ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ 2021-2022
- Σουριναμέζος
Re: ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ 2021-2022
Πάντως αν και η Σταφυλιαδα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα σε αυτή την μεταγραφική περίοδο νομίζω ότι ποτέ δεν ήταν πιο κατάλληλες οι συνθήκες για επιστροφή του από ότι το προσεχές καλοκαίρι, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί ο δανεισμός του στην Μπόχουμ και επιστρέψει στην Χοφενχάιμ μπαίνοντας στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του. Ενώ και από πλευράς ΠΑΟΚ το καλοκαίρι ολοκληρώνεται ο δανεισμός του Σιντικλέι και μένει χωρίς αριστερό μπακ.
- Kabamaru11
Ο Σεμπαστιαν Βασιλειαδης που λετε,δεν θεωρεται γηγενης.Μεγαλωσε ποδοσφαιρικα στην Γερμανια.
- kataramenos5
Μιλαμε για τωρα. Χρειαζομαστε 3 καλους παικτες χθες για ν αλλαξει η εικονα Μπουζουκηδες κλπ τι μπορουν να προσφερουν αμεσα σ αυτον τον ΠΑΟΚ?Θα τρεμουν τα ποδια τους 2 μηνες. Αυτοι μπορουν να ερθουν το καλοκαιρι για να προσαρμοστουν πιο ευκολα χωρις την πιεση που υπαρχει τωρα.joshua έγραψε:H ομαδα μεχρι την επομενη χρονια θελει πανω απο 10 μεταγραφες,δεν μπορει να ειναι ολες του μυριου και ενας εξτρα στοχος πρεπει να ειναι η ενισχυση του ελληνικου στοιχειου για να μην εχουμε αντιστοιχα θεματα οπως φετος με την ευρωπαικη λιστα.Καπως ετσι Ελληνες παικτες που μενουν ελευθεροι και με καλο βιογραφικο δεν γινεται να μην ενδιαφερουν.
-
Dimg4
Γενικα ειπα ρε κατ για Μπουζουκη, το ποτε και πως θ παιξει το ξερουν αυτοι που πρεπει. Απλως γενικα πρεπει να αρπαζουμε καθε καλο ελληνακι
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ 2021-2022
Παυλιδης και Χατζηδιακος δεν ειναι γηγενεις νομιζω, ανδρωθηκαν στην ΟλλανδιαΣουριναμέζος έγραψε:Δύσκολος γρίφος με τους Έλληνες, πραγματικά είμαι ο τελευταίος που ενδιαφέρεται αν θα παίζουν Έλληνες, Αζέροι, Περουβιανοί ή Ινδοί στην ομάδα όμως οι Ευρωπαϊκές λίστες έχουν αρχίσει να γίνονται μπελλάς και κοντεύουμαι στο σημείο που θα πρέπει να αφήνουμε εκτός παίκτες για να μπουν παίκτες από την Β ομάδα απλά και μόνο για να τηρούμε τις προυποθέσεις.
Αν εξαιρέσεις όλους τους Έλληνες παίκτες που παίζουν σε ανταγωνιστές και επικεντρωθείς στους Έλληνες του εξωτερικού αφαιρώντας όσους δεν προτίθενται να επιστρέψουν στην παρούσα φάση στην Ελλάδα ή θα ζητούσαν παράλογα συμβόλαια, αυτοί που ίσως θα μπορούσαν να έχουν θέση στην 23άδα είναι οι:
Κυριακόπουλος (LB)
Ρέτσος (CB)
Φούντας (SS)
Χατζηδιάκος (CB)
Παυλίδης (CF)
Λυκογιάννης (LB)
Βασιλειάδης (CM)
Λημνιός (RW)
Γιακουμάκης (CF)
Σταφυλίδης (LB)
Αθανασιάδης (GK)
Μπάρκας (GK)
Δεν με συγκινεί ιδιαίτερα κανείς τους
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aivas19 την Δευ 03 Ιαν 2022, 09:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
τσιριγωτης
[quote="hawklord"]Εννοειται πρέπει να κριθεί ο Τσολακ όπως και πρέπει να κριθεί και ο Μιτριτσα που είναι ο μόνος που δεν τρέχει σε σλοου μοσιον
αφού αξίζουν αυτοί ευκαιρίες, τι να πω
αφού αξίζουν αυτοί ευκαιρίες, τι να πω
Μετα απο τα σαπακια της Β ομαδας κοιταμε και εισαγομενα. Μονον ο Κυριακοπουλος λεει απο αυτους.
Αναφερθηκαμε σε Ελληνες παικτες που μπορουν να υπογραψουν απο τωρα για το καλοκαιρι,οχι στην αμεση ενισχυση που προφανως εχει αλλη στοχευση.kataramenos5 έγραψε:Μιλαμε για τωρα. Χρειαζομαστε 3 καλους παικτες χθες για ν αλλαξει η εικονα Μπουζουκηδες κλπ τι μπορουν να προσφερουν αμεσα σ αυτον τον ΠΑΟΚ?Θα τρεμουν τα ποδια τους 2 μηνες. Αυτοι μπορουν να ερθουν το καλοκαιρι για να προσαρμοστουν πιο ευκολα χωρις την πιεση που υπαρχει τωρα.joshua έγραψε:H ομαδα μεχρι την επομενη χρονια θελει πανω απο 10 μεταγραφες,δεν μπορει να ειναι ολες του μυριου και ενας εξτρα στοχος πρεπει να ειναι η ενισχυση του ελληνικου στοιχειου για να μην εχουμε αντιστοιχα θεματα οπως φετος με την ευρωπαικη λιστα.Καπως ετσι Ελληνες παικτες που μενουν ελευθεροι και με καλο βιογραφικο δεν γινεται να μην ενδιαφερουν.
- Ασπρόμαυρος Εβρίτης
Εγω θα ημουν ικανοποιημενος (φυσικα υπαρχουν κι αλλες αναγκες, οπως τερμα, στοπερ κτλ) με:
1. Δεξι μπακ (Νανού από Πόρτο ή Στρίγκερ Λάρσεν)
2. Ενα γρηγορο χαφ (Κουεγιάρ ή Γκοριαράν (Σάντος Λαγκούνα) ή Eustaquio (Πάσος Φερέιρα))
3. Μια εξτρεμαρα στα αριστερα (Βέρμπιτς ή Πεπ Μπιελ ή Ντεσποτοφ)
4. Ένα 10αρι (Μποέτιους ή Στάντσιου)
Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο ουτοπικο το σεναριο να γινουν τεσσερις μεταγραφες.
1. Δεξι μπακ (Νανού από Πόρτο ή Στρίγκερ Λάρσεν)
2. Ενα γρηγορο χαφ (Κουεγιάρ ή Γκοριαράν (Σάντος Λαγκούνα) ή Eustaquio (Πάσος Φερέιρα))
3. Μια εξτρεμαρα στα αριστερα (Βέρμπιτς ή Πεπ Μπιελ ή Ντεσποτοφ)
4. Ένα 10αρι (Μποέτιους ή Στάντσιου)
Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο ουτοπικο το σεναριο να γινουν τεσσερις μεταγραφες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασπρόμαυρος Εβρίτης την Δευ 03 Ιαν 2022, 12:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- sourmenetes
- Moderator
Τι να κρίνουμε από τον μιτριτα;hawklord έγραψε:Εννοειται πρέπει να κριθεί ο Τσολακ όπως και πρέπει να κριθεί και ο Μιτριτσα που είναι ο μόνος που δεν τρέχει σε σλοου μοσιον πλην Ζιφκο.
Το παιδί έπεσε σε όλες τις προσπάθειες του πάνω σε αντίπαλο.
Συν ότι με το που έπαιξε 2 3 ματς βασικός έβγαλε τραυματισμους.
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καλημέρα και καλή χρονιά!
Πρώτα απ' όλα θεωρώ ότι μετά και την έλευση Μπότο και του δεξιού χεριού του, φαίνεται ότι ο Σαββίδης όχι μόνο δεν πετάει λευκή πετσέτα όπως υποστήριζαν κάποιοι, αλλά ότι πάει σε αναδιοργάνωση του αγωνιστικού. Έφερε έναν προπονητή που ξέρουμε ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε θέματα παρεμβάσεων -βλ. αποστασιοποίηση Γ. Σαββίδη- και επιπλέον ένα μπαρουτοκαπνισμένο τεχνοκράτη -δεν θα πω ΤΔ γιατί τώρα θα σταδιοδρομήσει πρώτη φορά- με παραστάσεις από υψηλό επίπεδο (Μπενφίκα και Σαχτάρ).
Από την άλλη διαβάζοντας συνεντεύξεις του Μπότο αλλά και άρθρα γύρω από αυτόν τα δεδομένα είναι ότι του αρέσει να δουλεύει με μικρό και μεθοδικό σχήμα (βλ. όταν έστησε το τμήμα σκάουτινγκ στη Μπενφίκα είχε όλους κι όλους 4 σκάουτερς να επιβλέπει και νομίζω όλοι ξέρουμε το επίπεδο σκάουτινγκ της Μπενφίκα που θεωρείται στα top 5 selling clubs παγκοσμίως) και από την άλλη ότι προτιμάει παίχτες με potential να πολλαπλιάσουν την αξία τους.
Ως εκ τούτου αναμένω από τον Μπότο παίχτες μικρής ηλικίας που θα έχουν οι περισσότεροι όμως παραστάσεις (πχ έναν παίχτη 20-23 ετών που θα έχει αρκετά παιχνίδια με την ομάδα του). Το ιδανικό για εμένα θα ήταν να προσελκύσουν παίχτες που ήδη είναι talk of the town ως hot prospects (παίχτες της ηλικιακής ομάδας που ανέφερα) με οικονομικά για Ελλάδα πάνω ράφι (δηλ. 2-3 εκ. απόκτηση και συμβόλαιο υψηλό). Πως πείθεις τέτοιους παίχτες? Με την προοπτική σταδιακής ανέλιξης από έναν σύλλογο υγιή, μεθοδικό και πρωταγωνιστή.
Εάν πας σε αυτό το μονοπάτι και το συνδυάσεις 2-3 παίχτες νεαρούς από πάνω ράφι και άλλους τόσους στοιχήματα με χαμηλό κόστος κτήσης έχεις ελπίδες να προχωρήσεις στιβαρά στο μέλλον. Και εξηγούμαι....έστω ότι δαπανάς 7-9 εκ. για τρεις νεαρούς παίχτες με σχετικά εγγυημένη προοπτική και καταφέρνεις να σου βγει ο ένας αμέσως έκανες απόσβεση των χρημάτων σου και από κει και πέρα ότι βγει από τους 2 άλλους αυτής της κατηγορίες + της κατηγορίας στοίχημα είναι κέρδος που σου επιτρέπει παρόμοια επανεπένδυση....και κάπως έτσι ξεκινάει ο κύκλος....αφενός δημιουργείς κουμπαρά και οικονομικές βάσεις από την άλλη χτίζεις ένα όνομα σαν σύλλογος ότι χτίζεις καριέρες (για τους παίχτες) και ότι είσαι selling club με συγκεκριμένους οικονομικούς όρους (για άλλα club της Ευρώπης).
Προς το πνεύμα αυτό παίχτες που θα μπορούσαν να ταιριάξουν στο προφίλα αυτό θα μπορούσαν να είναι ο Σόνι της Τρίπολης πχ (παίχτης που με 1-1,5 εκ. αποκτάται και με συμβόλαιο ταβάνι 500Κ) ή του Βαλακάρι της Πάφου (παίχτης που με 1,5-2 τον παίρνεις και συμβόλαιο πάλι κάτω των 500Κ).
Με τον τρόπο αυτό (παραδείγματα δίνω δεν το παίζω σκάουτερ, ή ΤΔ) αφενός δημιουργείς ένα ρόστερ που κλείνουν οι τρύπες σου (προσωπικά έχω παρακολουθήσει και τους δύο πάιχτες αρκετά και έχω άποψη -όσο μου επιτρέπεται με το backround που έχω-) αφού είναι παίχτες ανώτεροι από αυτούς που έχεις αυτή τη στιγμή (άρα μιλάμε για αναβάθμιση), είναι πολυθεσίτες με καλά ποσοστά (άρα δυνητικά βοηθάει σε έκτακτες περιπτώσεις να μπαλώσεις ευκαιριακά και άλλες τρύπες) και αφετέρου έχεις πιθανότητα υπεραξίας από παίχτες που παίζουν άμεσα, βοηθάνε και είναι αρκετά νέοι....
Αυτό το μοντέλο όμως για να αρχίσει να αποδίδει θέλει χρόνο, οργάνωση, σταθερή πολιτική (διοικητική και οικονομική), στήριξη και πίστη....
Ως προς τα μεταγραφικά τα τρέχοντα θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε σε 3 μεταγραφές το Γενάρη και άλλες 4-5 το καλοκαίρι με σκοπό να χτιστεί η ομάδα για του χρόνου.
ΥΓ. Όλα τα παραπάνω είναι υποθέσεις εργασίας στο πλαίσιο κουβέντας να γίνεται!
Πρώτα απ' όλα θεωρώ ότι μετά και την έλευση Μπότο και του δεξιού χεριού του, φαίνεται ότι ο Σαββίδης όχι μόνο δεν πετάει λευκή πετσέτα όπως υποστήριζαν κάποιοι, αλλά ότι πάει σε αναδιοργάνωση του αγωνιστικού. Έφερε έναν προπονητή που ξέρουμε ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε θέματα παρεμβάσεων -βλ. αποστασιοποίηση Γ. Σαββίδη- και επιπλέον ένα μπαρουτοκαπνισμένο τεχνοκράτη -δεν θα πω ΤΔ γιατί τώρα θα σταδιοδρομήσει πρώτη φορά- με παραστάσεις από υψηλό επίπεδο (Μπενφίκα και Σαχτάρ).
Από την άλλη διαβάζοντας συνεντεύξεις του Μπότο αλλά και άρθρα γύρω από αυτόν τα δεδομένα είναι ότι του αρέσει να δουλεύει με μικρό και μεθοδικό σχήμα (βλ. όταν έστησε το τμήμα σκάουτινγκ στη Μπενφίκα είχε όλους κι όλους 4 σκάουτερς να επιβλέπει και νομίζω όλοι ξέρουμε το επίπεδο σκάουτινγκ της Μπενφίκα που θεωρείται στα top 5 selling clubs παγκοσμίως) και από την άλλη ότι προτιμάει παίχτες με potential να πολλαπλιάσουν την αξία τους.
Ως εκ τούτου αναμένω από τον Μπότο παίχτες μικρής ηλικίας που θα έχουν οι περισσότεροι όμως παραστάσεις (πχ έναν παίχτη 20-23 ετών που θα έχει αρκετά παιχνίδια με την ομάδα του). Το ιδανικό για εμένα θα ήταν να προσελκύσουν παίχτες που ήδη είναι talk of the town ως hot prospects (παίχτες της ηλικιακής ομάδας που ανέφερα) με οικονομικά για Ελλάδα πάνω ράφι (δηλ. 2-3 εκ. απόκτηση και συμβόλαιο υψηλό). Πως πείθεις τέτοιους παίχτες? Με την προοπτική σταδιακής ανέλιξης από έναν σύλλογο υγιή, μεθοδικό και πρωταγωνιστή.
Εάν πας σε αυτό το μονοπάτι και το συνδυάσεις 2-3 παίχτες νεαρούς από πάνω ράφι και άλλους τόσους στοιχήματα με χαμηλό κόστος κτήσης έχεις ελπίδες να προχωρήσεις στιβαρά στο μέλλον. Και εξηγούμαι....έστω ότι δαπανάς 7-9 εκ. για τρεις νεαρούς παίχτες με σχετικά εγγυημένη προοπτική και καταφέρνεις να σου βγει ο ένας αμέσως έκανες απόσβεση των χρημάτων σου και από κει και πέρα ότι βγει από τους 2 άλλους αυτής της κατηγορίες + της κατηγορίας στοίχημα είναι κέρδος που σου επιτρέπει παρόμοια επανεπένδυση....και κάπως έτσι ξεκινάει ο κύκλος....αφενός δημιουργείς κουμπαρά και οικονομικές βάσεις από την άλλη χτίζεις ένα όνομα σαν σύλλογος ότι χτίζεις καριέρες (για τους παίχτες) και ότι είσαι selling club με συγκεκριμένους οικονομικούς όρους (για άλλα club της Ευρώπης).
Προς το πνεύμα αυτό παίχτες που θα μπορούσαν να ταιριάξουν στο προφίλα αυτό θα μπορούσαν να είναι ο Σόνι της Τρίπολης πχ (παίχτης που με 1-1,5 εκ. αποκτάται και με συμβόλαιο ταβάνι 500Κ) ή του Βαλακάρι της Πάφου (παίχτης που με 1,5-2 τον παίρνεις και συμβόλαιο πάλι κάτω των 500Κ).
Με τον τρόπο αυτό (παραδείγματα δίνω δεν το παίζω σκάουτερ, ή ΤΔ) αφενός δημιουργείς ένα ρόστερ που κλείνουν οι τρύπες σου (προσωπικά έχω παρακολουθήσει και τους δύο πάιχτες αρκετά και έχω άποψη -όσο μου επιτρέπεται με το backround που έχω-) αφού είναι παίχτες ανώτεροι από αυτούς που έχεις αυτή τη στιγμή (άρα μιλάμε για αναβάθμιση), είναι πολυθεσίτες με καλά ποσοστά (άρα δυνητικά βοηθάει σε έκτακτες περιπτώσεις να μπαλώσεις ευκαιριακά και άλλες τρύπες) και αφετέρου έχεις πιθανότητα υπεραξίας από παίχτες που παίζουν άμεσα, βοηθάνε και είναι αρκετά νέοι....
Αυτό το μοντέλο όμως για να αρχίσει να αποδίδει θέλει χρόνο, οργάνωση, σταθερή πολιτική (διοικητική και οικονομική), στήριξη και πίστη....
Ως προς τα μεταγραφικά τα τρέχοντα θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε σε 3 μεταγραφές το Γενάρη και άλλες 4-5 το καλοκαίρι με σκοπό να χτιστεί η ομάδα για του χρόνου.
ΥΓ. Όλα τα παραπάνω είναι υποθέσεις εργασίας στο πλαίσιο κουβέντας να γίνεται!
Και εγω δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι αλλο να δουμε απο τον Μιτριτα. Το παιδι δεν εχει ουτε ενα στοιχειο το οποιο μπορει να σε κανει να πεις οτι αξιζει την αναμονη.
Ουτε ατομικη ενεργεια (παραδοξως γιατι αλλα φαινονταν απο τα βιντεο) , ουτε σωστες αποφασεις, ουτε παιχνιδι σωστο σε πρωτο χρονο. Μια καπως συμπαθητικη ταχυτητα που περιεργως δεν του δινει πλεονεκτημα στο ενας με εναν.
Για εμενα ΠΑΝΩ και ΠΡΩΤΑ απο ολα για να βγει η χρονια με αξιοπρεπεια και με πιθανοτητες για επιτευξη των οποιων στοχων η ομαδα θελει μια ΕΞΤΡΕΜΑΡΑ να πλαισιωσει τον Αντριγια απο την απεναντι πλευρα.
Αν μου εβαζαν το πιστολι στον κροταφο και μου ελεγαν εχεις δικαιωμα για μια μονο μεταγραφη μια ΕΞΤΡΕΜΑΡΑ θα επαιρνα.
Ουτε ατομικη ενεργεια (παραδοξως γιατι αλλα φαινονταν απο τα βιντεο) , ουτε σωστες αποφασεις, ουτε παιχνιδι σωστο σε πρωτο χρονο. Μια καπως συμπαθητικη ταχυτητα που περιεργως δεν του δινει πλεονεκτημα στο ενας με εναν.
Για εμενα ΠΑΝΩ και ΠΡΩΤΑ απο ολα για να βγει η χρονια με αξιοπρεπεια και με πιθανοτητες για επιτευξη των οποιων στοχων η ομαδα θελει μια ΕΞΤΡΕΜΑΡΑ να πλαισιωσει τον Αντριγια απο την απεναντι πλευρα.
Αν μου εβαζαν το πιστολι στον κροταφο και μου ελεγαν εχεις δικαιωμα για μια μονο μεταγραφη μια ΕΞΤΡΕΜΑΡΑ θα επαιρνα.
- Metagrafakias
Ρε παιδες ο Μποτο ηρθε για συγκεκριμενο σκοπο…μην περιμενετε παικτες τυπου Λάρσεν,Μποετιους κλπ κλπ…εχει επικοινωνήθει απο την ΠΑΕ οτι θα ριξει το μ.ο ηλικιας κι εσεις ονειρεύεστε 30αρηδες παλι;;;οι παικτες που θα αποκτηθούν θα ειναι απο 22 μεχρι 26 το πολυ…και θα ειναι και άγνωστοι στο ευρύ κοινο δλδ παικτες που εχουν αξιολογηθεί απο το σκαουτινγκ του Μποτο και ειναι για υο βήμα παραπανω στη καριερα τους…δεν αποκτήθηκε ο Μποτο για να φερει παικτες εκατομυρίων αλλα για να δημιουργήσει παιξτες εκατομυρίων αυτο δεν εχετε καταλαβει ακομα και θα απογοητευτείτε με τις πρώτες κινησεις….
Σχετικα με Μιτριτσα είμαστε σε φαση που δεν μπορουμε να περιμενουμε ανασταση.
Αν υπάρχει δυνατότητα ληξης δανεισμου και αντικατάστασης θα την έπαιρνα.
Ήταν ο μοναδικος εξτρεμ της ομαδας και απέδειξε ότι δεν μπορει να βγαλει σπριντ.
Ποση υπομονη να κανεις για εναν δανεικό;
Ο Μουργκ ειναι 2ο χρονο υπομονής και ακομα περιμενουμε να μας βγει Μισιτς.
Αν υπάρχει δυνατότητα ληξης δανεισμου και αντικατάστασης θα την έπαιρνα.
Ήταν ο μοναδικος εξτρεμ της ομαδας και απέδειξε ότι δεν μπορει να βγαλει σπριντ.
Ποση υπομονη να κανεις για εναν δανεικό;
Ο Μουργκ ειναι 2ο χρονο υπομονής και ακομα περιμενουμε να μας βγει Μισιτς.