Π.Α.Ο.Κ. Football Retro

Οτιδήποτε έχει σχέση με το ένδοξο παρελθόν της ομάδας μας, σε όλα τα αθλήματα και όχι μόνο...
Άβαταρ μέλους
Hideguti

Re: Π.Α.Ο.Κ. Retro

Δημοσίευση από Hideguti »

Τεραστιο αμυντικο χαφ που σε καμια περιπτωση η συγχρονη εποχη των μιντια δεν του εχει αποδωσει τις τιμες που επρεπε. Αντιθετα αποδιδουν τιμες σε ολους οσους εχουν φορεσει τις φανελες του ΠΟΚ. Τεχνηεντως (?) προσπαθουν να σβησουν την ιστορια του ΠΑΟΚ σαν αντιπαλο δεος (δες κατι αναφορες τυπων σαν τον φον SS Πανουτσο πχ για τις παλαιοτερες ποδοσφαιρικες δεκαετιες της χωρας). Θα ακουσεις/δεις/διαβασεις για τον Καμαρα, για τον Ελευθερακη, για τον Νικολουδη ή για το παλτο τον Μητροπουλο. Αλλα σχεδον πουθενα δεν θα ακουσεις/δεις/διαβασεις στα πανελληνιας εμβελειας ΜΜΕ για τον Χρηστο Τερζανιδη, τον Μητσο Παριδη, τον Νικο Αλαβαντα, τον Γιαννη Δαμανακη και αλλους πολλους.

Καλα λοιπον που υπαρχουν και ανθρωποι σαν τον Πρακτορινο για να ξεστραβωνομαστε και για να μαθαινουμε και οι νεοτεροι (sic) οτι τον ΠΑΟΚ δεν τον εκανε μεγαλο μονο ο κοσμος του, αλλα και οι παικταραδες του.

YΓ : Να με συγχωρεσεις, αλλα η συγκριση με Γκαρσια νομιζω πως ειναι αστοχη, αν και κατανοω το point που θελεις να κανεις.
Άβαταρ μέλους
Tetradje

Δημοσίευση από Tetradje »

Ισως θα ταιριαζε πιο πολυ στο topic "Γνωμικα κτλ" αλλα η αντιδραση του Δαμανακη μου φερνει στο μυαλο λιγους στιχους του Γιαννη Ριτσου απο τη "Ρωμιοσυνη", που ετσι κι αλλιως πιστευω αντιπροσωπευουν τον κοσμο του ΠΑΟΚ:

Αυτα τα δεντρα δε βολευονται με λιγοτερο ουρανο,
αυτες οι πετρες δε βολευονται κατω απο τα ξενα βηματα,
αυτα τα προσωπα δε βολευονται παρα μονο στον ηλιο,αυτες οι καρδιες δε βολευονται παρα μονο στο δικιο

ΠΑΟΚ
Άβαταρ μέλους
Hideguti

Δημοσίευση από Hideguti »

Με ανατριχιασες Ομαρι...
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Τι ωραίος στίχος...
Άβαταρ μέλους
Slade

Δημοσίευση από Slade »

φίλε Πρακτορινέ σ ευχαριστώ για τα εξαιρετικά κείμενα σου με τις ξεχασμένες ιστορίες ,τις σπανιες φωτογραφιες κ τ αφιερώματα σε παίχτες.
Κάποια στιγμή εαν μπορέσεις γράψε σε παρακαλώ κ κανα δυο πράγματα για τον συγχωριανό μου ,τον Φιλώτα Πέλλιο.
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Πέλλιος....τι μου θύμησες τώρα....
Άβαταρ μέλους
tsipaoktsi

Δημοσίευση από tsipaoktsi »

Dimisk, τι σου θύμισε, τι?? Μήπως τις γριούλες στη β΄εΘΝΙΚΉ ?? Μήπως, μήπως?? Μήπως την υπόθεση " Μαργαρίτα"??
1979 και ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Φιλώτας Πέλλιος καταγγέλει προσπάθεια δωροδοκίας του αντί 500.000 δραχμών από μία κοπέλα ονόματι Μαργαρίτα, που ενεργούσε για λογαριασμό του πρόεδρου του Ηρακλή Κώστα Περτσινίδη. Τα χρήματα μετέφερε ο τότε έφορος Δ. Νικολαΐδης, χωρίς να γνωρίζει ότι ο Πέλλιος είχε ειδοποιήσει την ασφάλεια. Έτσι ο Ηρακλάκος υποβιβάστηκε και έκανε μια μικρή τουρνέ στα διάφορα χωριά της Ελλάδας γνωρίζοντας νέα μέρη και καινούριες εμπειρίες όπως αργότερα και η άλλη μικρή ομάδα της πόλης.
:x
Άβαταρ μέλους
Isaak the Greek

Δημοσίευση από Isaak the Greek »

Hideguti έγραψε:...Αλλα σχεδον πουθενα δεν θα ακουσεις/δεις/διαβασεις στα πανελληνιας εμβελειας ΜΜΕ για τον Χρηστο Τερζανιδη.....

Γι αυτόν τον συγκεκριμένο παίχτη , έχει πει τα εξής ο Γιάννης Ιωαννίδης παρακαλώ , στην εκπομπή "Το party της ζωής σου" όπου ήταν καλεσμένοι οι παλαίμαχοι του ΠΑΟΚ.Θα προσπαθήσω να το μεταφέρω όσο καλύτερα μπορώ και θυμάμαι.

"Εάν ο Τερζανίδης έπαιζε μπάλα σήμερα , δεν υπήρχε περίπτωση να μην παίζει σε μια από τις Man Utd , Barcelona , Real η κάποια άλλη μεγάλη ομάδα του εξωτερικού.Θα τον παρακαλούσαν να πάει.Αλλα δυστυχώς το ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικό τότε"

Κι επίσης δεν θα ξεχάσω τον Αχιλλέα Ασλανίδη που έλεγε πάντοτε "Εμενα ο Τερζανίδης με "κατεργησε" από έξω δεξιά"...Μιας κι εγώ ήμουν η σπερματοζωάριο η νεογέννητος τότε , δεν έχω μπορέσει να καταλάβω ακόμα και σήμερα τι εννοούσε."ΠΡΑΚΤΟΡΙΝΟΣ" αν μπορείς να αποσαφηνίσεις μερικά πράγματα , περιμένω εναγωνίως
Άβαταρ μέλους
Isaak the Greek

PRAKTORINOS έγραψε: Απαρηγόρητος, εκδήλωσε το παράπονό του με κλάμα, αυτόν τον παρεξηγημένο τρόπο που ίσως, τελικά, να είναι και ο πιο αντρίκιος απ'όλους.
Kι οπως τον εβλεπα την καρτα να μου βγαζει , το πρωτο δακρυ μου καταλαβα να σταζει

Οσοι δεν πονεσαν , αστους να λενε κι ομως κυρ ρεφερι κι οι αντρες κλαινε!!!

Τι μπορει να νιωθει εκεινη την ωρα αυτος ο ανθρωπος???Προσπαθω να βαλω τον εαυτο μου στη θεση του.Δεν εχει το δικαιωμα κανενας μπ@στ@#$%#@ να σου κοβει τα φτερα ετσι , σε ολους τους τομεις της ζωης.Ωρες ωρες σκεφτομαι οτι δεν υπαρχει θεος.
Άβαταρ μέλους
DimisK
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από DimisK »

Ξέρω ότι είναι πλέον κλισέ και έχει γίνει πολλές φορές αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό και να μην ευχαριστήσω τον Πρακτορίνο για τα απίστευτα ταξίδια στο παρελθόν που μας χαρίζει...
Σε ευχαριστούμε. Κι αυτό το λέω απο καρδιάς....
Η ιστορία του Πέλλιου μου θύμισε πολλά. Και καλά και κακά...
Άβαταρ μέλους
Slade

Δημοσίευση από Slade »

Να ΄σαι καλά Πρακτορινέ , σ' ευχαριστώ πολύ αδερφέ :D
Άβαταρ μέλους
Isaak the Greek

Αγαπητέ "ΠΡΑΚΤΟΡΙΝΕ" (με συγχωρείς που έχω παραποιήσει τόσες φορες το nickname σου.Δεν ξέρω που τονίζεται η αν κλείνεται)

Είναι αλήθεια ότι κάποτε είχαμε στον ΠΑΟΚ ποδοσφαιριστή με το όνομα Isaak Γεωργιάδη που μας ήρθε από τον Παναθηναϊκό?(νομίζω αρχές 90)

Ότι υπήρχε τέτοιος παίχτης είμαι σίγουρος , απλά δεν θυμάμαι αν έπαιξε σε μας
Άβαταρ μέλους
GORDON

Δημοσίευση από GORDON »

Για να μπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς Ευρώπης...

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 1999, πριν δέκα χρόνια... Πρώτος γύρος Κυπέλλου UEFA, 1ος αγώνας. Η κλήρωση μας στέλνει στην Τιφλίδα με αντίπαλο την Λοκομοτίβ, με αποστολή να γράψουμε τη μεγαλύτερη σε έκταση ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο.

Το κοντέρ θα γράψει τελικά 0-7, με σκόρερς τους Γεωργιάδη (17', 25'), Σάμπρι (43'), Φρούσσο (56', 62'), Μαραγκό (67') και Φρατζέσκο (69'). Ο πίνακας του "Μπορίς Παϊκάτζε" γέμισε στα έξι και σταμάτησε η αναφορά των σκόρερς έκτοτε...

Με το σκορ αυτό ο ΠΑΟΚ κατέρριψε και το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων σε ευρωπαϊκό αγώνα ελληνικής ομάδας, που κρατούσε από το 1978 (από το αεκ-πόρτο 6-1).

Στη ρεβάνς της Τούμπας, η "φτωχή" νίκη μας με 2-0 (52' Βαλέντσια με πέναλτι, 87' Σαλπιγγίδης) μας έστειλε στον επόμενο γύρο, όπου περίμενε η Μπενφίκα...

Η σύνθεση: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Βενετίδης (60' Φρατζέσκος), Κατσαμπής, Ντόλμπεργκ, Νάγκμπε, Μαραγκός (77' Μαχαιρίδης), Γεωργιάδης, Φρούσσος, Τετράτζε, Σάμπρι (68' Βρύζας)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GORDON την Παρ 12 Ιουν 2009, 18:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
GORDON

Δημοσίευση από GORDON »

1999, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου UEFA, Πέμπτη 4/11/1999.

Έχοντας χάσει τον πρώτο αγώνα με 1-2 στην Τούμπα
(είχε ισοφαρίσει ο Φραντζέσκος με φάουλ στο 90’,
αλλά δεχτήκαμε το 1-2 στο 94’), οι ελπίδες για
πρόκριση μέσα στο Ντα Λούθ ήταν ελάχιστες.

Και έγιναν λιγότερες όταν δεχτήκαμε γκολ στο 25’.
Όμως δύο εκτελέσεις φάουλ από Μαραγκό (28’)
και Σαμπρί (44’) μας έδωσαν το προβάδισμα
το οποίο κρατήσαμε μέχρι το τέλος της παράτασης...

Αν και στα πέναλτι για άλλη μια φορά δεν τα
καταφέραμε, μετά από αυτά τα δύο ματς ο Ένκε
θα πρέπει να είδε πολλούς εφιάλτες με εκτελέσεις
φάουλ από παίκτες με ασπρόμαυρες φανέλες...

Για την ιστορία, στα πέναλτι χάσαμε 1-4.
Ευστόχησε μόνο ο Μπάντοβιτς και αστόχησαν
Φρούσσος και Μαχαιρίδης...

Τέλος, στη μεταγραφική σαιζόν που ακολούθησε
(Δεκέμβριος 1999), ο Σαμπρί μαζί με τον Μαχαιρίδη
πουλήθηκαν από την διοίκηση Μπατατούδη στη Μπενφίκα
αντί 1,1 δισεκατομμυρίων δραχμών...

Η σύνθεση: Κόβιτς, Μπάντοβιτς, Βενετίδης, Ντόλμπεργκ,
Μαχαιρίδης, Νάγκμπε, Μαραγκός, Καφές, Βρύζας
(75’ Καραδήμος), Βαλένσια (90’ Φρούσσος), Σαμπρί (81’ Κωνσταντινίδης)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
fwtis

Δημοσίευση από fwtis »

Αυτο που μου εχει μεινει αξεχαστο ειναι το
1987-88 ΟΑΚΑ 0-1 με Σ Μπορμποκη που ειναι και ο αγαπημενος μου.

Ημουνα σε παιχνιδι Χαραυιακου εδω στη Αθηνα και φωναξα τοσο που με ακουσε ολο το γηπεδο.Δεν θα το ξεχασω.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Π.Α.Ο.Κ. - Ρετρό”