Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2021-2022

Cylon-4

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2021-2022

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Αρα εκανα λαθος,φιλε miburosaito. Οχι στις δυο νικες, αλλα σε δυο παχνιδια με golden set. Οι κοποι ενος πρωταθληματος 26 αγωνιστικων κρινονται σε δυο παιχνιδια.....για το αν θα μπεις τετραδα τουλαχιστον
katman41

Δημοσίευση από katman41 »

Τα ρίσκα του καλοκαιριού έσκασαν με καθυστέρηση. Η αναμονή για τις Κορεάτισσες. Η δήλωση έδρας στην Μίκρα, με αποτέλεσμα να εξαρτώμαστε από την συγκατάθεση του φιλοξενούμενου για το τάραφλεξ στο Παλατάκι. Η επιλογή Κογιάρ στην διαγώνιο που τα καλά της χρόνια έχουν παρέλθει προ πολλού. Η επιλογή Φιντόν που ουσιαστικά ήταν εναλλακτική και το μετάνιωσαν αφού την είχαν ήδη υπογράψει. Η συνειδητή επιλογή να φορτώσουν την Γιάε με επιθέσεις στο παρκέ της Μίκρας μετά από πολύμηνη αποχή με αποτέλεσμα να την χάσουμε για όλη την κανονική περίοδο. Η επιμονή Φλώρου σε μονοδιάστατα σχήματα χωρίς να βάλει στο παιχνίδι τις νεάνιδες που μεγάλωσαν. (Απορώ αν δούλευαν και στην προπόνηση καθόλου) Είχαμε βρει μια μανιέρα που έφερνε αποτελέσματα στηριγμένοι στο ξεζούμισμα της Νταγιόνγκ, της Πολυνοπούλου και της Μερτέκη. Έτσι βγήκαν 2,5 μήνες μέχρι η ομάδα να μην βλέπεται.

Οι προπονητές δεν είναι μάγοι να μάθουν τις ομάδες να παίζουν στρωτά σε 15 μέρες. Και θα πειραματιστεί ο Φενόλιο στους αγώνες εφεξής και θα δοκιμάσει σχήματα και θα παλέψει να φέρει την ομάδα σε ικανοποιητικό επίπεδο μέχρι τον Μάρτιο. Αλλά να είμαστε ειλικρινείς. Δεν θεωρώ ότι είμαστε φαβορί για κανένα τίτλο φέτος.
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Για εμενα επιτυχια θα ειναι η εισοδος στην τετραδα,οσο αφορα στο πρωταθλημα. Βεβαια οι διαφορες αναμεσα στις ομαδες ειναι πολυ μικρες και τα παντα μπορουν να συμβουν. Μια λεπτομερεια,ενας τραυματισμος,μπορει να παιξουν τεραστιο ρολο. Οποιος φορμαριστει την καταλληλη στιγμη,θα εχει τον πρωτο λογο.
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Δημοσίευση από Willie the Pimp »

Φίλε katman41 συμφωνώ στα περισσότερα σημεία της σκέψης σου. Με μια διαφοροποίηση ως προς το ρίσκο αναμομονής των Κορεάτισων. Το ρίσκο για τέτοιες παίκτριες το παίρνεις και περιμένεις, απλά δεν κάνεις όλα τα υπόλοιπα που κάναμε και εύστοχα επισήμανες, τα οποία οδήγησαν στη σημερινή μας εικόνα.
Άβαταρ μέλους
Descartes

Δημοσίευση από Descartes »

Κομβικό παιχνίδι σήμερα για σημαντικά συμπεράσματα. Η ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν παίζοντας πολύ γρήγορο βόλει και βγάζοντας μια εντυπωσιακή φρεσκάδα και δυναμική. Ήρθαν και οι παίκτριες απο την Κορέα και ανέβασαν τον ενθουσιασμό ακόμη περισσότερο. Στη συνέχεια όμως, τα συνεχόμενα παιχνίδια, τα κουραστικά ταξίδια εξάντλησαν την ομάδα η οποία απο τον αγώνα με τον Παναξιακό και έπειτα βγάζει σημαντική κούραση. Δεν παίζει με καθαρό μυαλό ενώ έχει χάσει και την ταχύτητά της.

Παρ'ολα αυτά η ομάδα κέρδισε αρκετά ντέρμπι δύο με τη Θήρα, για πρώτη φορά παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ, και ένα με τον Άρη. Στον πρώτο γύρο τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αφήνοντας υποσχέσεις. Πόσο ΑΜΠΑΛΟΣ πρέπει να είσαι για να δείς εκείνη την ομάδα που ισοπέδωσε τη Θήρα στη Μίκρα και τον ΟΣΦΠ στην Πυλαία και να πείς..... η ομάδα αυτή χρειάζεται άλλον προπονητή και όχι 1-2 ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ. Το ρίσκο λοιπόν δεν το πήρε ο Φενόλιο στο δεύτερο σετ του σημερινού παιχνιδιού, αλλά εκείνος που έφερε στη μέση της σεζόν με την ομάδα στη δεύτερη θέση έναν προπονητή που δεν έχει ξαναεργαστεί στην Ελλάδα. Ακόμη και σήμερα διαβάζω σχόλια για τα Play Off. Yπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να ανατραπεί η κατάσταση στα Play Off. Και μην σας ξεγελάει το σκορ των δύο πρώτων σετ, ο γαύρος σέρνεται και η πλεοψηφία των παικτριών του είναι υπερβαρες.

Υ.Γ. Η κριτική στον Φλώρο είναι απαράδεκτη. Πήρε μια ομάδα η οποία είχε εμπειρία 1,5 σεζόν στην πρώτη κατηγορία και παρουσιαζόταν απο την πρώτη σεζόν ως φαβορί για τίτλους ενώ δεν μπορούσε να κερδίσει ούτε σετ στα ντέρμπι και με αυτήν κατέκτησε τον πρώτο μας τίτλο παίζοντας πολύ καλό βόλει, με ΔΥΟ (όχι τρείς, ούτε τέσσερις) ξένες στο ρόστερ κερδίζοντας τον ΑΟ Θήρας στον τελικό.
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Δημοσίευση από miburosaito »

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Φίλε Descartes συμφωνώ για τις προσθήκες στο ρόστερ, όπως επίσης και με το ότι η ομάδα έκανε και πολύ καλά παιχνίδια. Επίσης η κούραση παίζει το ρόλο της. Πιστεύεις ότι η άσχημη εικόνα που παρουσιάζουμε αυτή τη στιγμή είναι απόρροια μόνο της κούρασης; Θέλω την άποψη σου και άλλων παιδιών φυσικά, για τη διαχείριση και την εξέλιξη των μικρότερων παίκτριων μας και το γενικότερο δέσιμο της ομάδας (η υποδοχή είναι σταθερά από μέτρια έως κακή ανεξαρτήτως αντιπάλου). Εγώ με τις λίγες γνώσεις που έχω στο βόλεϊ έχω την αίσθηση ότι παίζουμε πρωτίστως με την ατομική ποιότητα και ημέρα κάποιων παικτριών μας (ειδικά της Λι Νταγιονγκ).
Σημειώνω πώς είμαι αντίθετος με την αλλαγή προπονητή στη μέση της χρονιάς, η οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να γίνεται στο τέλος της χρονιάς, όταν και γίνεται ταμείο.
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Δημοσίευση από Σουριναμέζος »

Διαθέσιμες ξένες ακραίες στο ενδεχόμενο αλλαγής της Φιντον ποιες υπάρχουν αυτή την περίοδο?
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Σουριναμέζος έγραψε:Διαθέσιμες ξένες ακραίες στο ενδεχόμενο αλλαγής της Φιντον ποιες υπάρχουν αυτή την περίοδο?
Νομίζω ότι δεν παίζει περίπτωση να αλλαχθεί η Φιντόν, δεδομένου ότι ποντάρουν στην επιστροφή της Γιαεγιόνγκ. Να αποδεσμεύσουν ξένη για να πάρουν ξένη στα άκρα, η οποία θα είναι αναπληρωματική με την επιστροφή της κορεάτισας, μου φαίνεται δύσκολο. Η Κογιάρ είναι πιο πιθανό να αλλαχθεί, βασικά πιο ορθολογικό. Εκτός αν βρουν κάτι πολύ δυνατό που να παίζει και στη διαγώνιο, ώστε να παίξει και σε αυτή τη θέση σε περίπτωση που δεν αλλαχθεί η Κογιάρ. Να αλλαχθούν και οι δύο μου φαίνεται απίθανο, βέβαια δεν ξέρω τι ποσά προτίθενται να δώσουν για αλλαγές (αν γίνουν) ξένων. Πάντα μιλώντας για καλύτερες από αυτές που έχουμε και όχι αλλαγή για την αλλαγή.
DikefalosG4

Δημοσίευση από DikefalosG4 »

Συμφωνώ με τον Descartes η αλλαγή του προπονητή μου φαίνεται ακατανόητη. Όμως επειδή θεωρώ τον Αμοιρίδη πανέξυπνο άνθρωπο θα κρατήσω μία επιφύλαξη μήπως είχε κάποιο λόγο. Πιο πολύ ανησυχώ ως που είναι διατεθειμένος να φτάσει το μπάτζετ.

Συμφωνώ και με τον Cylon, οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες είναι μικρές και μπορεί μία αλλαγή παίκτριας να αλλάξει τις ισορροπίες.

Για τη δικιά μας ομάδα και ΥΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ότι ο Αμοιρίδης στοχεύει σε τίτλο, κατά τη γνώμη μου αρκούν δύο κινήσεις:

ΚΑΝΟΝΙ διαγώνιος και βελτίωση της υποδοχής με νέα λίμπερο ή ακόμα καλύτερα με την έλευση της Βλαχάκη. Κερασάκι στην τούρτα Ελληνίδα ψηλή κεντρικός, αν και νομίζω ότι και με τις 2 προηγούμενες κινήσεις που ανέφερα πάμε καρφί για τελικούς πρωτάθλημα και κύπελλο, γιατί αυτόν τον γάβρο που είδα σήμερα δεν τον φοβάμαι ΑΝ έχουμε π.χ. την Τόμσον.

Για τη Φιντόν το ξαναλέω, ΕΦΟΣΟΝ περιμένουμε την Γιάε τέλη Φλεβάρη, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η αλλαγή της τώρα. Όλα τα διαθέσιμα χρήματα πρέπει να πάνε στη ΔΙΑΓΩΝΙΟ.
Άβαταρ μέλους
Descartes

Δεν έχει νόημα η αλλαγή της Φιντόν με ξένη, ειδικά τώρα που είμαστε 5οι και έχουμε στο ρόστερ τη Γιαε Γιόνγκ που πιθανόν(?) να παίξει στα Play Off. Θα έπρεπε να είχαμε κινηθεί για τη Βλαχάκη. Απο εκεί και πέρα μια κορυφαία Διαγώνιος με την προυπόθεση οτι θα παρέμενε και του χρόνου, θα ήταν μια πολύ καλή επένδυση. Χρειαζόμαστε σταθερότητα και διάρκεια. Κάθε χρόνο αλλάζει ο προπονητής και το μισό ρόστερ με όλες τις ξένες.
Άβαταρ μέλους
Descartes

Willie the Pimp έγραψε:Φίλε Descartes συμφωνώ για τις προσθήκες στο ρόστερ, όπως επίσης και με το ότι η ομάδα έκανε και πολύ καλά παιχνίδια. Επίσης η κούραση παίζει το ρόλο της. Πιστεύεις ότι η άσχημη εικόνα που παρουσιάζουμε αυτή τη στιγμή είναι απόρροια μόνο της κούρασης; Θέλω την άποψη σου και άλλων παιδιών φυσικά, για τη διαχείριση και την εξέλιξη των μικρότερων παίκτριων μας και το γενικότερο δέσιμο της ομάδας (η υποδοχή είναι σταθερά από μέτρια έως κακή ανεξαρτήτως αντιπάλου). Εγώ με τις λίγες γνώσεις που έχω στο βόλεϊ έχω την αίσθηση ότι παίζουμε πρωτίστως με την ατομική ποιότητα και ημέρα κάποιων παικτριών μας (ειδικά της Λι Νταγιονγκ).
Σημειώνω πώς είμαι αντίθετος με την αλλαγή προπονητή στη μέση της χρονιάς, η οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να γίνεται στο τέλος της χρονιάς, όταν και γίνεται ταμείο.
Σαφώς και δεν είναι μόνον η κούραση. Μην ξεχνάς όμως οτι η συγκεκριμένη ομάδα ήταν μετά την πρώτη αγωνιστική του Β' γύρου στη 2η θέση, και τώρα είναι 5η και καταιδρωμένη. Δεν περίμενα οτι θα σπάσει την έδρα του ΟΣΦΠ αλλα δεν περίμενα και διασυρμό απο την ΑΕΚ στη Μίκρα, ακόμη και αν κατέβαζες τις κορασίδες με αναπληρωματική πασαδόρο τη Da Yeong. Συμφωνούμε οτι δεν υπάρχει εξέλιξη στις νέες παίκτριες. Πως θα μπορούσε να υπάρξει οταν αλλάζει ο Προπονητής κάθε σεζόν? Υπήρχε ξεκάθαρα πίεση για το Πρωτάθλημα, αλλά βλέπουμε οτι υπάρχει (α) διαφορά ποιότητας (ειδικά με τον πρώτο), (β) έλλειψη προσωπικοτήτων με νοοτροποία πρωταθλητισμού και (γ) αστοχία στον αρχικό σχεδιασμό. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Τι μπορεί να γίνει γι'αυτό?
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, συμφωνώ, αλλά και πολύ δουλειά σε συγκεκριμένους τομείς στο ήδη υπάρχον υλικό, με την υποδοχή πρώτη προτεραιότητα. Αυτό ήταν εμφανές και επί Φλώρου, απλά η Νταγιόνγκ κάλυπτε με την τεράστια κλάση της τις ανορθογραφίες της υποδοχής. Τώρα που περνάει η Κορεάτισα ντεφορμάρισμα, η καθίζηση είναι μοιραία. Αυτό που θέλω να πω είναι πως και ο Φλώρος έχει μερίδιο ευθύνης για την μη βελτίωση της ομάδας. Με αυτόν στο τιμόνι είδαμε καλές εμφανίσεις (ΟΣΦΠ, Άρης, Αστερίξ εκτός) αλλά και απαράδεκτες που προσέγγιζαν το αίσχος του αγώνα με την ΑΕΚ (Αστερίξ στο παλατάκι, ειδικά τα πρώτα 2 σετ). Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος.
Στα υπόλοιπα που αναφέρεις συμφωνώ κυρίως στο β) εδάφιο του σχολίου σου. Η ομάδα έχει έλλειψη προσωπικοτήτων και νοοτροπία πρωταθλητισμού. Στις Ελληνίδες παίκτριες ΅είναι εμφανέστατο, καθώς πέραν της Μερτέκη καμιά άλλη δεν έχει παραστάσεις πρωταθλητισμού. Ειδικά οι μικρές Ελληνίδες μας μου δίνουν την αίσθηση κάποιες στιγμές ότι αγωνίζονται στο Μαρκόπουλου για τη χαρά της συμμετοχής, καμιά συγκέντρωση.
Άβαταρ μέλους
Descartes

Πότε κλείνει το μεταγραφικό παράθυρο? Υπάρχουν ειδήσεις σχετικά με κινήσεις της ομάδας? Να υποθέσουμε οτι το ρόστερ θα παραμείνει ως έχει?

:pano: :pano: :pano: :pano:
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Δημοσίευση από miburosaito »

Είπαμε, έχουμε αργήσει.....

11/1 λήγει, αν κάνουμε θα είναι αύριο - μεθαύριο

http://www.volleyball.gr/news/article/1 ... kathgorion
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γυναικεία τμήματα”