Τι ακούτε τώρα?? Και όταν λέω τώρα εννοώ τώρα!! II
Re: Τι ακούτε τώρα?? Και όταν λέω τώρα εννοώ τώρα!! II
Εδω δηλαδη πεταμε τραγουδακια? [youtube]kf_zVzvYWuw[/youtube]
- ΑποστόληςΑ
To 1971 οι Supertramp κυκλοφόρησαν το δεύτερο LP τους. Το πρώτο, δυστυχώς, δεν έτυχε ιδιαίτερης εμπορικής επιτυχίας, παρ' όλη την όμορφη μουσική του.
Στο άλμπουμ αυτό ξεκινάει ο πραγματικός ήχος των Supertramp, αυτό που έμελλε να τους κάνει παγκοσμίως γνωστούς, πολύ αργότερα βέβαια. Σχετικά με το πρώτο δίσκο, αποχώρησαν δύο μουσικοί και έχουν μείνει οι δύο ηγέτες του γκρουπ, αυτοί που έγραφαν τους στίχους και τη μουσική (Davies και Hodgon) και ήλθαν άλλοι τρεις. Η μπάντα τώρα έχει τα εξής μέλη:
1. Rick Davies – acoustic and Wurlitzer pianos, Hammond organ, lead vocals, harmonica
2. Roger Hodgson – acoustic and electric guitars, bass guitar (Track 3), lead (Tracks 2, 3, 10) and backing vocals
3. Dave Winthrop – flute, saxophones, lead vocals (Track 6)
4. Frank Farrell – bass guitar (all tracks except track 3), piano and accordion (Track 3), backing vocals
5. Kevin Currie – percussion, drums
Ο δίσκος αυτός παρότι πήγε καλύτερα από τον πρώτο δίσκο, δεν γνώρισε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, παρά πολύ αργότερα, αφού είχαν γίνει γνωστοί οι Supertramp, όταν έγινε χρυσός στη Γαλλία και Καναδά.
Το τραγούδι "Rosie had everything planned" είναι ένα αριστούργημα.
[youtube]p2eG7H5ljug[/youtube]
Στο άλμπουμ αυτό ξεκινάει ο πραγματικός ήχος των Supertramp, αυτό που έμελλε να τους κάνει παγκοσμίως γνωστούς, πολύ αργότερα βέβαια. Σχετικά με το πρώτο δίσκο, αποχώρησαν δύο μουσικοί και έχουν μείνει οι δύο ηγέτες του γκρουπ, αυτοί που έγραφαν τους στίχους και τη μουσική (Davies και Hodgon) και ήλθαν άλλοι τρεις. Η μπάντα τώρα έχει τα εξής μέλη:
1. Rick Davies – acoustic and Wurlitzer pianos, Hammond organ, lead vocals, harmonica
2. Roger Hodgson – acoustic and electric guitars, bass guitar (Track 3), lead (Tracks 2, 3, 10) and backing vocals
3. Dave Winthrop – flute, saxophones, lead vocals (Track 6)
4. Frank Farrell – bass guitar (all tracks except track 3), piano and accordion (Track 3), backing vocals
5. Kevin Currie – percussion, drums
Ο δίσκος αυτός παρότι πήγε καλύτερα από τον πρώτο δίσκο, δεν γνώρισε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, παρά πολύ αργότερα, αφού είχαν γίνει γνωστοί οι Supertramp, όταν έγινε χρυσός στη Γαλλία και Καναδά.
Το τραγούδι "Rosie had everything planned" είναι ένα αριστούργημα.
[youtube]p2eG7H5ljug[/youtube]
Nα βαλω και κατι πιο παλιο,κατι απο την εποχη του Αποστολη, ετσι αφιερωμενο...
[youtube]HKIkzGGAG9s[/youtube]

[youtube]HKIkzGGAG9s[/youtube]
- ΑποστόληςΑ
Οι Genesis είναι ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα.
Genesis ομως με Γκαμπριελ τραγουδιστη,αντε να βαλεις και το trick of the trail μεσα,μετα...Εχω και εγω μια αδυναμια βεβαια στον Γκαμπριελ γιατι ηταν και η πρωτη συναυλια που πηγα στη ζωη μου στον Λυκαβηττο το 1987.
- ΑποστόληςΑ
Η δεκαετία που έδρασαν τα περισσότερα συγκροτήματα που μου αρέσουν είναι αυτή του '70. Ναι, οι Genesis έβγαλαν τα περισσότερα όμορφα κομμάτια τους με αρχηγό τον Peter Gabriel, αλλά και μετά έβγαλαν μερικά ωραία κομμάτια, γιατί και οι 4 που επέμειναν ήταν αρτίστες, ωστόσο όταν αποχώρησε και ο κιθαρίστας Steve Hackett και έμειναν τρεις, ήταν λογικό να έρθει η κάμψη. Πάντως εμπορική επιτυχία γνώρισαν και μετά.
Μήπως φταίει ότι μόνο τότε ασχολιόσουν με τα μουσικά; Με τα νεότερα ρεύματα της ροκ ασχολήθηκες;ΑποστόληςΑ έγραψε:Η δεκαετία που έδρασαν τα περισσότερα συγκροτήματα που μου αρέσουν είναι αυτή του '70.
- ΑποστόληςΑ
Ναι, αλλά δεν συγκρίνεται η ποιότητα μουσικής εκείνων με τους μεταγενέστερους.
(για μένα)
(για μένα)
Δεν έχεις άδικο, δεν έχεις και δίκιο. Εννοώ ότι κι εμένα το αγαπημένο μου γκρουπ από την κλασική ροκ είναι οι Πινκ Φλόιντ, συνθετικά είναι ό,τι πιο εμπνευσμένο έχω ακούσει, αλλά τα επόμενα ρεύματα έφεραν άλλο στυλ στη ροκ. Ετσι, δεν μπορώ να πω ότι ένα νεότερο συγκρότημα της ροκ είναι λιγότερο άξιο από τους Πινκ Φλόιντ. Είναι κάτι σαν την κλασική μουσική ή την τζαζ. Μπορεί να σ' αρέσει η πιασάρικη μελωδία του Ντιουκ Ελινγκτον, αλλά ένας τζαζόφιλος δεν θα πει ότι ο Τζον Κολτρέιν π.χ. είναι χαμηλότερου επιπέδου ή ο Μάλερ του 20ού αιώνα από τον μπαρόκ Μπαχ.