Μεταγραφές καλοκαιριού III

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Totem_pk

Re: Μεταγραφές καλοκαιριού III

Δημοσίευση από Totem_pk »

Mīngus έγραψε:Ο τελευταίος δανεικός που ήρθε και έμεινε τελικά στην ομάδα πρέπει να ήταν ο Βιεϊρίνια το 2009.
Νομιζω και ο Λινο δανεικος ξεκινησε. Δεν ειμαι σιγουρος ομως.
Άβαταρ μέλους
pirate_salonica

Δημοσίευση από pirate_salonica »

Λοιπόν, για να ανακεφαλαιώσω λίγο την πραγματικότητα* και να προσγειώσω μερικούς εδώ μέσα:

*Όχι δεν έχω "πληροφορίες από μέσα". Απλά χρησιμοποιώ δύο απλά ΓΕΓΟΝΟΤΑ, γνωστά και κατανοητά νομίζω σε όλους μας.

Γεγονός 1:

Ο Σαββίδης έχει αποφασίσει, από πέρυσι ήδη, να τραβήξει την οικονομική πρίζα από την ομάδα, αφήνοντάς την να "ζήσει" με τα χρήματα που αυτή βγάζει*. Μην ξεχνάμε πως:

(*ναι ξέρω, τα χρήματα που δόθηκαν πέρσι για Μουργκ και Τσόλακ. Ε αυτά ίσα ίσα, ενίσχυσαν την ανάγκη για "τράβηγμα της πρίζας")

1) Έχει δώσει 100 εκατομμύρια και δεν έχει πάρει παρά ελάχιστα πίσω
2) Έχει κατηγορηθεί μέχρι και για πράκτορας του Πούτιν από ορισμένους "ψεκασμένους"
3) Βρίσκει συνεχώς εμπόδια σε όποια επιχειρηματική κίνηση πάει να κάνει, ειδικά με τον ΠΑΟΚ

Αν θυμάστε, είχε μιλήσει πριν τη φετινή σεζόν χρησιμοποιώντας μια λέξη-κλειδί: ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ
Αυτάρκεια σημαίνει αυτό που είπα πιο πριν: Η ομάδα να ζει με όσα βγάζει χωρίς οικονομικές "ενέσεις" από τον μεγαλομέτοχο.

Οπότε έχοντας αυτό ως γεγονός, ξεχνάμε τα εξής:

1) Τα λεφτά από τις πωλήσεις να δοθούν για μεταγραφές - θα δοθούν και δίνονται σε μισθούς και τη συνολική λειτουργία της ομάδας
2) Να γίνουν μεταγραφές από το "πάνω ράφι" ή έστω το "μεσαίο", που θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να χτυπήσει πρωτάθλημα και Ευρώπη. Αυτά ΤΕΛΟΣ - η ομάδα θα κοιτάει πρώτα πρώτα να "ζει" οικονομικά και μετά το οποιοδήποτε αγωνιστικό. Γι' αυτό λοιπόν ΝΑΙ, κι ο Κούτσιας και ο κάθε Κούτσιας θα πωληθεί αν έρθει πρόταση.

Γεγονός 2:

Ο Λουτσέσκου είχε πει, στην παρουσίασή του, για 2-3 μεταγραφές. Αυτές, είτε μας αρέσουν είτε όχι, ΕΓΙΝΑΝ.
Δεν είχε πει ποτέ "για αρχή" ή "μέχρι την προετοιμασία". Αυτά τα προσθέσαμε εμείς και οι ΑΡΔ. Είχε πει για 2-3 μεταγραφές, με γνώμονα πάντα το γεγονός 1.

Με βάση αυτά τα δύο, αυτό το τόπικ θα μπορούσε και να κλείσει. Όταν πέρσι μιλούσαμε για "downgrade" δε μιλούσαμε για ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ κατέβασμα του μπάτζετ. Μιλούσαμε για ΜΟΝΙΜΟ κατέβασμα του μπάτζετ.

Ξεχνάμε λοιπόν πρωταθλήματα, πορείες στην Ευρώπη και τα λοιπά, για να μην πέσουμε κι απ τα σύννεφα. Μακάρι, εννοείται, να πρέπει να φάω τα λόγια μου σε 10 μέρες. Αλλά ας προσγειωθούμε λίγο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pirate_salonica την Σάβ 21 Αύγ 2021, 12:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
panpangr77

Δημοσίευση από panpangr77 »

Πραγματικά δεν αντέχεται τέτοια Μίρλα ,εγώ κλαίω για τον τραυματισμό του Ολιβειρα ακόμα ,έδινε πολλά πράγματα στην ομάδα ,Εσιτι αποχαιρετάει ,Τσιγγάρας το ίδιο μάλλον θα πάμε και για χαφ ,η ομάδα στρώνει κατά πολύ. Αν το σέντερ φορ είναι στυλ Ολιβέιρα και το χαφ λίγο πιο γρήγορο από τον Καντουρι αλλά της αξίας του Ομάρ θα κλάψουν μανουλες.
Μιτριτα μου θυμίζει τον Βάις του γαύρου πολύ καλή προσθήκη αλλά Πόκεμον και για αυτό το χαφ θα πρέπει να είναι αψηλο. Θα ήθελα ένα ρίσκο με τον Μπεταλεπ αλλά τι τραυματισμό έχει δεν ξέρω. Αλλά τέτοιο στυλ παίκτη θα ήθελα. Αν έχουμε το σέντερ φορ ή τον Μιτριτα για την Ριέκα θα είμαι ευχαριστημένος
Άβαταρ μέλους
4NIKOS1986

Δημοσίευση από 4NIKOS1986 »

serres60 έγραψε:
4NIKOS1986 έγραψε:Αυτό που γράφετε κάποιοι για 20 μυρια από πωλήσεις να σας θυμίσω ότι πέρσυ μας έλειπε ένα 10ρικο για το ffp οπότε δεν ισχύει.Το να φέρουμε επίσης παίχτες απλά για να έρθουν χωρίς να είναι καλύτεροι απ' αυτούς που έχουμε δεν έχει νόημα.Χιλιες φορές να παίξουν πιτσιρίκια από εσιτηδες και τειλορ
Το φφπ ειναι λογιστικο. Τα 10 που βαζεις εκει μπορεις τωρα να τα ξοδεψεις. Ειπαμε φφπ τελος πλεον. Δεν υφισταται.
Τέλος το ffp με τα λεφτά του Γιαννούλη έχουν πει
Άβαταρ μέλους
seaman

Δημοσίευση από seaman »

ariskatiforos έγραψε:Ξανά ρωτάω τέτοιο Κελεπούρι πως διέφυγε κ δεν έπαιξε έστω σε κάποια μικρομεσαία ομάδα κάποιου σοβαρού πρωταθλήματος κ πήγε αραβικές Αμερικής σε τόσο νεαρή ηλικία ;
Συμφωνώ με gospi όπως φαίνεται είναι επιλογες λουτσεσκου καλώς ν έρθουν λοιπόν κ βλέπουμε
obanebane έγραψε:
jibbie έγραψε:rain, γνωριζεις αν για τον ρουμανο παμε για δανεισμο ή αγορα;
Ένα χρόνο συμβόλαιο έχει ακόμα.
Επαναφέρω αρχικό ποστ, καθώς νομίζω ότι υπάρχουν σε αυτό απαντήσεις σε διάφορα σημερινά ερωτήματα ,με ενδεικτικά τα παραπάνω
seaman έγραψε: Αν τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του Seba ξετρελαίνουν τον Rasvan, πιθανό να υπάρχουν διαθέσιμα τα ίδια χαρακτηριστικά, σε καλύτερη ηλικία, ποιο «φθηνά», από ποδοσφαιριστή που σίγουρα γνωρίζει καλά.
Και αναφέρομαι στον 26χρονο Alexandru Mitrita της Al Ahli.
https://www.transfermarkt.com/alexandru ... ler/209649
Πέρσι λόγω covid (και της αδυναμίας να ταξιδεύει λόγω καραντίνας) του επιτράπηκε ο δανεισμός του στην Al Ahli, από την Νέα Υόρκη στην οποία ανήκει, για να βρεθεί κοντά στην ετοιμόγεννη σύζυγό του που ήταν στη Ρουμανία. Ο δανεισμός είναι μέχρι το καλοκαίρι του 22 και το συμβόλαιό του με τους Αμερικάνους είναι λίγο κάτω από εκατομμύριο σε μικτές αποδοχές.
Για να κλείσει ο δανεισμός έχουν βάλει ρήτρα αγοράς στους Άραβες 2 εκ δολαρίων. Αν δεν τον αγοράσουν έχει προϋπογράψει ανανέωση μέχρι το 23 και μέχρι το 24 και ότι επιλέξουν να κάνουν χρήση οι Αμερικάνοι.
Η Αχλί δεν τον πλήρωνε και αναγκάστηκε να το κάνει τώρα για να μπορέσει να πάρει πιστοποιητικό και να δηλώσει τις νέες της μεταγραφές. Ήδη όμως έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να σπάσει το συμβόλαιό του και σίγουρα φεύγει όταν συμφωνηθεί η αποζημίωση που θα προκύψει. Προπονητής εκεί είναι ο γνωστός μας Χάσι που έχει ενημερωθεί ότι ο ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται για τη νέα χρονιά.
Το που θα πάει είναι το θέμα. Ο ίδιος θα ήθελε να επιστρέψει στην Κραϊόβα, από όπου προέρχεται και να συναντήσει εκεί τον Reghecampf, που τον είχε προπονητή στην Αχλί και τον θέλει πολύ. Όμως όσο και να ρίξει το συμβόλαιό του θα παίρνει τα διπλά και τα τριπλά από τους συμπαίχτες του και μόνο για δανεισμό μιας χρονιάς, καθώς δεν μπορούν να τον αγοράσουν από τους Αμερικάνους.
Και λέω εγώ, αν θέλουμε τέτοιο παίχτη (παιχταράς είναι), γιατί δεν κάνουμε μια συμφωνία με τους Αμερικάνους να μεταφέρουμε το συμβόλαιό του με τους ίδιους όρους που πήγε στην Αχλί και να τον αγοράσουμε με 2 εκ. δολάρια τον Ιούνη του 22.
Ποιο λογικό ντιλ μου έρχεται από αυτό του Seba.
Επίσης ο Mitrita είναι βαφτισιμιός και σαν παιδί του ιδιοκτήτη της Κραϊόβα και συνεπώς είναι κατανοητό το ποιος επέλεξε να πάει στο MLS, όταν για τη μετακίνηση αυτή δόθηκαν 8 εκ, ποσό ασύλληπτο για τις δυνατότητες της Ρουμανικής Ομάδας. Στην Αχλί, βρήκε χώρα που δεν είχε καραντίνα στις μετακινήσεις και συμβόλαιο 3 φορές πάνω από το 1 εκ του MLS. Στην Κραιόβα, ομάδα, ιδιοκτησία και φίλαθλοι θέλουν σαν τρελοί να επιστρέψει, όμως ο Πρόεδρος λέει ότι ο "βαφτισιμιός του ιδιοκτήτη" για αυτή τη χρόνιά έρχεται και χωρίς λεφτά, αλλά δεν μπορούμε να τον αγοράσουμε, επομένως αν οι Αμερικάνοι βρουν αγοραστή....

Δεν ξέρω αν είναι ο παίχτης που ψάχνουμε, αλλά αν αυτός ήταν ο Τζοβίνκο, μας κάνει και μας παρακάνει, όπως έγραψε και ο jibbie και ο Ρουμάνος.

Και βέβαια δε νομίζω να παίζει το σενάριο και οι δύο μαζί.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Βρε προφανώς είναι ο αντιΤζιοβινκο ο Ρουμάνος θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω. Άλλο είναι το εξτρέμ.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

rainmaker έγραψε:Και τέλος ναι οι δανεικοι φεύγουν.

Αλλά όταν έχεις ρήτρα αγοράς και ο παίκτης θέλει να μείνει, όλα καλά.

Όταν είναι δικός σου με συμβόλαιο και θέλει να φύγει, είναι καλύτερα;

Όταν είναι δικός σου και δε τον θέλεις αλλά κάθεται στο συμβολαιο;
Αν ψάχνουμε παίκτη 3 μήνες και ακόμα δεν είμαστε σίγουροι αν μας κάνει ή αν δεν θα μας κάνει και θα καθήσει στο συμβόλαιο, ας τα παρατήσουμε εδώ. Επίσης αν ένας παίκτης είναι σε μία καλοδουλεμένη ομάδα που τον σέβεται, τηρεί αυτά που του έταξε, πετυχαίνει τους στόχους της και παίρνει τα μπόνους του, και τον πληρώνει πιο πολλά από όσα είναι άλλοι διατεθημένοι να του δώσουν, δεν θέλει να φύγει.

Αν έχεις ρήτρα αγοράς και ο παίκτης θέλει να μείνει, όλα καλά, εκτός αν τον λένε Ολιβέιρα. Ή Μίσιτς. Ή Κρμέντσικ που ναι μεν δεν είχε ρήτρα αλλά η ομάδα του τον έδωσε για 2.5Μ αυτό το καλοκαίρι.
Άβαταρ μέλους
Rock4

Δημοσίευση από Rock4 »

Είδα ότι μπορούσα από βίντεο του Σιντκλει.
Συμπεράσματα: θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ως αριστεροπόδαρο Λέο Ματος.
Είναι ένας φουλ μπακ, τεχνίτης, επιθετικογενης, σεντραρει καλά και ψηλά και χαμηλά και σουτάρει και με τα δύο πόδια.
Αμυντικά ( όσο μπόρεσα να δω σε ένα ακατανόητο βίντεο highlights της Φορταλέζα)
ξέρει να τοποθετηθεί το σώμα του για την αναχαίτιση και είναι σκληρός σε αποδεκτά επίπεδα ( για κίτρινη κάρτα το πολύ).
Ο προβληματισμός έγκειται στο ότι τα βίντεο που είδα είναι προ πενταετίας και δεν γνωρίζουμε την κατάσταση του παίκτη.
Θεωρώ βέβαια απίθανο να επαναληφθεί από τον μπαμπά Λουτσεσκου νέο λάθος τύπου Τέιλορ ( για τον οποίο πρέπει να δείξουμε υπομονή για ένα διάστημα).
Δεν ξέρω ποιός από Μποριλ και Σιντκλει είναι καλύτερος για το πλάνο του Ραζβαν.
Ας αποφασίσει ο ίδιος.
Άβαταρ μέλους
Aye4

Δημοσίευση από Aye4 »

kosths BXL έγραψε:
Aye4 έγραψε:Φαινομενικά, σε σχέση με τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, η FORZA με τη σημερινή έκδοσή της και τα ονόματα που έδωσε, πέτυχε νίκη στον εκδοτικό ανταγωνισμό της ασπρόμαυρης ενημέρωσης. Είναι έτσι? Το ιδιαίτερα συναινετικό δημοσίευμα της metrosport.gr σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και το ότι δεν βλέπει καν τα ονόματα που έδωσε η Forza αλά επιμένει να ποντάρει στη μεταγραφή του Μπορίλ, για μένα τουλάχιστον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αν όχι όλα, κάποια από τα ονόματα που γράφτηκαν και ξεσήκωσαν, είναι παπάς.
ρε φιλε εδω μιαλμε για τις μεταγραφες και εσυ στον κοσμο σου για την φορτσα και την μετρο...λες και ανακαλυψες την αμερικη κανεις...οτι δεν ξερουμε δλδ οτι εχουν κοντρα και προφανως δεν θα επιβεβαιωσει ο ενας τον αλλο την ιδια μερα ....και στο αλλο ποστ σου ελεγες για το σε ποιον ομιλο ανηκει η φορτσα...σοβαρα δλδ τωρα εσενα σε νοιαζει ο ΠΑΟΚ ? γτ απο αυτα που γραφεις αλλο φενεται
Αυτό πάλι, το κατασκοπευτικο που όλο κάτι άλλο φαίνεται, να το δείτε ορισμένοι :opaokara:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aye4 την Σάβ 21 Αύγ 2021, 13:07, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
spiridoula

Δημοσίευση από spiridoula »

Totem_pk έγραψε:
Mīngus έγραψε:Ο τελευταίος δανεικός που ήρθε και έμεινε τελικά στην ομάδα πρέπει να ήταν ο Βιεϊρίνια το 2009.
Νομιζω και ο Λινο δανεικος ξεκινησε. Δεν ειμαι σιγουρος ομως.
O Λινο ειχε ερθει αρχες Γεναρη 2009 και υπεγραψε ενα και μισο χρονο συμβολαιο
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

pirate_salonica έγραψε:Λοιπόν, για να ανακεφαλαιώσω λίγο την πραγματικότητα* και να προσγειώσω μερικούς εδώ μέσα:

*Όχι δεν έχω "πληροφορίες από μέσα". Απλά χρησιμοποιώ δύο απλά ΓΕΓΟΝΟΤΑ, γνωστά και κατανοητά νομίζω σε όλους μας.

Γεγονός 1:

Ο Σαββίδης έχει αποφασίσει, από πέρυσι ήδη, να τραβήξει την οικονομική πρίζα από την ομάδα, αφήνοντάς την να "ζήσει" με τα χρήματα που αυτή βγάζει*. Μην ξεχνάμε πως:

(*ναι ξέρω, τα χρήματα που δόθηκαν πέρσι για Μουργκ και Τσόλακ. Ε αυτά ίσα ίσα, ενίσχυσαν την ανάγκη για "τράβηγμα της πρίζας")

1) Έχει δώσει 100 εκατομμύρια και δεν έχει πάρει παρά ελάχιστα πίσω
2) Έχει κατηγορηθεί μέχρι και για πράκτορας του Πούτιν από ορισμένους "ψεκασμένους"
3) Βρίσκει συνεχώς εμπόδια σε όποια επιχειρηματική κίνηση πάει να κάνει, ειδικά με τον ΠΑΟΚ

Αν θυμάστε, είχε μιλήσει πριν τη φετινή σεζόν χρησιμοποιώντας μια λέξη-κλειδί: ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ
Αυτάρκεια σημαίνει αυτό που είπα πιο πριν: Η ομάδα να ζει με όσα βγάζει χωρίς οικονομικές "ενέσεις" από τον μεγαλομέτοχο.

Οπότε έχοντας αυτό ως γεγονός, ξεχνάμε τα εξής:

1) Τα λεφτά από τις πωλήσεις να δοθούν για μεταγραφές - θα δοθούν και δίνονται σε μισθούς και τη συνολική λειτουργία της ομάδας
2) Να γίνουν μεταγραφές από το "πάνω ράφι" ή έστω το "μεσαίο", που θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να χτυπήσει πρωτάθλημα και Ευρώπη. Αυτά ΤΕΛΟΣ - η ομάδα θα κοιτάει πρώτα πρώτα να "ζει" οικονομικά και μετά το οποιοδήποτε αγωνιστικό. Γι' αυτό λοιπόν ΝΑΙ, κι ο Κούτσιας και ο κάθε Κούτσιας θα πωληθεί αν έρθει πρόταση.

Γεγονός 2:

Ο Λουτσέσκου είχε πει, στην παρουσίασή του, για 2-3 μεταγραφές. Αυτές, είτε μας αρέσουν είτε όχι, ΕΓΙΝΑΝ.
Δεν είχε πει ποτέ "για αρχή" ή "μέχρι την προετοιμασία". Αυτά τα προσθέσαμε εμείς και οι ΑΡΔ. Είχε πει για 2-3 μεταγραφές, με γνώμονα πάντα το γεγονός 1.

Με βάση αυτά τα δύο, αυτό το τόπικ θα μπορούσε και να κλείσει. Όταν πέρσι μιλούσαμε για "downgrade" δε μιλούσαμε για ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ κατέβασμα του μπάτζετ. Μιλούσαμε για ΜΟΝΙΜΟ κατέβασμα του μπάτζετ.

Ξεχνάμε λοιπόν πρωταθλήματα, πορείες στην Ευρώπη και τα λοιπά, για να μην πέσουμε κι απ τα σύννεφα. Μακάρι, εννοείται, να πρέπει να φάω τα λόγια μου σε 10 μέρες. Αλλά ας προσγειωθούμε λίγο.
ΑΝ ισχύουν αυτά που γράφεις, ας κρατούσαμε τον Γκαρσία των 300Κ στον πάγκο και με το 1.5Μ που θα εξοικονομούσαμε ας φέρναμε 2 συμβόλαια των 800Κ να παίξουν μπάλα σε θέσεις που πονάμε. Όταν πας και δίνεις τόσα φράγκα στον προπονητή, είναι αυτονόητο ότι θα ρίξεις τα ίδια αναλογικά και στην ομάδα, για να σου φέρει αυτός ο προπονητής αυτό που τον ακριβοπλήρωσες να σου φέρει.
Άβαταρ μέλους
seaman

Δημοσίευση από seaman »

Aye4 έγραψε:
kosths BXL έγραψε:
Aye4 έγραψε:Φαινομενικά, σε σχέση με τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, η FORZA με τη σημερινή έκδοσή της και τα ονόματα που έδωσε, πέτυχε νίκη στον εκδοτικό ανταγωνισμό της ασπρόμαυρης ενημέρωσης. Είναι έτσι? Το ιδιαίτερα συναινετικό δημοσίευμα της metrosport.gr σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και το ότι δεν βλέπει καν τα ονόματα που έδωσε η Forza αλά επιμένει να ποντάρει στη μεταγραφή του Μπορίλ, για μένα τουλάχιστον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αν όχι όλα, κάποια από τα ονόματα που γράφτηκαν και ξεσήκωσαν, είναι παπάς.
ρε φιλε εδω μιαλμε για τις μεταγραφες και εσυ στον κοσμο σου για την φορτσα και την μετρο...λες και ανακαλυψες την αμερικη κανεις...οτι δεν ξερουμε δλδ οτι εχουν κοντρα και προφανως δεν θα επιβεβαιωσει ο ενας τον αλλο την ιδια μερα ....και στο αλλο ποστ σου ελεγες για το σε ποιον ομιλο ανηκει η φορτσα...σοβαρα δλδ τωρα εσενα σε νοιαζει ο ΠΑΟΚ ? γτ απο αυτα που γραφεις αλλο φενεται
Αυτό πάλι, το κατασκοπευτικο που όλο κάτι άλλο φαίνεται, να το δείτε ορισμένοι :opaokara:
Καλά, η metrosport είναι αυτή που σήμερα γράφει πρωτοσέλιδα ότι έμεινε ο Λούκας ελεύθερος από τη Λεβάντε. Ούτε υπαρκτό συμβόλαιο δεν πετυχαίνουν αυτοί, περιμένουμε να πετύχουν τα μελλούμενα. Άκου εκεί Λεβάντε...
Άβαταρ μέλους
astral

Δημοσίευση από astral »

gika έγραψε:
ΑΝ ισχύουν αυτά που γράφεις, ας κρατούσαμε τον Γκαρσία των 300Κ στον πάγκο και με το 1.5Μ που θα εξοικονομούσαμε ας φέρναμε 2 συμβόλαια των 800Κ να παίξουν μπάλα σε θέσεις που πονάμε. Όταν πας και δίνεις τόσα φράγκα στον προπονητή, είναι αυτονόητο ότι θα ρίξεις τα ίδια αναλογικά και στην ομάδα, για να σου φέρει αυτός ο προπονητής αυτό που τον ακριβοπλήρωσες να σου φέρει.

Για μένα ο προπονητής είναι η μόνη θέση που πρέπει να υπαρχει σοβαρή και μακροχρόνια επένδυση και υπέρβαση αν θέλει κάποιος να φτιάξει ομάδα με αυτάρκεια.
Ίσως έκριναν ότι με τον ραζβαν μπορεί να πετύχει αυτό το πλάνο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος astral την Σάβ 21 Αύγ 2021, 13:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Rock4 έγραψε: Δεν ξέρω ποιός από Μποριλ και Σιντκλει είναι καλύτερος για το πλάνο του Ραζβαν.
Γνώμη μου είναι ότι ο Μπορίλ ήταν βασικός με την ομάδα του και βασικός με την Εθνική του στο Euro, την ώρα που ο άλλος είναι σχεδόν ανενεργός και μόνιμα αναπληρωματικός σε μια ομάδα που αν την πετυχαίναμε στα προκριματικά του Ch. L. θα είχαμε την απαίτηση να την περάσουμε.
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Αν τον θέλουν, ας σκάσουν που λένε τα 6εκ τώρα συν 15% ποσοστό μεταπώλησης. Δηλαδή ως δανεικός θα πάρει περισσότερο χρόνο; Ο Γιαννούλης είχε πολύ συγκεκριμένη και σπάνια ρήτρα, όπου αν η προυπόθεση εκπληρώνονταν, τότε η ομάδα θα έπρεπε να καταβάλει τα χρήματα, ακόμη και αν ο Γιαννούλης πχ τραυματίζονταν σοβαρά. Στην περίπτωση του Κούτσια τι σημαίνει υποχρεωτική ρήτρα που βιάστηκαν κάποιοι να γράψουν; Εμένα μου ακούγεται ως ένας κλασικός δανεισμός με ρήτρα αγοράς, του στιλ ΑΝ μας άρεσες θα αποφασίσουμε να σε αγοράσουμε.

Εγώ είμαι υπέρ της πώλησης στα παραπάνω ποσά σήμερα, γιατί ο παίκτης ακόμη δεν έχει δείξει κάτι και τα λεφτά σε αυτή το σενάριο είναι πολλά. Δηλαδή οποισδήποτε έρχεται και μου σκάει για παίκτη ακαδημιών πάνω από 4εκ, δίχως ο παίκτης να έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί επαγγελματικά, είναι λαχείο και κάνει άμεση απόσβεση την επένδυση των ακαδημιών μας. Όμως διαχωρίζω περιπτώσεις σαν του Τσιγγάρα που απέδειξε ήδη ότι σε 1-2 χρόνια θα είναι στο επίπεδο του Γιαννούλη, αλλά και του Τζόλη φυσικά, των 16 γκολ + ασίστ, που θα πρέπει να είτε να δίνουν περισσότερα αγωνιστικά στον ΠΑΟΚ είτε να πωλούνται πάνω από 15εκ. Ακόμη και το ποσοστό μεταπώλησης ήταν μίζερο για τον Τζόλη (εννοώ ότι έγινε διαπραγμάτευση να φτάσει με τα ζόρια στο 17,5%). Με το ποσό που ακούστηκε, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει άνετα το ποσοστό μεταπώλησης που ήθελε, δηλαδή τουλάχιστον 20%.

Γενικά ως ΠΑΟΚ, εδώ και χρόνια, δεν πιστεύουμε την αξία μας, την υποτιμούμε. Να το θέσω και αλλοιώς: πόσα χρήματα θα ξοδέψουμε ως ΠΑΟΚ για να έχουμε αντικατάσταση του Τζόλη για τα επόμενα 12 χρόνια; Θέτω δηλαδή το σενάριο ότι ο Τζόλης δεν πουλήθηκε ποτέ μέσα στην καριέρα του, έμεινε στον ΠΑΟΚ, όπως ο Τζόρτζεβιτς στον γαύρο, έδωσε τίτλους και γούστα υποθετικά στον ΠΑΟΚ και φυσικά ποιότητα. Πήρε και έναν καλό μισθό γιατί εγγυημένα τα άξιζε, γράφωντας νούμερα. Τώρα καθίστε και υπολογίστε πόσο μας κόστισαν και θα κοστίσουν οι τόσοι τυχάρπαστοι που έχουν έρθει ή θα έρθουν, πληρώθηκαν ή θα πληρωθούν πολλαπλάσια από όσο άξιζαν, πήραν κάποιοι αποζημιώσεις ή θα πάρουν (για τα επόμενα 12 χρόνια με την εφορία μέσα). Επιπλέον η ομάδα χάνει τίτλους, στόχους, ανάπτυξη και το τοπ20 της Ευρώπης μοιάζει πια με ποντιακό ανέκδοτο (πόντιος είμαι και εγώ και από μάνα και από πατέρα).

Η δικά μου απάντηση στο ερώτημα είναι: 4χρόνια συμβολαίου σε έναν Χατσερίντι = λεφτά από Τζόλη (το μεγαλύτερο ταλέντο της σύγχρονης ιστορίας μας που έδωσε στον ΠΑΟΚ αγωνιστικά μια σεζόν).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Σάβ 21 Αύγ 2021, 13:15, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”