Andrew R έγραψε:jibbie έγραψε:για τους δυτικους, τα χει πει ο Chomsky, αυτα που χει πει θα πρεπε να ειναι αρκετα για να προβληματιστουμε.
https://www.youtube.com/watch?v=5Ni3j1mhU5M
Για όσους φίλους που έχουν παρακολουθήσει έστω κι επιφανειακά τις εξοχες αναλύσεις ίσως του μεγαλύτερου πολιτικού διανοητή της εποχής μας, ο συγκεκριμένος πολεμος ειναι κατι που οι περισσότεροι περίμεναν. Όπως εντελώς μονότονα εξηγεί τα τελευταία χρόνια ο Τσόμσκι οι ‘ελιτ’ τα τελευταία 30 χρόνια σταθερά κι άοκνα βρίσκονται πίσω από όλες τις μεγάλες πολεμικές συγκρούσεις. Αν αναλογιστούμε το τι έγινε στην γειτονιά μας κι μιλώ για την Μεσόγειο όπου απλά εξαφανίστηκαν χώρες με γελοιωδεστατες δικαιολογίες , δεν θα πρέπει να έχει κανείς καμία αμφιβολία για το τι μέλλει γενεσθαι να του συμβεί. Το ίδιο συμβαίνει τώρα κι με τον άθλιο Πούτιν . Δεν του άφησαν καμία επιλογή. Η επέμβαση στην Ουκρανία ήταν μονόδρομος. Να ξεκαθαρίσουμε ότι όλη αυτή η φιλολογία τόσα πολλά χρόνια για τον περίφημο άξονα του κακού δηλαδή Ρωσία ,βόρεια Κορέα ,Ιράν , Κούβα, και που και που Κίνα , είναι εντελώς προσχηματική αφού οι ελίτ δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να στηρίζουν σθεναρά καθεστώτα που τεμαχίζουν αντιφρονούντες (περίπτωση Κασογκι) , ή στυγνούς δικτάτορες ή ανδρείκελα σε χώρες με πλούσια φυσικά κοιτάσματα πχ Βολιβία . Ότι επιτάσσει το συμφέρον τους δηλαδή. Επόμενος οι ισχυρισμοί περί μάχης του αυταρχισμού με την δημοκρατία δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Είναι ένα ξεκάθαρο παιχνίδι εξουσίας. Ένα game of thrones στην σημερινή εποχή. Πριν είκοσι περίπου χρόνια επί Γιέλτσιν φίλος μου είχε πει λίγες μέρες πριν συμβεί ότι η Ρωσία θα πήγαινε μόνη της κι θα ζητιάνευε δάνειο από το Δ.Ν.Τ κι μάλιστα με εξευτελιστικούς όρους. Να πω την αλήθεια τότε δεν τον πίστεψα . Επαληθεύθηκε πλήρως λίγες βδομάδας αργότερα. Στο σήμερα η Ρωσία του άθλιου Πούτιν δεν είναι ο γίγαντας της εποχής της σοβιετικής ένωσης , αλλά δεν είναι κι ο παρίας της εποχής Γιέλτσιν. Δεν είναι επίσης ούτε Ιράκ ούτε συρια ούτε Λιβυη , αλλά κι ούτε πρώην Γιουγκοσλαβία . Στην απάνθρωπη σκακιέρα εξουσίας κι κυριαρχίας που έχουν στήσει τρελοί άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο, η Ουκρανία είναι ένα πιόνι. Σαν πολίτης τώρα σε μια χώρα της ΕΕ χαίρομαι παρά πολύ που βρισκόμαστε σε αυτή την μεριά του κόσμου κι όχι σε ένα καθεστώς όπως του Πούτιν . Η ελευθερία και η αξιοπρέπεια είναι πολύ σημαντικό πράγμα μάγκες μου. Κι ενώ σίγουρα η δυτική ευρωπη δεν είναι παράδεισος , είναι όμως ένα μέρος που όλοι οι άλλοι άνθρωποι που ζούνε στο πετσί τους τον αυταρχισμό θέλουν να έρθουν κι να ζήσουν.
Σε προσωπικό επίπεδο τώρα χρειάστηκε να κάνω το προηγούμενο Σάββατο με το έντονο κρύο κάτι δουλειές στην ταράτσα. Κάνα μισάωρο σκάρτα, είχε τόσο κρύο που άρχισα τα μπινελικια. Κατέβηκα κι είδα μετά στο οπεν αυτούς τους χιλιάδες πρόσφυγες με τα παιδιά μέσα στο κρύο και τις πόλεις χωρίς ρεύμα φως νερό κι θέρμανση. Ντράπηκα εδώ ο κόσμος καίγεται κι εγώ παραπονιόμουν για μια αβαρία της πλάκας που μου πήρε μισή ώρα να φτιάξω!
δεν υπαρχει δημοκρατια ουτε εκει ουτε εδω ....εκτος αν εννοεις δημοκρατια να λες οτι θες και αν ενοχλεις υο συστημα να σε βγαζουν ψεκασμενο γραφικο και να σε κοβουν απο τα ΜΜΕ που μονο δημοκρατικα
δεν ειναι .....