Tad, παραδεχομαι οτι ειμαι ιδεολογικος παπαρας. Σε τετοιο βαθμο μαλιστα που οταν εφυγε ο πατερας μου απο αυτον τον πουστροκοσμο που ζουμε, στολισα μεταξυ αλλων τον ταφο του και με τον Δικεφαλο Αετο, γνωριζοντας καλα ποσο ιδεολογικος παπαρας ηταν και εκεινος.tad έγραψε:Καλημέρα αδέρφια.
Εχθές είδα το παιχνίδι στην Επτάλοφο μαζί με πολλά αδέρφια μερικοί από τους οποίους έχουν δώσει και την ψυχή τους για τον ΠΑΟΚ ακόμα και με προσωπικό κόστος.
Αρχικά ένα σοβαρό που έχω να σας πω ότι εκεί δεν ακούστηκε ούτε μία ιδεολογική παπαριά όπως εκατοντάδες έχουν γραφτεί εδώ μέσα τις τελευταίες ημέρες για θέματα όπως Κατσαρής, Γκαγκάτσης, Πάμπλο Γκαρσία, Σάντος, Ζαγοράκης κλπ.
Εκεί αδέρφια υπήρχε έντονο μόνο ένα. Και χωρίς να λέγεται με λόγια. Έβγαινε μόνο απο τα μάτια των ανθρώπων !!!
ΠΑΟΚ
Προς τα αδέρφια μου Hideguti, Pablo Garcia, Scouser, Dimisk, KOS, Kass και όλους τους άλλους που δεν τους γράφω για να μην κουράσω:
Την προηγούμενη φορά που ο ΠΑΟΚ έφτιαξε ομαδάρα (ίσως την καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα) με αρχηγό τον Γεώργιο Παντελάκη πήρε 1 μόνο πρωτάθλημα, 1 μόνο κυπελλο και έχασε άλλη μία ντουζίνα τίτλους από τα λαμόγια.
Συγχρόνως δημιούργησε χιλιάδες οπαδούς και κυρίως δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο οπαδικό κίνημα της Ελλάδας (το οποίο έδωσε πραγματικές μάχες λες και είμασταν σε πόλεμο).
Συγχρόνως εκδιώχτηκε ο Παντελάκης και ήρθαν λαμόγια μέσα στον ΠΑΟΚ.
Συγχρόνως δεκάδες γνήσιοι παοκστήδες είχαν μεγάλο προσωπικό κόστος.
Συγχρόνως δεκάδες χιλιάδες οπαδοί μεγάλωσαν με πίκρα μέσα τους η οποία σε μεγάλο βαθμό έγινε κόμπλεξ.
Συγχρόνως ο ΠΑΟΚ σαν οργανισμός έκανε να ξεπεράσει αυτήν την λαίλαπα 25 χρόνια μέχρι να έρθει σήμερα στην ομάδα ένας νέος αρχηγός ο Θεόδωρος Ζαγοράκης.
Λοιπόν κύριοι και αδέρφια.
Ο ΠΑΟΚ δεν είναι βασιλάκης καίλας
Ο ΠΑΟΚ δεν είναι Ξανθόπουλος
Ο ΠΑΟΚ δεν είναι αδικία και εμείς θα νικήσουμε και τους διαιτητές και το σύστημα και παπαριές ασύστολες.
Ο ΠΑΟΚ είναι η ισχύς εν τη ενώσει εκατομμυρίων οπαδών κυρίως λαϊκών στρωμάτων και όταν θα κάνει μεγάλη αγωνιστικά ομάδα θα ΠΡΕΠΕΙ να πάρει αυτό που του αξίζει.
Φιλοσοφίες δεν ταιριάζουν μέσα στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι κίνημα αντίδρασης για την αντίδραση.
Ο ΠΑΟΚ είναι δουλειά, αγώνας, αξιοπρέπεια και ΝΙΚΗ. Ας είναι λίγες φορές δεν πειράζει. Αλλά πρέπει να είναι και ΝΙΚΗ.
Από ότι φαίνεται φέτος δεν παίρνουμε αυτό που αξίζουμε. Στις λεπτομέρειες βέβαια κλασικά όπως όσο θυμάμαι τον ευατό μου. Λίγο η ατυχία, λίγο η ανικανότητα, λίγο η διαιτησία (ή πολύ για όποιον το θέλει), λίγο το έλλειμα οργάνωσης μέσα στο σύστημα, λίγο η έλλειψη εμπειρίας, φτάσαμε μέχρι ένα σημείο που δεν ενοχλούσαμε και μετά μόλις πήγαμε να σηκώσουμε λίγο το κεφαλάκι παραπάνω έπεσαν σφαλιάρες. Όπως παλιά !!!! Να είναι καλά γιατί μου θυμήσανε την πίκρα.
Το θέμα μας είναι τι πρέπει να γίνει την νέα χρονιά:
1. Βελτίωση της ομάδας αγωνιστικά
2. Βελτίωση της ομάδας εξωαγωνιστικά σε επίπεδο διοικητικής οργάνωσης και παρουσίας στο σύστημα στο οποίο εκ των πραγμάτων λειτουργεί ο ΠΑΟΚ
3. Βελτίωση στα έσοδα και τα οικονομικά
Σε όλα τα παραπάνω ο ΠΑΟΚ πρέπει να λειτουργήσει με όλες τις δυνάμεις που μπορεί να διαθέτει. Το να γράφει μέσα στο PAOKMANIA ο καθένας ότι θέλει είναι δικαίωμά του. Απλά να ξέρετε κάποιοι ότι πολλά που γράφονται τις τελευταίες ημέρες είναι όπως το λέει ο απλός λαός "ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ".
Κάποιοι τολμάτε να βάζετε στο στόμα σας τον "ΣΚΥΛΟ". Πόσο μ@λ@κ@ς πρέπει να είναι κάποιος για να το κάνει αυτό ???? Και μην μου λέτε παπαριές ότι κάνουμε κριτική και πρέπει όλοι να κρίνονται. Όλοι ξέρουμε τι πραγματικά γίνεται !!! Εδώ έχουμε "πόλεμο" και κάποιοι μιλάνε για κριτική. Εκτός και αν κάποιος είναι δημόσιος υπάλληλος ή έχει φράγκα και δεν ζει μέσα στην πιάτσα να δει τι γίνεται καθημερινά για να επιζήσουμε. Προλαβαίνετε εκεί ρε μυαλοπώληδες να κάνετε κριτική ??????? Ή δίνετε μάχη για να κερδίσετε ??????????
Δεν λέω τίποτα άλλο. Μόνο συνοχή και περισυλλογή πριν γράψουμε την γνώμη μας.
Σορλέν να σε καλά παλικάρι μου για τις κλωτσιές στις μπάλες και τα φιλάκια στα χανουμάκια που σε βρίζανε !!! Είσουν πουλέν μέσα στο γήπεδο είσαι πουλέν ακόμα.
Μπράβο Ίβιτς που σε έχω βρίσει στα περισσότερα ματς φέτος. Μακάρι να παίζεις πάντα έτσι παοκτσήδικα.
ΠΑΟΚ ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ
Σε οτι αφορα τα αδελφια σου στην Επταλοφο και το προσωπικο κοστος που εχουν, καταλαβαινω οτι υπονοεις οτι οσοι δεν εχουν αναλογο προσωπικο κοστος καλο θα ειναι να ειναι να μην εκφερουν αποψη με “ιδεολογική παρρησία.”. Το πρωτο που εχω να πω ειναι οτι αν στον ΠΑΟΚ, οι μονοι που εχουν δικαιωμα να ομιλουν ειναι αυτοι που εχουν “προσωπικο κοστος” τοτε ο ΠΑΟΚ θα μεινει με χιλιους(λεω ενα νουμερο) ανθρωπους. Δευτερον αυτο που κρινει μια αποψη ειναι τα επιχειρηματα της και οχι το προσωπικο κοστος. Και για να στο παω και αλλου το ζητημα με το προσωπικο κοστος: Οι κομμουνιστες ειχαν προσωπικο κοστος οταν κανανε αντισταση το '41-'44. Παρα το (κολοσσιαιο) προσωπικο κοστος που ειχαν ειμαι βεβαιος οτι δεν θα ηθελες να κυβερνησουν και την χωρα (να ειναι η κυριαρχη “αποψη” δηλαδη)
Παμε παρακατω. Ο ΠΑΟΚ δεν ειναι Βασιλακης Καιλας λες. Εχω την αισθηση απο αυτα που διαβαζω απο εσενα και απο αλλους, οτι οσοι δεν θελουμε τον Γκαγκατση, το κανουμε επειδη επιθυμουμε να σφαζεται ο ΠΑΟΚ μολις παει να σηκωσει κεφαλι, γιατι αυτο μας προκαλει μια απιστευτη συμπλεγματικη γκαβλα και μας δινει το δικαιωμα να ουρλιαζουμε την επομενη με γενετησια διεγερση για το ποσο αγνος και αγαθος ειναι ο ΠΑΟΚ και ποσο λερες ειναι οι αλλοι. Θα παρατηρησω οτι πολυ απλα δεν ειναι ετσι. Οι σφαγες του ΠΑΟΚ σφυρηλατουν (σε μενα τουλαχιστον) με καυτο σιδερο τους λογους για τους οποιους εγινα ΠΑΟΚ, οπως ακριβως ο θανατος ενος αγαπημενου προσωπου ή ολες οι πουστιες που γινονται στην πιατσα στην οποια αναφερεσαι σφυρηλατουν και μια αντιληψη για την ζωη. Κανεις δεν θελει ο ΠΑΟΚ να σφαζεται, κανεις δεν θελει να πεθανει, κανεις δεν θελει να ειναι ανεργος, κανεις δεν θελει να μην εχει χρηματα να πληρωσει λογαριασμους, κανεις δεν θελει να ερχεται αναγκαστικα σε επαφη, λογω δουλειας, με καθε λογης πουστηδες. Το ακριβως αντιθετο θελουν ολοι. Θα μπορουσα και εγω λοιπον πολυ ευκολα να πω οτι εσυ που δουλευεις στον ιδιωτικο τομεα (απο οτι καταλαβα) συμπεριφερεσαι σαν Βασιλακης Καιλας απεναντι σε αυτους που δουλευουν στο δημοσιο τομεα και τους οποιους κατηγορεις. Οι δημοσιοι υπαλληλοι (τουλαχιστον εκεινοι που με κομματικα κριτηρια βρισκονται εκει που βρισκονται) θα ειχαν καθε δικαιωμα (συμφωνα με αυτα που υποστηριζεις) να σε αποκαλεσουν ιδεολογικο παπαρα, γιατι δεν κινηθηκες εξυπνα στην αγορα εργασιας (και στην “αγορα” κομματικης προστασιας).
Συνεχιζω. Οταν κατηγορεις τους αλλους ως “ιδεολογους” μην νομιζεις οτι εσυ εισαι αγνος απο το αμαρτημα της ιδεολογιας, γιατι και εσυ μια ιδεολογια (καλη, κακη δεν με ενδιαφερει) εκφραζεις οταν απορριπτεις τις ιδεες αλλων. Ιδεολογια εχουνε ολοι, δεν ειναι προνομιο λιγων. Εσενα απλα δεν σου αρεσει μια συγκεκριμενη ιδεολογια και προτιμας μια αλλη. Για τον Γκαγκατση τωρα δεν υπαρχει κανενας λογος να εκνευριζεσαι, γιατι τα ποσοστα αυτων που δεν τον θελουν, παρα το γεγονος οτι ο Ζαγορακης τον κρινει απαραιτητο, ειναι αναλογα του Κουκουε μου λου και οσονούπω θα γινουν αναλογα του Κομματος Ελληνων Κυνηγων.
Λες οτι οι (λιγοστες) αντιδρασεις που υπαρχουν εναντια στον Γκαγκατση ειναι “Να χαμε να λεγαμε”. Εννοεις φανταζομαι οτι αυτοι που δεν ασκουν διοικηση δεν μπορουν να γνωριζουν τις αναγκες και τις προτεραιοτητες που υπαρχουν οποτε καλο θα ειναι να το βουλωσουν και να αφησουν τους επαιοντες να κανουν την δουλεια τους. Ελπιζω αυτοι που συμμεριζονται τα παραπανω, να μην βριζουν τον “Καταλληλοτερο” για το μπουρδελο στο οποιο ζουμε, γιατι αν το κανουν, τοτε ο “Καταλληλοτερος”, θα μπορουσε να τους απαντησει: “Γινε τοτε εσυ πρωθυπουργος ρε μπαγλαμα, να πηγαινεις στις συναντησεις της Κομισιον και να κανεις προτασεις για το δημοσιο έλλειμμα , τον πληθωρισμο και την ανεργια. Πες μας κιολας τι δημοσιονομικη ή νομισματικη πολιτική θα πρεπει να ακολουθησουμε. Μηπως εχεις και καμια προταση για να βγουμε απο την κριση και δεν το ξερω? Σιωπηλος μενεις, ε? Βγαλε λοιπον το σκασμο, παρε τα αρ*ιδια μου και ασε με να κανω την δουλεια μου.” Φυσικα το δίλημμα που θα εχει θεσει ο “Καταλληλοτερος” θα ειναι κιβδηλο 500%. Αλλα δεν θα γραψω γιατι θα ειναι κιβδηλο. Οποιος αντεξε να διαβασει μεχρι εδω ας δωσει την δικη του απαντηση. Και προσοχη για να αποφευχθουν παρεξηγησεις. Δεν συγκρινω τον Ζαγορακη με τον “Καταλληλοτερο”, καθως (στους τομεις δρασης τους) ειναι η μερα με την νυχτα. Ελληνικα γραφω, και το point (τωρα γραφω Αγγλικα) που θελω να κανω, ελπιζω να μπορει να γινει κατανοητο.
Στο “τελος της ημερας” λοιπον ολα ζητημα ιδεολογιας ειναι. Φαινομενικα τουλαχιστον, γιατι κατα βαση ειναι ζητημα ενος αλλου “πραγματος”, αλλα δεν πειραζει, ας μεινουμε στην ιδεολογια.
Τελος, θα ηθελα να ρωτησω τους “αντιπαλους”. Αν στο ακουσμα της ειδησης : “Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινωνει την συνεργασια της με τον κυριο Βασιλη Γκαγκατση” δεν υπηρχε ουτε μια φωνη διαμαρτυριας απο τον κοσμο του ΠΑΟΚ, πως θα σας φαινοταν τοτε ο κοσμος του ΠΑΟΚ? Ωριμος? Η μηπως θα σας πειραζε και “λιγο” το οτι κανεις δεν ειπε τιποτα?