Θα ανεβει σύντομα στην κεντρική σελίδα το κείμενο σουGORDON έγραψε:Αδέρφια μου, γεια σας. Σας παρακολουθώ σχεδόν από την έναρξη της λειτουργίας του site, και επιτρέψτε μου να νιώθω σαν να γνωρίζω πολλούς από εσάς προσωπικά – μοιράζομαι τις αγωνίες σας, τις χαρές,τις λύπες, και ξαναζώ την ΠΑΟΚτσήδικη τρέλα, που στην πέμπτη πια δεκαετία της ζωής μου είχα σχεδόν ξεχάσει…
Αφορμή για να γραφτώ μέλος αλλά και γι’αυτό το post μου είναι το άρθρο του DimisK στην κεντρική σελίδα σήμερα. Κι εγώ μένω στην Αθήνα, κι εγώ προσπαθώ να μεγαλώσω παιδάκια που πάνω απ’όλα να έχουν ήθος και να καταλαβαίνουν όχι απλά τι εστί ΠΑΟΚ, αλλά – κυρίως – τι δεν συμβαδίζει με την νοοτροπία, τη φιλοσοφία και την ιδεολογία μας. Μετά από τόσα χρόνια, θεωρώ ότι (παραφράζοντας τον Ρασούλη) έχω καταλάβει της ζωής του ΠΑΟΚ μας το παιχνίδι…
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου, που, με αφορμή και τα όσα έγιναν την Κυριακή, γίνονται ακόμη πιο επίκαιρες.
Ξεκινώντας, θέλω να πω πως δεν είναι τυχαίο πως ό,τι καλό, τίμιο, ηθικό και άξιο παράγει αυτή η χώρα, λοιδωρείται στην Ελλάδα αλλά φεύγει και μεγαλουργεί στο εξωτερικό. Και με αυτή τη σκέψη, θέλω να απευθυνθώ στον Πρόεδρό μας:
Θόδωρε, το μέλλον και η προοπτική του ΠΑΟΚ δεν είναι να κάθεται και να τσακώνεται με τους αμελητέους της Ευρώπης: είναι να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη ! Η Βιγιαρεάλ έγινε μεγάλη ομάδα όχι γιατί πήρε πρωτάθλημα στη χώρα της, αλλά γιατί αξιοποίησε ένα Intertoto και έκανε λαμπρή πορεία στο UEFA.
Αυτό ακριβώς πρέπει να είναι και ο δικός μας στόχος: η αναγνώριση στην Ευρώπη. Η διοργάνωση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα να είναι απλά το εισιτήριό μας για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις – τίποτα παραπάνω – και σε οποιαδήποτε διοργάνωση (ας είναι Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, Ιντερτότο).
Και για να γίνουμε αναγνωρίσιμοι στην Ευρώπη, πέρα βεβαίως από τα καλά αποτελέσματα, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις:
1. Να έχουμε αναγνωρίσιμη εκπροσώπηση: να έχουμε έναν Ζαγοράκη που θάμπωσε όλο τον κόσμο όταν σήκωσε το Ευρωπαϊκό του 2004, να έχουμε έναν Σάντος προπονητή που τον ξέρουν και τον αποδέχονται όλοι, να έχουμε έναν αθλητή Πάμπλο Γκαρσία, που - με όλα του τα μειονεκτήματα - δεν παύει να τον ξέρουν όλοι ως πρώην παίκτη μιας Ρεάλ και με τεράστια καριέρα στην Ισπανία. Και επιτρέψτε μου εδώ μια μικρή επιφύλαξη: σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, με μια ευρωπαϊκού επιπέδου διατησία, κανένας Γκαρσία δεν θα τολμήσει – αλλά ούτε καν θα νιώσει την ανάγκη – να αντιδράσει όπως το έκανε προχτές.
2. Να δείχνουμε ασταμάτητα τη δυναμική του λαού μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό: ασταμάτητα sold out, συσπείρωση και ανάδειξη της δυναμικής των εκτός Ελλάδος συνδέσμων μας, κοινές δράσεις ανάδειξης του μεγαλείου του ποδοσφαίρου (happenings, δρώμενα κ.λπ.) παρέα με αντίπαλους φιλάθλους (και υπό την αιγίδα της UEFA… δες και παρακάτω) με την ευκαιρία κάθε ευρωπαϊκής μας συμμετοχής. Ακόμα και σήμερα θυμάμαι απίστευτες σκηνές αδελφοσύνης το 1996 στη Βιτόρια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό του Κυπελλούχων με αυτούς τους εκπληκτικούς ανθρώπους – και φιλάθλους Βάσκους…
3. Να κάνουμε σωστά lobbying, όχι με την κακή έννοια, αλλά με την ηθική και την τιμή που αρμόζει στην ομάδα: θεσμοθέτηση μεγάλων τουρνουά στην Τούμπα με μεγάλα φιλικά σωματεία από τον ευρωπαϊκό (και όχι μόνο) χώρο κάθε καλοκαίρι ή τα Χριστούγεννα, κόσμια ενημέρωση σε τακτά χρονικά διαστήματα προς τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς για όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα (ένα e-newsletter της ΠΑΕ προς συγκεκριμένους και καλά επιλεγμένους αποδέκτες δεν θα έβλαπτε προς αυτή την κατεύθυνση…), και τέλος
4. Να βελτιώσουμε το profile του λαού μας στα ευρωπαϊκά όργανα. Οι όποιοι θερμόαιμοι που σήμερα κάνουν τη ζημιά δεν έχει νόημα να απομακρυνθούν δια της βίας από την Τούμπα, μπορούν όμως να ενσωματωθούν στο υγιές κομάτι του λαού μας, με δράσεις και συνεργασία της ΠΑΕ και των οργανωμένων και των απλών φιλάθλων μας. Να τους κάνουμε να ξανανιώσουν το μεγαλείο του να είσαι ΠΑΟΚ αλλά και ντροπή για τις ίδιες τους τις σημερινές πράξεις με πειθώ, και με συμμετοχή σε δράσεις εθελοντισμού, κοινωνικής προστασίας των ΠΑΟΚτσήδων που έχουν πραγματικά ανάγκη στα καθημερινά τους προβλήματα, ακόμη και απασχόλησης αν είναι άνεργοι, π.χ. να φροντίζουν για τη συντήρηση του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου κατά τις ημέρες που δεν υπάρχει αγωνιστική υποχρέωση, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου προπονητικού μας Κέντρου, μέχρι και την περιφρούρηση του γηπέδου μετά από κάποιο διάστημα - και άλλα πολλά.
Τελειώνοντας: Αδέρφια – μην ασχολείστε με το να κατακτήσουμε το Ελληνικό Πρωτάθλημα – έτσι όπως είναι, δεν το θέλουμε. Θα το πάρουμε όμως, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία που σήμερα είναι σε εξέλιξη: Τα θηρία τα νικάς ή όταν κοιμούνται και δεν σε υπολογίζουν (π.χ. 1984-85) ή όταν είσαι τόσο ανώτερος που δεν μπορούν να σε νικήσουν (1975-76). Ο ΠΑΟΚ μας είναι στη διαδικασία μετάβασης από την πρώτη φάση στη δεύτερη. Τα καλύτερα όντως έρχονται…
Θόδωρε, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα γίνει χωρίς εσένα. Γιατί έχεις παίξει στην Ευρώπη, και ξέρεις… προχώρα, όχι γιατί έχεις κανένα καθήκον απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά γιατί είναι η ώρα που ο ΠΑΟΚ σε χρειάζεται – περισσότερο από ποτέ. Σου το ζητάει ο Αετός και όλα όσα αυτός μόνος αντιπροσωπεύει μέσα σ’ αυτή την εποχή της ολικής σήψης και παρακμής…
Συγγνώμη για το μακροσκελές του πράγματος. Το πιθανότερο όμως είναι ότι δεν θα ξαναγράψω κάτι, και οι λίγες σκέψεις που ήθελα να γράψω έγιναν χείμαρρος…
Θεόδωρος Ζαγοράκης
- aparadektos
Re: Μαζί σου σκύλε! (Στήριξη στον Ζαγοράκη)
Gordon, να σου ζητήσω μια χάρη ;
Γράφε όσο μπορείς συχνότερα σε παρακαλώ ( καλά δεν εννοώ να γίνεις σαν τον Γκας, κανένας δεν μπορεί ), αλλά τέτοιες ψύχραιμες, διορατικές και ενωτικές φωνές, μόνο καλό κάνουν.
Και επειδή δεν το λέω συχνά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Παοκμάνια και τους υπεύθυνους του που δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας όχι μόνο να εκφράζουμε αυτά που νοιώθουμε για την ομάδα μας, αλλά και να διαβάζουμε πολλές φορές κείμενα σαν το δικό σου.
Γράφε όσο μπορείς συχνότερα σε παρακαλώ ( καλά δεν εννοώ να γίνεις σαν τον Γκας, κανένας δεν μπορεί ), αλλά τέτοιες ψύχραιμες, διορατικές και ενωτικές φωνές, μόνο καλό κάνουν.
Και επειδή δεν το λέω συχνά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Παοκμάνια και τους υπεύθυνους του που δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας όχι μόνο να εκφράζουμε αυτά που νοιώθουμε για την ομάδα μας, αλλά και να διαβάζουμε πολλές φορές κείμενα σαν το δικό σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kass4 την Τρί 12 Μάιος 2009, 16:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σκυλε γερα!!!! Μαζι θα φτασουμε τον ΠΑΟΚ μας ψηλα!!!!! ΤΕΟ προχωρα και μην ακους κανενα

Sir GORDON sir!
Υποκλίνομαι.
Επίσης έλεξε τo PM σου.
Υ.Γ Kass κάποια στιγμή θα αποσυρθώ και εγώ απο την ενεργό δράση.
Υποκλίνομαι.
Επίσης έλεξε τo PM σου.
Υ.Γ Kass κάποια στιγμή θα αποσυρθώ και εγώ απο την ενεργό δράση.

Re: Θεόδωρος Ζαγοράκης
τιποτα δεν θελει ρε......την τρελα μας μονο.
απλώστε την οπος μπορείτε...γράψτε κατι βγείτε εξω και φωνάξτε κατεβείτε στην λαρισα στο ματσακι τουμπα με αεκ παλι καμινι.....μονο αυτα να δει θα καταλάβει οτι δεν γινετε αλιος...ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΤΡΕΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
απλώστε την οπος μπορείτε...γράψτε κατι βγείτε εξω και φωνάξτε κατεβείτε στην λαρισα στο ματσακι τουμπα με αεκ παλι καμινι.....μονο αυτα να δει θα καταλάβει οτι δεν γινετε αλιος...ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΤΡΕΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
- DimisK
- Επικοινωνία:
Αδελφέ Gordon πραγματικά δεν έχω λόγια. Αποτελείς υπόδειγμα ώριμου ΠΑΟΚΤΣΗ! Διάβασα πράγματα που ποτέ δεν είχα σκεφθεί. Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και καλό θα ήταν να αρχίσουμε να τις δουλεύουμε στο μυαλό μας σιγά-σιγά...
Εύγε αδελφέ μου! Και να γράψεις ξανά. Και ξανά. Και ξανά. Και ξανά. Τέτοιες απόψεις μας λείπουν.
ΥΓ: Gash εάν αποσυρθείς, θα πετάξω εκείνο το πουκάμισο που κουβαλάω από τον περασμένο Νοέμβιο στο αμάξι μου, το οποίο προορίζεται για σένα! (Το πουκάμισο ρε, όχι το αμάξι!)

Εύγε αδελφέ μου! Και να γράψεις ξανά. Και ξανά. Και ξανά. Και ξανά. Τέτοιες απόψεις μας λείπουν.
ΥΓ: Gash εάν αποσυρθείς, θα πετάξω εκείνο το πουκάμισο που κουβαλάω από τον περασμένο Νοέμβιο στο αμάξι μου, το οποίο προορίζεται για σένα! (Το πουκάμισο ρε, όχι το αμάξι!)

-
δεν ειστε τρελοι φιλε μου,τρελες ειστε,η καλυτερα τρελες γινεστε εσεις τρελες...
υστερια(απο σχεδον ολους,με πρωτο τον θεοδωρο),αμπαλοσυνη του λλλαου σε βαθμο να σου πεφτουν τα μαλλια και τα δοντια(δεν ειναι κατι καινουργιο,ουτε πρεπει να εκνευριζει κανεναν αν καποιοι το μεταφερουν αυτο και στην εξεδρα),μπολικη λακαμια ποτισμενη επι 10ετιες απ'τισ σελιδες του θειου μπουζα,μπολικη λακαμια μεταφερομενη ουτως η αλλως απ'την καθημερινοτητα "η δικη μας η ετσι ειναι η καλυτερη",οχι ρε η δικη σου η ετσι δεν ειναι η καλυτερη,αν θες να εισαι ντομπρος παοκτσης οπως λες θα λες παντα το σωστο κι ας ειναι και σε βαρος σου,μη μου δειχνεις τι κανουν οι αλλοι οι κωλογλυφτες οι νεγροσαουριδοτσουκαλοτετοιοι,μη με αρχιζεις με τη συνωμοσια εναντιον της μπαονγκ σου γιατι σκεφτομαι τωρα να κλασω η να
.Θελετε να μιλησουμε για την ανυπαρξια της ομαδας μας ολα αυτα τα χρονια και για το κατα ποσο ευθυνονται οι αλλοι οι κατεστημενοι και κατα ποσο εμεις?δεν υπαρχει κανενας λογος να αγχωνεσαι εαν ο λαγος βουτηξε 6 τιτλους απ'τον εφηβο και το αεκ η αν ο εφηβος βουτηξε 8 τιτλους απ'τον λαγο και το αεκ,αν βγουν τα κιταπια παλι στα ιδια θα 'ρθουμε και μεις παλι θα ειμαστε διαχρονικα ανυπαρκτοι με 2-3 μαστραπαδακια παραπανω πιθανως...
αντε και μια μικρη ιστορια αγαπουλας που σας αρεσει,θα μπορουσε να την ακουσει και ο προεδρος που αυτος το πιθανοτερο δεν ηταν παοκ απο κουνια,να δει ενα παραδειγμα ας πουμε του πως γινετε κανεις παοκ...
κατεβαινουμε λοιπον με τον αειμνηστο τον πατερα μου,μικρο παιδι εγω,κατω εις το μεγα λιμενα,πηγαιναμε στον θειο(εξ αχγιστειας) το λεωνιδα που ειχε ενα καταστημα τουριστικα εκει κατω σε μια στοα ,κορνες φασαρια χαμος τι γινετε ρε μπουστη,φτανουμε τελικα πανω απ'το πλατωμα εκει στου καραισκου,βλεπω ενα μαυρο πραμα το οποιο κοχλαζε,φτανουμε κατω ειχανε βγει εξω εκει απ'τα μαγαζια "τι γινετε ρε του παοκ ειναι αυτοι?" "ναι ρε του παοκ ειναι ρε""ρε τι γινετε ρε γαμωτη εκει κατω ρε ναπουμε?
",χαζεμενες φατσες μαζι κι ο θειος που σημειωτεον ειχε βαφτισει τον ενα του γιο μουρατη και τον αλλο γιουτσο
...απο τοτε σχεδον επαψα να δηλωνω ομαδα 'βαμβακουλας' και αρχισα να λεω οτι ειμαι παοκ ας πουμε και το συνεχισα,μ@λ@κ@ς πιαστηκα βεβαια 8)
,αλλα νταξ...
σημερα ετσι οπως εχει καταντηση ο ποδοσφαιρικος οπαδισμος,ειναι αποριας αξιον το πως συνεχιζει να τροφοδοτειται αυτο το συστημα.(υπαρχει απαντηση αλλα αστο καλυτερα)
υστερια(απο σχεδον ολους,με πρωτο τον θεοδωρο),αμπαλοσυνη του λλλαου σε βαθμο να σου πεφτουν τα μαλλια και τα δοντια(δεν ειναι κατι καινουργιο,ουτε πρεπει να εκνευριζει κανεναν αν καποιοι το μεταφερουν αυτο και στην εξεδρα),μπολικη λακαμια ποτισμενη επι 10ετιες απ'τισ σελιδες του θειου μπουζα,μπολικη λακαμια μεταφερομενη ουτως η αλλως απ'την καθημερινοτητα "η δικη μας η ετσι ειναι η καλυτερη",οχι ρε η δικη σου η ετσι δεν ειναι η καλυτερη,αν θες να εισαι ντομπρος παοκτσης οπως λες θα λες παντα το σωστο κι ας ειναι και σε βαρος σου,μη μου δειχνεις τι κανουν οι αλλοι οι κωλογλυφτες οι νεγροσαουριδοτσουκαλοτετοιοι,μη με αρχιζεις με τη συνωμοσια εναντιον της μπαονγκ σου γιατι σκεφτομαι τωρα να κλασω η να

αντε και μια μικρη ιστορια αγαπουλας που σας αρεσει,θα μπορουσε να την ακουσει και ο προεδρος που αυτος το πιθανοτερο δεν ηταν παοκ απο κουνια,να δει ενα παραδειγμα ας πουμε του πως γινετε κανεις παοκ...
κατεβαινουμε λοιπον με τον αειμνηστο τον πατερα μου,μικρο παιδι εγω,κατω εις το μεγα λιμενα,πηγαιναμε στον θειο(εξ αχγιστειας) το λεωνιδα που ειχε ενα καταστημα τουριστικα εκει κατω σε μια στοα ,κορνες φασαρια χαμος τι γινετε ρε μπουστη,φτανουμε τελικα πανω απ'το πλατωμα εκει στου καραισκου,βλεπω ενα μαυρο πραμα το οποιο κοχλαζε,φτανουμε κατω ειχανε βγει εξω εκει απ'τα μαγαζια "τι γινετε ρε του παοκ ειναι αυτοι?" "ναι ρε του παοκ ειναι ρε""ρε τι γινετε ρε γαμωτη εκει κατω ρε ναπουμε?

σημερα ετσι οπως εχει καταντηση ο ποδοσφαιρικος οπαδισμος,ειναι αποριας αξιον το πως συνεχιζει να τροφοδοτειται αυτο το συστημα.(υπαρχει απαντηση αλλα αστο καλυτερα)
- ehemithos 199
- Επικοινωνία:
gordon με απεριγραπτη χαρα να σε καλως ορισω κι εγω στη παρεα και στη τρελα μας!
αυτο ηταν ποδαρικο! ανατριχιασα!
γι αυτο το λογο αυτο το σαιτ θα ξεχωριζει...
γιατι τετοιες αποψεις και τεκμηριωμενες σκεψεις δεν θα ακουσεις πουθενα σε τηλεπαραθυρα και αρενες τυπου βουλη των ελληνων!!
gash τι του εστειλες pm? τη φανελα σου?

αυτο ηταν ποδαρικο! ανατριχιασα!
γι αυτο το λογο αυτο το σαιτ θα ξεχωριζει...
γιατι τετοιες αποψεις και τεκμηριωμενες σκεψεις δεν θα ακουσεις πουθενα σε τηλεπαραθυρα και αρενες τυπου βουλη των ελληνων!!

gash τι του εστειλες pm? τη φανελα σου?

- Kareena4ever
- Επικοινωνία:
Για αλλη μια φορα ο κρυπτικος και αινιγματικος Σταυρος αφιερωσε.
Προτεινω να μπει το κειμενο στην κεντρικη σελιδα.
Αλλα ασε καλυτερα, γιατι προβλεπεται καταιγισμος με αποριες-σχολια και θεωριες συνωμοσιας για γριφους που δεν ειναι.
Αντ' αυτου ας παιξει ο Χρηστακης για πουλια.
http://www.youtube.com/watch?v=eaa0GvwRm7g
Λαλα το ρε Σταυρο, αλανι.
Προτεινω να μπει το κειμενο στην κεντρικη σελιδα.
Αλλα ασε καλυτερα, γιατι προβλεπεται καταιγισμος με αποριες-σχολια και θεωριες συνωμοσιας για γριφους που δεν ειναι.
Αντ' αυτου ας παιξει ο Χρηστακης για πουλια.
http://www.youtube.com/watch?v=eaa0GvwRm7g
Λαλα το ρε Σταυρο, αλανι.
Σταυρο...
...ρε Σταυρο, εγω δεν...Σταυρο ασε το καλυτερα...
Να εισαι καλα ρε μαν!!!

Να εισαι καλα ρε μαν!!!

ευχαριστούμε τον Gordon που μας ανοίγει τα μάτια και μας βγάζει τις όποιες τσίμπλες έχουμε αφήσει τους "κουμανταδόρους" του κεφαλαίου να μας βάλουν στα μάτια μας...
τα μισά αν μπορούσαν να γίνουν από όλα αυτά....!!!!
τα μισά αν μπορούσαν να γίνουν από όλα αυτά....!!!!
Ρε που το είχατε κρυμμένο αυτό το διαμάντι, τον Σταύρο τον Τουμπιώτη ;
Σκίζω ότι έχω γράψει μέχρι τώρα...
Σκίζω ότι έχω γράψει μέχρι τώρα...
Καλως ήρθες Gordon !!!
Σε διάβασα προσεκτικά και ελπίζω να το ξανακάνω σύντομα.
Κουβαλάμε μεγάλη τρέλα έχουμε πολλά κουσούρια αλλά έχουμε και μεγάλα ταλέντα !!!
ΠΑΟΚ δεν είμαστε ??? !!!
Σε διάβασα προσεκτικά και ελπίζω να το ξανακάνω σύντομα.
Κουβαλάμε μεγάλη τρέλα έχουμε πολλά κουσούρια αλλά έχουμε και μεγάλα ταλέντα !!!
ΠΑΟΚ δεν είμαστε ??? !!!