«Δεν θα μείνω στον πάγκο για καιρό»
Θέλοντας και μη είναι στο επίκεντρο. Πριν από λίγα χρόνια, αν έλεγε κάποιος ότι ο ΠΑΟΚ θα δώσει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη, δεν θα γινόταν πιστευτός. Τα οικονομικά δεδομένα άλλαξαν και ο Θόδωρος Ζαγοράκης άδειασε τα ταμεία του ΠΑΟΚ για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη. Ο Λαρισαίος βραχύσωμος μεσοεπιθετικός έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και όπως τονίζει ο ίδιος στο «Goal» δεν φοβάται το βάρος αυτής της μετακίνησης, ενώ ετοιμάζεται για τη βασική ενδεκάδα, στην οποία αρχικά δεν φαίνεται να βρίσκει θέση. Είναι όμως έτοιμος να αλλάξει τα δεδομένα.
Εκανες τη μεγάλη αλλαγή στην καριέρα σου. Αυτές τις πρώτες μέρες στον ΠΑΟΚ πώς σου φαίνονται τα πράγματα; Περίμενες να βρεις δυσκολίες;
«Αγωνιστικά, αν θες, δεν έχουν δυσκολέψει ακόμα τα πράγματα. Είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας και ήξερα τι να περιμένω. Εχει αρκετό τρέξιμο, κούραση, αλλά αυτό είναι το ίδιο για όλους μας. Πρέπει να παλέψουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλει ο προπονητής μας για να αντεπεξέλθουμε σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια που θα είναι σημαντικά. Και πρέπει να δουλέψουμε και σε θέμα φυσικής κατάστασης και σε θέμα τακτικής. Ολα αυτά βέβαια θα φανούν στο γήπεδο, εκεί που όλοι περιμένουνε το αποτέλεσμα».
Ηρθες στον ΠΑΟΚ ως η ακριβότερη μεταγραφή των τελευταίων ετών και πολλοί περιμένουν να σε δουν. Σε περίπτωση που στα πρώτα παιχνίδια μείνεις στον πάγκο, τι θα σκεφτείς; Δεν θα απογοητευτείς;
«Οχι. Εχουμε δρόμο ακόμα. Την ενδεκάδα την αποφασίζει ο προπονητής, αυτός ξέρει τι δουλειά κάνω και αυτός θα με κρίνει. Αν δω ότι δεν είμαι στην ενδεκάδα, θα δουλέψω σκληρά έτσι ώστε να μη μείνω καιρό στον πάγκο και να μπορέσω να παίξω και εγώ και να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ».
Βλέποντας τους φιλάθλους και τις εκδηλώσεις τους, έχεις συνειδητοποιήσει σε ποια ομάδα βρίσκεσαι;
«Σίγουρα, όλοι αυτοί που φίλαθλοι που συναντάω μου έδωσαν να καταλάβω ποιο είναι το μέγεθος αυτής της ομάδας».
Ολοι μιλούν για το βάρος που έχει αυτή η μεταγραφή...
«Είμαι χαρούμενος που είμαι σ' αυτή την ομάδα, με ανθρώπους που με πίστεψαν. Νιώθω ότι ανήκω σε ένα σύνολο που με σκέφτονται, όχι εμένα, αλλά κι όλους. Είναι σημαντικό για έναν παίκτη να ξέρει πως ανά πάσα στιγμή υπάρχει κάποιος κοντά του. Δεν νιώθω κανένα άγχος ή πίεση να αποδείξω κάτι. Δουλεύω για να βελτιωθώ και ελπίζω όλα να πάνε καλά».
«Αλλο Παγκρήτιο, άλλο Τούμπα»
Από το αχανές και συνήθως άδειο Παγκρήτιο στη μεγάλη και κατάμεστη Τούμπα. Αυτή είναι σίγουρα μια μεγάλη αλλαγή. Είσαι προετοιμασμένος;
«Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Ημουν σε μια ομάδα η οποία δεν είχε σχεδόν καθόλου κόσμο, ειδικά σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, και αυτό το καταλαβαίνω καθημερινά. Είναι άλλο να παίζεις στο Παγκρήτιο κι άλλο στην Τούμπα. Ξέρω ότι η ατμόσφαιρα σ' αυτό το γήπεδο είναι απίστευτη και προσωπικά μου δίνει ένα παραπάνω κίνητρο για να αποδώσω ακόμα καλύτερα. Ολα αυτά βέβαια θα φανούν στο γήπεδο».
«Μακάρι να πάω στο Μουντιάλ»
Μαζί με τον Κώστα Χαλκιά είστε οι μοναδικοί που έχετε παίξει πρόσφατα στην εθνική ομάδα. Αλήθεια, σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να πας σ' αυτή την ηλικία στο Παγκόσμιο Κύπελλο;
«Μακάρι. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι στο μυαλό μου, κακά τα ψέματα. Εχω ήδη δυο κλήσεις από τον ομοσπονδιακό τεχνικό και θα πρέπει να του αποδείξω παίζοντας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ότι μπορώ να είμαι και στην Εθνική. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι θα παλέψω να το πετύχω».
«Επιτυχία η σταθερότητα»
Στο τέλος του πρωταθλήματος τι θα σε κάνει να πεις πως η χρονιά ήταν πετυχημένη;
«Ολοι παρακολουθήσαμε πέρυσι τον ΠΑΟΚ να βγαίνει από μια κακή χρονιά και να κάνει ένα εντυπωσιακό για τα περασμένα δεδομένα πρωτάθλημα. Αυτό και μόνο ανεβάζει τις υποχρεώσεις όσων είμαστε τώρα εδώ. Μακάρι να πετύχουμε όσα και πέρυσι, αλλά και ακόμα περισσότερα. Δεν είναι εύκολο πράγμα η σταθερότητα κι αν έρθει, θα είναι επιτυχία. Δεν μπορώ να μιλήσω από τώρα για θέση και τέτοια. Ολα θα φανούν στο γήπεδο».
«Ο Σάντος απαιτεί σοβαρότητα»
Μετά τις πρώτες μέρες συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος ποιες είναι οι απαιτήσεις του;
«Μας θέλει σοβαρούς και προσηλωμένους στη δουλειά όταν κάνουμε προπόνηση. Αυτό δεν το ζητάει, το απαιτεί και έτσι πρέπει. Οπως όλοι οι προπονητές έτσι κι αυτός δουλεύει πάνω στην τακτική. Ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο να είμαστε έτοιμοι στις 30 Ιουλίου, αλλά δουλεύουμε για το καλύτερο δυνατό και ελπίζω να μπορέσουμε να φανούμε δυνατοί στα πρώτα μας παιχνίδια».
http://www.goalday.gr/article.asp?catid ... id=3355524