Μεταγραφές καλοκαιριού III

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Re: Μεταγραφές καλοκαιριού III

Δημοσίευση από Σουριναμέζος »

Γερασίμου έγραψε:
Σουριναμέζος έγραψε:
Γερασίμου έγραψε:
Φουρνιά με φουρνιά διαφέρει. Μια σοδειά από ροδάκινα μπορεί να είναι σάπια και η επόμενη να αναδεικνύει τον τέλειο καρπό.
Ορίστε, δεν κατάλαβα; Ο Λυρατζής είναι κατώτερος των Ροντρίγκο (πάλι θλάση) και Τέιλορ;;;;;
Ο Λυρατζης πότε απέδειξε ότι είναι καλύτερος του Ροντρίγκο? Ότι ο Ροντρίγκο δεν είναι αρκετά καλός για να παίζει στον ΠΑΟΚ συνεπάγεται ότι ο Λυρατζης είναι καλύτερος? Λίγος είναι ο Ροντρίγκο και θλασακιας παρόλα αυτά θα έπαιζε βασικός και αναντικατάστατος στην μισή σούπερ λιγκ, ο Λυρατζης από την άλλη ακόμα δεν έχει αρπάξει καμία από τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί. Τώρα για τον Τέιλορ θα κάνω λίγο υπομονή ακόμα, πολύ κακά τα πρώτα δείγματα αλλά ένα επίσημο παιχνίδι έχει παίξει όλο κι όλο
Πόσα αγωνιστικά λεπτά έχει ο Λύρατζης και πόσα ο Ροντρίγκο; Πόσες ευκαιρίες πήρε ο Λύρατζης; Με τον οσφπ στα πλέι-οφ έκανε σαν αλλαγή ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Πέρα από αυτό, ένα ματς με Πανιώνιο στο κύπελλο στη Ν. Σμύρνη το 2019, δανεικός στον Βόλο... Δεν λέω πως ο Λευτέρης είναι για βασικός στην ομάδα μας, αλλά μια πολύ καλή εναλλακτική σε παίκτη αξίας τύπου Μάτος και όχι σε β΄διαλογής ακραίους μπακ. Αν δουλέψει και αποκτήσει ψυχολογία έχει μέλλον. Αν όχι, φυσικά τέλος. Αλλά καλύτερα ο Λευτέρης για εναλλακτική παρά κάποιοι με συμβόλαιο 500.000, που μας πασάρουν οι μάνατζερ και τους βλέπουμε και παθαίνουμε ισχαιμικά.
Ο Ροντρίγκο θα έπαιζε στις μισές ομάδες της σούπα-λιγκ. Συμφωνώ. Σε Απόλλωνα, Παναιτωλικό, Λαμία, Γιάννινα.
Στο προηγούμενο post λες ότι ο Lucas Taylor (που τον έχουμε δει 60 λεπτά) είναι ξεκάθαρα χειρότερος από τον Λύρατζη και δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ αλλά μετά σου ξενίζει που γράφω ότι ο Λύρατζης δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ γιατί λες ότι δεν τον έχουμε δει πολλά λεπτά και δεν πήρε ευκαιρίες. 17 συμμετοχές και 794 λεπτά συμμετοχής έχει πάρει ο Λύρατζης ας έδειχνε κάτι παραπάνω, Τζόλης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Κούτσιας δείξανε περισσότερα πράγματα πολύ πριν τις 17 συμμετοχές. Ναι σε αυτές τις μισές ομάδες που λες θα έπαιζε βασικούρα ο Ροντρίγκο, ο Λύρατζης όμως θα έπαιζε?

Τώρα για αυτό που λες για Μάτος συμφωνώ. Άμα έχεις βασικούρα παίκτη σαν τον Μάτος που τρία χρόνια σερί έπαιζε χωρίς μπακ απ και δεν έχανε αγώνα ούτε με τα Τρίκαλα στο κύπελλο τότε ναι μπορείς άνετα να έχεις σαν δεύτερο τον Λύρατζη. Άμα έχεις ένα ημί-παλτο σαν τον Ροντρίγκο βασικό περιμένεις να πάρεις πράγματα και από το μπακ απ του. Τώρα αν θα τα δώσει αυτά τα πράγματα ο Τέιλορ θα δείξει δεν μπορώ να τον απαξιώσω από 60 μόλις λεπτά συμμετοχής
Άβαταρ μέλους
falconakis

Δημοσίευση από falconakis »

Εχω που έχω λαλήσει το βλεπω κι αυτό... ελεύθερος ο Πριγιο και εμείς ψάχνουμε τον Ακπομ για δανεικό...τον Σκούφο τον ρώτησε κανείς;

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Ettien26

Δημοσίευση από Ettien26 »

Για ομάδα που έχει 20 μύρια απο τις πωλήσεις και με καλό τηλεοπτικό (απ' ότι δειχνουν τα πράγματα) είναι τρελή κουλαμάρα να κινείται με ρυθμούς δυσκίνητου δεινοσαύρου στις μεταγραφές.
Για τους παίκτες που σήμερα ακούστηκαν είναι όλοι για δανεικοί.
Συγχρόνως δεν υπάρχει τεχνικός διευθυντής.
Και ένα ακόμη δεδομένο είναι τα πολλά συμβόλαια -βαρίδια παικτών που λήγουν του χρονου και δεν μπορούμε να απαλλαγούμε απο αυτά, περιμένοντας ... καρτερικά να λήξουν.

Αν όλα αυτά τα βάλεις σε ένα ... μπλέντερ και τα ανακατέψεις εμένα μου βγάζουν ένα λογικοφανές συμπέρασμα.

Ότι αυτή η χρονιά είναι μια μεταβατική χρονιά ξεσκαρταρίσματος του ρόστερ.

Με λίγα λόγια οι μεταγραφάρες που όλοι ονειρευόμαστε πιθανόν να πάνε για του χρόνου (χωρίς τα συμβόλαια -βαρίδια που πιάνουν και τζάμπα χώρο στην ομάδα και επιβαρύνουν το οικονομικό) σε ένα ολικό restart της ομάδας.

Εν ολίγοις βλεπω για φέτος μια επανάληψη της πρώτης χρονιάς Σάντος με καλύτερη και πιο ανταγωνιστική φυσικά ομάδα. Δηλαδή να απλά να βγεί η χρόνια και εφόσον τσουλήσει καλά να παλέψει για τους στόχους της. Χωρίς αυτό να θεωρείται προαπαιτούμενο. Εχω εμπιστοσύνη στον Λούτσυ. Τα σημαντικά όμως τα βλέπω του χρόνου σε μια ολική αναδόμηση του ρόστερ.
Με νέο τεχνικό διευθυντή.
Χωρίς τα βαριά συμβόλαια (υπολογίζω ότι τρώνε κάπου 4 μύρια από το μπάτζετ, ποσό ικανό για να φέρεις 3-4 ελεύθερους παίκτες πρώτης γραμμής).
Με ένα σημαντικό μέρος των φετινών εσόδων να πηγαίνει για την ολική ανακαίνιση του ρόστερ της επόμενης περιοδου.

Δεν ξέρω τι να πω. Αλλά όσο το σκέφτομαι δεν βρίσκω άλλη λογική εξήγηση εκτός από αυτήν.
Andrew R

Δημοσίευση από Andrew R »

Psaras έγραψε:Το scouting όπως το φαντάζεστε δεν το κάνει καμία ομάδα στην Ελλάδα και το κάνουν καμία 50αρια (μετα βιας) ομάδες παγκοσμιως. Στην Ελλάδα το σύστημα είναι ποιους μας προτείνουν οι μάνατζερ και ποιους από τους μάνατζερ εμπιστευομαστε να μην μας την κάτσουν. Στο εξωτερικό παίζει συνήθως networking και αλλαξοκωλικια είτε μεταξύ ΤΔ είτε μεταξύ προπονητων. Βλεπε Αρνενσεν. Εάν πιστεύει κανείς ότι τον Καμάρα και τον Χ Καμάρα τον έφερε ο γαυρος με machine learning και artificial intelligence, ας αλλάξει πλευρό. Κατανοώ ότι με 150εκ επένδυση από τον Ιβαν υπάρχουν απαιτήσεις και για machine learning και για αλγόριθμους βασισμένους στο random forest, αλλά δυστυχώς γενικά στην Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν νομίζω να αξιολογούν ούτε τα δεδομένα των κατόχων διάρκειας. Πόσο μάλλον να βάλουν έναν υπάλληλο να κάνει webscraping δεδομένα από καμιά 30,000 ποδοσφαιριστές. Στο εξωτερικό αυτοι που κάνουν αυτοί την δουλειά, πληρώνονται όσο ένας Κουτσιας. Θα μου πεις να βρούμε τους κατάλληλους μάνατζερ όπως πχ ο γαυρος. Μαζί σας..αλλα αυτό θέλει έναν οργανισμό που πουλάει παίκτες και τους πουλάει καλά...γιατί ο μάνατζερ θέλει κέρδος. Ξερετε πόσα έβγαλε ο γαυρος από τον Ποτενσε και ποσα ο μάνατζερ του; Όταν βγάλουμε δυο/τρεις Τζοληδες ίσως καταφέρουμε να μπούμε και εμείς στον στενό κύκλο. Αλλά πιστεύω ότι δεν θα μας αρέσει.

Τώρα στα του σκαουτιγκ του δικού μας, οποίοι παίκτες μας προτείνονται τους αξιολογούν όπως τους αξιολογείται και εσείς, με φυσικά καλύτερα δεδομένα από συνδρομητικες υπηρεσίες. Βλέπουν βίντεο κτλ... Υποτίθεται ότι οι σκαουτερ έχουν ειτε σπουδάσει το αντικείμενο είτε έχουν εμπειρία ως ποδοσφαιριστές ώστε να εκφερουν μια γνώμη για το ποσο καλοί είναι οι ποδοσφαιριστές...σύμφωνα πάντα με το επίπεδο της ομάδας που εργάζονται. Πιστεύετε ειλικρινά πως με τις 50 ομάδες που ανέφερα πριν να σκαναρουν όλη την αγορά και με άλλες 50 με καλύτερες διασυνδέσεις να μπορεί ο ΠΑΟΚ και ο κάθε ΠΑΟΚ να βρει κανένα υπερταλεντο; Πάμε για στοιχήματα όπως και όλες οι ομάδες του επιπέδου μας. Στοίχημα ήταν και ο Μάτος ( και ας έπαιξε τελικό ΟΥΕΦΑ) στοίχημα ηταν και ο Βιερινια στα 21 του, στοίχημα και ο Λουκάς και ο Πριγιοβιτς και ο Μισιτς και σχεδόν όλοι. Άλλες φορές σου κάθεται και άλλες όχι. Το να έχεις την απαίτηση να τζογαρεις και να κερδίσεις συνέχεια είναι παράλογο.
Α!! Ώραιο κείμενο. Ιντριγκαδορικο σε κάποια σημεία, αλλά σίγουρα άξιο σχολιασμού.
Μόνο μια μικρή αντίρρηση, που λογο δουλειας γνωρίζω προσωπικά. Ο έχων τα μετρητά είναι ο άρχοντας! Κι ο Σαββίδης έχει ρίξει πολύ χρήμα. Μόνο που η ποδοσφαιρική διαχείριση αυτού του χρήματος ήταν κι συνεχίζει να είναι το λιγότερο: αστεία.
Άβαταρ μέλους
tzo_1926

Δημοσίευση από tzo_1926 »

"Κι άλλη μέρα πέρασε να σε περιμένω( μια μεταγραφή)
κι άλλο Σαββατόβραδο έφυγε χαμένο
κι ο καημός με άρπαξε πάλι απ' τον ώμο
θάμπωσαν τα μάτια μου να κοιτώ στο δρόμο"

Στο τopic " τι ακούτε τώρα" έπρεπε να μπει, αλλά τελικά κολλάει λ εδώ.
Άβαταρ μέλους
stravostomis

Δημοσίευση από stravostomis »

falconakis έγραψε:Εχω που έχω λαλήσει το βλεπω κι αυτό... ελεύθερος ο Πριγιο και εμείς ψάχνουμε τον Ακπομ για δανεικό...τον Σκούφο τον ρώτησε κανείς;

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Με σιγουριά σου λέω ότι κανένας προπονητής δεν θα ήθελε τον Πριγιοβιτς αντί για τον Άκπομ. Όχι ότι δεν είναι καλύτερος αλλά για έναν προπονητή είναι πολύ πιο εύκολο να κουμαντάρει τον Άγγλο παρά τον Σέρβο, ο οποίος συχνά παίζει πιο πολύ για τον εαυτό του παρά για την ομάδα και έχει και μια τάση προς την οκνηρία.
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Δημοσίευση από Σουριναμέζος »

Είμαι ενθουσιασμένος με την πιθανή επιστροφή του Άκπομ, είμαι αισιόδοξος ότι ο Λουτσέσκου μπορεί να τον αξιοποιήσει σωστά και να μπορέσει να πάρει όσα είχε προσφέρει ο Άκπομ την πρώτη του χρονιά. Η ταχυδύναμη που διαθέτει ο Τσούμπα είναι πολύ μακριά από κάθε άλλο φορ της λίγκας. Έχω ελπίδες ότι και ο Τσούμπα από την πλευρά του θα εμφανιστεί πιο ώριμος και σταθερός ψυχολογικά.

Στο μυαλό του Ακπομ όταν είχε πρωτοαποκτηθεί ήταν ξεκάθαρα ότι έρχεται στην Ελλάδα για να κάνει ένα ακόμα αγροτικό μέσω του οποίου θα επιστρέψει στην Αγγλία. Πιστεύω πως όταν ήρθε στην Ελλάδα έχοντας τα μυαλά ακόμα στην Πρέμιερ θεωρούσε ότι θα κάνει πλάκα στην Σούπερλιγκ και όταν το πρώτο εξάμηνο διαπίστωσε ότι έχει μπροστά του έναν καυτό Πρίγιοβιτς και έφαγε πολύ πάγκο αυτό τον πήρε από κάτω γιαυτό και τρελαινόταν με κάθε χαμένη ευκαιρία και ακυρωθέν γκολ τον πρώτο καιρό, πάλευε να δείξει πράγματα στον περιορισμένο χρόνο που έπαιρνε.

Μετά την φυγή Πρίγιοβιτς ο Ραζβαν τον εμπιστεύτηκε του έδωσε την φανέλα βασικού και το διάστημα μέχρι να τελειώσει η σεζόν πετούσε, ήταν το καλύτερο που είδαμε από αυτόν. Το τελείωμα της σεζόν λοιπόν τον βρήκε σε πολύ καλή κατάσταση σαν τον βασικό φορ της ομάδας κοντά στο όνειρο της επιστροφής στην Πρέμιερ αν συνέχιζε με αυτόν τον ρυθμό. Η καλή ψυχολογία συνεχίστηκε και μετά την φυγή Λουτσέσκου καθώς τόσο στα φιλικά όσο και στα πρώτα ματς της επόμενης σεζόν Αγιαξ-Σλόβαν-Πανιώνιος ήταν σε καλή κατάσταση.

Η ομάδα όμως έδειχνε από την αρχή της σεζόν ότι η μετάβαση από την αγωνιστική φιλοσοφία του Λουτσέσκου σε αυτή του Φερέιρα δεν είχε γίνει με επιτυχία. Παρουσίαζε κακό πρόσωπο, πολλοί παίκτες εμφάνισαν σημαντική πτώση και ο Αμπέλ δεν άργησε να δεχθεί κάτι που του ήταν άγνωστο στην προπονητική του καριέρα στο ασφαλές περιβάλλον της Μπράγκα, πίεση και αμφισβήτηση. Μια από τις κινήσεις του Φερέιρα για να ανταπεξέλθει σε αυτό (και για εμένα ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του) ήταν να αντικαταστήσει τον Άκπομ με τον Σφιντέρσκι, ελπίζοντας ότι το εύκολο γκολ του Πολωνού θα ξεκλειδώσει ορισμένα παιχνίδια και θα του δώσει χρόνο και ηρεμία παρόλο που το στυλ παιχνιδιού του Πολωνού περιορίζει τις δυνατότητες του συνόλου. Μάλιστα δεν ήταν απλά η αντικατάσταση αλλά για μήνες υπήρξε μεγάλος παραγκωνιασμός του Ακπομ με αποτέλεσμα όταν ο Σβιντέρσκι πέρασε ντεφορμάρισμα και προσπάθησε να επαναφέρει τον Ακπομ ήταν εμφανή η μεγάλη έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Κάπου εκεί θεωρώ ότι ο Άκπομ που έβλεπε το όνειρο της Πρέμιερ να απομακρύνεται πήρε την απόφαση να επιδιώξει την αποχώρηση από την ομάδα και η προοπτική της Μίντλεσμπρο με τις ελπίδες ανόδου του φάνηκε καλή επιλογή

Στο σήμερα τώρα ο Άκπομ πέρασε μια κακή χρονιά στην Αγγλία που πιθανόν τον οδήγησε να ξεπεράσει το όνειρο και το πρέπει της Πρέμιερ Λίγκ. Πόσο μάλιστα όταν το σκηνικό αυτής της κακής σεζόν ήταν η σκατότρυπα το Μίντλεσμπρο μια από τις χειρότερες πόλεις της Αγγλίας, με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα και πολύ μεγάλο πρόβλημα με την χρήση ναρκωτικών, όχι το ιδανικό μέρος για τον νέο μπαμπά Άκπομ. Αυτή την φορά δεν θα έρθει στην Ελλάδα βλέποντας την σαν αγροτικό αλλά σαν το μέρος που έκανε τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του με προπονητή αυτόν που τον έκανε αήττητο πρωταθλητή και νταμπλούχο. Το ιδανικό μέρος για να επαναφέρει την καριέρα του σε εκείνα τα επίπεδα έχοντας καταλάβει πλέον ότι μια χαρά μπορείς να βγάλεις λεφτά από το ποδόσφαιρο να φάνε και τα εγγόνια σου, να πετύχεις πράγματα, να πάρεις τίτλους, να παίξεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και χωρίς να παίξεις στην Πρέμιερ.
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Δημοσίευση από bersekeros »

buffalobill4 έγραψε: Μποριλ. Δεν έχει παίξει ούτε λεπτό φέτος όμως ο προπονητής δεν δέχεται να φύγει πριν τον επαναληπτικό παρόλο που δεν υπολογίζεται. Κοντολογις. Αυτό που πέρσι δεν κάναμε εμείς με το βασικό μας φορ το κάνουν αυτοί με παίκτη που θα αποχωρήσει. Όχι έτσι για να βλέπουμε πως συμπεριφερονται οι ομάδες σε παίκτες με ενεργά συμβόλαια. Επίσης, γι αυτόν θα πληρώσουμε για μεταγραφή;
Έτσι διάβασα σήμερα.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγραφαν ότι ο παίκτης έχει υποσχεθεί να μείνει ελεύθερος.

Σήμερα διαβάζω ότι η ομάδα ζήτησε και 500Κ (και ο παίκτης είναι για διετές για 400Κ / αυτό δεν άλλαξε).

Όλοι οι παίκτες που πήραμε φέτος είναι δανεικοί ή ελεύθεροι προς το παρόν.

Και αυτό υποθέτω γίνεται, επειδή την τελευταία διετία έχουμε προβεί σε επικές λάθος αγορές παικτών από ομαδες, που απέτυχαν όλες μα όλες , για τα λεφτά που δώσαμε και τις προσδοκίες που υπήρχαν,

και τώρα δεν τολμάει κανένας να προτείνει την αγορά ενός παικταρά, γιατί χρειάζεται χρήματα, που άμα δεν βγει, θα πάει η μισή μεταγραφή Τζόλη χαμένη.

Οπότε επειδή δεν υπάρχει ΤΔ να την πληρώσει,
θα την πληρώσουν οι υπάλληλοι, σε περίπτωση πάλι μιας αποτυχημένης αγοράς.

Και αυτό εικάζω ότι φοβούνται.
Την ανάληψη της ευθύνης.

Γιατί ξεχείλισε το ποτήρι των αποτυχημένων αγορών παικτών από ομαδες την τελευταία διετία.

Γιατί αυτό που διακινήθηκε στα ΜΜΕ, ότι έχουν δοθεί τα κλειδιά στο Λουτσέσκου για τις μεταγραφές, εγώ πάλι κακοπροαίρετο το βλέπω.

Όταν δίνεις τα κλειδιά σε κάποιον, του δίνεις και μπάτζετ, που ναι μεν ελέγχεις γιατί δεν μπορεί να κάνει ένας προπονητής ή ΤΔ ό,τι γουστάρει ανεξέλεγκτα, αλλά του δίνεις μπάτζετ. Συγκεκριμένο.

Και τις λίστες, όταν έχει τα κλειδιά, τις φέρνει αυτός. Όχι κάποιος άλλος.

Οπότε το αφήγημα των αρδ ότι τα κλειδιά των μεταγραφών έχουν δοθεί φέτος στο Λουτσέσκου, είναι μια μυθική μπούρδα ολκής.
proedros

Δημοσίευση από proedros »

Σουριναμέζος έγραψε:Είμαι ενθουσιασμένος με την πιθανή επιστροφή του Άκπομ, είμαι αισιόδοξος ότι ο Λουτσέσκου μπορεί να τον αξιοποιήσει σωστά και να μπορέσει να πάρει όσα είχε προσφέρει ο Άκπομ την πρώτη του χρονιά. Η ταχυδύναμη που διαθέτει ο Τσούμπα είναι πολύ μακριά από κάθε άλλο φορ της λίγκας. Έχω ελπίδες ότι και ο Τσούμπα από την πλευρά του θα εμφανιστεί πιο ώριμος και σταθερός ψυχολογικά.

Στο μυαλό του Ακπομ όταν είχε πρωτοαποκτηθεί ήταν ξεκάθαρα ότι έρχεται στην Ελλάδα για να κάνει ένα ακόμα αγροτικό μέσω του οποίου θα επιστρέψει στην Αγγλία. Πιστεύω πως όταν ήρθε στην Ελλάδα έχοντας τα μυαλά ακόμα στην Πρέμιερ θεωρούσε ότι θα κάνει πλάκα στην Σούπερλιγκ και όταν το πρώτο εξάμηνο διαπίστωσε ότι έχει μπροστά του έναν καυτό Πρίγιοβιτς και έφαγε πολύ πάγκο αυτό τον πήρε από κάτω γιαυτό και τρελαινόταν με κάθε χαμένη ευκαιρία και ακυρωθέν γκολ τον πρώτο καιρό, πάλευε να δείξει πράγματα στον περιορισμένο χρόνο που έπαιρνε.

Μετά την φυγή Πρίγιοβιτς ο Ραζβαν τον εμπιστεύτηκε του έδωσε την φανέλα βασικού και το διάστημα μέχρι να τελειώσει η σεζόν πετούσε, ήταν το καλύτερο που είδαμε από αυτόν. Το τελείωμα της σεζόν λοιπόν τον βρήκε σε πολύ καλή κατάσταση σαν τον βασικό φορ της ομάδας κοντά στο όνειρο της επιστροφής στην Πρέμιερ αν συνέχιζε με αυτόν τον ρυθμό. Η καλή ψυχολογία συνεχίστηκε και μετά την φυγή Λουτσέσκου καθώς τόσο στα φιλικά όσο και στα πρώτα ματς της επόμενης σεζόν Αγιαξ-Σλόβαν-Πανιώνιος ήταν σε καλή κατάσταση.

Η ομάδα όμως έδειχνε από την αρχή της σεζόν ότι η μετάβαση από την αγωνιστική φιλοσοφία του Λουτσέσκου σε αυτή του Φερέιρα δεν είχε γίνει με επιτυχία. Παρουσίαζε κακό πρόσωπο, πολλοί παίκτες εμφάνισαν σημαντική πτώση και ο Αμπέλ δεν άργησε να δεχθεί κάτι που του ήταν άγνωστο στην προπονητική του καριέρα στο ασφαλές περιβάλλον της Μπράγκα, πίεση και αμφισβήτηση. Μια από τις κινήσεις του Φερέιρα για να ανταπεξέλθει σε αυτό (και για εμένα ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του) ήταν να αντικαταστήσει τον Άκπομ με τον Σφιντέρσκι, ελπίζοντας ότι το εύκολο γκολ του Πολωνού θα ξεκλειδώσει ορισμένα παιχνίδια και θα του δώσει χρόνο και ηρεμία παρόλο που το στυλ παιχνιδιού του Πολωνού περιορίζει τις δυνατότητες του συνόλου. Μάλιστα δεν ήταν απλά η αντικατάσταση αλλά για μήνες υπήρξε μεγάλος παραγκωνιασμός του Ακπομ με αποτέλεσμα όταν ο Σβιντέρσκι πέρασε ντεφορμάρισμα και προσπάθησε να επαναφέρει τον Ακπομ ήταν εμφανή η μεγάλη έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Κάπου εκεί θεωρώ ότι ο Άκπομ που έβλεπε το όνειρο της Πρέμιερ να απομακρύνεται πήρε την απόφαση να επιδιώξει την αποχώρηση από την ομάδα και η προοπτική της Μίντλεσμπρο με τις ελπίδες ανόδου του φάνηκε καλή επιλογή

Στο σήμερα τώρα ο Άκπομ πέρασε μια κακή χρονιά στην Αγγλία που πιθανόν τον οδήγησε να ξεπεράσει το όνειρο και το πρέπει της Πρέμιερ Λίγκ. Πόσο μάλιστα όταν το σκηνικό αυτής της κακής σεζόν ήταν η σκατότρυπα το Μίντλεσμπρο μια από τις χειρότερες πόλεις της Αγγλίας, με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα και πολύ μεγάλο πρόβλημα με την χρήση ναρκωτικών, όχι το ιδανικό μέρος για τον νέο μπαμπά Άκπομ. Αυτή την φορά δεν θα έρθει στην Ελλάδα βλέποντας την σαν αγροτικό αλλά σαν το μέρος που έκανε τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του με προπονητή αυτόν που τον έκανε αήττητο πρωταθλητή και νταμπλούχο. Το ιδανικό μέρος για να επαναφέρει την καριέρα του σε εκείνα τα επίπεδα έχοντας καταλάβει πλέον ότι μια χαρά μπορείς να βγάλεις λεφτά από το ποδόσφαιρο να φάνε και τα εγγόνια σου, να πετύχεις πράγματα, να πάρεις τίτλους, να παίξεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και χωρίς να παίξεις στην Πρέμιερ.
Πολύ ωραίο το ποστ σου…Με βρίσκει σύμφωνο 100%…Και εγώ τον πιστεύω τον Τσούμπα..Εύγε..!!
Άβαταρ μέλους
cellophan

Δημοσίευση από cellophan »

Νομίζω πως σε αυτό το thread φέτος, έχει δοθεί ένας πολύ παραπλανητικός τίτλος. Το 'Μεταγραφές Καλοκαιριού' θαρρώ δεν αντιπροσωπεύει την ουσία του περιεχομένου του.
Προσπαθώ με το φτωχό μου το μυαλό να βρω έναν κατάλληλο τίτλο, κάποια παιδιά ίσως έχουν προσπαθήσει πριν από μένα προτάσσοντας keywords, όπως μίρλα, μιζέρια, ξερολία, προπονητηλίκι εσωτερικού χώρου (δικό μου) και πάει λέγοντας, αλλά τουλάχιστον για φέτος, νομίζω πως δεν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο κάτω-κάτω όλα τα παραπάνω είναι ανθρώπινα χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που κανείς μπορεί να βρει και στα υπόλοιπα (αν όχι σε όλα) threads του φόρουμ και κατά την άποψη μου είναι αναπόφευκτα, χαριτωμένα και πολλές φορές χρήσιμα, όταν βέβαια διατυπώνονται με όμορφο και έξυπνο τρόπο, που στόχο έχει να πάει το πράγμα μπροστά όσο πάει, και όταν βρει τοίχο να σταματήσει, να γυρίσει πίσω και να ξεκινήσει με ένα καινούριο θέμα ή μια καινούρια οπτική του ίδιου θέματος και όχι να σπάσει τον τοίχο χτυπώντας τον μονότονα, δυνατά και στην τελική άχαρα και άκομψα με το κεφάλι του.
Μπήκα στον πειρασμό με βάση αυτή την παρατήρηση να δώσω έναν τίτλο στο νήμα, του τύπου 'Headbanger's Loop' ή 'Tilting at Windmills' αλλά πάλι κατέληξα πως δεν έχει και πολύ νόημα - κάθε χρόνο μία από τα ίδια είναι. Δεν είναι αυτό το βασικό χαρακτηριστικό του φετινού νήματος. Όταν κλείσεις τα μάτια δηλαδή και σκεφτείς τι διαβάζεις, δεν είναι η μιζέρια, η ξερολία, το badmouthing και τίποτα από όλα αυτά που σου ανεβάζει τους σφυγμούς -παιδικές ασθένειες δηλαδή που όλοι μας, ιδιαίτερα όσοι είναι εδώ μέσα 12-13 χρόνια, τις έχουμε περάσει σπάζοντας τα σπυράκια με το πύον ένα-ένα σε πολύ πιο δύσκολες για την ομάδα συνθήκες και δεν πάθαμε και τίποτα. Να μη σου πω-πως γίναμε και καλύτεροι στην πορεία.
Όχι λοιπόν, άλλο είναι το καινό δαιμόνιο. Καινούριο 'φρούτο', σαρκοβόρο, εμφυλιακό και αυτοάνοσο, με ρίζες βαθιές που ζέχνει και σαν ζιζάνιο έχει καταφέρει να εισχωρήσει σε πολλές από τις εγγραφές αυτού του νήματος. Πολλές; Ναι, αρκετές. Πόσες; Τόσες, ώστε να πρέπει να μπει στον τίτλο.
Για στάσου - κάτι σκέφτηκα. Γιατί όχι, ναι. 'The Celestial Durian'. Ας το πούμε έτσι.
Νιώθω ήδη πολύ καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
dragon

Δημοσίευση από dragon »

Chuba πουλέν.
nasos66

Δημοσίευση από nasos66 »

Psaras έγραψε:Το scouting όπως το φαντάζεστε δεν το κάνει καμία ομάδα στην Ελλάδα και το κάνουν καμία 50αρια (μετα βιας) ομάδες παγκοσμιως. Στην Ελλάδα το σύστημα είναι ποιους μας προτείνουν οι μάνατζερ και ποιους από τους μάνατζερ εμπιστευομαστε να μην μας την κάτσουν. Στο εξωτερικό παίζει συνήθως networking και αλλαξοκωλικια είτε μεταξύ ΤΔ είτε μεταξύ προπονητων. Βλεπε Αρνενσεν. Εάν πιστεύει κανείς ότι τον Καμάρα και τον Χ Καμάρα τον έφερε ο γαυρος με machine learning και artificial intelligence, ας αλλάξει πλευρό. Κατανοώ ότι με 150εκ επένδυση από τον Ιβαν υπάρχουν απαιτήσεις και για machine learning και για αλγόριθμους βασισμένους στο random forest, αλλά δυστυχώς γενικά στην Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν νομίζω να αξιολογούν ούτε τα δεδομένα των κατόχων διάρκειας. Πόσο μάλλον να βάλουν έναν υπάλληλο να κάνει webscraping δεδομένα από καμιά 30,000 ποδοσφαιριστές. Στο εξωτερικό αυτοι που κάνουν αυτοί την δουλειά, πληρώνονται όσο ένας Κουτσιας. Θα μου πεις να βρούμε τους κατάλληλους μάνατζερ όπως πχ ο γαυρος. Μαζί σας..αλλα αυτό θέλει έναν οργανισμό που πουλάει παίκτες και τους πουλάει καλά...γιατί ο μάνατζερ θέλει κέρδος. Ξερετε πόσα έβγαλε ο γαυρος από τον Ποτενσε και ποσα ο μάνατζερ του; Όταν βγάλουμε δυο/τρεις Τζοληδες ίσως καταφέρουμε να μπούμε και εμείς στον στενό κύκλο. Αλλά πιστεύω ότι δεν θα μας αρέσει.

Τώρα στα του σκαουτιγκ του δικού μας, οποίοι παίκτες μας προτείνονται τους αξιολογούν όπως τους αξιολογείται και εσείς, με φυσικά καλύτερα δεδομένα από συνδρομητικες υπηρεσίες. Βλέπουν βίντεο κτλ... Υποτίθεται ότι οι σκαουτερ έχουν ειτε σπουδάσει το αντικείμενο είτε έχουν εμπειρία ως ποδοσφαιριστές ώστε να εκφερουν μια γνώμη για το ποσο καλοί είναι οι ποδοσφαιριστές...σύμφωνα πάντα με το επίπεδο της ομάδας που εργάζονται. Πιστεύετε ειλικρινά πως με τις 50 ομάδες που ανέφερα πριν να σκαναρουν όλη την αγορά και με άλλες 50 με καλύτερες διασυνδέσεις να μπορεί ο ΠΑΟΚ και ο κάθε ΠΑΟΚ να βρει κανένα υπερταλεντο; Πάμε για στοιχήματα όπως και όλες οι ομάδες του επιπέδου μας. Στοίχημα ήταν και ο Μάτος ( και ας έπαιξε τελικό ΟΥΕΦΑ) στοίχημα ηταν και ο Βιερινια στα 21 του, στοίχημα και ο Λουκάς και ο Πριγιοβιτς και ο Μισιτς και σχεδόν όλοι. Άλλες φορές σου κάθεται και άλλες όχι. Το να έχεις την απαίτηση να τζογαρεις και να κερδίσεις συνέχεια είναι παράλογο.
Ο Μιχελ ειχε 8 παιχτες ελευθερους πριν τη προετοιμασια.
Άβαταρ μέλους
Rexaris

Δημοσίευση από Rexaris »

Το έχετε τερματίσει μερικοί, και Μέσι-Ρονάλντο να μας φέρουν, σκάρτους θα τους βρείτε.

Νισάφι πια.
Άβαταρ μέλους
shogoon

Δημοσίευση από shogoon »

1.Μια χαρά είναι το thread. Aς είχε σοβαρό σχεδιασμό η ομάδα για να μην υπήρχαν off topics. Αφήστε τον κόσμο να γράφει και να λέει αυτά που σκέφτεται. Αλλιώς θα διαβάζαμε αν ο Τζιοβινκο άλλαξε βρακι και αν έφαγε βρώμη με γάλα.
2. Τσούμπα κατάκτηση κυπέλου με γυριστό σουτ. Καλώς να ορίσει
3. Θα έβαζα χοντρό στοίχημα ότι ο Ιβάν βαρέθηκε να τον πιάνουν μακάκα τα πήρε στο κρανίο και έχει δώσει σαφής εντολές. Πεταχθηκαν δεν ξέρω πόσα 20 και εκατομμύρια σε κονους με πόδια. Εγώ πάντως και 50 δις να είχα αν έβλεπα τέτοια αποτελέσματα από τις μεταγραφές το ίδιο θα αποφάσιζα. Άλλο τι θέλουμε οι οπαδοί.
gpap

Δημοσίευση από gpap »

να η βόμβα που όλοι περιμέναμε:
Μιτρίτας.
Παίχτης που πηγε δανεικός απο τις ΗΠΑ στην Σαουδική Αραβία. Και τώρα που έλειξε ο δανεισμός, θέλουν να τον στείλουν ξανά δανεικό.
Μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΟΚ του Σαββίδη.
Δανεικός απο τις ΗΠΑ.

Μαζί με Τέιλορ κ Ολιβέιρα, πιστεύω πως φέτος οι μεταγραφές ήταν όχι μόνο ουσίας αλλα και πραγματικά εντυπωσιακές.
Ο Ολιβέιρα έδωσε ένα διαφορετικό στυλ επιθετικού στην ομάδα. Να επιστρέψει γερός να γουστάρουμε.
Ο Τέιλορ έδωσε νέο ορισμό στον ρόλο του δεξιού μπακ.
Και αυτός ο Μιτρίτας, πιστεύω να μας κάνει τρελούς κ παλαβούς.

1500 σελίδες αναλύσεων επί αναλύσεων.
Πάρτε έναν Μιτρίτα και βουλώστε το.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”