Αυτό που γράφει ο φίλος Ιάσονας ότι για να μπορέσει η ομάδα να διορθώσει τις τεράστιες ανορθόγραφιες θα απαιτηθεί χρόνος είναι απολύτως σωστό. Το πρόβλημα που έχουμε βέβαια είναι ότι οι απαιτήσεις μας σαν οπαδοί είναι στον δεύτερο χρόνο από τον Λουτσεσκου πολύ υψηλές. Αλλά κι ο ίδιος ο προπονητής το καταλαβαίνει. Το ζήτημα των μεταγραφών είναι πρωτίστως ΠΟΙΟΤΙΚΟ. Αν ο μποτο μπορέσει να φέρει τρεις πρώτης γραμμής ποδοσφαιριστές , κι εννοώ αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε τρεις που να κάνουν την διαφορά. Τρεις παίκτες χωρίς τα ναι μεν αλλά.Ιάσονας έγραψε:Καταρχήν φίλε 15_50 ελπίζω οι Μουργκ Τσόλακ και Σβαμπ να είναι οι τρεις πρώτοι στη λίστα των παικτών που θα αποχωρήσουν με τέταρτο τον Βαρέλα.15_50 έγραψε:
Να ξεκαθαρίσω και εγώ ότι είμαι υπέρ της παραμονής των προπονητών για τουλάχιστον τρία χρόνια.
Ο 1ος χρόνος είναι πάντα ο αναγνωριστικός.
Ο 2ος χρόνος είναι αυτός των αποφάσεων και
Ο 3ος χρόνος είναι ο χρόνος των αποτελεσμάτων .
Στην περίπτωση του Λουτσέσκου όμως, αυτός ο χρόνος που διανύουμε είναι κάτι ανάμεσα στον 2ο και το 3ο.
Οι 15 από τους 29 (το 51,7% του ρόστερ), ήταν στον ΠΑΟΚ και το 2019 (Πασχαλάκης, Ταλιχμανίδης, Μπαλωμένος, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιειρίνια, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Άκπομ και Κούτσιας)
Οι 8 από τους 29 (το 27,6 % του ρόστερ), ήρθαν στον ΠΑΟΚ κατόπιν δικής του έγκρισης (Ζίφκοβιτς, Σίντκλεϊ, Σάστρε, Τέυλορ, Κούρτιτς, Σοάρες, Μίτριτα και Ολιβέιρα)
Τους 6 από τους 29 (20,7 % του ρόστερ), όταν έφυγε δεν τους είχε και όταν ξαναήρθε τους βρήκε στην ομάδα (Μιχαι, Αουγκούστο, Σβάμπ, Μουργκ, Ζίφκοβιτς και Τσόλακ)
Από τα παραπάνω φαίνεται, πως από το υπάρχον ρόστερ, το 79,3 % των παικτών, είναι:
α) Στην χειρότερη παίκτες των ακαδημιών του ΠΑΟΚ που όφειλε από την προηγούμενη θητεία του να τους γνωρίζει και
β) Στην καλύτερη παίκτες της απόλυτου εμπιστοσύνης του και επιλογές του.
Τέλος, αν στους παραπάνω 15 + 8 προσθέσουμε και τους Αουγκούστο και Ζίφκοβιτς που δείχνει να τους εμπιστεύεται απόλυτα, το ποσοστό των παικτών για τους οποίους έχει την ευθύνη της παρουσίας τους στο ροστερ ανέρχεται στο 86,2 % με το υπόλοιπο 13,8 % να αφορά στους Μιχάι, Σβάμπ, Μουργκ, και Τσόλακ, εκ των οποίων ο 1ος είναι μια χρήσιμη αλλαγή (Μιχάι), του 2ου λήγει το συμβόλαιο (Σβάμπ) και οι άλλοι δύο (Μουργκ και Τσόλακ) είναι γρίφοι για έξυπνους λύτες (Κουτσολιάκος).
Για πείτε μου λοιπόν, σύμφωνα με τα παραπάνω, όταν ο στρατηγός λέει για 2-3 προσθαφαιρέσεις ποιους μπορεί να εννοεί πλην των Μουργκ, Τσόλακ και Σβάμπ;
Προσπερνάω το γεγονός οτι υπολογίζεις ως παίκτες του 19 τους Ταλιχμανίδη Μπαλωμένο και κυρίως τον Κούτσια που ήταν τότε 15, γιατί θέλω να σταθώ λίγο στις δικές του εγκρίσεις. Είναι εντυπωσιακό πως κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ότι οι επιλογές παικτών γίνονται μέσα από ένα συγκεκριμένο μπάτζετ. Τι πιστεύεις δηλαδή πως υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που θα του έλεγαν διάλεξε οποίο δεξί μπακ στον κόσμο θέλεις και θα έλεγε εγώ δεν θέλω τον Ντάνι άλβες θέλω τον Τέιλορ? Γιατί πήγε η ομάδα σε δανεισμούς, όχι μόνο φέτος, και πέρυσι καλοκαίρι χειμώνα? Γιατί το μπάτζετ εξαντλήθηκε, γιατί όταν λέμε αυτάρκεια εννοούμε έσοδα έξοδα, γιατί αν δεν έπαιρνε τον Μίτριτσα στη λίστα των παικτών που του έδωσαν υπήρχαν ακόμα χειρότεροι παίκτες.
Το μεγάλο πρόβλημα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ έχει τρείς παραμέτρους.
1ον (αλλά όχι το σημαντικότερο) Εχει υπερβολικά μεγάλο μέσο όρο ηλικίας
2ον (Αυτό είναι το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ) Μεγάλος αριθμός των παικτών που είναι σε καλή ηλικία δεν κάνουν για τον ΠΑΟΚ (Μουργκ Τσόλακ Ζ. Ζιβκοβιτς, Τέιλορ, Ροντρίγκο στην αρχή της χρονιάς)
3ον Πρέπει να έχει μέχρι 17 ξένους για να μην γίνεται αυτή η γελοιότητα που έγινε φέτος στην Ευρώπη που ανακατεύει την ομάδα. Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις έλληνες για την βασική - αναπληρωματική ενδεκάδα (22άδα) συν τέσσερις ξένους έξτρα, αριθμός που πρέπει να πέσει κατά 5 ξένους ποδοσφαιριστές και να αντικατασταθούν από 5 Ελληνες. Αν λάβουμε υπόψιν και την σοβαρή πιθανότητα να φύγει ο Πασχαλάκης πάμε στους έξι.
Διαβάζω για μείωση Μ. Ο. ηλικίας και απορώ αν αυτό που προέχει είναι αυτό ή η απομάκρυνση παικτών που αποδεδειγμένα δεν κάνουν. Για μένα το πρόβλημα δεν είναι ο Βιερίνια ή ο Μπίσεσβαρ που είναι στο ρόστερ, το πρόβλημα είναι οι Σιντλει Μιτριτσα Μουργκ που δεν είναι σε θέση να τους βγάλουν από την ενδεκάδα.
Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο ρόστερ θέλει πολλές επιτυχημένες μεταγραφικές περιόδους για να λυθεί, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το διαχειριστούμε σταδιακά.
Στο επόμενο ρόστερ αν είχαμε ας πούμε τον Γκατσίνοβιτς του βάζελου αντί για τον ΣΒαμπ, τον Τσούμπερ αντί του Μιτριτσα, τον Baba αντί του Σιντλευ και καναδύο παίκτες συμπληρωματικούς όπως ο Μελίσσας και ο Διαμάντης, και να έφευγαν οι Τσόλακ Μουργκ Βαρέλα Ζιβκο Ζιβκοβιτς και Τειλορ δεν θα είχαμε μία τρελή αναβάθμιση του ρόστερ ακόμα και αν δεν έπεφτε ο μέσος όρος ηλικίας και αριθμητικά μίκραινε η ομάδα?
Για την κατάσταση που βρισκόμαστε κατά την γνώμη σε σχέση με το ρόστερ τη μεγαλύτερη ευθύνη την είχε η περίοδος Ρεμπε, και σίγουρα δεν την έχει ο Λουτσέσκου.
Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για μια μυθική συγκυρία για τον ΠΑΟΚ μας . Ιβάν Μποτο κι Λουτσεσκου στα γκεμια της ομάδας, ε του πουστη!!! Δεν γίνεται να μην δεν τα καταφέρουμε