Σουριναμέζος έγραψε:Hibernian έγραψε:Σουριναμέζος έγραψε:Να πω την αμαρτία μου προτιμώ να βλέπω παίκτες να πανηγυρίζουν έτσι και να τρώνε και κόκκινη παρά χαζοπανηγυρισμούς σχηματίζοντας καρδούλες ή κάνοντας μυστήριους χωρούς.
Ωραιος ο Σουριναμεζος! Προσωπικά, αν ήμουν τιποτα υψηλά ισταμενος στην φιφα, θα την καταργουσα την κίτρινη για βγαλσιμο φανέλας και για σκαρφάλωμα στα κάγκελα. Ισα-ισα, θα την θεσπιζα για τις καρδούλες και τα φιλάκια.
Το γελοίο είναι ότι βλέπουμε συνέχεια διάφορους προκλητικούς πανηγυρισμούς προς τους αντιπάλους ή την εξέδρα να μένουν ατιμώρητοι και το "πρόβλημα" είναι το βγάλσιμο της φανέλας δηλαδή ένας πανηγυρισμός που δεν προσβάλει κανέναν απλά υποδηλώνει το πάθος και την ένταση του αγώνα.
Κατανοώ το ότι η λογική πίσω από την απαγόρευση είναι ότι θέλουν να μην επιτρέπουν στους ποδοσφαιριστές να δείχνουν χορηγούς ή πολιτικά μηνύματα που η ομοσπονδίες θεωρούν "τζιζ" κάτω από τις φανέλες αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο δύσκολο να αλλάξει ο κανονισμός σε "κίτρινη κάρτα ΕΑΝ βγάζοντας την φανέλα προβάλει κάτι που απαγορεύεται"
Συμφωνώ. Το να δείξεις πχ το αφτί σου στην αντίπαλη κερκίδα, όπως έκανε ο Βιειρίνια στο ματς κυπέλλου το '11 μες στον γάβρο, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες εντάσεις, από το να βγάλεις την φανέλα για να δείξεις ένα μύνημα του τύπου "Dani Jarque, για πάντα μαζί μας", όπως έκανε ο Ινιέστα στον τελικό του μουντιάλ, το '10. Αν κάποια κίνηση πρέπει ντε-και-καλά να τιμωρηθεί, αυτή δεν είναι η δεύτερη.
Τώρα, αν το έχουν τόσο καημό στην φίφα να λογοκρίνουν τυχόν πολιτικά μυνήματα, όπου οι ισορροπίες είναι λίγο λεπτές, ας το κρίνει κατόπιν εορτής η εκάστοτε ομοσπονδία, και να ρίχνει καμπάνα στον ποδοσφαιριστή ανάλογα με το αν γράφει κάτι "απρεπές" το μλπουζάκι. Αν και νομίζω πως όποιος θέλει να περάσει το μύνημά του, θα το κάνει και δεν θα σκεφτεί και πολύ τις συνέπειες. Βλέπε πχ τον Φόουλερ και τον ΜκΜάναμαν που κάποτε έβγαλαν τις φανέλες και από κάτω έγραφε μύνημα στήριξης στους απολυμένους λιμενεργάτες του Λίβερπουλ. Οπότε... χαράμι και οι κίτρινες, χαράμι και τα πρόστιμα.
Τες πα, μακρηγόρησα και βγήκα ολίγον οφ τόπικ.
Μπράβο στον Τσούμπα που βάζει την μία γκολάρα μετά την άλλη. Γνωρίζει μήπως κανείς αν έχουμε οψιόν αγοράς το καλοκαίρι?