητής μπορει να σε πηδήξει μες τρια τέσσερα σφυρίγματα και να χάσεις. Αν όμως ως ομάδα μπορείς να έχεις την κλάση να κερδίσεις κόντρα σε αυτά τα σφυρίγματα, εκθετεις σε τέτοιο βαθμό τη διαιτησία που και να χάσεις, κερδίζεις γιατι θα αναγκαστει να κάνει τέρατα για να χάσεις. Ο Λαοθ μας έπαιξε χάλια αλλά συζητιέται το ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε αγωνιστικά. Αν όμως ο ΠΑΟΚ έκανε κανένα ξεγυρισμένο 2 - 1 μέχρι το 65, όπως είπα και πιο πάνω ας έβρισκε και πέναλτι επειδή το κορδόνι του Κρέσπο ακούμπησε τη γάμπα του Παλάσιος.
Γεγονός 3: Ξεκινάει η πιο ποδοσφαιρική χρονιά του ΠΑΟΚ αν τηρηθεί ένας στοιχειωδώς σοβαρός ποδοσφαιρικός προγραμματισμός, που κατα τα φαινόμενα εγκαινιάστηκε με τα πρώτα δείγματα Μπότο.
Γεγονός 2: Aν ο οργανισμός ΠΑΟΚ διοικητικά έχει πείσει τους Σαββίδηδες ότι δεν μπορουν να κάνουν τίποτε για να φρενάρουν Αυγενάκηδες και Μαρινάκηδες είναι για κλωτσομπουνίδια. Το αυτό ισχύει και για όσυς δημοσιογράφους μοιρολατρούν με το ίδιο σκεπτικό.
Συμπληρώνω εδώ κάτι τελευταίο. Ενας διαιτητής μπορει να σε πηδήξει μες τρια τέσσερα σφυρίγματα και να χάσεις. Αν όμως ως ομάδα μπορείς να έχεις την κλάση να κερδίσεις κόντρα σε αυτά τα σφυρίγματα, εκθετεις σε τέτοιο βαθμό τη διαιτησία που και να χάσεις, κερδίζεις γιατι θα αναγκαστει να κάνει τέρατα για να χάσεις. Ο Λαοθ μας έπαιξε χάλια αλλά συζητιέται το ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε αγωνιστικά. Αν όμως ο ΠΑΟΚ έκανε κανένα ξεγυρισμένο 2 - 1 μέχρι το 65, όπως είπα και πιο πάνω ας έβρισκε και πέναλτι επειδή το κορδόνι του Κρέσπο ακούμπησε τη γάμπα του Παλάσιος.
Γεγονός 3: Ξεκινάει η πιο ποδοσφαιρική χρονιά του ΠΑΟΚ αν τηρηθεί ένας στοιχειωδώς σοβαρός ποδοσφαιρικός προγραμματισμός, που κατα τα φαινόμενα εγκαινιάστηκε με τα πρώτα δείγματα Μπότο.
Ν. 4646/2019 Άρθρο 76.renegade έγραψε:Υπάρχει αυτό κάπου επίσημα?
Αφου ψηφιστηκε κανονικα η διαταξη πριν 2 χρονια...Πιο πιθανο να μην εχει ενημερωθει το σαιτ του ΠΣΑΠ.renegade έγραψε:Υπάρχει αυτό κάπου επίσημα?
Δεν ξερω αν θα γίνει τελικά αλλά
η τυχόν αποχώρηση Κρέσπο και Μπισε
νομίζω ότι θα είναι για καλό.
Αλλιώς θα μέναμε με Μπισε Κουαλιατα.
Τώρα είναι νομίζω δεδομένο ότι θα έρθει
και κάποιο έτοιμο λογικά δέκαρι.
Το ίδιο ισχύει και για τη θέση του
σέντερ Μπακ. Είμαι από τους λίγους
που ζητάνε σέντερ Μπακ επιπέδου
Κοντρέρας εδώ και δύο χρόνια.
Νασμπεργκ Ινγκασον και Μιχαι λογικά
θα πλαισιωθούν και με έναν ακόμη ετοιμο παίχτη.
η τυχόν αποχώρηση Κρέσπο και Μπισε
νομίζω ότι θα είναι για καλό.
Αλλιώς θα μέναμε με Μπισε Κουαλιατα.
Τώρα είναι νομίζω δεδομένο ότι θα έρθει
και κάποιο έτοιμο λογικά δέκαρι.
Το ίδιο ισχύει και για τη θέση του
σέντερ Μπακ. Είμαι από τους λίγους
που ζητάνε σέντερ Μπακ επιπέδου
Κοντρέρας εδώ και δύο χρόνια.
Νασμπεργκ Ινγκασον και Μιχαι λογικά
θα πλαισιωθούν και με έναν ακόμη ετοιμο παίχτη.
+1926joss έγραψε:Γεγονος 1: Επειδή διάβασα απο μερικούς φίλους και ακούστηκε στα ραδιόφωνα η άποψη ότι δεν παίρναμε αυτόν τον τελικό με τίποτα. Αν είχαμε ή ένα καλύτερο φορ ή ένα καλύτερο δεκάρι το σκορ θα ήταν 3 με 4 -1 ακόμη κι αν ο Λαοθ τραβούσε και τις τσότριχες του για το βάζελο. Επι του πρακτέου αυτό σημαίνει ότι μιας και πάμε για μεγάλου βαθμού ανανέωση, οι μόνες θέσεις στις οποίες δεν πρέπει να γίνουν εκπτώσεις είναι φορ, δεκαρι. Ιδανικα αρ. μπακ, κεντρικός δίπλα σε Ινγκα και τερματοφύλακας. Αλλά αν μου έλεγες που θες τον καλύτερο παίκτη σου, έχοντας δύο επιλογές θα έλεγα 9 και 10. είναι τέτοιο το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος που αν μπορείς να πάρεις γκολ σταθερά απο μπροστά , κερδίζεις και το 90% των αγώνων, κόντρα και στη μάνα του Λαοθ.
Με τα νεα(;) δεδομένα και χωρίς
Ακπομ, Κρέσπο, Πασχαλάκη, Μπισε
πάμε για ριζική αναδόμηση.
Κοταρσκι, τέρμα, Ταλιχμανιδης
Σαστρε, Λυράτζης
Αριστερό Μπακ, Βιερίνια, Τσαούσης
Νασμπεργκ,κεντρικός αμυντικος,Μιχαηλίδης,Μιχαι,Ινγκασον
Κουρτιτς,Τσιγγαρας, Σοαρες,αμυντικό χαφ
Κουαλιατα, Δέκαρι
Ζιφκοβιτς, αριστερό εξτρέμ, δεξί εξτρέμ
Ολιβέιρα,φορ,Κουτσιας
Ελ Καντουριπασπαρτου
Πωλήσεις,δανεισμοί
Αουγκούστο, Τσολάκη,Ζαμπα,
Μουργκ,Τέιλορ
Ερωτηματικό Σβαμπ
Μιλάμε για 11 προσθήκες!!!!!
Μακάρι να γίνει. Με υπολογισμένο
το μπάτζετ των έτοιμων παιχτών (3-4)
που θα έρθουνε στο εκατομμύριο,
μιλάμε για πάνω κάτω το ίδιο με πέρυσι.
Φυσικά υπομονή γιατί τόσοι παίχτες
θέλουν ένα εξάμηνο για πλάκα
να γνωριστούνε. Σε ένα χρόνο
αν γίνει με Ραζβαν θα έχουμε ομαδάρα!!!
Από μένα ΜΑΚΑΡΙ!
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ......
Ακπομ, Κρέσπο, Πασχαλάκη, Μπισε
πάμε για ριζική αναδόμηση.
Κοταρσκι, τέρμα, Ταλιχμανιδης
Σαστρε, Λυράτζης
Αριστερό Μπακ, Βιερίνια, Τσαούσης
Νασμπεργκ,κεντρικός αμυντικος,Μιχαηλίδης,Μιχαι,Ινγκασον
Κουρτιτς,Τσιγγαρας, Σοαρες,αμυντικό χαφ
Κουαλιατα, Δέκαρι
Ζιφκοβιτς, αριστερό εξτρέμ, δεξί εξτρέμ
Ολιβέιρα,φορ,Κουτσιας
Ελ Καντουριπασπαρτου
Πωλήσεις,δανεισμοί
Αουγκούστο, Τσολάκη,Ζαμπα,
Μουργκ,Τέιλορ
Ερωτηματικό Σβαμπ
Μιλάμε για 11 προσθήκες!!!!!
Μακάρι να γίνει. Με υπολογισμένο
το μπάτζετ των έτοιμων παιχτών (3-4)
που θα έρθουνε στο εκατομμύριο,
μιλάμε για πάνω κάτω το ίδιο με πέρυσι.
Φυσικά υπομονή γιατί τόσοι παίχτες
θέλουν ένα εξάμηνο για πλάκα
να γνωριστούνε. Σε ένα χρόνο
αν γίνει με Ραζβαν θα έχουμε ομαδάρα!!!
Από μένα ΜΑΚΑΡΙ!
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ
ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ......
Για μιχάι θα πρέπει να φύγουν τα "ίσως" και τα "μάλλον" εαν δεν θέλει να βγει χαμένος ο ΠΑΟΚ.
Και ο αρχηγος δεν εχει προταση με οτι αυτο συνεπάγεται...
Πιστεύω ότι ως οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουμε καεί στο χυλό στο πρόσφατο παρελθόν ξανά και ξανά σε ό,τι αφορά τις επιλογές παικτών, τα χτισίματα του ρόστερ, τη γενικότερη φιλοσοφία πάνω στην οποία κινουμαστε ως σύλλογος, αν θα παμε με νέους παίκτες και μικρότερο μπάτζετ, αν θα πάμε με εμπειρους παίκτες τους οποίους θα χρυσοπληρώσουμε, αν θα δουλέψουμε με μάνατζερς ή όχι, αν θα στοχεύσουμε σε Έλληνες, αν θα στοχεύσουμε σε ξένους. Project πάνω στο project επί σειρά ετών και χτίσιμο και γκρέμισμα και ξανά μανά χτίσιμο και πάει λέγοντας. Τόσο πολύ έχουμε καεί με όλα αυτά που πλέον, ενώ και εμείς οι ίδιοι ζητάμε αλλαγές, ενώ η ίδια η ομάδα φωνάζει μέσα στη χρονιά για αλλαγές, να που έρχεται η ώρα που βρισκόμαστε μπροστά τους, και είμαστε εμείς οι ίδιοι που αντιδρούμε σχεδόν φοβικά σε αυτές. Και δε μας δίνω και άδικο, να πω την αλήθεια, με όλα τα παραπάνω.
Ωστόσο! Είναι η πρώτη χρονιά μετά από καιρό που βλέπω από όλο τον οργανισμό που λέγεται ΠΑΟΚ διάθεση για αλλαγές στο αγωνιστικό. Είναι σίγουρα η πρώτη χρονιά από όσες παρακολουθώ εγώ την ομάδα που φαίνεται να έχει γίνει προεργασία για την επόμενη μέρα αρκετά πριν το τέλος της σεζόν. Και όπως οι ενδείξεις δείχνουν, ίσως να είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που δίνεται το χτίσιμο του ρόστερ εν λευκώ (στις πράξεις και όχι μόνο στα λόγια) σε έναν άνθρωπο. Ο οποίος μάλιστα άνθρωπος τυγχάνει να είναι και μέσα στα καλύτερα βιογραφικά που είχαμε ποτέ στη θέση του και από αυτά που έχει δείξει, μάλλον το κατέχει κάπως το τόπι.
Εγώ λοιπόν με βάση τα παραπάνω, επιλέγω να είμαι αυτή τη στιγμή αισιόδοξος. Έχω εμπιστοσύνη ότι οι άνθρωποι που αυτή τη στιγμή έχουν στα χέρια τους το αγωνιστικό τμήμα είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για αυτές τις θέσεις και ότι θα γίνουν όλα όσα χρειάζονται, ή τουλάχιστον όσα στο πλαίσιο του δυνατού μπορούν να γίνουν, προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική του χρόνου.
Μπορεί και να κάνω λάθος. Μπορεί και να μην είναι όλα ρόδινα. Μπορεί αύριο μεθαύριο να τα σπάσει ο Ραζβάν με τον Μπότο και να μας αφήσει στα κρύα του λουτρού ξανά. Μπορεί η επόμενη Μπεσίκτας που θα έρθει με πρόταση για τον Μπότο να το κάνει με μια πρόταση που δεν γίνεται να την αρνηθεί και να τρέχουμε και να μη φτάνουμε. Μπορεί, μπορεί, μπορεί. Όλα μπορούν. Και πάλι εδώ θα είμαστε. Είναι τόσο μεγάλο το βιβλίο που λέγεται ΠΑΟΚ, που όλα τα πρόσωπα, οι τεχνικοί διευθυντές, οι προπονητές, οι παίκτες, ακόμα και αυτοί που γράφονται με χρυσά γράμματα, στο τέλος τέλος της όλης ιστορίας, απλά κάποιες σελίδες του αποτελούν, άλλοι περισσότερες και άλλοι λιγότερες. Και άλλες φορές είναι τόσο ενδιαφέροντα αυτά που γράφονται στις σελίδες στις οποίες βρισκόμαστε, που βρίσκουμε τους εαυτούς μας να πέφτουμε με τα μούτρα και να ζητάμε μανιωδώς κι άλλο, και λίγο ακόμα, και όσο παραπάνω γίνεται από Πέμπτη σε Κυριακή και πάει λέγοντας. Ενώ άλλες φορές πάλι κάνει κοιλιά και δε βλέπουμε την ώρα να τελειώσουμε το κεφάλαιο στο οποίο βρισκόμαστε για να πάμε στο επόμενο. Και αυτό είναι το λογικό να συμβαίνει, γιατί είναι ένα βιβλίο το οποίο ακόμα γράφεται. Το οποίο γράφουμε όλοι μαζί.
Και να σας πω και κάτι ρε μάγκες; Από όλα αυτά τα "κακά" μπορεί που προαναφέρθηκαν... Να, πως να το κανουμε... Ε μπορεί και να μη γίνει τίποτα! Μπορεί το πράγμα όντως να δουλέψει και να τρίβουμε τα μάτια μας του χρόνου. Ας είμαστε λίγο αισιόδοξοι. Στην τελική, ο λόγος για τον οποίο επιλέγουμε να ασχολούμαστε με την ομάδα μας, άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό, είναι γιατί θέλουμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητά μας και όχι για να φορτωθούμε με παραπάνω έγνοιες. Προφανώς θα επισημαίνουμε και τα κακώς κείμενα, όταν αυτά υπάρχουν, αλλά στην προκειμένη περίπτωση βρισκόμαστε όπως όλα δείχνουν σε ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο στα δικά μου μάτια τουλάχιστον φαντάζει αισιόδοξο. Και τα υπόλοιπα τα βλέπουμε με τον καιρό.
Συγγνώμη αν κούρασα, ήταν απλά κάποιες σκέψεις μου τις οποίες ήθελα σε πρώτη φάση για εμένα να τις βάλω σε σειρά και σε δεύτερη να τις παραθέσω εδώ. Καλό καλοκαίρι να έχουμε και εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε!

Ωστόσο! Είναι η πρώτη χρονιά μετά από καιρό που βλέπω από όλο τον οργανισμό που λέγεται ΠΑΟΚ διάθεση για αλλαγές στο αγωνιστικό. Είναι σίγουρα η πρώτη χρονιά από όσες παρακολουθώ εγώ την ομάδα που φαίνεται να έχει γίνει προεργασία για την επόμενη μέρα αρκετά πριν το τέλος της σεζόν. Και όπως οι ενδείξεις δείχνουν, ίσως να είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που δίνεται το χτίσιμο του ρόστερ εν λευκώ (στις πράξεις και όχι μόνο στα λόγια) σε έναν άνθρωπο. Ο οποίος μάλιστα άνθρωπος τυγχάνει να είναι και μέσα στα καλύτερα βιογραφικά που είχαμε ποτέ στη θέση του και από αυτά που έχει δείξει, μάλλον το κατέχει κάπως το τόπι.
Εγώ λοιπόν με βάση τα παραπάνω, επιλέγω να είμαι αυτή τη στιγμή αισιόδοξος. Έχω εμπιστοσύνη ότι οι άνθρωποι που αυτή τη στιγμή έχουν στα χέρια τους το αγωνιστικό τμήμα είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για αυτές τις θέσεις και ότι θα γίνουν όλα όσα χρειάζονται, ή τουλάχιστον όσα στο πλαίσιο του δυνατού μπορούν να γίνουν, προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστική του χρόνου.
Μπορεί και να κάνω λάθος. Μπορεί και να μην είναι όλα ρόδινα. Μπορεί αύριο μεθαύριο να τα σπάσει ο Ραζβάν με τον Μπότο και να μας αφήσει στα κρύα του λουτρού ξανά. Μπορεί η επόμενη Μπεσίκτας που θα έρθει με πρόταση για τον Μπότο να το κάνει με μια πρόταση που δεν γίνεται να την αρνηθεί και να τρέχουμε και να μη φτάνουμε. Μπορεί, μπορεί, μπορεί. Όλα μπορούν. Και πάλι εδώ θα είμαστε. Είναι τόσο μεγάλο το βιβλίο που λέγεται ΠΑΟΚ, που όλα τα πρόσωπα, οι τεχνικοί διευθυντές, οι προπονητές, οι παίκτες, ακόμα και αυτοί που γράφονται με χρυσά γράμματα, στο τέλος τέλος της όλης ιστορίας, απλά κάποιες σελίδες του αποτελούν, άλλοι περισσότερες και άλλοι λιγότερες. Και άλλες φορές είναι τόσο ενδιαφέροντα αυτά που γράφονται στις σελίδες στις οποίες βρισκόμαστε, που βρίσκουμε τους εαυτούς μας να πέφτουμε με τα μούτρα και να ζητάμε μανιωδώς κι άλλο, και λίγο ακόμα, και όσο παραπάνω γίνεται από Πέμπτη σε Κυριακή και πάει λέγοντας. Ενώ άλλες φορές πάλι κάνει κοιλιά και δε βλέπουμε την ώρα να τελειώσουμε το κεφάλαιο στο οποίο βρισκόμαστε για να πάμε στο επόμενο. Και αυτό είναι το λογικό να συμβαίνει, γιατί είναι ένα βιβλίο το οποίο ακόμα γράφεται. Το οποίο γράφουμε όλοι μαζί.
Και να σας πω και κάτι ρε μάγκες; Από όλα αυτά τα "κακά" μπορεί που προαναφέρθηκαν... Να, πως να το κανουμε... Ε μπορεί και να μη γίνει τίποτα! Μπορεί το πράγμα όντως να δουλέψει και να τρίβουμε τα μάτια μας του χρόνου. Ας είμαστε λίγο αισιόδοξοι. Στην τελική, ο λόγος για τον οποίο επιλέγουμε να ασχολούμαστε με την ομάδα μας, άλλοι σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό, είναι γιατί θέλουμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητά μας και όχι για να φορτωθούμε με παραπάνω έγνοιες. Προφανώς θα επισημαίνουμε και τα κακώς κείμενα, όταν αυτά υπάρχουν, αλλά στην προκειμένη περίπτωση βρισκόμαστε όπως όλα δείχνουν σε ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο στα δικά μου μάτια τουλάχιστον φαντάζει αισιόδοξο. Και τα υπόλοιπα τα βλέπουμε με τον καιρό.
Συγγνώμη αν κούρασα, ήταν απλά κάποιες σκέψεις μου τις οποίες ήθελα σε πρώτη φάση για εμένα να τις βάλω σε σειρά και σε δεύτερη να τις παραθέσω εδώ. Καλό καλοκαίρι να έχουμε και εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε!