ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ.JohnySSS έγραψε:Μένετε πολύ στα πρόσωπα και χάνετε την ουσία και μαλώνετε άδικα.Σε ομάδα πρωταθλητισμού που έχει ν αντιμετωπίσει λεωφορεία αλλά και ταχυδυναμικές ομάδες στην ευρώπη τα ακραία μπακ πρέπει ν' ανεβοκατεβαίνουν 30 φορές σε κάθε αγώνα.Με σπριντ,όχι τζόκιγκ.Να δημιουργούν υπεραριθμίες.Να τρέχουν 10+ χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα, κάθε 3-4 μέρες.Αλλιώς εγκλωβίζονται και τα εξτρέμ,ειδικά αν παίζουν με ανάποδο πόδι όπως τα δικά μας.Όσοι μπορούν να το κάνουν αυτό και ταυτόχρονα να είναι συνεπείς αμυντικά να μείνουν και να παίξουν,όσοι δε μπορούν να περιοριστούν σε ρόλο μπακαπ ή να αποχωρήσουν.Το ποιος είναι ο καθένας δεν πρέπει να μας απασχολεί.Έτσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τα είδωλα είναι για τους ρομαντικούς, τόσοι και τόσοι που υπήρξαν παιχταράδες έχουν φάει πόρτα επειδή δε μπορούσαν στο ψηλό επίπεδο.Κι ο Καγκάβα μέσα σ αυτούς.
Τα γράφω εδώ αλλά δεν το λέω αυτό μόνο για τον Βιερίνια.Και για τον Βαρέλα και τον Κρέσπο και τον Καντουρί και τον Μπίσεσβαρ και τον Πασχαλάκη και για άλλους που έφυγαν.Γέρασαν,πώς να το κάνουμε,με ότι αυτό συνεπάγεται κι αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου στις ταχύτητες που παίζεται,καιρός να κάνουν χώρο για νεότερους και πιο φιλόδοξους και η ομάδα να κοιτάξει μπροστά.Τους ευχαριστούμε πολύ αλλά δεν τους είμαστε υποχρεωμένοι,επαγγελματίες είναι και αμείφθηκαν πλουσιοπάροχα για όσα προσέφεραν.Αλλά δε μπορούμε να μείνουμε εκεί.Αλλιώς θα μας προσπερνούν οι άλλοι κι εμείς θα τους τραβάμε τις φανέλες ή θα παίζουμε σε τέμπο ομάδας β εθνικής για να βγάλουν τον αγώνα.Κι επειδή δεν το βλέπω μόνο ηλικιακά,κι όσοι δεν έχουν θέμα ηλικίας αλλά τους λείπει η ποιότητα να κάνουν τη δουλειά σωστά, κι αυτοί αν γίνεται να αντικατασταθούν από καλύτερους.
Το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι η ποιότητα της ομάδας. Χωρίς συναισθηματισμούς.
20. Adelino André Vieira Freitas "Vieirinha"
-
paok düsseldorf
Re: 20. Adelino André Vieira Freitas "Vieirinha"
- rade paprica
Θα συμφωνήσω με τον JohnySSS
χωρίς αθλητικότητα και ταχύτητα μάλλον έχουμε συγκεκριμένο ταβάνι
Αυτό δεν έχει να κάνει με τον αρχηγό.
Δε χρειάζεται να έχεις 30 μηχανάκια στην ομάδα
Και ειδικά παίκτες όπως ο Βιέρι, εφόσον θέλουν, προσπαθείς να τους κρατήσεις στην ομάδα με όποιον - λογικό - τρόπο μπορείς
Αν είναι όμως το καλοκαίρι όντως να αρχίσει να χτίζεται η νέα ομάδα, δε θα ήθελα να χτιστεί στις ταχύτητες που μπορούν να παίξουν παίκτες της ηλικίας του Βιέρι στα ακραία μπακ, που όντως θέλει πολύ πλεμόνι
Δεν ξέρω αν μπορεί (ή θέλει) να παίξει βασικός σε κάποια άλλη θέση, που θα θέλει λιγότερα τρεξίματα, ή αν δεχόταν ένα ρόλο ροτέισον, όπως έγραφε ένας φίλος σε άλλο τόπικ, πίσω από κάποιον αντίστοιχο Γιαννούλη
Όλα αυτά βέβαια, προϋποθέτουν ότι θα είχαμε ένα νέο Γιαννούλη, ή πολύ περισσότερο ότι θα περνόταν η απόφαση η ομάδα να ανεβάσει ταχύτητα
Τέλος πάντων έχουμε ως τότε, έτσι όπως ήταν η ομάδα φέτος, θεωρώ ότι ήμασταν τυχεροί που τον είχαμε και νομίζω στα πλέι οφ μπορεί να βοηθήσει πολύ, αρκεί νά΄ναι γερός
χωρίς αθλητικότητα και ταχύτητα μάλλον έχουμε συγκεκριμένο ταβάνι
Αυτό δεν έχει να κάνει με τον αρχηγό.
Δε χρειάζεται να έχεις 30 μηχανάκια στην ομάδα
Και ειδικά παίκτες όπως ο Βιέρι, εφόσον θέλουν, προσπαθείς να τους κρατήσεις στην ομάδα με όποιον - λογικό - τρόπο μπορείς
Αν είναι όμως το καλοκαίρι όντως να αρχίσει να χτίζεται η νέα ομάδα, δε θα ήθελα να χτιστεί στις ταχύτητες που μπορούν να παίξουν παίκτες της ηλικίας του Βιέρι στα ακραία μπακ, που όντως θέλει πολύ πλεμόνι
Δεν ξέρω αν μπορεί (ή θέλει) να παίξει βασικός σε κάποια άλλη θέση, που θα θέλει λιγότερα τρεξίματα, ή αν δεχόταν ένα ρόλο ροτέισον, όπως έγραφε ένας φίλος σε άλλο τόπικ, πίσω από κάποιον αντίστοιχο Γιαννούλη
Όλα αυτά βέβαια, προϋποθέτουν ότι θα είχαμε ένα νέο Γιαννούλη, ή πολύ περισσότερο ότι θα περνόταν η απόφαση η ομάδα να ανεβάσει ταχύτητα
Τέλος πάντων έχουμε ως τότε, έτσι όπως ήταν η ομάδα φέτος, θεωρώ ότι ήμασταν τυχεροί που τον είχαμε και νομίζω στα πλέι οφ μπορεί να βοηθήσει πολύ, αρκεί νά΄ναι γερός
Δεν είναι έτσι.
Και μόνο η ιδέα του να είσαι οπαδός ομάδας είναι αποδοχή της ύπαρξης του ρομαντισμού στο ποδοσφαίρο. Και χωρίς τον ρομαντισμό δεν υπάρχει οπαδός γιατί ο οπαδός βλέπει την ομάδα του ως την καλύτερη του κόσμου.
Πείτε στον Μπαρκαρούτσο που έχει κάνει ένα εκατομμύριο ποστς για την ΑΜΚ στο μπάσκετ για να μας παρακινησει να μην γίνεται ρομαντικός γιατί ο ρομαντισμός πέθανε στον επαγγελματικό αθλητισμό.
Διαβάζω το ποστ του τζωνυ. Θεωρητικά θα μπορούσε η πλειοψηφία να συμφωνήσει.
Ο ΠΑΟΚ όμως είχε 4 παίκτες ως δεξί μπακ (Ροντρίγκο Λυρατζη και Ουαγκε μέχρι να τραυματιστεί). Έδειξε κανένας πως είναι καλύτερος από τον Βιερίνια και δεν το πήραμε χαμπάρι? Για τον Μπισεσβαρ πχ οι αντικαταστάτες του τον πέταξαν από την ενδεκάδα ο Πελκας πέρυσι ο Ουαρντα φέτος ας πείσουν οι αντικαταστάτες του Βιερίνια πως είναι καλύτεροι και θα φύγει μόνος του.
Και μόνο η ιδέα του να είσαι οπαδός ομάδας είναι αποδοχή της ύπαρξης του ρομαντισμού στο ποδοσφαίρο. Και χωρίς τον ρομαντισμό δεν υπάρχει οπαδός γιατί ο οπαδός βλέπει την ομάδα του ως την καλύτερη του κόσμου.
Πείτε στον Μπαρκαρούτσο που έχει κάνει ένα εκατομμύριο ποστς για την ΑΜΚ στο μπάσκετ για να μας παρακινησει να μην γίνεται ρομαντικός γιατί ο ρομαντισμός πέθανε στον επαγγελματικό αθλητισμό.
Διαβάζω το ποστ του τζωνυ. Θεωρητικά θα μπορούσε η πλειοψηφία να συμφωνήσει.
Ο ΠΑΟΚ όμως είχε 4 παίκτες ως δεξί μπακ (Ροντρίγκο Λυρατζη και Ουαγκε μέχρι να τραυματιστεί). Έδειξε κανένας πως είναι καλύτερος από τον Βιερίνια και δεν το πήραμε χαμπάρι? Για τον Μπισεσβαρ πχ οι αντικαταστάτες του τον πέταξαν από την ενδεκάδα ο Πελκας πέρυσι ο Ουαρντα φέτος ας πείσουν οι αντικαταστάτες του Βιερίνια πως είναι καλύτεροι και θα φύγει μόνος του.
- rade paprica
Ιάσονα, αν το γράφεις για μένα, πρώτον έχεις δίκαιο, αλλά δεύτερον μιλάω υποθετικά για την επόμενη ομάδα (από το καλοκαίρι) που θα έπαιζε σε πιο γρήγορους ρυθμούς.
Το αν ένας παίκτης είναι καλός, ή καλύτερος από κάποιον άλλο εξαρτάται και από το τι τον βάζεις να κάνει
Έτσι όπως παίζουμε (από το λίγο που έχω μπορέσει να δω είναι η αλήθεια) έχεις δίκαιο, δεν είδαμε και κάτι δραματικά καλύτερο
Μάλλον είναι λάθος αυτή η συζήτηση εδώ, γιατί προσωποποιείται στον αρχηγό, ενώ δεν είναι αυτό το θέμα
Καλύτερα στο ρόστερ κλπ.
Το αν ένας παίκτης είναι καλός, ή καλύτερος από κάποιον άλλο εξαρτάται και από το τι τον βάζεις να κάνει
Έτσι όπως παίζουμε (από το λίγο που έχω μπορέσει να δω είναι η αλήθεια) έχεις δίκαιο, δεν είδαμε και κάτι δραματικά καλύτερο
Μάλλον είναι λάθος αυτή η συζήτηση εδώ, γιατί προσωποποιείται στον αρχηγό, ενώ δεν είναι αυτό το θέμα
Καλύτερα στο ρόστερ κλπ.
JohnySSS αδερφέ έχεις παίξει μπάλα?
φαίνεται από τα ποστ σου ότι το κατέχεις πολύ το πράγμα
εγώ βέβαια διαφωνώ στο συγκεκριμένο, γιατί πιστεύω ότι πρέπει τους ποδοσφαιριστές να τους χειριζόμαστε σαν προσωπικότητες και όχι σαν άλογα κούρσας
ο σεβασμός που θα τους δείξεις ακόμα κι όταν πλέον δε θα μπορούν, κάνει τη διαφορά στη γνώμη τους για την ομάδα, την οποία και μοιράζονται στον ποδοσφαιρικό κόσμο
με αυτό τον τρόπο τους κρατάς και για την μετέπειτα στελέχωση της ΠΑΕ σε πόστα που χρειάζεσαι
μεγάλη κουβέντα η συγκεκριμένη και φυσικά ο καθένας έχει τη γνώμη του
φαίνεται από τα ποστ σου ότι το κατέχεις πολύ το πράγμα
εγώ βέβαια διαφωνώ στο συγκεκριμένο, γιατί πιστεύω ότι πρέπει τους ποδοσφαιριστές να τους χειριζόμαστε σαν προσωπικότητες και όχι σαν άλογα κούρσας
ο σεβασμός που θα τους δείξεις ακόμα κι όταν πλέον δε θα μπορούν, κάνει τη διαφορά στη γνώμη τους για την ομάδα, την οποία και μοιράζονται στον ποδοσφαιρικό κόσμο
με αυτό τον τρόπο τους κρατάς και για την μετέπειτα στελέχωση της ΠΑΕ σε πόστα που χρειάζεσαι
μεγάλη κουβέντα η συγκεκριμένη και φυσικά ο καθένας έχει τη γνώμη του
Re: 20. Adelino André Vieira Freitas
αυτο ισχυει 100% και ηταν σιγουρα ο βασικος λογος που υπηρχαν διαφωνιες αναμεσα στον φερειρα και τους παικτες.Obdulio έγραψε: Συνοπτικά πάντως θα έλεγα ότι η ομάδα Βαρέλα, κύριος Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Μαουρίτσιο και Μάτος αποτέλεσαν μια ομάδα που ήθελαν την πεπατημένη, το βόλεμα στον ΠΑΟΚ της Ελλάδας, μη μπορώντας να συνδράμουν στο ξεβόλεμα και στην προσπάθεια ενός πιο σύγχρονου τρόπου παιχνιδιού, στην οικοδόμηση του ΠΑΟΚ της Ευρώπης. Μια προσπάθεια που έκανε, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες (που δεν τις προκάλεσε αυτός), ο Φερέιρα.
ο προπονητης απο την μια ειναι φυσιολογικο να θελει να περασει την φιλοσοφια του και ολα οσα πιστευει για το ποδοσφαιρο οπως το βλεπει αυτος στην ομαδα αλλα και οι παικτες ειναι φυσιολογικο μετα απο 2 χρονια επιτυχιων με εναν διαφορετικο τροπο παιχνιδιου να βλεπουν την ''αλλαγη'' αρνητικα και ως ξεβολεμα.
εγω πιστευα και ακομα πιστευω πως η μεταβαση σε μια πιο συγχρονη ομαδα που θα στηριζεται σε στοιχεια οπως η ενταση και η ταχυτητα ειναι απαραιτητη και αποτελει μονοδρομο αλλα το ερωτημα ειναι τι πιστευουν στην διοικηση...
ηξεραν τι προπονητη επαιρναν με τον φερειρα και ποσο διαφορετικος ηταν απο τον λουτσεσκου?
ηταν επιλογη η αλλαγη αγωνιστικης φιλοσοφιας η προεκυψε απο αναγκη λογω του FFP? γιατι θυμαμαι πολλες φορες τον φερειρα να λεει σε δηλωσεις μεταξυ αλλων οτι ''σκοπος μας ειναι να αυξησουμε την αξια των παικτων μας''
το να παμε παλι το φετινο καλοκαιρι σε 6-7 30αρηδες με υψηλα συμβολαια για να χτισουμε παλι μια ομαδα 2-3 χρονων χωρις προοπτικη και μελλον ετσι οπως παιζεται το ευρωπαικο ποδοσφαιρο δεν θα εχει κανενα νοημα...
ολα οσα μας εδωσε αυτη η σπουδαια ομαδα του λουτσεσκου με τους συγκεκριμενους παικτες θα μεινουν για παντα στην ιστορια αλλα απο εδω και περα το χτιστιμο της ομαδα και ο δρομος προς την επιτυχια πρεπει να ειναι διαφορετικος...
το φετινο καλοκαιρι και ο τροπος που θα χτιστει ομαδα των επομενων χρονων θα μας δωσει ολες της απαντησεις για το πως σκεφτεται η διοικηση, ο ιβαν και ο γιωργος δλδ
Αδερφέ το έγραψα για το ακριβώς πιο πάνω ποστ των paokdusseldorf και johnysssrade paprica έγραψε:Ιάσονα, αν το γράφεις για μένα, πρώτον έχεις δίκαιο, αλλά δεύτερον μιλάω υποθετικά για την επόμενη ομάδα (από το καλοκαίρι) που θα έπαιζε σε πιο γρήγορους ρυθμούς.
Καλύτερα στο ρόστερ κλπ.
Τι σχεση εχει το τι ειδους παιχτες χρειαζεται η ομαδα, με τον σεβασμο και την εκτιμηση στον Βιειρινια.
Ο Βιειρινια δεν ειναι ενας ακομη 34χρονος παιχτης που βαρυνε και πρεπει να απαλλαγουμε γτ μαε τρωει μια θεση και λεφτα απο το μπατζετ.
Δεν ειναι ουτε Μαουρισιο ουτε Καντουρι ουτε Βαρελά.
Ασε που και αυτοι αξιζουν τον σεβασμο μας ακομη κι αν κριθηκε ή θα κριθει οτι πρεπει να απομακρυνθουν.
Ο Βιειρινια ειναι ο Ελληνας ηγετης που μας χρωστούσε η ιστορια εδω και χρονια και μας τον εκανε δωρο η Πορτογαλία.
Και εγω στραβωσα το καλοκαιρι μ αυτα που ακουστηκαν, αλλα τελικα τον αδικησα και εκανα μαλακια...
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ο Βιειρινια δεν ειναι ενας ακομη 34χρονος παιχτης που βαρυνε και πρεπει να απαλλαγουμε γτ μαε τρωει μια θεση και λεφτα απο το μπατζετ.
Δεν ειναι ουτε Μαουρισιο ουτε Καντουρι ουτε Βαρελά.
Ασε που και αυτοι αξιζουν τον σεβασμο μας ακομη κι αν κριθηκε ή θα κριθει οτι πρεπει να απομακρυνθουν.
Ο Βιειρινια ειναι ο Ελληνας ηγετης που μας χρωστούσε η ιστορια εδω και χρονια και μας τον εκανε δωρο η Πορτογαλία.
Και εγω στραβωσα το καλοκαιρι μ αυτα που ακουστηκαν, αλλα τελικα τον αδικησα και εκανα μαλακια...
Παιδιά να ξεκαθαρίσω κάτι.Ούτε έγραψα πουθενά ότι θέλω να φύγει ο Βιερίνια,ούτε έχω τίποτα μαζί του.Αναφέρθηκα σε όλη τη φουρνιά του νταμπλ πρωτίστως και σε κάποιους άλλους αργούς παίχτες που έχουμε και είπα,με αφορμή τη συζήτηση που γινόταν σε αυτό το τόπικ ότι πρέπει να ενισχύσουμε την αθλητικότητα γιατί είμαστε πίσω και από τις ομάδες της Ευρώπης και από τον άμεσο ανταγωνιστή σε αυτό τον τομέα.Είναι άλλο πράγμα όμως να μείνει ο Βιερίνια ή ο Βαρέλα πχ ως τέταρτη πέμπτη λύση και να προσφέρει με την εμπειρία του ή στα αποδυτήρια με μικρό συμβόλαιο κι άλλο να πάμε και του χρόνου έτσι και να προσδοκούμε πράγματα που δε γίνονται.Προσφορά και πολύτιμη μάλιστα μπορεί να υπάρχει σε πολλές μορφές,μην μπερδευτεί όμως με τον ποδοσφαιρικό εγωισμό.Ούτε μπορεί να μείνει όλη αυτή η φουρνιά τιμής ένεκεν,δεν είμαστε ίδρυμα.Άλλο να μείνει ένας κι άλλο 5-6.Ας πούμε,την ανανέωση του Κρέσπο τη θεωρώ τραγική κίνηση,έχουμε 2 νεότερους από πίσω και πρόκειται λογικά να πάρουμε και άλλον για βασικό.Ας πήγαινε στην Ισπανία να κλείσει την καριέρα του και μετά αν θέλει να προσφέρει από άλλο πόστο να τον καλοδεχτούμε, κακό θα ήταν αυτό;Αν πχ ανανεωθεί ο Καντουρί πώς θα φτιάξουμε πιο γρήγορο κέντρο;
Γενικά έχω βαρεθεί να γίνεται κάθε φορά αυτό το πράγμα και να ανακατεύεται όλη η ομάδα.Μία με το Γκαρσία,μία με το Λίνο,μετά 2 χρόνια κουβέντα αν κάνουν ο κοντός κι ο Κλάους,το Μπερμπάτοφ, πέρυσι με το Μάτος και το Μαουρίσιο, εντάξει,κάθε φορά το ίδιο.Θέλω να πω,δεν είμαστε ομάδα που έχει λείψει ο ρομαντισμός ώστε να μη χωράει και λίγη μοντέρνα ποδοσφαιρική λογική.Είναι ποδοσφαιρική όμως η γνώμη μου, δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, του χρόνου θα λέω τα ίδια για τον Σβαμπ και σε 2-3 χρόνια -αν μείνει- για τον Ίγκασον.
Γενικά έχω βαρεθεί να γίνεται κάθε φορά αυτό το πράγμα και να ανακατεύεται όλη η ομάδα.Μία με το Γκαρσία,μία με το Λίνο,μετά 2 χρόνια κουβέντα αν κάνουν ο κοντός κι ο Κλάους,το Μπερμπάτοφ, πέρυσι με το Μάτος και το Μαουρίσιο, εντάξει,κάθε φορά το ίδιο.Θέλω να πω,δεν είμαστε ομάδα που έχει λείψει ο ρομαντισμός ώστε να μη χωράει και λίγη μοντέρνα ποδοσφαιρική λογική.Είναι ποδοσφαιρική όμως η γνώμη μου, δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, του χρόνου θα λέω τα ίδια για τον Σβαμπ και σε 2-3 χρόνια -αν μείνει- για τον Ίγκασον.
Σε μια περίοδο που παίζαμε με σαρδέλες, ήρθε ένας πιτσιρικάς που γουστάραμε να τον βλέπαμε να παίζει, τον αγαπήσαμε και χαρήκαμε για τις στιγμές που μας χάριζε, κλάψαμε στον τραυματισμό του, ενθουσιαστήκαμε όταν επέστρεψε, πανηγυρίζαμε τα σημαντικά γκολ που πετύχαινε, κλάψαμε δεύτερη φορά όταν έφυγε με μεταγραφή στην Γερμανία, τον παρακολουθούσαμε στην εκεί πορεία του, χαρήκαμε όταν σήκωσε το Euro με την χώρα του, κάθε καλοκαίρι λέγαμε ''ρε λες να επιστρέψει'', ήρθε ο Σαββίδης και τον πιέζαμε ''φέρε τον Βιερίνια, φέρε τον Βιερίνια, φέρε τον Βιερίνια, φέρε τον Βιερίνια'', τον έφερε χρυσοπληρώνοντάς τον, επέστρεψε και έβαλε σημαντικά και κυρίως ιστορικά γκολ (εκείνο στο Αγρίνιο θα το θυμάμαι έως να πεθάνω, όπως και το γκολ με γαύρο στο 3-1), ηγήθηκε στην κατάκτηση ενός κυπέλλου, ηγήθηκε (και όχι απλά συμμετείχε) στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος, κλάψαμε τρίτη φορά με τον τραυματισμό του, ζητούσαμε στο τελευταίο αγώνα της χρονιάς του πρωταθλήματος να μπει έστω και για μισό λεπτό μέσα, εκστασιαστήκαμε όταν σήκωσε το πρωτάθλημα, αναμέναμε την επιστροφή του, ενθουσιαστήκαμε όταν επέστρεψε, απογοητευτήκαμε όταν ήρθε σαφώς καταβεβλημένος, αναζητήσαμε δικαιολογίες για την απόδοσή του, τα βάλαμε με τον προπονητή για την λάθος θέση που παίζει, τα βάλαμε με το σύστημα για την λάθος θέση που παίζει, τα βάλαμε με τον Τεχνικό Διευθυντή που δεν φέρνει παίχτες στις κατάλληλες θέση ώστε να μπορεί ο ίδιος να παίζει στην θέση που (θεωρούμε πως) πρέπει να παίζει, διχαστήκαμε (βαριά λέξη αλλά δίνει την ένταση που θέλω) το καλοκαίρι για την μη ανανέωση, ενθουσιαστήκαμε όλοι (όλοι όμως) με την ανανέωση, και τώρα, μετά από τόσα χρόνια συζητάμε εδώ και καμιά 5-6 σελίδες για μια συνέντευξη που κάτι λέει, αλλά δεν λέει τίποτα παραπάνω από όσα όλοι (ή σχεδόν όλοι) λίγο-πολύ γνωρίζαμε.
Όλα τα παραπάνω, τον αναγάγουν σε μια διαφορετική περίπτωση από έναν απλό παίχτη της σειράς, έστω υψηλού επιπέδου, που θα περάσει η χρονιά του και θα μείνει απλά ως μακρινή ανάμνηση.
Το δέχομαι και συμφωνώ. Ο πιτσιρικάς που έγινε άντρας και ηγέτης του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, πρέπει να έχει τον σεβασμό όλων μας. Διότι έχει αποδείξει πως ο ίδιος σέβεται τον σύλλογο και όσα ο ΠΑΟΚ του προσέφερε στην καριέρα του.
Διαφωνώ να θεωρείται από συνοπαδούς πως ''λειτούργησε ως δημόσιος υπάλληλος'' (κάτι τέτοιο διάβασα παραπάνω, πως ''βολεύτηκε'') αλλά δεν θα υποστηρίξω πως επειδή είναι αυτός που είναι, θα επιλέγει και πότε, σε ποια θέση και πόσο θα παίζει έναντι της τακτικής του εκάστοτε προπονητή. Το τελευταίο, δεν υποστηρίζω πως το κάνε, αλλά αντιλαμβάνομαι από τις συζητήσεις παραπάνω, πως αρκετοί θα του έδιναν και ελαφρυντικό αν αποδεικνυόταν πως το έκανε.
Προσωπικά τον γουστάρω, θέλω να βλέπω τον Βιερίνια που γνωρίζω, ξενερώνω όταν βλέπω τον Βιερίνια των τελευταίων 2 ετών, αλλά θέλω να μείνει στον ΠΑΟΚ μετά το τέλος της καριέρας του, και να συνεχίζει να είναι στην ομάδα από άλλο πόστο, πόστο που θα αποφασίσει να κάνει με αγάπη και σεβασμό στην ομάδα και στον εαυτό του.
Ούτε κάτι παραπάνω, ούτε κάτι λιγότερο.
Δεν θα κρίνω με ΠΑΟΚόμετρο όποιον πιστεύει λιγότερα, ούτε περισσότερα για τα παραπάνω.
Ένας Ηγέτης της ομάδος είναι.
Ηγέτης από τους πολλούς που είχαμε και θα έχουμε μετά από αυτόν (εύχομαι).
Με τα καλά του, και τα κακά του.
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει πάνω από τον ΠΑΟΚ.
Και τονίζω πως ο ίδιος ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ πάνω από τον ΠΑΟΚ.
Εδώ και 5-6 σελίδες, οι οπαδοί είναι αυτοί που οι μεν υποστηρίζουν πως έβαλε εαυτό του πάνω από την ομάδα, οι δε επιχειρηματολογούν αν αυτό (άρα το αποδέχονται) ήταν για το καλό της ομάδος.
Όλα τα παραπάνω, τον αναγάγουν σε μια διαφορετική περίπτωση από έναν απλό παίχτη της σειράς, έστω υψηλού επιπέδου, που θα περάσει η χρονιά του και θα μείνει απλά ως μακρινή ανάμνηση.
Το δέχομαι και συμφωνώ. Ο πιτσιρικάς που έγινε άντρας και ηγέτης του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, πρέπει να έχει τον σεβασμό όλων μας. Διότι έχει αποδείξει πως ο ίδιος σέβεται τον σύλλογο και όσα ο ΠΑΟΚ του προσέφερε στην καριέρα του.
Διαφωνώ να θεωρείται από συνοπαδούς πως ''λειτούργησε ως δημόσιος υπάλληλος'' (κάτι τέτοιο διάβασα παραπάνω, πως ''βολεύτηκε'') αλλά δεν θα υποστηρίξω πως επειδή είναι αυτός που είναι, θα επιλέγει και πότε, σε ποια θέση και πόσο θα παίζει έναντι της τακτικής του εκάστοτε προπονητή. Το τελευταίο, δεν υποστηρίζω πως το κάνε, αλλά αντιλαμβάνομαι από τις συζητήσεις παραπάνω, πως αρκετοί θα του έδιναν και ελαφρυντικό αν αποδεικνυόταν πως το έκανε.
Προσωπικά τον γουστάρω, θέλω να βλέπω τον Βιερίνια που γνωρίζω, ξενερώνω όταν βλέπω τον Βιερίνια των τελευταίων 2 ετών, αλλά θέλω να μείνει στον ΠΑΟΚ μετά το τέλος της καριέρας του, και να συνεχίζει να είναι στην ομάδα από άλλο πόστο, πόστο που θα αποφασίσει να κάνει με αγάπη και σεβασμό στην ομάδα και στον εαυτό του.
Ούτε κάτι παραπάνω, ούτε κάτι λιγότερο.
Δεν θα κρίνω με ΠΑΟΚόμετρο όποιον πιστεύει λιγότερα, ούτε περισσότερα για τα παραπάνω.
Ένας Ηγέτης της ομάδος είναι.
Ηγέτης από τους πολλούς που είχαμε και θα έχουμε μετά από αυτόν (εύχομαι).
Με τα καλά του, και τα κακά του.
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει πάνω από τον ΠΑΟΚ.
Και τονίζω πως ο ίδιος ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ πάνω από τον ΠΑΟΚ.
Εδώ και 5-6 σελίδες, οι οπαδοί είναι αυτοί που οι μεν υποστηρίζουν πως έβαλε εαυτό του πάνω από την ομάδα, οι δε επιχειρηματολογούν αν αυτό (άρα το αποδέχονται) ήταν για το καλό της ομάδος.
Σ αυτο που λες εχεις απολυτο δίκιο!JohnySSS έγραψε:Παιδιά να ξεκαθαρίσω κάτι.Ούτε έγραψα πουθενά ότι θέλω να φύγει ο Βιερίνια,ούτε έχω τίποτα μαζί του.Αναφέρθηκα σε όλη τη φουρνιά του νταμπλ πρωτίστως και σε κάποιους άλλους αργούς παίχτες που έχουμε και είπα,με αφορμή τη συζήτηση που γινόταν σε αυτό το τόπικ ότι πρέπει να ενισχύσουμε την αθλητικότητα γιατί είμαστε πίσω και από τις ομάδες της Ευρώπης και από τον άμεσο ανταγωνιστή σε αυτό τον τομέα.Είναι άλλο πράγμα όμως να μείνει ο Βιερίνια ή ο Βαρέλα πχ ως τέταρτη πέμπτη λύση και να προσφέρει με την εμπειρία του ή στα αποδυτήρια με μικρό συμβόλαιο κι άλλο να πάμε και του χρόνου έτσι και να προσδοκούμε πράγματα που δε γίνονται.Προσφορά και πολύτιμη μάλιστα μπορεί να υπάρχει σε πολλές μορφές,μην μπερδευτεί όμως με τον ποδοσφαιρικό εγωισμό.Ούτε μπορεί να μείνει όλη αυτή η φουρνιά τιμής ένεκεν,δεν είμαστε ίδρυμα.Άλλο να μείνει ένας κι άλλο 5-6.Ας πούμε,την ανανέωση του Κρέσπο τη θεωρώ τραγική κίνηση,έχουμε 2 νεότερους από πίσω και πρόκειται λογικά να πάρουμε και άλλον για βασικό.Ας πήγαινε στην Ισπανία να κλείσει την καριέρα του και μετά αν θέλει να προσφέρει από άλλο πόστο να τον καλοδεχτούμε, κακό θα ήταν αυτό;Αν πχ ανανεωθεί ο Καντουρί πώς θα φτιάξουμε πιο γρήγορο κέντρο;
Εξαλλου τον κανω στο ποστ μου τον διαχωρισμό αυτον...
Αλλο ο Βιειρινια κι αλλο οποιοσδηποτε αλλος απο την φουρνια του νταμπλ.
Εξαλλου αυτο που λες το χω πει και εγω στο τοπικ της συζητησης για το ροστερ. Τραγικη κινηση η ανανεωση Κρεσπο οταν εχεις ηδη και τον Βαρελα με υψηλο συμβολαιο για του χρονου.
Αλλα δεν φταιει ο Κρεσπο για το γεγονος οτι στην ΠΑΕ η λεξη αξιολογηση και σωστος σχεδιασμος ειναι αγνωστες.
Γενικοτερα θεωρω πως ηρθε η ωρα να σταματησουμε να αναζητουμε ευθυνες στους ποδοσφαιριστες και να αρχισουμε να βλεπουμε την αληθεια.
Δεν μας φταιει ουτε ο Βαρελα ουτε ο Καντουρι ουτε κανενας.Εδω και 2 χρονια εχει χαθει καθε εννοια ποδοσφαιρικης λογικης στην ΠΑΕ. Αλλοπροσαλος σχεδιασμος σε εντελως λαθος ταιμινγκ, με τραγικο οικονομικο κοστος και χωρις καμια συσχετιση μς το ποδοσφαιρο που θεωρητικα θελει να παιξει ο εκάστοτε προπονητης.
Κανένας δεν είπε πως ο Βιεϊρίνια πρέπει να παίζει όπου και όπως θέλει. Και αυτό το αναφέρω κυρίως για τον gpap. Κανένας δεν είπε πως ο Βιεϊρίνια πρέπει να λέει στον προπονητή πως να παίξει για να βολευτεί. Και τέλος κανένας δεν είπε πως ο Βιερίνια είναι ο τέλειος άνθρωπος η ποδοσφαιριστης.
Φυσικά στο μοντέρνο ποδόσφαιρο χρειάζονται γρήγορα μπακ, το μπακ όμως δεν είναι μόνο ταχύτητα.
Όποιος πιστεύει πως το πρωτάθλημα φέτος το χάνουμε επειδή δεν έχουμε γρήγορα μπακ ας δει την ηλικία και την ταχύτητα των μπακ του γαύρου (χολεμπας ραφινια). Με αυτούς τους μπακ είχε καθαρίσει το πρωτάθλημα στο πρώτο γύρο.
Στον ΠΑΟΚ δύο χρόνια τώρα έχει χαθεί η ποδοσφαιρική λογική, και διοικητικά και προπονητικά με αποκορύφωμα τον Αμπελ, και σε επίπεδο μετά γραφικού σχεδιασμού (μπρανκο, Ρεμπε) που αντιμετωπίζουν την ομάδα λες και είναι ο λεβαδειακος με πολλά λεφτά, πουλάν ότι καλό έχει φτηνά και αγοράζουν ακριβά παλτά.
Αυτή τη στιγμή ο Βιερίνια βάρος δεν είναι στην ομάδα. Ούτε ο μαουρισιο θα ήταν, ούτε φυσικά ο Μάτος. Βάρος μάλλον είναι ο Βαρελα, ο Μπισε, ο Εσίτι οι τερματοφυλακες και κάποιοι ακόμα που δεν δικαιολογούν τα λεφτά που παιρνουν η ξοδεύτηκαν για αυτούς.
Έχει περάσει προς τα έξω πως και καλά στον ΠΑΟΚ οι παίκτες δεν ήθελαν το Φερέιρα λες και είχαν προηγούμενο μαζί του. Εγώ μια χαρά θυμάμαι να είναι όλοι μέχρι τα Χριστούγεννα σε σχέση , μετά το σκηνικό με την πολύ ιδιοκτησία διαλύθηκαν όλα. Γιατί? Λόγω της αδυναμίας του Φερέιρα να κρατήσει το γκρουπ ενωμένο και λόγω των συνεχών αγωνιστικών χαστούκιων. Σε αυτά φυσικά να προστεθεί και η μόνιμη απουσία της διοίκησης.
Τώρα θα κάψουμε και τον Γκαρσία (που πραγματικά είναι σοβαρό πρότζεκτ) για τους ίδιους λόγους. Κανονικά ήδη θα έπρεπε να τρέχει ο μεταγραφικος σχεδιασμός σε τρεισήμισι μήνες παίζουμε προκριματικά Ευρώπη (αν όλα πάνε καλά). Τεχνικός διευθυντής δεν υπάρχει. Αγωνιστικό σχέδιο πιθανότατα υπάρχει μόνο στο μυαλό του Γκαρσια που δεν τον λες και σίγουρο για του χρόνου.
Και σε αυτή την κατάσταση έχεις κομμάτι των οπαδών να υποστηρίζει πως το πρόβλημα της ομάδας είναι ο Βιεϊρίνια η ο Γκαρσία. Όχι δεν είναι.
Η ομάδα θέλει συνεχή αναδόμηση γιατί αυτή η διετία ήταν αγωνιστικά καταστροφική και αυτό δεν αλλάζει αν πάρουμε ένα κύπελλο ή βγούμε δεύτεροι. Χάθηκε το δεσιμο που είχε περάσει ο Λουτσεσκου, χάθηκε πλήρως ο αγωνιστικός προσανατολισμός, χάθηκε και η δίψα για διάκριση.
Για μένα πρέπει να προσληφθεί Τεχνικός διευθυντής άμεσα, η επιλογή του να έχει και την έγκριση Γκαρσία(εδώ που φτάσαμε), να αποφασιστεί από τώρα τι θα παίζει η ομάδα τα επόμενα πολλά χρόνια (με αποδεκτά συστήματα το 433 και το 451) και σε κάθε μεταγραφική περίοδο να αποκτουνται παίκτες που να μπορούν να υπηρετήσουν το σύστημα της ομάδας καλύτερα από αυτούς που ήδη υπάρχουν, ώστε να μην ξαναζησουμε φαινόμενα μουργκ που τελικά δεν είναι δεκάρι αλλά δεξί εξτρεμ κλπ κλπ.
Και τα κύριος Βιερίνια κλπ κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν.
Φυσικά στο μοντέρνο ποδόσφαιρο χρειάζονται γρήγορα μπακ, το μπακ όμως δεν είναι μόνο ταχύτητα.
Όποιος πιστεύει πως το πρωτάθλημα φέτος το χάνουμε επειδή δεν έχουμε γρήγορα μπακ ας δει την ηλικία και την ταχύτητα των μπακ του γαύρου (χολεμπας ραφινια). Με αυτούς τους μπακ είχε καθαρίσει το πρωτάθλημα στο πρώτο γύρο.
Στον ΠΑΟΚ δύο χρόνια τώρα έχει χαθεί η ποδοσφαιρική λογική, και διοικητικά και προπονητικά με αποκορύφωμα τον Αμπελ, και σε επίπεδο μετά γραφικού σχεδιασμού (μπρανκο, Ρεμπε) που αντιμετωπίζουν την ομάδα λες και είναι ο λεβαδειακος με πολλά λεφτά, πουλάν ότι καλό έχει φτηνά και αγοράζουν ακριβά παλτά.
Αυτή τη στιγμή ο Βιερίνια βάρος δεν είναι στην ομάδα. Ούτε ο μαουρισιο θα ήταν, ούτε φυσικά ο Μάτος. Βάρος μάλλον είναι ο Βαρελα, ο Μπισε, ο Εσίτι οι τερματοφυλακες και κάποιοι ακόμα που δεν δικαιολογούν τα λεφτά που παιρνουν η ξοδεύτηκαν για αυτούς.
Έχει περάσει προς τα έξω πως και καλά στον ΠΑΟΚ οι παίκτες δεν ήθελαν το Φερέιρα λες και είχαν προηγούμενο μαζί του. Εγώ μια χαρά θυμάμαι να είναι όλοι μέχρι τα Χριστούγεννα σε σχέση , μετά το σκηνικό με την πολύ ιδιοκτησία διαλύθηκαν όλα. Γιατί? Λόγω της αδυναμίας του Φερέιρα να κρατήσει το γκρουπ ενωμένο και λόγω των συνεχών αγωνιστικών χαστούκιων. Σε αυτά φυσικά να προστεθεί και η μόνιμη απουσία της διοίκησης.
Τώρα θα κάψουμε και τον Γκαρσία (που πραγματικά είναι σοβαρό πρότζεκτ) για τους ίδιους λόγους. Κανονικά ήδη θα έπρεπε να τρέχει ο μεταγραφικος σχεδιασμός σε τρεισήμισι μήνες παίζουμε προκριματικά Ευρώπη (αν όλα πάνε καλά). Τεχνικός διευθυντής δεν υπάρχει. Αγωνιστικό σχέδιο πιθανότατα υπάρχει μόνο στο μυαλό του Γκαρσια που δεν τον λες και σίγουρο για του χρόνου.
Και σε αυτή την κατάσταση έχεις κομμάτι των οπαδών να υποστηρίζει πως το πρόβλημα της ομάδας είναι ο Βιεϊρίνια η ο Γκαρσία. Όχι δεν είναι.
Η ομάδα θέλει συνεχή αναδόμηση γιατί αυτή η διετία ήταν αγωνιστικά καταστροφική και αυτό δεν αλλάζει αν πάρουμε ένα κύπελλο ή βγούμε δεύτεροι. Χάθηκε το δεσιμο που είχε περάσει ο Λουτσεσκου, χάθηκε πλήρως ο αγωνιστικός προσανατολισμός, χάθηκε και η δίψα για διάκριση.
Για μένα πρέπει να προσληφθεί Τεχνικός διευθυντής άμεσα, η επιλογή του να έχει και την έγκριση Γκαρσία(εδώ που φτάσαμε), να αποφασιστεί από τώρα τι θα παίζει η ομάδα τα επόμενα πολλά χρόνια (με αποδεκτά συστήματα το 433 και το 451) και σε κάθε μεταγραφική περίοδο να αποκτουνται παίκτες που να μπορούν να υπηρετήσουν το σύστημα της ομάδας καλύτερα από αυτούς που ήδη υπάρχουν, ώστε να μην ξαναζησουμε φαινόμενα μουργκ που τελικά δεν είναι δεκάρι αλλά δεξί εξτρεμ κλπ κλπ.
Και τα κύριος Βιερίνια κλπ κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν.
- Amsterdamer_87
Μπορείς να μου θυμίσεις αν υπήρξε κάποιος ποδοσφαιριστής του ρόστερ που έπαιξε-ως μη όφειλε-σημαντικό ρόλο στην ανανέωση Βαρέλα υπό ασύμφορους όρους για τον ΠΑΟΚ; Αν υπήρξε τέτοιος, έχει στενές σχέσεις με τον μάνατζερ Κουτσολιάκο;Ιάσονας έγραψε: Αυτή τη στιγμή ο Βιερίνια βάρος δεν είναι στην ομάδα. Ούτε ο μαουρισιο θα ήταν, ούτε φυσικά ο Μάτος. Βάρος μάλλον είναι ο Βαρελα, ο Μπισε, ο Εσίτι οι τερματοφυλακες και κάποιοι ακόμα που δεν δικαιολογούν τα λεφτά που παιρνουν η ξοδεύτηκαν για αυτούς.τελειώσουν.