Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Re: Καφενείο ΠΑΟΚμάνια ΙΙ

Δημοσίευση από bersekeros »

Γέρος έγραψε:Καλησπέρα σε όλους,
Καλή Σαρακοστή σε όλους όσοι θεωρούν ιδιαίτερη την περίοδο των σαράντα ημερών που ξεκινά σήμερα,
Καλή Δύναμη σε όλους μας για τα Play-Offs

@Bersekeros καλησπέρα Φίλε μου. Διάβασα την ανάρτηση σου για τον εμβολιασμό σου, με την δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Αν μου επιτρέπεις - βέβαια - ρωτώ είσαι υγειονομικός ? Αν θέλεις απαντάς.
Όχι, γέρο μου.

Απλά κάποια αδιάθετα εμβόλια, από αυτούς που δεν πηγαίνουν στα ραντεβού που έχουν κλείσει,

διατίθενται, σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, για να μην πάνε χαμένα (τα εμβόλια).

Εννοείται ότι δηλώνεις εθελοντικά, δεν σε υποχρεώνει κανένας.

Εννοείται νομίμως και εννοείται χωρίς να παίρνεις την σειρά οποιουδήποτε.

Ενώ στην αρχή υπήρχε μεγάλη εύλογη αμφιβολία για τα εμβόλια, βλέπω στο τέλος να μαλώνουμε ποιός θα τα πρωτοκάνει.

Από το ένα άκρο, στο άλλο.

Εγώ δεν ήμουνα στην πρώτη φουρνιά, αν και γενικά έχω κάνει δεκάδες εμβόλια, ήμουν λίγο επιφυλακτικός.

Αλλά όταν πήγαν οι πρώτοι και είδα ότι Κλάιν Μάιν, όλα οκ και ασφαλή, δήλωσα κι εγώ.

Σε λίγες ώρες με φωνάξανε και πήγα.

Μεθαύριο κάνω τη δεύτερη δόση του Pfizer.

Όλα καλά.

Είπα και στους γονείς μου να πάνε.
Άβαταρ μέλους
Γέρος

Δημοσίευση από Γέρος »

Σε ευχαριστώ πολύ.
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Να' σαι καλά πατέρα μου.
Σε αγαπάω.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Αναστέλλουν προσωρινά τους εμβολιασμούς με Astra - Zeneca Γαλλία και Γερμανία, λόγω των κάποιων θρομβώσεων που παρουσιάστηκαν σε κάποιους από τους εμβολιασθέντες. Ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί το κατά πόσον οι θρομβώσεις αυτές συνδέονται με τους εμβολιασμούς.
Ο αδελφός μου θα κάνει το εμβόλιο αύριο. Προσωπική μου άποψη ότι δεν φταίει το εμβόλιο, αλλά τα πολιτικά παιχνίδια που παίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Για τον ίδιο λόγο δεν έχει ακόμη εγκριθεί το Ρωσικό εμβόλιο.
Άβαταρ μέλους
Nostalgos

Δημοσίευση από Nostalgos »

ΑποστόληςΑ έγραψε:Αναστέλλουν προσωρινά τους εμβολιασμούς με Astra - Zeneca Γαλλία και Γερμανία, λόγω των κάποιων θρομβώσεων που παρουσιάστηκαν σε κάποιους από τους εμβολιασθέντες. Ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί το κατά πόσον οι θρομβώσεις αυτές συνδέονται με τους εμβολιασμούς.
Ο αδελφός μου θα κάνει το εμβόλιο αύριο. Προσωπική μου άποψη ότι δεν φταίει το εμβόλιο, αλλά τα πολιτικά παιχνίδια που παίζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Για τον ίδιο λόγο δεν έχει ακόμη εγκριθεί το Ρωσικό εμβόλιο.
Γενικά το κάθε εμβόλιο είναι διαφορετικό οπότε υπάρχουν και διαφορετικές παρενέργειες. Το ρωσικό φαντάζομαι δεν το εμπιστεύονται λόγω του κρατικού ελέγχου που υπάρχει σε τέτοια ζητήματα.
Άβαταρ μέλους
Μαυρο Χιονι
Moderator

Δημοσίευση από Μαυρο Χιονι »

Ήδη το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει πάρει στοπ από πολλά ευρωπαϊκά κράτη λόγω θρομβώσεων στο αίμα. Ένας γιατρός μπορεί να εξηγήσει καλύτερα, μιας και δεν κατέχω την ιατρική επιστήμη. Ήδη σε ένα νοσοκομείο εδώ είχαν εισαχθεί τρεις περιπτώσεις με την μια να καταλήγει σήμερα το πρωί. Και οι τρεις είχαν κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο με τον/την θανόντα την προηγούμενη εβδομάδα και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν οι θρομβώσεις. Ήδη γίνεται εξέταση για τα αίτια του θανάτου.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

ΑποστόληςΑ έγραψε:Αναστέλλουν προσωρινά τους εμβολιασμούς με Astra - Zeneca Γαλλία και Γερμανία, λόγω των κάποιων θρομβώσεων που παρουσιάστηκαν σε κάποιους από τους εμβολιασθέντες. Ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί το κατά πόσον οι θρομβώσεις αυτές συνδέονται με τους εμβολιασμούς.
Συμφωνώ.

Η ανακοίνωση της εταιρίας ΑΖ λέει ότι στα 17 εκατομμύρια άνθρωπους που έχουν κάνει το εμβόλιο, έχουν εμφανιστεί 37 περιστατικά θρομβώσεων, αριθμός που είναι ο μισός από τον αριθμό θρομβώσεων που συμβαίνουν στο ίδιο χρονικό διαστημα σε οποιοδήποτε τυχαίο δείγμα 17 εκατομμυρίων ανθρώπων, και παρόμοιος με τον αριθμό των περιστατικών θρομβώσεων μετά από εμβόλιο άλλων εταιριών. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία βιολογική εξήγηση, σύμφωνα με το BBC, για το πως θα μπορούσε το συγκεκριμένο εμβόλιο να προκαλέσει θρομβώσεις.

Ο ΠΟΥ και η βρετανική αρχή που εγκρίνει τα φάρμακα έχουν βγάλει ανακοινώσεις πως τα εμβόλια πρέπει να συνεχιστούν, καθώς η δυσφήμιση χωρίς λόγο ενός εκ των εμβολίων, αναμένεται να προκαλέσει έλλειψη εμπιστοσύνης στα εμβόλια και κατά συνέπεια να το πληρώσουμε με περισσότερους θανάτους μακροχρόνια.

Αν ήμουν στη θέση του αδερφού σου, θα πήγαινα αύριο και θα το έκανα.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Κι εγώ θα το έκανα.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Καλημέρα και καλή εργάσιμη εβδομάδα!
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Καλημέρα μας!
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

καλημερα
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Για όσους πιθανόν να ενδιαφέρονται να πω ότι η Σαρακοστή ξεκινάει την Καθαρή Δευτέρα και τελειώνει την παραμονή (Παρασκευή) της εορτής του αγίου Λαζάρου. Από την Κυριακή των Βαΐων και μετά μπαίνουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα.
Η συνολική διάρκεια της νηστείας του Πάσχα είναι 48 ημέρες και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο, μετά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Καλημέρα!
Σήμερα γιορτάζει ο άγιος Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού.
(καμία σχέση με τους γνωστούς Τσίπρα και Κούγια...)
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Καλημέρα σε όλους.

Όσον αφορά τον Άγιο Αλέξιο, για τα Ιερά Λείψανα του είδα ότι :

Η Κάρα του Οσίου βρίσκεται στη Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων.

Απότμημα Κάρας του Οσίου βρίσκεται στη Μονή Γεν. Θεοτόκου - Πελαγίας Ακραιφνίου Βοιωτίας.

Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου βρίσκονται στη Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους, στη Μονή Κύκκου Κύπρου και στη Λαύρα Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως.
Άβαταρ μέλους
Γέρος

Δημοσίευση από Γέρος »

Ήρθε επιτέλους και η δική μου ώρα για να εμβολιαστώ. Δευ 22/03/2021 και ώρα 16:42. Σοβαρά τώρα; :lol: :lol: :lol:

Εμβολιάζομαι ως μέλος ευπαθούς ομάδας και όχι με ηλικιακά κριτήρια, σε κανένα από τα οποία - αυτά που "τρέχουν" τώρα - δεν ανήκω.

Παρά του ότι η ηλικία μου είναι γνησίως μεγαλύτερη των 65 - με απαίτηση των γιατρών μου - πρέπει να κάνω εμβόλιο παραδοσιακού τρόπου παρασκευής, δηλ. AstraZeneca ή SputniK V ή Johnshon & Johnson. Και εφόσον το 2ο και 3ο δεν ήρθαν ακόμη στην Ελλάδα, απομένει το 1ο.

Έτσι το ΚυριακοΔεύτερο μου περιέχει ΠΑΟΚΑΡΑ - χαρταετός και εμβολιασμό. Ενδιαφέρον !!! Για να είμαι ειλικρινής περισσότερο από τα δύο, αγωνιώ για τον αγώνα. Όλη η παραφιλολογία για το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν με πολυ - απασχολεί, αντιθέτως με ανακούφιση θα πάω.

Τώρα αν είναι το τυχερό μου η πνευμονική θρόμβωση - πιθανότητα απειροελάχιστη - έ τότε να ζήσετε να με θυμάστε.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”