Προετοιμασία - φιλικοί αγώνες 2021-22
Re: Προετοιμασία - φιλικοί αγώνες 2021-22
Θετικό το μηδέν παθητικό, ήρθε όμως κόντρα σε μια πολύ μέτρια ομάδα (αν και πιο έτοιμη). Η αμυντική λειτουργία θεωρώ πως δεν εθελξε. Ο Τέιλορ δεν μου άρεσε. Αν με ρωτούσαν ποιο δίδυμο πλάγιων μπακ ειναι καλύτερο, το Τέιλορ-Περέιρα του ΠΑΟΚ ή το Σαλιακας-Πιρσμαν του ΠΑΣ Γιάννινα, τότε, αυτή τη στιγμή, βάση της εικόνας που είδα, θα διάλεγα αυτό του ΠΑΣ. Ελπίζω ο Τέιλορ να ανέβει πολύ.
Το Τειλορ-Βιερινια ειναι καλυτερο απο το Σαλιακας-Πιρσμαν; Γιατι τον Περειρα με οποιον και να τον βαλεις ξεκινας με χαντικαπ.
Σκαλί-σκαλί πάνε οι στόχοι, για το σκαλί που στοχεύουμε άμεσα είμαστε πλήρεις, αν μας κάτσει αριστερό μπακ ακόμη καλύτερα, αν όχι τα βολεύουμε. Ήδη δουλεύουμε για το επόμενο σκαλί και για εκείνο ανάλογα με την κλήρωση τής Δευτέρας μπορεί και να χρειαζόμαστε ενίσχυση. Για να χτυπήσουμε πρωτάθλημα ξέρουμε ήδη οτι χρειάζεται ενίσχυση. Αυτή όμως μπορεί να περιμένει τον Αύγουστο που προσπαθείς να σου κάτσει η υπέρβαση.
Και σχέδιο βλέπω να υπάρχει και όλα. Και αυτούς που βρίζετε στην ΠΑΕ εντάξει τους βρίσκω, αν πχ ο Ιβάν τους δίνει μια μάξιμουμ τιμή, πώς να την υπερβούν από μόνοι τους. Έτσι όλο νομίζετε οτι τάχαμου το πρόβλημα είναι αυτοί ενώ απλά κάνουν τη δουλειά τους περιμένοντας το ΟΚ τού αφεντικού.
Ο ΠΑΟΚ έχει κάποια κακά και κάνει κάποια λάθη αλλά κατά τα υπόλοιπα μια χαρά τον βρίσκω ως οργάνωση.
Και σχέδιο βλέπω να υπάρχει και όλα. Και αυτούς που βρίζετε στην ΠΑΕ εντάξει τους βρίσκω, αν πχ ο Ιβάν τους δίνει μια μάξιμουμ τιμή, πώς να την υπερβούν από μόνοι τους. Έτσι όλο νομίζετε οτι τάχαμου το πρόβλημα είναι αυτοί ενώ απλά κάνουν τη δουλειά τους περιμένοντας το ΟΚ τού αφεντικού.
Ο ΠΑΟΚ έχει κάποια κακά και κάνει κάποια λάθη αλλά κατά τα υπόλοιπα μια χαρά τον βρίσκω ως οργάνωση.
Ως συμβολή στη γκρίνια και στην προσπάθεια που καταβάλουμε προς την κατεύθυνση αυτή να προσθέσω κι εγω με τη σειρά μου ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία μεταγραφών και φιλικών όλα δείχνουν ότι κι εφέτος θα δώσουμε μάχη για τη δεύτερη θέση με σκουλήκι και χάρτινη.
η προετοιμασία δίνει την δυνατότητα στο τεχνικό τιμ, να δει τους παίχτες πάνω στα πλάνα που σχεδιάζει να εφαρμόσει κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς, πλάνα βασικών συστημάτων, πλάνα ειδικών συστημάτων-αποστολών, πλάνα με στόχους την κατοχή, πλάνα με στόχους την διατήρηση αποτελέσματος, κτλ, κτλ, κτλ, κτλ.
Ως εκ τούτου, είναι εσφαλμένο να θεωρούμε από ένα φιλικό, αν ένας παίχτης ''μας κάνει'' ή ''δεν μας κάνει''.
Και είναι εσφαλμένο, διότι δεν γνωρίζουμε τι έχει αποφασίσει το τεχνικό τιμ, ως πλάνο της ομάδος ανά συνθηκών αγώνα.
Προσωπικά μιλώντας, ο Καγκάβα εμένα σήμερα δεν μου άρεσε. Δεν θα κρίνω όμως αν ''κάνει ή δεν κάνει για τον φετινό ΠΑΟΚ'', διότι δεν γνωρίζω τι ρόλο θα του δώσει ο προπονητής.
Παρόμοια και ο Βρακάς. Προσωπικά μου άρεσε. Αλλά η θέση του ή μή στην ομάδα, θα εξαρτηθεί από τον ρόλο που θέλει ο προπονητής να καλύψει ο παίχτης.
Ο Τέιλορ δεν μου αρέσει. Δεν μου αρέσει επειδή δεν φαίνεται να είναι ''Μάτος''.
Αλλά ως δεξί μπακ που θα έχει έναν ειδικό ρόλο ανάπτυξης, ίσως ο προπονητής κάτι βλέπει καλύτερα από εμένα.
ΚΑταλήγω:
στην προετοιμασία, εμείς οι οπαδοί το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε το χτίσιμο του πλάνου, τις τακτικές και τους συνδυασμούς. Διότι η ομάδα χτίζεται.
Ως εκ τούτου, είναι εσφαλμένο να θεωρούμε από ένα φιλικό, αν ένας παίχτης ''μας κάνει'' ή ''δεν μας κάνει''.
Και είναι εσφαλμένο, διότι δεν γνωρίζουμε τι έχει αποφασίσει το τεχνικό τιμ, ως πλάνο της ομάδος ανά συνθηκών αγώνα.
Προσωπικά μιλώντας, ο Καγκάβα εμένα σήμερα δεν μου άρεσε. Δεν θα κρίνω όμως αν ''κάνει ή δεν κάνει για τον φετινό ΠΑΟΚ'', διότι δεν γνωρίζω τι ρόλο θα του δώσει ο προπονητής.
Παρόμοια και ο Βρακάς. Προσωπικά μου άρεσε. Αλλά η θέση του ή μή στην ομάδα, θα εξαρτηθεί από τον ρόλο που θέλει ο προπονητής να καλύψει ο παίχτης.
Ο Τέιλορ δεν μου αρέσει. Δεν μου αρέσει επειδή δεν φαίνεται να είναι ''Μάτος''.
Αλλά ως δεξί μπακ που θα έχει έναν ειδικό ρόλο ανάπτυξης, ίσως ο προπονητής κάτι βλέπει καλύτερα από εμένα.
ΚΑταλήγω:
στην προετοιμασία, εμείς οι οπαδοί το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε το χτίσιμο του πλάνου, τις τακτικές και τους συνδυασμούς. Διότι η ομάδα χτίζεται.
-
makispaspartou
Ο Τειλορ σε μια πρώτη ανάγνωση είναι ένας μέτριος μεν μπακ τρομερά γρήγορος δε.. στη σύγκριση με Ροντριγκο υπερτερεί έστω και λίγο όποτε σαν αντικαταστάτης του μου κάνει. Επουδενί ως βασικός άλλωστε το λέγαμε και με βάση το ανύπαρκτο βιογραφικό του. Ο Ολιβέιρα από την άλλη είναι ποιοτικός παίκτης αλλά τρομερά ατομιστής. Καγκαβα κατά τη γνώμη μου πλέον δεν υπάρχει και νομίζω ότι κακώς επιμένουμε σε αυτόν . Ομοίως και ο Εσιτι. Μπισεσβαρ μόνο ως ανέκδοτο. Θεωρώ ότι ο Λουτσεσκου δεν είναι χαζός και δε θα μείνει με αυτούς αλλά θα ζητήσει άλλους.
Είναι νωρίς ακόμη αδερφέ. Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά τον Αύγουστο γίνονται συνήθως οι μεγάλες κινήσεις.Aye4 έγραψε:Ως συμβολή στη γκρίνια και στην προσπάθεια που καταβάλουμε προς την κατεύθυνση αυτή να προσθέσω κι εγω με τη σειρά μου ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία μεταγραφών και φιλικών όλα δείχνουν ότι κι εφέτος θα δώσουμε μάχη για τη δεύτερη θέση με σκουλήκι και χάρτινη.
- sourmenetes
- Moderator
Σε πόσα ματς στην Ελλάδα θα χρειαστείς το καθαρό πλάγιο μπακ;;makispaspartou έγραψε:Ο Τειλορ σε μια πρώτη ανάγνωση είναι ένας μέτριος μεν μπακ τρομερά γρήγορος δε.. στη σύγκριση με Ροντριγκο υπερτερεί έστω και λίγο όποτε σαν αντικαταστάτης του μου κάνει. Επουδενί ως βασικός άλλωστε το λέγαμε και με βάση το ανύπαρκτο βιογραφικό του. Ο Ολιβέιρα από την άλλη είναι ποιοτικός παίκτης αλλά τρομερά ατομιστής. Καγκαβα κατά τη γνώμη μου πλέον δεν υπάρχει και νομίζω ότι κακώς επιμένουμε σε αυτόν . Ομοίως και ο Εσιτι. Μπισεσβαρ μόνο ως ανέκδοτο. Θεωρώ ότι ο Λουτσεσκου δεν είναι χαζός και δε θα μείνει με αυτούς αλλά θα ζητήσει άλλους.
Δημιουργία και ταχύτητα θες. Και ο τευλορ θα στα δώσει αυτά.
Οταν θα έχεις πάλι κατοχες 60-75% θα θες το κάτι παραπάνω επιθετικά. Και σε αυτό θα σε βοηθήσει ο τευλορ.
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η ιδεα του Λουτσεσκου σήμερα για την χρησιμοποίηση του Ομάρ μπροστά μου αρέσει και την βρίσκω ενδιαφέρουσα.
Εάν ο καινούριος είναι καλός παίχτης στην προώθηση παιχνιδιού θεωρώ ότι η τριάδα Κουρτιτς αουγκουστο σαν οχταρια και του Ομάρ μπροστά τους θα έχει πολύ καλή ισορροπία αμυντικά … επιθετικά ο Ομάρ είναι ο πιο γρήγορος μέσος μας και δεν είναι άσχημος στις υποδοχές αφού είναι μπαλαδόρος … επίσης τα λάθη που συνήθως κάνει στην πιο μπροστινή ζώνη δεν θα είναι επικίνδυνα
Οι Σβαμπ και Τσιγγαρας μπορούν να είναι αλλαγές των Κουρτιτς Αουγκουστο …
Κανονικά κάποιος θα έβαζε πιο μπροστά βασικό τον Σβαμπ λόγω ποιότητας στην αποτελεσματικότητα … ο Ομάρ δεν είχε ποτέ πλούσια νούμερα σε ασίστ και γκολ … εμένα όμως σανπειραμα μου αρέσει γιατί μόνο ο Ομάρ μπορεί να κινηθεί γρήγορα ανάμεσα στις γραμμές σε αυτούς τους χώρους
Μακάρι ο Γκαγκαβα να μπορούσε αλλά ακόμα φαίνεται σαν πρώην παίχτης … μιλάμε για τον Γκαγκαβα αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι … εάν ήταν καλά θα τρίβαμε τα μάτια μας … εδώ τον προλαβαίνουν παίχτες δεύτερης και τρίτης διαλογης
Εάν ο καινούριος είναι καλός παίχτης στην προώθηση παιχνιδιού θεωρώ ότι η τριάδα Κουρτιτς αουγκουστο σαν οχταρια και του Ομάρ μπροστά τους θα έχει πολύ καλή ισορροπία αμυντικά … επιθετικά ο Ομάρ είναι ο πιο γρήγορος μέσος μας και δεν είναι άσχημος στις υποδοχές αφού είναι μπαλαδόρος … επίσης τα λάθη που συνήθως κάνει στην πιο μπροστινή ζώνη δεν θα είναι επικίνδυνα
Οι Σβαμπ και Τσιγγαρας μπορούν να είναι αλλαγές των Κουρτιτς Αουγκουστο …
Κανονικά κάποιος θα έβαζε πιο μπροστά βασικό τον Σβαμπ λόγω ποιότητας στην αποτελεσματικότητα … ο Ομάρ δεν είχε ποτέ πλούσια νούμερα σε ασίστ και γκολ … εμένα όμως σανπειραμα μου αρέσει γιατί μόνο ο Ομάρ μπορεί να κινηθεί γρήγορα ανάμεσα στις γραμμές σε αυτούς τους χώρους
Μακάρι ο Γκαγκαβα να μπορούσε αλλά ακόμα φαίνεται σαν πρώην παίχτης … μιλάμε για τον Γκαγκαβα αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι … εάν ήταν καλά θα τρίβαμε τα μάτια μας … εδώ τον προλαβαίνουν παίχτες δεύτερης και τρίτης διαλογης
-
makispaspartou
Tο μέτρο σύγκρισης είναι καλώς ή κακώς ο Λέο Μάτος. Και εγώ προσωπικά θα ήθελα έναν πιο ολοκληρωμένο δεξιό οπισθοφύλακα για βασικό. Παρά ταύτα δε διαφωνώ ότι η ταχύτητά του μπορεί να κάνει διαφορά σε αρκετά παιχνίδια στην Ελλάδα.sourmenetes έγραψε:Σε πόσα ματς στην Ελλάδα θα χρειαστείς το καθαρό πλάγιο μπακ;;makispaspartou έγραψε:Ο Τειλορ σε μια πρώτη ανάγνωση είναι ένας μέτριος μεν μπακ τρομερά γρήγορος δε.. στη σύγκριση με Ροντριγκο υπερτερεί έστω και λίγο όποτε σαν αντικαταστάτης του μου κάνει. Επουδενί ως βασικός άλλωστε το λέγαμε και με βάση το ανύπαρκτο βιογραφικό του. Ο Ολιβέιρα από την άλλη είναι ποιοτικός παίκτης αλλά τρομερά ατομιστής. Καγκαβα κατά τη γνώμη μου πλέον δεν υπάρχει και νομίζω ότι κακώς επιμένουμε σε αυτόν . Ομοίως και ο Εσιτι. Μπισεσβαρ μόνο ως ανέκδοτο. Θεωρώ ότι ο Λουτσεσκου δεν είναι χαζός και δε θα μείνει με αυτούς αλλά θα ζητήσει άλλους.
Δημιουργία και ταχύτητα θες. Και ο τευλορ θα στα δώσει αυτά.
Οταν θα έχεις πάλι κατοχες 60-75% θα θες το κάτι παραπάνω επιθετικά. Και σε αυτό θα σε βοηθήσει ο τευλορ.
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δε θυμάμαι ποιος το έγραψε αλλά συμφωνώ πως τη δεδομένη στιγμή ο Ροντρίγκο είναι πιο ολοκληρωμένο μπακ από τον Τέιλορ. Να το τραβήξω λίγο ακόμα και να πω πως αν κάποιος πει στον Ροντρίγκο, πασά μου γράψτα όλα στα @@σου και παίξε χαφοεξτρέμ, είναι ένας πολύ ικανοποιητικός τεχνίτης ακραίος με ανεκτή ταχύτητα και καλά χτυπήματα. Στα θετικά του ότι είναι και καλίμπουτος, πράγμα που το αναφέρω κάνοντας πλάκα και καθόλου δεν αναιρεί αυτό που είπα αμέσως πιο πριν.
Η αδιαμφισβήτητη ταχύτητα του Τέιλορ και το ταλέντο που έχει στο 1-1 θα φανεί πόσο μπορούν να βοηθήσουν στην ομάδα όταν ξεκινήσει να παίζει και τη θέση όπως πρέπει. Γιατί προς το παρόν δεν το κάνει. Κακές τοποθετήσεις, ξεχνιέται και κάνει και αρκετές τσαπατσουλιές που οδηγούν σε απώλεια μπάλας. Να το πω αλλιώς....ταλαντούχος είναι ο ζωγράφος αλλά όταν του πεις 9-5 πρέπει να δουλεύεις φάμπρικα, πιθανά να πάθει κατάθλιψη και να μη ξαναπιάσει πινέλο ούτε για να μπογιατίσει. Θα δούμε, υπομονή.
Η αδιαμφισβήτητη ταχύτητα του Τέιλορ και το ταλέντο που έχει στο 1-1 θα φανεί πόσο μπορούν να βοηθήσουν στην ομάδα όταν ξεκινήσει να παίζει και τη θέση όπως πρέπει. Γιατί προς το παρόν δεν το κάνει. Κακές τοποθετήσεις, ξεχνιέται και κάνει και αρκετές τσαπατσουλιές που οδηγούν σε απώλεια μπάλας. Να το πω αλλιώς....ταλαντούχος είναι ο ζωγράφος αλλά όταν του πεις 9-5 πρέπει να δουλεύεις φάμπρικα, πιθανά να πάθει κατάθλιψη και να μη ξαναπιάσει πινέλο ούτε για να μπογιατίσει. Θα δούμε, υπομονή.
- ΑποστόληςΑ
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Soares είναι, για μένα, πιο αξιόπιστος ακραίος μπακ από τον Taylor. Επειδή όμως είμαστε ακόμη στην αρχή, θα φανεί στην πορεία.
Επειδή λίγο μπερδευομαστε το δίδυμο λογικά θα είναι
Βιερίνια - Μεταγραφή. Ο Τέιλορ
μπορεί να πάρει αρκετά παιχνίδια για
να ξεκουράζει τον αρχηγό.
Τρίδυμο δηλαδή - να μας ζήσουνεΑΜΠΑΛΑΕΑ έγραψε:Επειδή λίγο μπερδευομαστε το δίδυμο λογικά θα είναι
Όταν γράφεις ''Βιερίνια - Μεταγραφή'', εννοείς πως ο Βιερίνια θα παίζει Δεξιά και η Μεταγραφή Αριστερά.ΑΜΠΑΛΑΕΑ έγραψε:Επειδή λίγο μπερδευομαστε το δίδυμο λογικά θα είναι
Σε αυτή την περίπτωση, ως αλλαγές του Βιερίνια θα υπάρχουν Τέιλορ και Σουάρες, ενώ ως αλλαγή της Μεταγραφής μόνο ο Περέιρα, ο οποίος όπως όλοι έχουν δει, δεν μπορεί να υπολογίζεται στην πρώτη ομάδα.
Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, θεωρώ πως Αριστερά Μπακ, θα πρέπει να χτυπήσουμε δύο (2) παίχτες, όχι έναν.