Και σε τι ακριβως συνισταται τελικα η προπονητικη ικανοτητα Μπανε?obanebane έγραψε:Αλήθεια τώρα, αμφισβητούμε τις προπονητικες ικανότητες του Λουτσεσκου;
Να μου πείτε ότι ΑΝ οι επιλογές των μεταγραφών ήταν δικές του ότι δεν κόβει πολύ το μάτι του ,να σας πω ναι.
Να μου πείτε ότι έκανε κάποιες δηλώσεις στις οποίες υπερεκτιμησε τις δυνατότητες της ομάδας ,να σας πω ναι.
Να μου πείτε ότι πιστεύει σε κάποιους παίχτες που όπως φαίνεται έχουν τελειώσει ποδοσφαιρικά για επίπεδο πρωταθλητισμού,να σας πω ναι.
Αλλά όχι και να τον κρίνουμε για κακή λειτουργία και κακή προετοιμασία της ομάδας.
Πρέπει να κριθεί ως νέος προπονητής της ομάδας και με βάση το ροστερ που διαθέτει.
Οπότε πρέπει να του δοθεί ο χρόνος και τα εφόδια για να φτιάξει μια νέα πρωταθλήτρια ομάδα.
Αν δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει (ζητώντας για παράδειγμα παράλογες ανανεώσεις παιχτών) τότε να φύγει.
Αν πάλι ο πρόεδρος δεν είναι διατεθειμένος να στηρίξει το χτίσιμο μιας νέας ομάδας με μπάτζετ πρωταθλητισμού,τότε πάλι να φύγει.
Τα πρότζεκτ παιχτών από τις ακαδημίες υπάρχουν καλύτεροι για να τα υποστηρίξουν.
Το θέμα είναι τι θέλουμε σαν ΠΑΕ ΠΑΟΚ,ομάδα που να διεκδικεί στα ίσα και να παίρνει πρωταθλήματα ή ομάδα που να βγάζει 1-2 παίχτες το χρόνο και να τους πουλάει αμέσως για να βγάλει την επόμενη σεζόν,χωρίς ιδιαίτερο κόστος.
Ο ΠΑΟΚ παίζει σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον με ιδιαίτερες συνθήκες.
Πάμε σταθερά κάθε χρόνο με μπάτζετ πρωταθλητισμού ή το κάνουμε μόνο όταν η εκάστοτε κυβέρνηση δεν είναι εχθρική απέναντι μας;
Πρέπει επιτέλους να καταστρωθεί μια στρατηγική και να ακολουθηθεί πιστά.
Δε γίνεται κάθε χρόνο να κινούμαστε ανάλογα το που φυσάει ο άνεμος.
Το ξέρω ότι κάποιοι πιστεύετε ότι με αυτό το μπάτζετ θα μπορούσε η ομάδα να είναι καλύτερη,ναι πάρα πολύ πιθανό.
Θα χρειαστεί χρόνος όμως για να γίνει αυτό.
Επίσης ξέρω ότι οι περισσότεροι είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε οποιοδήποτε ξεκάθαρο πλάνο.
Ο Σαντος (που πολλοί αναπολείτε) είχε πει ότι ο ΠΑΟΚ είναι η Νάσιοναλ της Ελλάδας.
Ο Ιβάν ίσως να πίστεψε ότι όλα αυτά που καταφερε με μια ομάδα που σε όλη της την Ιστορία πριν από αυτόν είχε όσους τίτλους πήρε με αυτόν σε ούτε 10 χρόνια παρουσίας του,είναι αρκετά.
Είναι έτσι τα πράγματα;
Αν είναι έτσι ας μην περιμένουμε πολλά, μόνο χειρότερα μπορούμε να πάμε.
Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο ΠΑΟΚ έχει δύο ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τον κάνουν πρωταθλητή.
Ας δώσουμε τον χρόνο να δούμε που θα πάει το πράγμα.
Αν ενας προπονητης δεν κοβει το ματι του αναφορικα με τους παιχτες που επιλεγει, αλλα και ουτε σε επιπεδο αξιολογησης του υπαρχοντος ροστερ, τοτε πως ακριβως λογιζεται καλος προπονητης?
Αν δεν μπορει να προσαρμόσει το συστημα στα χαρακτηριστικά του ροστερ τοτε πως ειναι καλος προπονητης?
Αν ειναι εμμονικος σε σχεση με τους παιχτες και το στυλ τους και δεν αντιλαμβανεται την αλλαγη που εχει επελθει στα δεδομενα του συγχρονου ποδοσφαιρου, τοτε πως κατηγοριοποιειται στους καλους προπονητες?
Αληθεια απαντησε μου γιατι εχω μπερδευτει με την φαση του Λουτσεσκου.
Αληθεια, αν αυτη ηταν η πρώτη επαφη μας με τον Λουτσεσκου, θα ειχες την ιδια αποψη? Μηπως εισαι επηρεασμενος από την προηγουμενη θητεια του?
Ο Λουτσεσκου μπορει να ειναι καλος ψυχολογος. Μπορει να χει εξαιρετικους συνεργατες σε επιπεδο προπονησης και δουλειας, αλλα δεν θεωρω πως εχει αυτο που χαρακτηριζει τους μεγαλους προπονητες. Δεν ειναι ευελικτος και δεν ειναι ανοιχτομυαλος. Εχει εμμονες. Εχει μεινει σε ενα ποδοσφαιρο αλλων εποχων, και πονταρει σε παιχτες που αποδεδειγμενα πλεον δεν το χουν.
Αν ο Ιβαν ενιωθε μια φορα ανασφαλεια να εμπιστευτει στον Παμπλο την αναδομηση του ροστερ, τοτε θα πρεπε να νιωθει δεκα φορες ανασφαλεια σε σχεση με τον Λουτσεσκου.
Επεμεινε στην ανανεωση του Καντουρι και μαλλον θα χτυπαμε το κεφαλι μας. Μας εφερε προσωπικη επιλογη τον αστειο Μιτριτσα ζητησε την επιστροφη του ασφαιρου Ακπομ και απο τυχη δεν μας φορτωσε τον παλαιμαχο Τζιοβινκο...
Αλιμονο μας αν πανε σ αυτο το μοτιβο οι επομενες κινησεις με επιμελεια Λουτσεσκου.
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk