Salvador Allende έγραψε:Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό των περισσότερων που είπε ο Γκαγκάτσης άλλωστε το συγκεκριμένο κάτι σαν non-paper έχει καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα, να δώσει το στίγμα στον κόσμο ότι η διοίκηση είναι εδώ παρά να πει συγκεκριμένα πράγματα. Mόνο για το ότι στηρίζεται ο προπονητής είναι κάπως σαν είδηση.
Εμένα δύο είναι οι ενστάσεις μου σε αυτά που είπε ο Γκαγκάτσης.
1) Στο πόσο εργαλειακή είναι η χρήση αυτού του "ΠΑΟΚ πάνω από όλα" και μάλιστα όταν γίνεται αναφορά στον Λουτσέσκου.
Με τη λογική "ΠΑΟΚ πάνω από όλα" και η διοίκηση ήταν κατώτερη των περιστάσεων που δεν κράτησε τον καλύτερο προπονητή της μετά από την καλύτερη χρονιά.
2) Η πρώτη πρόταση που αναφέρει στο θέμα προπονητή είναι ότι ο Γκαρσία έχει συμβόλαιο 2 χρόνια.... Δεν το πιάνω αυτό.. Άρα τον κρατάμε επειδή μας κρατάει με το συμβόλαιο? Υπάρχει κάποιος που αξιολογεί τον προπονητή?
Δεν ξέρω αν πρέπει να φύγει ή όχι, δεν είμαι κατάλληλος αλλά η αναφορά στο συμβόλαιο δείχνει πόσο τεχνοκρατικά παίρνονται οι αποφάσεις χωρίς ενσωμάτωση ποδοσφαιρικών/αγωνιστικών κριτηρίων.
Η διοίκηση θα μάθει ποτέ από τα λάθη της?
Εγώ προσωπικά το αντιλήφθηκα λίγο διαφορετικά.
Ότι το θέμα προπονητή δεν πρέπει να ανοίγει κάθε φορά, από την στιγμή που έχουμε ένα συμβόλαιο 3 ετών με τον Γκαρσία και ότι τον στηρίζουμε ανεξαρτήτος αποτελέσματος.
Η διοίκηση φαίνεται ότι είναι της λογικής ότι κ. Λουτσέσκου είχες τον πρωταθλητή και ήσουν ο πιο επιτυχημένος, και μόλις ήρθε το πολύ καλύτερο συμβόλαιο, αποφάσισες να φύγεις χωρίς να υπολογίσεις το κόστος στην ομάδα. Επίσης το ότι πέτυχες δεν ήταν μόνο δικό σου κατόρθωμα αλλά και του Ιβάν που πλήρωνε ένα υλικό και μπάτζετ μεγαλύτερο του γαύρου. Επίσης η ομάδα πλήρωσε την ρήτρα και σε πήρε από τον ΠΑΟΚ όπου δεν πέφτει πλέον λόγος σε εμάς σαν διοίκηση του ΠΑΟΚ, καθώς μόνος κάνεις την επιλογή σου.
Τώρα που τελείωσες από εκεί γυρνάς και λες δεν αποκλείω να ξαναγυρίσω, αλλά εμείς δεν μπαίνουμε στην διαδικασία, γιατί παρότι είσαι ο πιο επιτυχημένος ο ΠΑΟΚ προχώρησε. Επίσης ο Γκαγκάτσης είπε ότι όλο αυτό το θέμα του προπονητή και το όνομα του Λουτσέσκου βγαίνει στην επιφάνεια λόγω την καθοδικής πορείας της ομάδας και μόλις ορθοποδήσει η ομάδα δεν θα υφίσταται.
Γενικά βλέπω ότι ο Λουτσέσκου εργαλοποιεί τα επιτεύγματα του στον ΠΑΟΚ και την πίστη στις ικανοτητές του από μεγάλη μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ, για να ξαναγυρίσει ή να πάει κάπου παραπάνω.