johnpet έγραψε:Guitarman έγραψε:
Λοιπόν Ιωάννη Pet...
Αφού λοιπόν σε καίει τόσο πολύ για τον ΠΑΟΚ φαντάζομαι θα είσαι σε γνώση του τι συμβαίνει στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια? Πόσες φορές έχουν γίνει προσπάθειες να τορπιλιστούν οι επιχειρηματικές κινήσεις του? Να σου θυμίσω ατάκες στελεχών της ΝΔ περί "φιλοξενούμενου" και "Ρώσου"? Την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ? Την υπόθεση του λιμανιού που και εκεί ήθελαν να τον κόψουν? Σε ρώτησα και πριν αλλά δεν απάντησες καν. Ο Σαββίδης αποδεδειγμένα τα πρώτα χρόνια του στην Ελλάδα προσέγγισε τον "χώρο" του που είναι η δεξιά. Ξαφνικά άρχισε να μιλάει εναντίον της. Εσύ τι καταλαβαίνεις? Λες να μαγέυτηκε από τον πολιτικό λόγο του Τσίπρα? Οι δηλώσεις του κατά του Μητσοτάκη έρχονται πολύ αργότερα από πολλές προσπάθειες υπονόμευσης της επιχειρηματικής του δράσης από αυτό το κόμμα. Και αυτά είναι ό,τι ξέρουμε γιατί υπάρχουν σίγουρα πολλά που δεν ξέρουμε και δε θα μάθουμε. Οι δηλώσεις του ήταν λάθος αλλά είναι λεπτομέρεια. Εσύ τις έχεις κάνει σημαία. Η οπτική σου είναι μονόπλευρη και αφοριστική. Και ΠΑΟΚ να είσαι με αυτά που λες θυμίζεις τοπικούς ραδιοφωνατζήδες που στηρίζουν απόψεις ευφτραφών επιχειρηματιών του Πειραιά.
Τέλος, για το εάν είμαι ΠΑΟΚ ή Σαββίδης, μπορείς να το δεις από τα γραπτά μου. Δε θα σε πείσω εγώ.
Πάντως τα δικά σου ποστ δε δείχνουν και μεγάλη συνοχή...
Γράφεις σήμερα...
johnpet έγραψε:
Τα δικά μου επιχειρήματα εάν είναι σοβαρά θα το κρίνουν οι άλλοι, όπως επίσης και των άλλων, αρκεί να είναι επιχειρήματα κα ιόχι εξυπνάδες.
Ναι θεωρώ ότι ο Σαββίδης έχει κάνει τεράστα δουλειά σε θέματα υποδομών, ακαδημιών κλπ. Ανεκτίμητη. Εκεί που έχει πρόβλημα είναι η α' ομάδα γιατί θέλει διαρκώς να παρεμβαίνει. Επειδή όμως δεν έχει τις γνώσεις, πράγμα πολύ λογικό και επειδή τις περισσότερες φορές βάζει μπροστά το συναίσθημα και όχι την λογική, παίρνει λανθασμένες αποφάσεις. Γι αυτό λέω και ξανά λέω, κάνε στη άκρη, καθόρισε μόνο τους στόχους και τα χρήματα που θα δαπανήσεις. Τελικά μπορεί να έχεις καλύτερα αποτελέσματα ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα. Ας πάει να δει πως λειτουργούν ομάδες σαν την Λειψία και τι κατάφεραν μέσα σε μια δεκαετία που υπάρχουν, όσο ακριβώς είναι ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ.
Ενώ πριν λίγες μέρες έλεγες τα ανάποδα...
johnpet έγραψε:
1. Την σχεδόν 2 ετών απουσία από την Θεσσαλονίκη την θεωρείτε φυσιολογική για έναν άνθρωπο που αγκάλιαζε έναν έναν τους παίκτες πριν απο κάθε παιγνίδι?
Τελικά τι θες? Να αποστασιοποιηθεί και να αφήσει άλλους ή όχι? Αφού θες να αποσταστιοποιηθεί γιατί παρουσιάζες πριν λίγες μέρες την απουσία του ως κάτι κακό? Που κρίνεται απαραίτητη? Για να μη σου υπενθυμίσω (γιατί μάλλον ζεις σε γυάλα) ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε ΠΑΝΔΗΜΙΑ και καθένας μας (εάν το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του συνθήκες) την περνάει εκεί που είναι πιο βολικά. Και εγώ είμαι κάτοικος εξωτερικού, αλλά μιας και μου το επέτρεψε η δουλειά μου, είμαι στην Ελλάδα από το Μάρτιο του 2020. Λες και εγώ να τα παράτησα και να μη δουλεύω?
Αστεία (ή ύποπτα) πράγματα...
Μου φαίνεται ότι κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Τα γραπτά μου έχουν συνοχή και εξηγούμαι. Ο Σαββίδης κατά την άποψη μου έχει δύο δρόμους να διαλέξει:
Α. Να ασχολείται ενεργά με την ομάδα, πράγμα που σημαίνει συνεχή ενασχόληση, μεταγραφές, ανανεώσεις, προπονητής κλπ. Τακτική που ακολουθούσε μέχρι πριν δυο χρόνια, ή
Β. Μοντέλο Λειψίας ας το πούμε, όπου παραδίδει τα κλειδιά σε ένα "ειδικό" που αυτός, τον έχει επιλέξει και είναι υπεύθυνος για όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, προπονητές, μεταγραφές, scouting, ανανεώσεις, ιατρική ομάδα κλπ. Όλα αυτά θα επιλεγούν και θα τελούν υπό την έγκριση του "Αθλητικού Διευθυντή" ή όπως αλλιώς θέλουμε να τον πούμε. Ο Σαββίδης θα του θέσει τους στόχους πχ φέτος 2ος του χρόνου και την επόμενη πρωτάθλημα στην Έλλαδα και στη Ευρώπη στους τέσσερεις του Conference, την επόμενη την χ πορεία στο Europa μετά την ψ πορεία CHL. Τα χρήματα που έχεις στη διάθεση σου είναι αυτά από εμένα, αυτά από τηλεοπτικά και αυτά από τις πιθανές πωλήσεις παικτών. Στο τέλος της τριετίας, ο απολογισμός, εάν είμαστε κατά ένα 80%-90% μέσα στους στόχους προχωράμε παρά πέρα.
Ο Σαββίδης τα τελευταία δύο χρόνια κατά την άποψη μου έχει βάλει την ομάδα σε έναν αυτόματο πιλότο. Δεν κάνει τίποτε από τα δύο και όταν λέω που είναι εξαφανισμένος εννοώ ότι αφού δεν κάνεις το Β, τουλάχιστον κάνε το Α. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι εάν θέλουμε ο ΠΑΟΚ πραγματικά ν' αλλάξει επίπεδο, ο δρόμος Β είναι μονόδρομος.
Ούτε αστεία λοιπόν, ούτε ύποπτα.
ΥΓ. Διάβασε σε παρακαλώ το ιστορικό της Λειψίας, ιδρύθηκε το 2009, δύο χρόνια πριν πάρει ο Σαββίδης τον ΠΑΟΚ...[/quote]
Πρώτον, αγνόησες όλο το πρώτο κομμάτι του ποστ μου.
Δεύτερον, με το ποστ σου κατάλαβα ότι θεωρείς την Ελλάδα Γερμανία.
Συμπέρασμα μου: Ο Μητσοτάκης μας έκανε Γερμανία και για αυτό ο Ιβάν έπρεπε να φερθεί ως Γερμανός με το γάντι στον (τότε) αρχηγό του δεύτερου κόμματος.
Σου επιστρέφω λοιπόν το χαρακτηρισμό ότι είμαι Σαββίδης και όχι ΠΑΟΚ λέγοντας σου πως είσαι ΝΔ και όχι ΠΑΟΚ.
Θα το πω ακόμη μία φορά για να μη παρεξηγηθώ. Ο Σαββίδης δεν είμαι άμοιρος ευθυνών, ούτε αλάνθαστος. Αλλά να κάνετε όλοι εσείς οι ψηφοφόροι της ΝΔ τις στρουθοκαμήλους και να προσπαθείτε να "αποδείξετε" πως για τα δεινά του ΠΑΟΚ φταίει ο μόνος άνθρωπος που έκανε τους ΠΑΟΚτσηδες να φουσκώνουν από περηφάνεια για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 4 δεκαετίες είναι (να το πω ευγενικά) πρόστυχο.