Αν μπορούμε να συζητήσουμε, χωρίς ύβρεις και χλευασμούς, σου απαντάω:
sourmenetes έγραψε:Το να βγάζεις εκτός διεκδίκησης πρωταθληματος την ομάδα από την 1η αγωνιστική πως ακριβώς λέγεται;;
Προσωπικά, βλέποντας την ομάδα και το ρόστερ, και βλέποντας τις κινήσεις των αντιπάλων, δεν περίμενα την ήττα από γιάννενα για να καταλάβω πως φέτος δεν πάμε για πρωτάθλημα.
Βλέποντας το ρόστερ, και υπολογίζοντας (απλή αριθμητική είναι) το σύστημα, άρα τους ρόλους που καλείται να καλύψει αυτό το ρόστερ, αντιλαμβάνομαι τα κενά του ρόστερ, κενά που σε έναν μαραθώνιο όπως είναι το πρωτάθλημα θα εμφανίζονται συχνά, καθιστώντας μη-φαβορί για τον τίτλο. Πες μου εσύ πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει κενά στο ρόστερ, κενά που σε έναν μαραθώνιο, είτε λόγω καρτών, είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω ντεφορμαρίσματος, δεν θα γίνονται συχνά αισθητά.
sourmenetes έγραψε:Το να τους βγάζεις όλους μέτριους και λίγους για τον ΠΑΟΚ πως ακριβως λέγεται;;
Αντικειμενικότητα ονομάζεται. Το να θεωρώ τον Τέιλορ σπουδαίο παίχτη, μόνο και μόνο επειδή φοράει την φανέλα του ΠΑΟΚ, δεν με καθιστά αντικειμενικό αλλά τυφλωμένο. Αν ο Τέιλορ (δανεικό το όνομα), έπαιζε σε άλλη ομάδα, πιστεύεις πως θα υπήρχε κάποιος εδώ μέσα που θα έγραφε ''ρε, φέρτε έναν παίχτη σαν τον Τέιλορ στην ομάδα''; Το πιστεύεις; Θέλεις να πάρουμε έναν-προς-έναν τους παίχτες του φετινού ρόστερ;
Και αν το ''όλοι'' είναι υπερβολή, το ''οι περισσότεροι'' όμως είναι πραγματικότητα. Το φετινό ρόστερ είναι το φτωχότερο επί εποχής Σαββίδη. Θυμάσαι άλλη χρονιά που να μην υπάρχει ούτε ένας παίχτης που να εμπνέει εμπιστοσύνη ή έστω ελπίδα; Θυμάσαι άλλη χρονιά επί Σαββίδη που να μην έχουμε 2-3 παίχτες στην 11άδα που και σε περιπτώσεις που δεν μας βγαίνει το ματς, θα έβλεπες το μάτι να γυαλίζει και να σκυλιάζουν να κερδίσουν;
Εγώ δεν θυμάμαι επί Σαββίδη τέτοιο ρόστερ.
sourmenetes έγραψε:Ναι κακή εικονα και σίγουρα μπορούμε καλύτερα, αλλά η εκμηδενιση των πάντων και το ξεφτιλισμα όλων είναι σωστό;;
Το ότι η κριτική, αυστηρή μεν, αντικειμενική δε, την αντιλαμβάνεσαι ως ''ξεφτύλισμα'' δεν πρέπει να χτυπάει στην κριτική, αλλά στο πως την αντιλαμβάνεσαι.
Και εγώ πονάω τον ΠΑΟΚ, και θλίβομαι όταν δεν παίζει καλά (όχι όταν χάνει), και η κριτική μου είναι πάνω σε αδυναμίες που εντοπίζω. Κριτική σημαίνει καταγραφή των συμπερασμάτων που καταλήγει ο καθένας σύμφωνα με την δική του ματιά. Το να χαρακτηρίζεις μια κριτική ως ''ξεφτίλισμα'', θα το δεχόμουν αν αντιπαρέθετες αντίστοιχα επιχειρήματα που να αποδεικνύουν πως τα συμπεράσματά μου είναι λάθος.
Όταν πχ λέω ''έχουμε το χειρότερο ρόστερ επί εποχής Σαββίδη'', βγες και πες ''ρε συ, θυμάσαι τότε επί Σαββίδη που είχαμε τον Τσαουσίλα και τον Φουτσίνι'' ή όταν γράφω ''οι παίχτες δεν έχουν το αίσθημα του νικητή'', βγες και πες ''τι λες ρε, δεν είδες τότε που σκύλιασαν όταν έχαναν για να γυρίσουν τον αγώνα''.
Το να λες απλά ''η κριτική σου είναι άθλια'', χωρίς επιχειρήματα ή παραδείγματα, είναι απλά επιθετική διάθεση.
Όταν λέω ''ο Τέιλορ δεν κάνει για την θέση'' και ο άλλος απαντά ''θα τρίβεις τα μάτια σου σε λίγο καιρό με τον Τέιλορ'', χωρίς να εξηγεί τι βλέπει αυτός που δεν βλέπω εγώ, δεν το θεωρώ σοβαρή απάντηση.
''Αυτά τα ματς κατά κύριο λόγο, αν δεν ανοίξεις στο σκορ, έτσι θα πάνε. Και εφόσον δε γινόταν η μαλάκια είχε 10 λεπτά να το πάρουμε''
Ξέρεις πόσες ομάδες θα μπούνε στην Τούμπα έτσι;
Αυτό που με τρόμαξε εχθές, δεν ήταν η ήττα. Ήταν η ηττοπάθεια των παιχτών. Τα προηγούμενα χρόνια, όταν βρισκόμασταν πίσω στο σκορ, έβλεπες τους παίχτες μας να σκυλιάζουν, να γυαλίζει το μάτι τους, να πιέζουν για να σκοράρουν. Εχθές, και πριν το γκολ και κυρίως μετά το γκολ, δεν είδα σε καμία φάση τους παίχτες μας να πιστεύουν πως μπορούν να το γυρίσουν.
Είδες κάτι άλλο;
Γενικά, δεν είναι καταστροφή το χθεσινό αποτέλεσμα, έχουμε τόσους αγώνες μπροστά μας.
Τα προβλήματα όμως που εντοπίζουμε και σημειώνουμε, δεν είναι προβλήματα φόρμας ή ετοιμασίας, δεν είναι κάτι που θα επέλθει βελτίωση μέσω του χρόνου. Αφορά αδυναμίες ποιότητας, που δεν βελτιώνεται αλλά λύνεται με άλλους παίχτες.
Διαφωνείς;