Δεν το θεωρώ τρομερή αλλαγή. Η ομάδα το ξέρει το σύστημα, δύο χρόνια το έπαιζε. Και εν τέλη θα έπρεπε να έχει δουλευτεί. Κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει παραλλαγές του βασικού της συστήματος για να κρατήσει ένα σκορ, ή για να κυνηγήσει ένα σκορ.xrisitsapa έγραψε:Οχι οτι ειναι παραλογο αυτο που λες, αλλα δυσκολα να αλλαξει το συστημα σε κατι που δεν το εχει δουλεψει.gika έγραψε:Εγώ στο 45’ και με το σκορ στο 4-1 θα έβαζα Ροντριγκο αντί Βιεϊρίνια αριστερά, Μιχαι αντί Σβαμπ για να βαλω τριάδα πίσω και Καντουρι αντί Μπισεσβαρ για να κρατήσει μπάλα και να πάρει χρόνο. Θα είμασταν κάπως έτσι,
Πασχαλακης
Τειλορ Μιχαι Βαρέλα Μιχαϊλίδης Σοαρες
Εσιτι Αουγκουστο
Ζιφκοβιτς Καντουρι
Ακπομ/Σφιντερσκι
Τριάδα στην άμυνα να δέσουμε, γεμάτο κέντρο να κρατήσουμε μπάλα, φρέσκα επιθετικά μπακ για να πλάγιοκοπίσουμε, ταυτόχρονα με καθυστερήσεις και χαζοσπάσιμο ρυθμου.
Θα γινόταν 5-1; Θα γινόταν 4-2;
4-4 δεν θα πήγαινε πάντως.
Τώρα ακούγομαι μετά Χριστον προφήτης, αλλά είμαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά που θα είμαστε 2-3 γκολ μπροστά, αυτό θα κάνει ο Ραζβαν.
Επισης απο την εμφανιση τουε φωναζαν και ο Βιερι και ο τειλορ οτι θελουν αλλαγη, αλλα ειχε μονο ενα μπακ.
Η αλλαγη του Καντουρι επισης ηταν λογικη.
Βγάζεις τον παίκτη που παίζει δίπλα στον φορ, βάζεις τρίτο σέντερ μπακ, μαζεύεις τα "φτερά" λίγο πιο μέσα να παίζουν ως χαφ και τελείωσες. Καντουρί/Αντρίγια/Μουργκ ξέρουν να παίζουν αυτό το κάτι ανάμεσα σε χαφ και εξτρεμ. Μιχάι-Μιχαηλίδης παίζουν καλύτερα σε τριάδα. Και καλύπτεις τις αδυναμίες των πλάγιων μπακ.
Σε ένα ματς που το κερδίζεις 4-1 δεν θα είναι δύσκολο να κρατήσεις σκορ. Μπορεί να χάσεις κάποιους αυτοματισμούς, αλλά θα κρατήσεις τους παίκτες σε εγρήγορση περνώντας το μήνυμα ότι τίποτα δεν τελείωσε.
Κι αν οι τρεις αλλαγές στο 45' ήταν οι Μιχάι, Ροντρίγκο, Καντουρί μπορούσε στο 75' να δώσει χρόνο σε Κούτσια - Ντέλια με εντολή να τους πνίξουν 20 λεπτά στο πρέσινγκ.
Τέλος πάντων. Ότι έγινε έγινε και είμαι σίγουρος ότι με Λουτσέσκου στον πάγκο, δεν θα ξαναγίνει.