Hibernian έγραψε:Εγώ από την άλλη, θα ήθελα να δω κάτι, με το οποίο πολλοί μάλλον θα διαφωνήσουν.
Βλέποντας ένα βιντεάκι με βρετανικά γήπεδα, πρόσεξα πως μερικά καινούρια, όπως το Celtic Park και το Stamford Bridge (πολύ γηραιότερα από τη Τούμπα), έχουν κρατήσει το main stand τους όπως ήταν. Θα ήθελα δηλαδή, αν είναι δυνατόν, να μην γκρεμίσουν τις θύρες 1-2-3 (ίσως να γίνει πάλι κάποιο "lifting" ή ανακαινίσεις σε σκέπαστρο/καρεκλάκια αν κρίνεται αναγκαίο), ώστε να παραμείνει αναλλοίωτη έστω μια κερκίδα του πιο πολυθρύλητου γηπέδου της Ελλάδας. Ούτως ή άλλος, είναι το πιο σύγχρονο τμήμα της Τούμπας. Κάτι τέτοιο υποθέτω, θα μείωνε τόσο το κόστος της Νέας Τούμπας, όσο και τον χρόνο (άλλο να χτίζεις 4 κερκίδες και άλλο 3). Αν κρίνουν πως δεν γίνεται για λόγους ασφαλείας, πάω πάσο.
Επίσης, κάτι άλλο που θα μου άρεσε, ανεξάρτητα από αυτό που προτείνω με τα επίσημα, είναι η 4 να γίνει θύρα ορθιων. Απ' όσο έχω δει, αρκετά ευρωπαικά γήπεδα έχουν ολόκληρα πέταλα χωρίς καρεκλάκια (Gladbach, BvB), πράγμα που σημαίνει πως μάλλον επιτρέπεται από την ουεφα.
Δεν επιτρέπεται απ'την ΟΥΕΦΑ. Έχουν safe standing που τους επιτρέπεται να είναι όρθιοι απ'την ομοσπονδία τους μόνο για τα εγχώρια ματς. Κατεβάζουν τα καρεκλακια στα ευρωπαϊκά.
Όσον αφορά το να μείνει κάποια κερκίδα απ'το παλιό, έχει ακουστεί πως το νέο γήπεδο δεν θα είναι ακριβώς στην ίδια θέση και θα έχει ελαφρώς διαφορετικό προσανατολισμό. Αν ισχύει, δύσκολα να μείνει κερκίδα..
Τώρα όσον αφορά την χωρητικότητα, ΔΕΝ γίνεται να ξέρεις πριν την κατασκευή ακριβή αριθμό θέσεων. Και η Μπεσίκτας ήθελε 41903 και τους βγήκε 42500. Δεν μπορεί να υπολογιστεί.