Ιβάν Σαββίδης V
-
Re: Ιβάν Σαββίδης V
Είμαι ο ΓΚΟΥΕΡΙΝΟ 4. Καμία σχέση με άλλον.
Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.
Ο Σαββίδης έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ πολλά. Τον έκανε επιτέλους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟ ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟ.
Του έδωσε δύναμη οικονομική και επικοινωνιακή. Τον έκανε ξανα ΜΕΓΑΛΟ κάνοντας τους κάτω να τρέμουν.
Τον απελευθέρωσε από τα χρέη. Αποτελεί εγγύηση για το νέο γήπεδο.
Δεν αμφισβητεί κανείς τίποτα. Και εννοείται ότι το σάπιο σύστημα της αθήνας τον πολέμησε και τον πολεμά και θα τον πολεμά. Και στον πόλεμο αυτό θα είμαστε δίπλα του ΠΑΝΤΑ χωρίς αμφινταλαντεύσεις.
ΟΜΩΣ.
Γιατί φέτος ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ? Είναι πλέον κοινή η άποψη ότι ΔΕΝ ενισχυθήκαμε στις μεταγραφές.
Μέχρι τώρα ήμουν κάθετα αντιθετος με όσους ασκούσαν κριτική στο Σαββίδη. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ενώ ο ΠΑΟΚ έπρεπε τώρα να ξεκινάει την σεζόν πλήρης, γεμάτος αυτοπεποίθηση, καλή ψυχολογία και με τον κόσμο ενωμένο, τελικά ξεκινάει με γκρίνια, μουρμούρα (δικαιολογημένη), αμφισβήτηση.
Και ρωτάω. ΓΙΑΤΙ ?
Ο Σαββίδης έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ πολλά. Τον έκανε επιτέλους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟ ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟ.
Του έδωσε δύναμη οικονομική και επικοινωνιακή. Τον έκανε ξανα ΜΕΓΑΛΟ κάνοντας τους κάτω να τρέμουν.
Δεν αμφισβητεί κανείς τίποτα. Και εννοείται ότι το σάπιο σύστημα της αθήνας τον πολέμησε και τον πολεμά και θα τον πολεμά. Και στον πόλεμο αυτό θα είμαστε δίπλα του ΠΑΝΤΑ χωρίς αμφινταλαντεύσεις.
ΟΜΩΣ.
Γιατί φέτος ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ? Είναι πλέον κοινή η άποψη ότι ΔΕΝ ενισχυθήκαμε στις μεταγραφές.
Μέχρι τώρα ήμουν κάθετα αντιθετος με όσους ασκούσαν κριτική στο Σαββίδη. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ενώ ο ΠΑΟΚ έπρεπε τώρα να ξεκινάει την σεζόν πλήρης, γεμάτος αυτοπεποίθηση, καλή ψυχολογία και με τον κόσμο ενωμένο, τελικά ξεκινάει με γκρίνια, μουρμούρα (δικαιολογημένη), αμφισβήτηση.
Και ρωτάω. ΓΙΑΤΙ ?
Ρε παιδιά, ΘΕΟΣ μας ειναι ο ΙΒΑΝ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ του ΠΑΟΚ και ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με όνειρα για την πόλη.
Τι να λέμε τώρα...
Εγώ το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι που ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει την οργάνωση της ΠΑΕ, πώς λειτουργεί η ΠΑΕ, ποιοι τρέχουν καθε μέρα και για τι, είναι μια εταιρεία που λειτουργεί άλλες φορές επαγγελματικά άλλες φορές ερασιτεχνικά (όπως πέρυσι με τα δελτία υγείας). ΓΙΑΤΙ δεν οργανώνει την ίδια του την εταιρεία;; Δλδ έχει βγάλει δισεκατομμύρια και οι εταιρείες του έχουν δομηθεί όπως έχει δομηθεί ο ΠΑΟΚ; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ...Οπότε γιατί ρε γμτ τοσα χρόνια δεν κάνουν ταξίδια έξω, να δουν πώς λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες (Μπαγερν, Μάντσεστερ κλπ) και να οργανώσουν τον ΠΑΟΚ με τα αντίστοιχα τμήματα και τους αντίστοιχους επαγγελματίες;
Τι να λέμε τώρα...
Εγώ το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι που ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν ξέρει την οργάνωση της ΠΑΕ, πώς λειτουργεί η ΠΑΕ, ποιοι τρέχουν καθε μέρα και για τι, είναι μια εταιρεία που λειτουργεί άλλες φορές επαγγελματικά άλλες φορές ερασιτεχνικά (όπως πέρυσι με τα δελτία υγείας). ΓΙΑΤΙ δεν οργανώνει την ίδια του την εταιρεία;; Δλδ έχει βγάλει δισεκατομμύρια και οι εταιρείες του έχουν δομηθεί όπως έχει δομηθεί ο ΠΑΟΚ; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ...Οπότε γιατί ρε γμτ τοσα χρόνια δεν κάνουν ταξίδια έξω, να δουν πώς λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες (Μπαγερν, Μάντσεστερ κλπ) και να οργανώσουν τον ΠΑΟΚ με τα αντίστοιχα τμήματα και τους αντίστοιχους επαγγελματίες;
Να φανταστω ότι ο ΠΑΟΚ μέχρι το 2019 δεν ήταν μεγάλη ομάδα για εσένα φίλε Johnpet? Δεν θυμάμαι τον ΠΑΟΚ να κατακτάει τίτλους αβέρτα, να παίζει μπαλαρα, να βγάζει μύρια ή να διαπρέπει Ευρώπη.
Εκτός και αν θεωρεις μεγάλες ομάδες μόνο τις κλασσικές Ρεαλ, Μπαρτσα, Manchester United κλπ.
Μία ομάδα είναι μεγάλη γιατί έχει ιστορία και κόσμο φωτιά και λαυρα από πίσω.
Όπως είπε και ένας συμφορουμιτης πιο πάνω, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας. Τι να κρίνω εγώ τον Σαββίδη; Να τον πω τι; Που πήρε την καψούρα μου από το χέρι και την έκανε το μεγαλύτερο ζόρι απανταχού ελληνων κομπλεξικων; Που η καψούρα μου έπαιξε μπάλα και πήρε αήττητο; Τι να τον πω; Να τον πω ρε πρόεδρε γιατί δεν ήρθε ο μερμηγκας ή γιατι αποκλειστηκα από την Εστερσουντ;
Όλοι όσοι κρίνεται Σαββίδη δίχως ρέγουλα πρέπει να καταλάβετε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος πέραν του αν είναι ΠΑΟΚ, με την κάθε ήττα ή νικη της ομάδας παίζει και τα λεφτά του. Εκείνος έχει πολύ μεγαλύτερο τίμημα από την καζούρα που μπορεί να μας κάνει ένας συνάδελφος σε μια ήττα. Και μην πάμε μακρυά ε, ο βαζελακος τρανό παράδειγμα όταν έφυγε η οικογένεια.
Στήριξη. Ο Σαββίδης είναι κομμάτι ιστορίας του ΠΑΟΚ. Λάμπρο μάλιστα. Δεν θα γραφτεί ποτέ ότι δεν πήρε παίκτες το καλοκαίρι του '21. Θα μνημονεύτει όμως η αποπληρωμή χρεών και το αήττητο επί της προεδρίας του.
Γιατί αυτά σε αλλάξαν την ιστορία.
Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εκτός και αν θεωρεις μεγάλες ομάδες μόνο τις κλασσικές Ρεαλ, Μπαρτσα, Manchester United κλπ.
Όπως είπε και ένας συμφορουμιτης πιο πάνω, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας. Τι να κρίνω εγώ τον Σαββίδη; Να τον πω τι; Που πήρε την καψούρα μου από το χέρι και την έκανε το μεγαλύτερο ζόρι απανταχού ελληνων κομπλεξικων; Που η καψούρα μου έπαιξε μπάλα και πήρε αήττητο; Τι να τον πω; Να τον πω ρε πρόεδρε γιατί δεν ήρθε ο μερμηγκας ή γιατι αποκλειστηκα από την Εστερσουντ;
Όλοι όσοι κρίνεται Σαββίδη δίχως ρέγουλα πρέπει να καταλάβετε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος πέραν του αν είναι ΠΑΟΚ, με την κάθε ήττα ή νικη της ομάδας παίζει και τα λεφτά του. Εκείνος έχει πολύ μεγαλύτερο τίμημα από την καζούρα που μπορεί να μας κάνει ένας συνάδελφος σε μια ήττα. Και μην πάμε μακρυά ε, ο βαζελακος τρανό παράδειγμα όταν έφυγε η οικογένεια.
Στήριξη. Ο Σαββίδης είναι κομμάτι ιστορίας του ΠΑΟΚ. Λάμπρο μάλιστα. Δεν θα γραφτεί ποτέ ότι δεν πήρε παίκτες το καλοκαίρι του '21. Θα μνημονεύτει όμως η αποπληρωμή χρεών και το αήττητο επί της προεδρίας του.
Εδω και 6-7 χρονια η ομαδα κανει βηματα μονο μπροστα.johnpet έγραψε:Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους, γιατί σε λίγο θα μας πουν ορισμένοι ότι ο ήλιος βγαίνει από την δύση. Ο ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του αήτητου ντάμπλ έχει κάνει βήματα μπροστά ή πίσω;
Η ομάδα τα τελευταία 2 χρόνια είναι καλύτερη σε έμψυχο υλικό σε σχέση με αυτήν του ντάμπλ;
Οι προπονητές που ήρθαν, Φερέιρα, Γκαρσία, Λουτσέσκου είχαν την καλύτερη υποστήριξη από την διοίκηση;
Σήμερα είστε περισσότερο ικανοποιημένοι από την ομάδα;
Πριν αρχίσουν ορισμένοι για βαλτούς κλπ, παράκληση, απαντήστε πρώτα στις 4 ερωτήσεις και μετά πείτε ότι άλλο θέλετε.
Στα υπολοιπα θα απαντησω οταν μου πεις εστω μια ομαδα στον πλανητη που να κανει βηματα μονο μπροστα
Οτι δεν ενιχυθηκε η ομαδα δεν ειναι κοινη αποψη ειναι απλα η δικη σου και μερικων αλλων.ΓΚΟΥΕΡΙΝΟ 4 έγραψε:Είμαι ο ΓΚΟΥΕΡΙΝΟ 4. Καμία σχέση με άλλον.
ΟΜΩΣ.
Και ρωτάω. ΓΙΑΤΙ ?
Υπαρχουμε κι εμεις που πιστευουμε οτι ενισχυθηκε η ομαδα και μαλιστα πολυ. Θα μπορουσε να ενισχυθει κι αλλο? Ναι
Αλλα ακομα κι αν ειχαμε φερει Ροναλντο και Μεσι πακετο παλι θα μπορουσαμε να ενισχυθουμε κι αλλο φερνοντας και Μπαπε και Γκουαρντιολα
Το θα μπορουσε να ενισχυθει κι αλλο δεν σημαινει οτι δεν ενισχυθηκε καθολου
Οποτε οποιος γκρινιαζει ειναι απλα αδαης και αχαριστος
Πλην του 10αριου που έμεινε ο Καγκαβα δεν βλέπω κενό.
Αν έφευγε ο Καγκαβα κ ερχόταν π.χ ο Λαλιτς θα ταν καλό αλλά δεν έκατσε.
Μετά ο προπονητής ξέρει τους παίκτες που έχει κ τι θα πάρει από τον καθένα. 6 καινούριοι ήρθαν, αλλά σε πολλούς δεν αρέσουν οι παλιοι
Αν έφευγε ο Καγκαβα κ ερχόταν π.χ ο Λαλιτς θα ταν καλό αλλά δεν έκατσε.
Μετά ο προπονητής ξέρει τους παίκτες που έχει κ τι θα πάρει από τον καθένα. 6 καινούριοι ήρθαν, αλλά σε πολλούς δεν αρέσουν οι παλιοι
Αφού εσύ θεωρείς ότι ομάδα σήμερα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι το καλοκαίρι του 2019, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.Γκουερινο έγραψε:Εδω και 6-7 χρονια η ομαδα κανει βηματα μονο μπροστα.johnpet έγραψε:Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους, γιατί σε λίγο θα μας πουν ορισμένοι ότι ο ήλιος βγαίνει από την δύση. Ο ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του αήτητου ντάμπλ έχει κάνει βήματα μπροστά ή πίσω;
Η ομάδα τα τελευταία 2 χρόνια είναι καλύτερη σε έμψυχο υλικό σε σχέση με αυτήν του ντάμπλ;
Οι προπονητές που ήρθαν, Φερέιρα, Γκαρσία, Λουτσέσκου είχαν την καλύτερη υποστήριξη από την διοίκηση;
Σήμερα είστε περισσότερο ικανοποιημένοι από την ομάδα;
Πριν αρχίσουν ορισμένοι για βαλτούς κλπ, παράκληση, απαντήστε πρώτα στις 4 ερωτήσεις και μετά πείτε ότι άλλο θέλετε.
Στα υπολοιπα θα απαντησω οταν μου πεις εστω μια ομαδα στον πλανητη που να κανει βηματα μονο μπροστα
σκουλικι με τακτικη βαζελου ανταλλαγη οικοπεδου ,και γηπεδο στο αεροδρομιο μακεδονια ......και να αναμενουμε χρηματοδοτηση απο το ταμειο ανακαμψης ? και εμεις να κραξουμε τον σαββιδη που αν και εχει τα λεφτα δεν γλυφει και δεν λιβανιζει τα κοπροσκυλα του ανεμελου .....
Λάθος φαντάζεσαι, καλύτερα να ξαναδιαβάσεις το κείμενο για απ' ότι φαίνεται δεν με κατάλαβες.chri5ti9 έγραψε:Να φανταστω ότι ο ΠΑΟΚ μέχρι το 2019 δεν ήταν μεγάλη ομάδα για εσένα φίλε Johnpet? Δεν θυμάμαι τον ΠΑΟΚ να κατακτάει τίτλους αβέρτα, να παίζει μπαλαρα, να βγάζει μύρια ή να διαπρέπει Ευρώπη.
Μια ομάδα γίνεται μεγάλη όταν βάζει συνέχεια νέους στόχους.Ο ΠΑΟΚ έγινε μεγάλη ομάδα γιατί το '70 δεν τον αρκούσε να κερδίζει τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, έτσι λοιπόν πήρε κύπελλο. Αλλά και πάλι δεν ήταν ικανοποιημένος και κυνήγησε το πρωτάθλημα, μετά ήρθε σε κόντρο με τον ΠΟΚ κοκ. Αυτό είναι το dna μιάς μεγάλης ομάδας το να θέτεις διαρκώς νέους στόχους και να προσπαθείς να τους κατακτήσεις. Το ακριβώς σντίθετο δηλαδή από κάποιες γειτονιές που όταν μας κερδίσουν πηγαίνουν στα μπουζούκια...
Εγώ λοιπόν που βλέπω τον ΠΑΟΚ σχεδόν πέντε δεκαετίες, θα διαφωνήσω κάθετα με το ποσταρισμα σου. Αυτά που γράφεις για τον Σαββίδη είναι σωστά. Το συμπέρασμα όμως πού βγάζεις για την ομάδα είναι βαθιά υποτιμητικό και για τον Σαββίδη και για το μέγεθος μας. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι στην κουβέντα μας . Ο Ιβάν είναι σήμερα το σημαντικότερο πρόσωπο του οργανισμού ΠΑΟΚ είναι ο γίγαντας εκείνος που χρόνια ονειρευόταν όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μας. Από μικρά παιδιά Στεκομασταν με πλήρη γνώση της οικονομικής μας ένδειας απέναντι σε ότι πιο σιχαμερό κι διευθαρμενο κυκλοφορούσε κατά καιρούς στον τόπο μας κι την ώρα της μάχης λέγαμε 'ελάτε παλιοπουστρες να σας γαμησουμε', τραγουδούσαμε το περίφημο 'Βαρδινογιάννη πουσταρα βάλε στον κωλο τα λεφτά' γιατί από εμάς πάντα έλειπαν ! Παλεύαμε όμως να προσκυνούν όλοι μέσα στον ναό μας. Ειμασταν σταθερά η μεγαλύτερη δύναμη στην βόρεια Ελλάδα κι ας υπήρξαν χρόνια στα οποία δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε ούτε μισό τίτλο. Παρόλα αυτά ειμασταν κι συνεχίζουμε να είμαστε στο μάτι του συστηματος . Ήμουν εκεί την ημέρα εκείνη στο Παλατάκι, όταν έβλεπα τον Ιβάν να μιλάει κι να εξηγεί κι φεύγοντας σχεδόν δάκρυσα. Ήρθε η ώρα είπα στο φιλαράκι που ειμασταν μαζί. Τα μισά να μας δώσει ο Σαββίδης από αυτά που μας λείπουν , θα τους γαμαμε από τα Τέμπη κι κάτω , εδώ πάνω ούτε που θα εμφανίζονται. Σήμερα σχεδόν δέκα χρόνια μετά ο γάμος ανάμεσα στο γίγαντα πρόεδρο και την ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΑΣ , δυστυχώς υποτιμά και τις δύο πλευρές. Ένας συνδυασμός κλεψιας αλλά κι δικών μας προκλητικοτατων λαθων μας έχουν κλέψει πολλά περισσότερα από αυτά που θα μπορούσαμε να κερδίζουμε.Guitarman έγραψε:Λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να αφανιστεί.
Βλέπω τον ΠΑΟΚ πάνω από 3 δεκαετίες. Όταν άρχισα να πηγαίνω γήπεδο ήταν τα χρόνια της αποχής επί Βουλινού. 2 χιλιάδες κόσμος στις εξέδρες με το ζόρι. Ο γαύρος να αλονίζει μέσα στο σπίτι μου. Οι χαρές μου μέχρι την έλευση του Σαββίδη ήταν 2 κύπελλα που για να τα πάρουμε η ομάδα σχεδόν καταστράφηκε οικονομικά (βλέπε κακοδιαχείριση Μπατμαν και οι Γουμενοπαγωνηδων) και οι ευρωπαικές νίκες-πυροτεχνήματα. Μετά υπήρξε η μεγάλη συλλογική προσπάθεια με μπροστάρη τον πρόεδρο της επο... Διαχερίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια και δε κατάφεραν τίποτε εκτός από πρόσκαιρες χαρές. Ουσιαστικά όταν πήγαμε να μπούμε σφήνα το 2010 με εκείνη την ομαδάρα, δεν είχε τη δύναμη η τότε διοίκηση να μας προστατεύσει και μας έσκισαν οι Σπάθες. Το ΠΟΚ ούτε με έβλεπε. Με είχαν εκεί που έχουμε εμείς τον οαρης. Μετά ήρθε ένας άνθρωπος που έκανε τον ΠΑΟΚ οικονομικά ανεξάρτητο και έριξε πολύ χρήμα για να φτιάξει ομάδα. Έκανε πολλά λάθη, αλλά δε χρέωσε την ομάδα για αυτά. Τα πλήρωσε όλα και με χρήμα αλλά και με τις πράξεις του (βλέπε υπόθεση με το σιδερικό). Με έκανε ισότιμο συνομιλητή του ΠΟΚ (όλοι αναγκάζονται να μιλάμε για BIG-4) και με έκανε να βλέπω τους δύο από τους τρεις του ΠΟΚ αφ'υψηλού. Όταν του το επέτρεψε και η κοινωνικη-κυβερνητική συγκηρία μου έφερε ΑΗΤΤΗΤΟ πρωτάθλημα και νταμπλ. Με έκανε να πιστεύω (όχι να ονειρεύομαι) ότι κάθε χρόνο θα διεκδικώ πρωτάθλημα και κύπελλο. Αυτή η τεράστια οικονομική και επιχειρηματική προσωπικότητα που έβγαλε τον ΠΑΟΚ από την αφάνεια δε νοείται να αντιμετωπίζεται σήμερα ως "αδιάφορος", "άμπαλος" και άλλα χαριτωμένα που γράφονται εδώ μέσα. Η ιστορία της ομάδας μου τα τελευταία 30 χρόνια είναι αυτή που περιγράφω. Όποιος δε βλέπει ότι η ομάδα ΣΗΜΕΡΑ (όχι όταν σηκώναμε το νταμπλ) είναι έτη φωτός μπροστά από εκεί που βρισκόταν, εθελοτυφλεί. Το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιβάν για όλα αυτά που έχει κάνει απέναντι σε ένα διεφθαρμένο σύστημα που δεν άφηνε ούτε ψίχουλα στους υπόλοιπους και να του "συγχωρήσω" όποια λάθη έκανε. Λάθη δε κάνουν μόνο οι πεθαμένοι.
Η διαρκής σύγκριση με το παρελθόν για να δικαιολογήσουμε τα λάθη του παρόντος είναι ένα τεράστιο ατοπημα. Ο ΠΑΟΚ είναι και συνεχίζει να είναι αυτό το μέγεθος κι αυτό το ονειρικό πράγμα που έχουμε ερωτευθεί όλοι μας εδώ μέσα. . Μόνο που τώρα δίπλα μας έχουμε κι έναν οδηγό που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί στο πάρελθον ΤΟΝ ΓΊΓΑΝΤΑ ΙΒΑΝ.
Αν είναι να ξεδιψασε ο παοκτσης με ένα ντάμπλ κι δύο κύπελλα στην σειρά δεν έχουμε κάνει τίποτα !! Αυτό δείχνει ότι οι περισσότεροι δεν έχετε συνειδητοποιήσει ούτε το μέγεθος του Ιβάν ούτε το μέγεθος του ΠΑΟΚ μας. Ο καιρός ήρθε κι είναι ΤΩΡΑ όχι αύριο!
Andrew R έγραψε:Εγώ λοιπόν που βλέπω τον ΠΑΟΚ σχεδόν πέντε δεκαετίες, θα διαφωνήσω κάθετα με το ποσταρισμα σου. Αυτά που γράφεις για τον Σαββίδη είναι σωστά. Το συμπέρασμα όμως πού βγάζεις για την ομάδα είναι βαθιά υποτιμητικό και για τον Σαββίδη και για το μέγεθος μας. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι στην κουβέντα μας . Ο Ιβάν είναι σήμερα το σημαντικότερο πρόσωπο του οργανισμού ΠΑΟΚ είναι ο γίγαντας εκείνος που χρόνια ονειρευόταν όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μας. Από μικρά παιδιά Στεκομασταν με πλήρη γνώση της οικονομικής μας ένδειας απέναντι σε ότι πιο σιχαμερό κι διευθαρμενο κυκλοφορούσε κατά καιρούς στον τόπο μας κι την ώρα της μάχης λέγαμε 'ελάτε παλιοπουστρες να σας γαμησουμε', τραγουδούσαμε το περίφημο 'Βαρδινογιάννη πουσταρα βάλε στον κωλο τα λεφτά' γιατί από εμάς πάντα έλειπαν ! Παλεύαμε όμως να προσκυνούν όλοι μέσα στον ναό μας. Ειμασταν σταθερά η μεγαλύτερη δύναμη στην βόρεια Ελλάδα κι ας υπήρξαν χρόνια στα οποία δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε ούτε μισό τίτλο. Παρόλα αυτά ειμασταν κι συνεχίζουμε να είμαστε στο μάτι του συστηματος . Ήμουν εκεί την ημέρα εκείνη στο Παλατάκι, όταν έβλεπα τον Ιβάν να μιλάει κι να εξηγεί κι φεύγοντας σχεδόν δάκρυσα. Ήρθε η ώρα είπα στο φιλαράκι που ειμασταν μαζί. Τα μισά να μας δώσει ο Σαββίδης από αυτά που μας λείπουν , θα τους γαμαμε από τα Τέμπη κι κάτω , εδώ πάνω ούτε που θα εμφανίζονται. Σήμερα σχεδόν δέκα χρόνια μετά ο γάμος ανάμεσα στο γίγαντα πρόεδρο και την ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΑΣ , δυστυχώς υποτιμά και τις δύο πλευρές. Ένας συνδυασμός κλεψιας αλλά κι δικών μας προκλητικοτατων λαθων μας έχουν κλέψει πολλά περισσότερα από αυτά που θα μπορούσαμε να κερδίζουμε.Guitarman έγραψε:Λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να αφανιστεί.
Βλέπω τον ΠΑΟΚ πάνω από 3 δεκαετίες. Όταν άρχισα να πηγαίνω γήπεδο ήταν τα χρόνια της αποχής επί Βουλινού. 2 χιλιάδες κόσμος στις εξέδρες με το ζόρι. Ο γαύρος να αλονίζει μέσα στο σπίτι μου. Οι χαρές μου μέχρι την έλευση του Σαββίδη ήταν 2 κύπελλα που για να τα πάρουμε η ομάδα σχεδόν καταστράφηκε οικονομικά (βλέπε κακοδιαχείριση Μπατμαν και οι Γουμενοπαγωνηδων) και οι ευρωπαικές νίκες-πυροτεχνήματα. Μετά υπήρξε η μεγάλη συλλογική προσπάθεια με μπροστάρη τον πρόεδρο της επο... Διαχερίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια και δε κατάφεραν τίποτε εκτός από πρόσκαιρες χαρές. Ουσιαστικά όταν πήγαμε να μπούμε σφήνα το 2010 με εκείνη την ομαδάρα, δεν είχε τη δύναμη η τότε διοίκηση να μας προστατεύσει και μας έσκισαν οι Σπάθες. Το ΠΟΚ ούτε με έβλεπε. Με είχαν εκεί που έχουμε εμείς τον οαρης. Μετά ήρθε ένας άνθρωπος που έκανε τον ΠΑΟΚ οικονομικά ανεξάρτητο και έριξε πολύ χρήμα για να φτιάξει ομάδα. Έκανε πολλά λάθη, αλλά δε χρέωσε την ομάδα για αυτά. Τα πλήρωσε όλα και με χρήμα αλλά και με τις πράξεις του (βλέπε υπόθεση με το σιδερικό). Με έκανε ισότιμο συνομιλητή του ΠΟΚ (όλοι αναγκάζονται να μιλάμε για BIG-4) και με έκανε να βλέπω τους δύο από τους τρεις του ΠΟΚ αφ'υψηλού. Όταν του το επέτρεψε και η κοινωνικη-κυβερνητική συγκηρία μου έφερε ΑΗΤΤΗΤΟ πρωτάθλημα και νταμπλ. Με έκανε να πιστεύω (όχι να ονειρεύομαι) ότι κάθε χρόνο θα διεκδικώ πρωτάθλημα και κύπελλο. Αυτή η τεράστια οικονομική και επιχειρηματική προσωπικότητα που έβγαλε τον ΠΑΟΚ από την αφάνεια δε νοείται να αντιμετωπίζεται σήμερα ως "αδιάφορος", "άμπαλος" και άλλα χαριτωμένα που γράφονται εδώ μέσα. Η ιστορία της ομάδας μου τα τελευταία 30 χρόνια είναι αυτή που περιγράφω. Όποιος δε βλέπει ότι η ομάδα ΣΗΜΕΡΑ (όχι όταν σηκώναμε το νταμπλ) είναι έτη φωτός μπροστά από εκεί που βρισκόταν, εθελοτυφλεί. Το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιβάν για όλα αυτά που έχει κάνει απέναντι σε ένα διεφθαρμένο σύστημα που δεν άφηνε ούτε ψίχουλα στους υπόλοιπους και να του "συγχωρήσω" όποια λάθη έκανε. Λάθη δε κάνουν μόνο οι πεθαμένοι.
Η διαρκής σύγκριση με το παρελθόν για να δικαιολογήσουμε τα λάθη του παρόντος είναι ένα τεράστιο ατοπημα. Ο ΠΑΟΚ είναι και συνεχίζει να είναι αυτό το μέγεθος κι αυτό το ονειρικό πράγμα που έχουμε ερωτευθεί όλοι μας εδώ μέσα. . Μόνο που τώρα δίπλα μας έχουμε κι έναν οδηγό που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί στο πάρελθον ΤΟΝ ΓΊΓΑΝΤΑ ΙΒΑΝ.
Αν είναι να ξεδιψασε ο παοκτσης με ένα ντάμπλ κι δύο κύπελλα στην σειρά δεν έχουμε κάνει τίποτα !! Αυτό δείχνει ότι οι περισσότεροι δεν έχετε συνειδητοποιήσει ούτε το μέγεθος του Ιβάν ούτε το μέγεθος του ΠΑΟΚ μας. Ο καιρός ήρθε κι είναι ΤΩΡΑ όχι αύριο!
Ποιό ακριβώς είναι το συμπέρασμα μου που είναι και άκρως υποτιμητικό? Οτι δεν πρέπει να ξεσκίζουμε το Σαββίδη? Γιατί εγώ αυτό είπα και μόνο ως απάντηση σε ποστ που προσωπικά τα θεωρώ το λιγότερο αφελέστατα και το χειρότερο στημένα. Το ποστ μου δε λέει καμία μεγαλοστομία. Τα αυτονόητα λέει που αναγκάστηκα να τα γράψω γιατί μερικοί έχουν χάσει το μέτρο του τι θα πει κριτική και τι θα πει πικροχολίαση. Έχεις γράψει πολύ περισσότερο κολακευτικά σχόλια για το Σαββίδη. Δεν έχω να πω τίποτε σε αυτά που λες. Μαζί σου.
Δε καταλαβαίνω όμως γιατί εκθιάζεις τα χρόνια του 'ελάτε παλιοπουστρες να σας γαμησουμε'. Αυτό δε δείχνει μεγάλη ομάδα. Δείχνει ότι ζούσαμε για τα ντέρμπι αλλά κατά τα άλλα η ζωή της ομάδας ήταν στο 3-4. Όχι για αγωνιστικούς λόγους πάντα. Αλλά εκεί ήσουν. Εγώ εκείνα τα χρόνια τα θυμάμαι με καμάρι μόνο για την καύλα που είχε ο κόσμος.
Και μιας και ανέφερες το Βαρδινογιάννη, μόλις πριν λιγο ανέβηκε άρθρο στο σδνα που τον λιβανίζει. Έχει 20 χρόνια που αποσύρθηκε και ακόμη αυτόν φαντασιώνονται. Επειδή λοιπόν δε θέλω να γίνω σα το βάζελο και να αναπολώ τον Ιβάν που έφυγε. Και επειδή ο δικός μου πρόεδρος έχει πολύ μεγαλύτερα @@ από τον κάθε καπετάνιο ξέρω πως όταν θα του δοθεί η ευκαιρία θα τους γαμήσει όλους όπως και το έκανε. Ο δρόμος όμως δεν είναι ευθεία. Και φεραρι να οδηγεις αν σου βάζουν εμπόδια μπορεί να χριεαστεί να κόψεις ταχύτητα. Εμείς φεράρι δεν είμαστε σίγουρα και φταίει και ο Ιβάν για αυτό. Αλλά ο αφοριστικός λόγος δεν βοηθάει και δημιουργει και ερωτηματικά για τους σκοπούς του... Για να μη παρεξηγηθω, δε λέω ότι είχες εσύ αφοριστικό λόγο. Πιο πολύ να σου εξηγήσω γιατί έγινε αυτό το ποστ προσπαθώ.
Όλοι θέλουμε τον ΠΑΟΚ παραπάνω. Αυτός που έβαλε και τόσα λεφτά μπορεί να το θέλει και παραπάνω. Όποιος όμως έχει προσπαθήσει ποτέ στη ζωή του να ανέβει κάποιο βουνό (κυριολεκτικά ή μεταφορικά) ξέρει πως δε πας καρφί ευθεία επάνω (τύπου 'ελάτε παλιοπουστρες να σας γαμησουμε'), αλλά κάνεις κύκλους, παύσεις και καμία φορά κατεβαίνεις και προς τα κάτω. Κριτική και κουβέντα οφείλουμε να κάνουμε. Όχι όμως να ξεσκίζουμε τον (όπως είπες και εσύ) γίγαντα που έχουμε στο τιμόνι.
-
"""
Σήμερα σχεδόν δέκα χρόνια μετά ο γάμος ανάμεσα στο γίγαντα πρόεδρο και την ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΑΣ , δυστυχώς υποτιμά και τις δύο πλευρές. Ένας συνδυασμός κλεψιας αλλά κι δικών μας προκλητικοτατων λαθων μας έχουν κλέψει πολλά περισσότερα από αυτά που θα μπορούσαμε να κερδίζουμε.
¨¨
Το πιο αστείο επιχείρημα που καταλήγει στο μεγαλύτερο ανέκδοτο της ιστορίας
Σημ. Εγώ λοιπόν που βλέπω τον ΠΑΟΚ σχεδόν έξι δεκαετίες
Σήμερα σχεδόν δέκα χρόνια μετά ο γάμος ανάμεσα στο γίγαντα πρόεδρο και την ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΑΣ , δυστυχώς υποτιμά και τις δύο πλευρές. Ένας συνδυασμός κλεψιας αλλά κι δικών μας προκλητικοτατων λαθων μας έχουν κλέψει πολλά περισσότερα από αυτά που θα μπορούσαμε να κερδίζουμε.
¨¨
Το πιο αστείο επιχείρημα που καταλήγει στο μεγαλύτερο ανέκδοτο της ιστορίας
Σημ. Εγώ λοιπόν που βλέπω τον ΠΑΟΚ σχεδόν έξι δεκαετίες
-
Αυτό(το γηπεδο) θα γίνει του Αγίου #$%#τσου ανήμερα.eorptol1 έγραψε:σκουλικι με τακτικη βαζελου ανταλλαγη οικοπεδου ,και γηπεδο στο αεροδρομιο μακεδονια ......και να αναμενουμε χρηματοδοτηση απο το ταμειο ανακαμψης ? και εμεις να κραξουμε τον σαββιδη που αν και εχει τα λεφτα δεν γλυφει και δεν λιβανιζει τα κοπροσκυλα του ανεμελου .....
Ειναι στην ιδια θεση που χτίσαν προ 30 ετων το κλειστό τους
Και η συνεχης συγκριση με το παρελθον για να πουμε οτι καθε μερα γινονται λαθη στο παρον ειναι επισης τεραστιο ατοπημα. Το οτι λες οτι ο ΠΑΟΚτσης ξεδιψασε με το νταμπλ για να επιχειρηματολογησεις, δεν σημαινει οτι ισχυει.Andrew R έγραψε:Εγώ λοιπόν που βλέπω τον ΠΑΟΚ σχεδόν πέντε δεκαετίες, θα διαφωνήσω κάθετα με το ποσταρισμα σου. Αυτά που γράφεις για τον Σαββίδη είναι σωστά. Το συμπέρασμα όμως πού βγάζεις για την ομάδα είναι βαθιά υποτιμητικό και για τον Σαββίδη και για το μέγεθος μας. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι στην κουβέντα μας . Ο Ιβάν είναι σήμερα το σημαντικότερο πρόσωπο του οργανισμού ΠΑΟΚ είναι ο γίγαντας εκείνος που χρόνια ονειρευόταν όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μας. Από μικρά παιδιά Στεκομασταν με πλήρη γνώση της οικονομικής μας ένδειας απέναντι σε ότι πιο σιχαμερό κι διευθαρμενο κυκλοφορούσε κατά καιρούς στον τόπο μας κι την ώρα της μάχης λέγαμε 'ελάτε παλιοπουστρες να σας γαμησουμε', τραγουδούσαμε το περίφημο 'Βαρδινογιάννη πουσταρα βάλε στον κωλο τα λεφτά' γιατί από εμάς πάντα έλειπαν ! Παλεύαμε όμως να προσκυνούν όλοι μέσα στον ναό μας. Ειμασταν σταθερά η μεγαλύτερη δύναμη στην βόρεια Ελλάδα κι ας υπήρξαν χρόνια στα οποία δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε ούτε μισό τίτλο. Παρόλα αυτά ειμασταν κι συνεχίζουμε να είμαστε στο μάτι του συστηματος . Ήμουν εκεί την ημέρα εκείνη στο Παλατάκι, όταν έβλεπα τον Ιβάν να μιλάει κι να εξηγεί κι φεύγοντας σχεδόν δάκρυσα. Ήρθε η ώρα είπα στο φιλαράκι που ειμασταν μαζί. Τα μισά να μας δώσει ο Σαββίδης από αυτά που μας λείπουν , θα τους γαμαμε από τα Τέμπη κι κάτω , εδώ πάνω ούτε που θα εμφανίζονται. Σήμερα σχεδόν δέκα χρόνια μετά ο γάμος ανάμεσα στο γίγαντα πρόεδρο και την ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΑΣ , δυστυχώς υποτιμά και τις δύο πλευρές. Ένας συνδυασμός κλεψιας αλλά κι δικών μας προκλητικοτατων λαθων μας έχουν κλέψει πολλά περισσότερα από αυτά που θα μπορούσαμε να κερδίζουμε.Guitarman έγραψε:Λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να αφανιστεί.