Μεταγραφές καλοκαιριού 2021

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2021

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Alves Maciel....Taylor.
paoki4b έγραψε: Value for Money!
Η μηπως Moneyball.?
Θα φανει στο χορταρι
dimitris88

Δημοσίευση από dimitris88 »

κάθησα και είδα όλο τον αγώνα Ντνίπρο Σαχτάρ 0-1 για να έχω μια άποψη πιο ολοκληρωμένη.

https://www.youtube.com/watch?v=gZDTczhz3tc&t=5634s

οπότε θα δώσω το scouting report μου από ότι κατάλαβα από τον παίκτη από έναν αγώνα με δυνατό όμως αντίπαλο.
Καταρχάς η ομάδα του έπαιζε με 3 στόπερ και αυτός ήταν δεξί φουλ μπακ. Τις περισσότερες φορές είχε το μυαλό του να φύγει γρήγορα μπροστά. Γινόταν συνεχώς εξτρέμ. Στο συγκεκριμένο αγώνα βέβαια η Σαχτάρ είχε τη συντριπτική κατοχή και η Ντνίπρο προσπαθούσε να αμυνθεί και να βγει σε αντεπιθέσεις

Τι μου άρεσε στον παίκτη:

α) η ταχύτητα του, με μια υποσημείωση, δεν έχει έκρηξη και ξεπέταγμα στην εκκίνηση αλλά αναπτύσσει την ταχύτητα πάνω στο σπριντ. Όσοι πάτε να το παρομοιάσετε με τον Ροντρίγκεζ είναι λάθος καθώς ο Γκάρυ είχε τρομερή εκκίνηση και ξεπέταγμα.
β) η ντρίμπλα του είναι πάνω στην ταχύτητα. Του αρέσει να πετάει τη μπάλα μπροστά και να τρώει τον αμυντικό πάνω στην ταχύτητα. Αυτό όμως προϋποθέτει κατάσταση αντεπίθεσης και χώρους. Η Ντίπρο φέτος τερμάτισε 7η, οπότε σαν μεσαία ομάδα μπορεί να έπαιζε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και αυτό να βόλευε τα χαρακτηριστικά του Τέϊλορ. Στον ΠΑΟΚ όμως στην Ελλάδα που οι περισσότερες ομάδες κλείνονται πίσω δεν ξέρω εάν θα βρίσκει αυτούς τους χώρους.
γ) μου άρεσε πολύ στις μεταβιβάσεις του. Οι 20ρες και 30ρες μπαλιές του όλες ήταν πολύ γλυκές, με τη σωστή δύναμη και εύστοχες. Βάζει σωστά τα φάλτσα και αυτό είναι πολύ σημαντικό στις σέντρες. Αν και σ' αυτό το παιχνίδι δεν είχε τη δυνατότητα για σέντρες καθώς η Σαχτάρ τους είχε συνέχεια σε κατάσταση άμυνας αλλά δείχνει απ' ότι έχω δει και από τα βίνταο να έχει πολύ καλή σέντρα.

Τι δε μου άρεσε:

α) όσοι φαντάζεστε ένα παίκτη γεμάτο αθλητική ένταση θα απογοητευτείτε. Ναι είναι γρήγορος αλλά δεν έχει ένταση στο παιχνίδι του. Στο θέμα της έντασης μου θύμισε ξέρετε ποιόν; Τον Καντουρί. Έχει ένα ίδιο ράθυμο σχεδόν τεμπέλικο στυλ, χωρίς να σκίζετε στο τρέξιμο για να καλύψει τους χώρους. Φανταστείτε τον Καντουρί δεξί μπακ και θα έχετε την εικόνα.

β) η αμυντική του ικανότητα τουλάχιστον μέτρια. Από τον αγώνα που παρακολούθησα δείτε τη φάση στο 1:33:47 και θα καταλάβετε. Πολύ δύσκολα μπορώ να τον φανταστώ σε τετράδα να είναι το δεξί μπακ. Με τίποτα δεν έχει αυτό που λέμε το μάτι να γυαλίζει. Με τετράδα στην άμυνα μάλλον μιλάμε για αμυντική τρύπα.

γ) δε με ικανοποίησε η αντοχή του. Όταν έφευγε μπροστά, αργούσε να γυρίζει και γύριζε μ' ένα ελαφρύ τρέξιμο λες και τερμάτιζε από μαραθώνιο. Δεν είδα αυτό το σκυλίσιο πάνω κάτω. Δεν μου έδειξε να έχει πνευμόνια για συνεχείς κούρσες.

δ) δεν είδα δυνατό σώμα και δεν τον είδα και πολύ πρόθυμο να πάει σε σωματικές συγκρούσεις, σε δυνατά τάκλιν. Προσπαθούσε να κρατήσει τη θέση του, να παρακολουθήσει τον παίκτη του αλλά μέχρι εκεί. Ο δυναμισμός δεν μοιάζει το φόρτε του.

Η πλάκα όμως είναι ότι δέχτηκαν το γκολ στο 88 και ενώ αυτός ήταν για λίγο έξω γιατί χτύπησε σε μια σύγκρουση και η φάση βγήκε από τη μεριά του, ενώ αυτός έλλειπε!!!

Γενικά με αυτό το ματς που είδα δεν με έπεισε. Μακάρι να κάνω λάθος. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι δεν έχει καθόλου εμπειρία πρωταθλητισμού και γενικότερα ομάδας που πρωταγωνιστεί, άρα και τα πνευματικά του χαρακτηριστικά θα θέλουν δουλειά και γενικά δυσκολεύομαι να καταλάβω το σκεπτικό της μεταγραφής του. Ίσως εάν αποκτηθεί ο Μπάμπα, ο Βιερίνια να προορίζεται για πρώτο δεξί μπακ και αυτός για δεύτερος και στη λογική ότι έχει και προσφέρει αυτά τα επιθετικά χαρακτηριστικά που δεν έχει ο Σοάρες, τον οποίο φυσιολογικά φαντάζομαι μάλλον τον έχουμε για δρόμο.

Όσο για το 500χιλ συμβόλαιο που γράφτηκε μου φαίνεται απίθανο. Είναι παίκτης των 200-250 χιλ το πολύ
Tony79

Δημοσίευση από Tony79 »

Για άλλες θεσεις ακούγεται τίποτα;
icue

Δημοσίευση από icue »

Κατσε εδω προσπαθουμε δεκα μερες να κλεισουμε τον αναπληρωματικο (ποιανου δεν ξερω ακομα) δεξι μας μπακ. Θες και για αλλη θεση εσυ. :mrgreen:
mbison

Δημοσίευση από mbison »

Bravo dimitris88

Eιναι ξεκαθαρα μπακ χαφ εξτρεμ στη μεσαια γραμμή. Οπότε μαλλον παμε με 3 πίσω που μας ταιριάζει. Μακάρι να καθιερωθει ο Μιχαηλίδης αριστερά, έχει πολλα να δώσει δημιουργικά, αλλα πρεπει να βελτιωθει αμυντικά.
Eδω https://www.youtube.com/watch?v=QGblKc3_TtI ωραιο γκολ βαζει στο τελος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mbison την Δευ 14 Ιουν 2021, 22:05, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
ron-swanson

Δημοσίευση από ron-swanson »

Ωραιος ο dimitris88. Χαιρομαι που κι αλλος παρατηρησε το ποσο δειχνει να βαριεται στην αμυνα. Πραγματικα μου κανει εντυπωση πως εδωσε το οκ ο Λουτσεσκου.
Άβαταρ μέλους
buffalobill4

Δημοσίευση από buffalobill4 »

Aυτες είναι μεταγραφές. Ψαγμένες, δείχνει ότι το τμήμα σκαουτινγκ της παε αλλά και το τμήμα Σαββίδη που μας ενημέρωσαν οι δημοσιογράφοι ότι υπάρχει, συνεργάζονται άψογα. Αν μάλιστα μπορέσουμε και τον αποκτήσουμε με λιγότερα χρήματα από ότι τον απέκτησε η πρώην ομάδα του θα πρόκειται για την κλοπη της χρονιάς.

Έγινε η αρχή τώρα ας ελπίσουμε σε ανάλογη συνέχεια.
tsaousila

Δημοσίευση από tsaousila »

περιεργη φαση , αλλα οπως φανηκε σε ενα ματς βεβαια , λιγα πραγματα αφηνει την θεση του συχνα , λιγο ραθυμος οπως ειπε ο διμιτρις88 γρηγορος μετα το δεκαμετρο, ο κυβρακιδης αδικειται πιστευω ο παικταρας
Άβαταρ μέλους
Rock4

Δημοσίευση από Rock4 »

Eνταξει λοιπόν, αφού επιμένετε ρε μάγκες ότι πήραμε παλτό να σας θέσω κι εγώ ορισμένα ερωτήματα για δεξί Μπακ με "βαρύ βιογραφικό":
Στον Μούσα Ουαγκε αναφέρομαι και μπράβο στο παλικάρι που κατέστρεψε το γόνατο και την καριέρα του με αυτοθυσία να σώσει ένα γκολ...
Μπάρτσα και ξέρω γω και άντε δανεικός στο Λεβαδειακό της Γαλλίας να πούμε, να πούμε.
Σκαλωσατε με το Τέιλορ και το κοροϊδεύετε το επώνυμο...
Με το Μούσα γιατί δεν σκαλωσατε; Ποια μούσα είναι ρε η Κλειώ ή η Μελπομένη;
Τον είδαμε τον παικτακο: ατσουμπαλος, κοντρόλ να φεύγει η μπάλα τέσσερα μέτρα μπροστά, να μην μπορεί να κάνει μία ντρίμπλα της προκοπής και δε συμμαζευεται...
Αλλά βέβαια ο παικτακος ανήκε στη Μπάρτσα...
Πάτε να τον χαντακωσετε τον Τέιλορ καλά το είπα εγώ.
Άβαταρ μέλους
tzelas

Δημοσίευση από tzelas »

buffalobill4 έγραψε:Aυτες είναι μεταγραφές. Ψαγμένες, δείχνει ότι το τμήμα σκαουτινγκ της παε αλλά και το τμήμα Σαββίδη που μας ενημέρωσαν οι δημοσιογράφοι ότι υπάρχει, συνεργάζονται άψογα. Αν μάλιστα μπορέσουμε και τον αποκτήσουμε με λιγότερα χρήματα από ότι τον απέκτησε η πρώην ομάδα του θα πρόκειται για την κλοπη της χρονιάς.

Κανονική κλοπή της χρονιάς λοιπόν κάνουμε, 5 χιλ έδωσε η Ντνίπρο, μηδέν θα δώσουμε εμείς αφού θα τον πάρουμε ως ελεύθερο.
Άβαταρ μέλους
buffalobill4

Δημοσίευση από buffalobill4 »

tzelas έγραψε:
buffalobill4 έγραψε:Aυτες είναι μεταγραφές. Ψαγμένες, δείχνει ότι το τμήμα σκαουτινγκ της παε αλλά και το τμήμα Σαββίδη που μας ενημέρωσαν οι δημοσιογράφοι ότι υπάρχει, συνεργάζονται άψογα. Αν μάλιστα μπορέσουμε και τον αποκτήσουμε με λιγότερα χρήματα από ότι τον απέκτησε η πρώην ομάδα του θα πρόκειται για την κλοπη της χρονιάς.

Κανονική κλοπή της χρονιάς λοιπόν κάνουμε, 5 χιλ έδωσε η Ντνίπρο, μηδέν θα δώσουμε εμείς αφού θα τον πάρουμε ως ελεύθερο.
Όπως σωστά παρατήρησε ο μπαρλοου η δνιπρο τον πήρε με POS. Εμείς έχουμε στόχο να τον πάρουμε με ανέπαφη.
laska4

Δημοσίευση από laska4 »

εγω θα διαφωνησω για την εκρηξη , μια χαρα εκρηξη απλα δεν ειναι σαν του γκαρι...και αυτο φαινεται οταν παει να παιξει το 1-2 , εχει ματς που φαινεται ξεκαθαρα ...για την αμυνα θα συμφωνησω , φαινεται οτι εχει προβλημα αλλα και παλι μου βγαζει οτι ειναι καλυτερος απο τον σοαρες ...+1 μειονεκτημα μπορω να πω εγω οτι δεν εχει καθολου κεφαλι και στα στημενα ειδικα τον εχουν εκτος ειτε αμυνα ειτε επιθεση
dimitris88

Δημοσίευση από dimitris88 »

mbison έγραψε:Bravo dimitris88

Eιναι ξεκαθαρα μπακ χαφ στη μεσαια γραμμή. Οπότε μαλλον παμε με 3 πίσω που μας ταιριάζει. Μακάρι να καθιερωθει ο Μιχαηλίδης αριστερά, έχει πολλα να δώσει δημιουργικά, αλλα πρεπει να βελτιωθει αμυντικά.
αυτό ακριβώς είναι πρώτα χαφ και μετά μπακ. ίσως εδώ βρίσκεται και η λογική της μεταγραφής του. Να τον θέλει ο Λούτσε να είναι ο αντίστοιχος Λημνιός ή κάτι τέτοιο. Αποκλείεται να τον παίρνουμε στη λογική του καθαρού δεξιού μπακ. Κάποιο άλλο σκεπτικό έχει ο ρουμάνος στο μυαλό του, που δεν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτή τη στιγμή και μακάρι να είναι έτσι γιατί εάν τον παίρνουμε για πρώτο και ορθόδοξο δεξί μπακ....σφίξαμε!!
Άβαταρ μέλους
skalon

Δημοσίευση από skalon »

1o: Ο Taylor μέχρι 30/6 έχει συμβόλαιο με την προηγούμενη ομάδα. Θα μπορούσαν φυσικά να τον ανακοινώσουν, αλλά προπόνηση, φανέλα φωτογραφία κλπ δεν έχει μέχρι 1 Ιουλίου.

2ο: Μην αποκλείετε την περίπτωση η μεταγραφή να έχει κλείσει προ πολλού (Μάρτιο, Φεβρουάριο ή και πιο νωρίς).

3ο: Ο Γκάρυ Ροντρίγκεζ, πόσες επαγγελματικές συμμετοχές είχε όταν μας ήρθε? (με πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στα 22)?

4ο: Ρίχνουμε "κατάρες" στην ΠΑΕ, χωρίς να ξέρουμε τίποτα. Χωρίς να ξέρουμε αν θα κρατήσουν τον Ροντρίγκο, χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει με τις υπόλοιπες θέσεις ξένων, χωρίς να ξέρουμε αν θα αποκτηθεί και άλλος μπακ με διαφορετικά χαρακτηριστικά, χωρίς να ξέρουμε καν αν ο Taylor υπολογίζεται για μπακ ή εξτρέμ, χωρίς να ξέρουμε αν τον χρειάζονται για να παίξουμε με 4 στην άμυνα ή με 3, χωρίς να ξέρουμε τίποτα.... και όμως γκρινιάζουμε!

Λίγη ηρεμία ρε παιδιά...

Όταν φέραμε τον Μπερμπάτοφ φαντάζομαι ότι όλοι μας χαιρόμασταν, έτσι? Στο τέλος της σεζόν πόσοι ήμασταν χαρούμενοι?

Οι παίκτες κρίνονται (από τους φιλάθλους) στο χορτάρι. Και πάντα υπάρχουν αποτυχίες, οι οποίες όμως δεν έχουν σχέση με τα χρήματα που χρειάστηκαν.
Ο Τσόλακ πρώτος σκόρερ από το κροατικό πρωτάθλημα, σε τέλεια ηλικία, με βιογραφικό σε καλές ομάδες, ο Εσίτι θηρίο αμυντικό χαφ από το τρομερό βελγικό πρωτάθλημα, σε ηλικία που θα έδινε υπεραξίες... και πόσα ακόμα παραδείγματα...
Αλλά εδώ μας χαλάει ο Taylor...

ΠΑΟΚ αφού...
Άβαταρ μέλους
seaman

Δημοσίευση από seaman »

Έδειξαν μια φωτογραφία του στον Γκαρσία και τρελάθηκε, θα φύγω φώναζε, αλλά θα φύγω και άλλους μαζί μου
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”