Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Ταινίες, Μουσική, Games και ότι αλλό σχετικό...
Άβαταρ μέλους
gika
Δημοσιεύσεις: 18559
Εγγραφή: Δευ 28 Ιαν 2008, 15:52
Τοποθεσία: Λονδίνο

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από gika »

Θα υποστηρίξω την άποψη του Αντάρκτικα για το Εβόρα. Θα το έβαζα και γω στις τοπ επιλογές μου. Για τις τιμές που προσφέρει, αυτά που προσφέρει, είναι εξαιρετικό. Δεν είναι φθηνό, αλλά είναι τίμιο. Το σέρβις μακάρι να ήταν λίγο πιο γρήγορο, αλλά είναι εξυπηρετικοί, ευγενικοί και ο χώρος όμορφος.

Ένα άλλο εστιατόριο που αγαπώ είναι το Αέλιος Πέτρα στον Χορτιάτη. Εξαιρετική θέα, πολύ ωραίο μέρος και εξαιρετικό φαγητό. Στα αρνητικά ο απίστευτα χάλια δρόμος για να πας.

Αλλά αν είχα ένα τελευταίο βράδυ να βγω για φαγητό Θεσσαλονίκη, θα πήγαινα στον Άλλο Τρόπο απέναντι από το πάρκο της Αχυροποίητου. Δεν έχει το καλύτερο φαγητό, αλλά όπως έγραψε κάποιος, το αγαπημένο μαγαζί δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό ή τον χώρο.
Άβαταρ μέλους
Gospi
Δημοσιεύσεις: 12422
Εγγραφή: Δευ 15 Δεκ 2008, 23:10

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από Gospi »

Μετα απο ενα ακρως πετυχημενο, διατροφικα και οχι μονο, πέρασμα απο την Σαντορινη εχω να πω τα εξης..
Αν ξερεις να κινηθεις τρως καταπληκτικα και σε εξαιρετικες τιμες.
Εχουμε και λεμε...
1. μακραν το καλυτερο φαγητο π εχω φαει σε ταβερνα/εστιατοριο στο "Μεταξύ μας" στην Εξω Γωνια! Επιβαλλεται να δοκιμασει κανεις το κανταΐφι τυριων με σαλτσα βατομουρου και το ψαρονεφρι με σαλτσα φετας!
2. χασαποταβερνα με τεραστιες μεριδες και καταπληκτικες τιμες "Κρητικος" στο Καμαρι.
3. Ψαροταβερνα σε υπέροχη τοποθεσια στο παλιο λιμανι στα Φηρα με εξαιρετικα φρεσκα ψαρια και τις πιο τιμιες τιμες π εχω δει το "lobrano's"

Aν βρεθει καποιος Σαντορινη να περασει και απο τα 3 και θα με θυμηθει!

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
sn0ufel4
Moderator
Δημοσιεύσεις: 11912
Εγγραφή: Πέμ 12 Δεκ 2013, 16:19

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από sn0ufel4 »

Το λοιπόν

Θέλω συμβουλές για φαΐ και μέρη να επισκεφτείς στα εξής μέρη

-Βυτίνα και τριγύρω μέρη
-Γύθειο και Μονεμβρασια
-Καλαμάτα και τριγύρω μέρη
-Και προς τη Πύλο

Είδα ότι έγραψε στις προηγούμενες σελίδες πολύ ωραίες προτάσεις ο Λακεδαιμονιος αλλά θα εκτιμούσα και οποιαδήποτε άλλη πρόταση 8-)
Pellaios
Δημοσιεύσεις: 713
Εγγραφή: Σάβ 24 Αύγ 2019, 15:55

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από Pellaios »

Χρόνια έχει να με εντυπωσιάσει κάποιο μαγαζί η τουλάχιστον να εντυπωθει στην μνήμη μου για την κουζίνα του.... Το τελευταίο μαγαζί που μου έκανε εντύπωση ήταν τα Αργουρα στις Τζιτζιφιές Αθήνα. Έφαγα πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Ο χώρος και η περιοχή γενικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ο σεφ όμως πραγματικά είναι μαέστρος στο ψάρι και έχει ξεφύγει επίπεδο...
Άβαταρ μέλους
PAOK_Antarctica
Δημοσιεύσεις: 16787
Εγγραφή: Τετ 11 Δεκ 2013, 17:13
Τοποθεσία: Νότιος Πόλος

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από PAOK_Antarctica »

sn0ufel4 έγραψε:Το λοιπόν

Θέλω συμβουλές για φαΐ και μέρη να επισκεφτείς στα εξής μέρη

-Βυτίνα και τριγύρω μέρη
Σίγουρα θα επισκεφθείτε τη Δημητσάνα. Εκεί έφαγα στο Καπηλειό των Αθανάτων το οποίο ήταν αξιοπρεπέστατο. Είχα δοκιμάσει, θυμάμαι, κολοκυθοκορφάδες γιαχνί με μυζήθρα και κεφτεδάκια με σάλτσα σαβόρο.
Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει η λίμνη Δόξα που είναι ωραίο μέρος για μπάνιο και το κλήμα του Παυσανία, ένα κλήμα ηλικίας 3000 ετών. Αν είστε του περπατήματος μπορείτε να διασχίσετε το φαράγγι του Λούσιου. Ειδάλλως μπορείτε να κάνετε μια βόλτα μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Προδρόμου. Είναι 10 λεπτά περπάτημα από εκεί που αφήνεις το αμάξι και είναι πολύ όμορφο μέρος.

-Γύθειο και Μονεμβασιά
Στο Γύθειο θα πάτε το χωριό Βαθύ και θα φάτε στην Ταβέρνα της Μαρίας. Εντελώς λαϊκή κατάσταση, το "μαγαζί" είναι η αυλή ενός σπιτιού. Δεν παίζουν ταμπέλες και τέτοια, πρέπει να έχεις το νου σου να μην το χάσεις.
https://www.gastronomos.gr/magazi/i-tav ... ioy/63937/
Είχα φάει θυμάμαι κατσικάκι κοκκινιστό μούρλια.
Αφού θα πάτε που θα πάτε Μονεμβασιά, θα σας πρότεινα να κατεβείτε λίγο ακόμα, στο απολιθωμένο δάσος Αγίου Νικολάου. Έχει ο δήμος άτομα εκεί που κάνουν δωρεάν ξεναγήσεις και τα νερά είναι φανταστικοφανταστικά.

-Καλαμάτα και τριγύρω μέρη

-Και προς τη Πύλο
Αφού θα είστε Πύλο να πάτε και λίγο πιο κάτω να επισκεφθείτε το κάστρο της Μεθώνης. Από φαγητό δεν έχω κάτι κοντά. Σε ένα χωριό που λέγεται Σπηλιά, κοντά στην Κυπαρισσία, υπάρχει Η Ελίτσα της Σπηλιάς που είναι πολύ αξιόλογο μαγαζί. Είχα φάει μακαρονάδα τσουχτή (μακαρόνια με τηγανιτή μυζήθρα,σύκλινο και αυγό τηγανιτό!)

Είδα ότι έγραψε στις προηγούμενες σελίδες πολύ ωραίες προτάσεις ο Λακεδαιμονιος αλλά θα εκτιμούσα και οποιαδήποτε άλλη πρόταση 8-)
Άβαταρ μέλους
Lacedaemonian
Δημοσιεύσεις: 3161
Εγγραφή: Τετ 21 Ιαν 2015, 13:02
Τοποθεσία: Σπάρτη/Μάνη

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από Lacedaemonian »

Snoufel αφού θα κατέβεις στα μέρη μου ελπίζω να τα πούμε από κοντά ;)
Ξέχασα να γράψω για την ταβέρνα της Μαριως.Παράξενο αφού πηγαίνω εκεί από μικρό παιδί κ ακριβώς πάνω στους λόφους με τους πύργους έχω κτήματα με ελιές κ ο Γιώργος που την έχει είναι πολύ φίλος μου.Όπως στρίβεις απ τον δρόμο Γυθειο-Αρεόπολη στο Χωσιάριο προς Βαθύ μετά από καμία 300 μέτρα περνάς το φούρνο(δεν στρίβεις αριστερά αλλά πας ευθεία) κ μετά από καμία 300αρια μέτρα στο αριστερό σου χέρι θα το δεις επι του δρόμου.
Περιμενω να τα πούμε από κοντά......
billagorn
Δημοσιεύσεις: 665
Εγγραφή: Κυρ 18 Μάιος 2008, 11:56

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από billagorn »

Έχει κανείς προτάσεις για μεζεδοκατασταση στη Σαλονίκη?
Άβαταρ μέλους
tolis01
Δημοσιεύσεις: 6229
Εγγραφή: Δευ 05 Οκτ 2015, 14:22
Τοποθεσία: Franconia

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από tolis01 »

Φίλε billagorn, σε όποια γειτονιά και να βρεθείς, απλά ακολούθησε τη μύτη σου. 8-)

Πότε έρχεσαι και σε ποιά μέρη θα ροβολάς; Πόσο θα κάτσεις, με τι παρέα, τι μπάτζετ;
billagorn
Δημοσιεύσεις: 665
Εγγραφή: Κυρ 18 Μάιος 2008, 11:56

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από billagorn »

Για σήμερα και αύριο, με τη σύζυγο, κυρίως κέντρο
Άβαταρ μέλους
invincible
Δημοσιεύσεις: 3145
Εγγραφή: Δευ 03 Ιουν 2019, 15:12

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από invincible »

Κέντρο παίζει πολύ δυνατά τελευταία το Χαρούπι , το Μαμαλουκα και το Λουπίνο περιοχή Λαδάδικα. Κάντε μια βόλτα και αν βρείτε τραπέζι σε όποιο από τα τρία κάτσετε καλά είναι.
Άβαταρ μέλους
invincible
Δημοσιεύσεις: 3145
Εγγραφή: Δευ 03 Ιουν 2019, 15:12

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από invincible »

Και μετά θα πάρετε γλυκά πολίτικα για το σπίτι από το Σιροπι . Ίσως το μοναδικό με αυθεντική Κωνσταντινοπουλίτικη συνταγή. Δηλαδή εγώ επειδή τα ψάχνω ήταν σαν να αγοράζω από την πόλη γλυκά αν έχεις πάει.
Άβαταρ μέλους
tolis01
Δημοσιεύσεις: 6229
Εγγραφή: Δευ 05 Οκτ 2015, 14:22
Τοποθεσία: Franconia

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από tolis01 »

ή πατε στην περιοχή Τσινάρι στην Άνω Πόλη. Θα πας με ταξί γιατί αποκλείεται να το βρεις, αλλά θα επιστρέψετε με τα πόδια ¨κατρακυλώντας¨ 8-)
Μεταφέρεσαι στο χρόνο
Άβαταρ μέλους
val4
Δημοσιεύσεις: 269
Εγγραφή: Παρ 12 Σεπ 2014, 21:04
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από val4 »

billagorn έγραψε:Έχει κανείς προτάσεις για μεζεδοκατασταση στη Σαλονίκη?
Κουρμπετι στα Λαδάδικα, πίσω από το eightball...
Εγγύηση και τιμές λογικοτατες...
Χαρούπι και λούπινο πολύ ωραία αλλά είναι εστιατόρια περισσότερο, και τσιμπάνε στις τιμές...
Μεζέ και μεζεδομουσικη και γενικότερα mood μεζεδοματαστασης Κουρμπετι!!!
Άβαταρ μέλους
barlow4
Δημοσιεύσεις: 10204
Εγγραφή: Παρ 04 Ιούλ 2008, 14:40

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από barlow4 »

Kαλο θα ηταν να μας εξηγήσεις λιγο τη φαση που ψάχνεις.
Μεζεδοκατασταση με μαϊντανιλικι στο κεντρο με χάζι κλπ?
Μεζεδοκατασταση με σκοπο τον καλο μεζε κ ας ειναι κ οπου ναναι?
Μεζεδοκατασταση με σκοπο το σκουπιδιασμα απο ξυδια?
Μεζεδοκατασταση με σκοπο να μη ξεφύγουμε στα λεφτα?
Ο μεζες ειναι πολυ συγκεχυμένη κατηγορια στη θεσσαλονικη κ στη βορεια ελλαδα γενικότερα.
billagorn
Δημοσιεύσεις: 665
Εγγραφή: Κυρ 18 Μάιος 2008, 11:56

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από billagorn »

Μάλλον θα έλεγα τον καλό μεζέ κι ας είναι όπου να ναι. Ας πούμε κοιτώντας φωτογραφίες από τα μαγαζιά που πρότειναν τα παιδιά πιο πάνω, το Κουρμπετι είναι νομίζω το πιο κοντινό στα γούστα μου. Τα πρώτα τρία παραειναι γκουρμέ για μένα, το ανώτερο σε γκουρμέ πιάτο για μένα είναι το μαστελο Χίου με βύσσινο. Πιο γκουρμέ δεν. Και το Τσινάρι ωραίο αλλά πιο απλό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψυχαγωγία”