Hideguti έγραψε:Παραθετω εδω το αποσπασμα της κριτικης μου για το ματς που αναφερεται στον Γκαρσια, στην αποβολη του και στα οσα ακολουθησαν την τελευταια.
Γκαρσία : Τον άφησα τελευταίο, γιατί έχω πολλά να πω για αυτό το ζήτημα. Δηλώνω εξαρχής, ότι ενώ βλέπω τον ΠΑΟΚ 25 χρόνια, με εξαίρεση κάποιους σπουδαίους ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του '80 που πρόλαβα σαν παιδί, δεν έχω δεθεί συναισθηματικά με κανέναν άλλον ποδοσφαιριστή της ομάδας όσο με τον συγκεκριμένο. Οπότε όσοι θεωρούν ότι ο Γκαρσία είναι ένας αληταράς ο οποίος καταστρέφει τον ΠΑΟΚ με την παρουσία του, θα είναι καλύτερο να σταματήσουν την ανάγνωση εδώ, γιατί αν συνεχίσουν θα εκνευριστούν. Εγώ προειδοποίησα.
Μέχρι την φάση του 44, ο Πάμπλο Γκαρσία, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Παρέδωσε δωρεάν μαθήματα πάσινγκ γκέιμ, κάλυψης χώρου από αμυντικό χαφ, κατανομής τρεξιμάτων, και τεχνικής τέτοιου επιπέδου που οι αντίπαλοι αμυντικοί χαφ, συμπεριλαμβανομένου του Σίλβα, φάνταζαν παικτάκια της σειράς. Ο παίκτης αυτός παίζει καλά στα μικρά και στα μεσαία ματς, αλλά στα μεγάλα παίζει (συνήθως) συγκλονιστικά. Ενδεικτικά θυμίζω, πέρα από το χθεσινό, τις εμφανίσεις του με ΟΣΦΠ στο Καραισκακη (ναι εκεί που κάποιοι θυμούνται μόνο την μπουνιά στον Ντιόγκο) και στην Τούμπα (στο Κύπελλο), όπως και με τον Άρη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Απέδειξε και χθες, για όσο αγωνίστηκε, πόσο της πλάκας είναι εκείνες οι απόψεις που μιλάνε για ακαταλληλότητα του παίκτη επειδή δεν πατάει περιοχή (λες και ο μεγάλος Κλοντ Μακελελέ πάτησε ποτέ στην καριέρα του την περιοχή του αντιπάλου) ή οι άλλες που θεωρούν ότι ο Βιτόλο ή ο Αμπουμπακαρί (δεν έχω τίποτα με τον δεύτερο, με τον πρώτο όμως έχω) θα κάνουν μέσα στο γήπεδο αυτά που κάνει ο Γκαρσία.
Έρχομαι στην επίμαχη φάση. Διέπραξα το λάθος χθες, να ακούσω αθλητικό ραδιόφωνο γυρίζοντας σπίτι μου. Ας πρόσεχα. Λες και τώρα θα τους μάθω όλους τους. “Προκάλεσε ο Γκαρσία” ο ένας “Του έδωσε κλωτσιά και μετά αγκωνιά” ο άλλος. Σήμερα διάβασα και κάπου ότι “Ο Γκαρσία χτύπησε τον Σιμάο 4 φορές”. Σε πρώτη φάση αυτό που έχω να πω είναι ότι εύχομαι σε όσους πιστεύουν τα παραπάνω, αν δεχθούν πότε στο υπόλοιπο της ζωής τους κλωτσιά ή αγκωνιά να είναι σαν την “κλωτσιά” και την “αγκωνιά” του Γκαρσία. ´Οσοι ξέρουν από κλωτσιές και αγκωνιές καταλαβαίνουν. Ο Σιμάο που δέχθηκε την “κλωτσιά” του Γκαρσία ( η οποία είναι ουσιαστικά μια ελαφριά πίεση του γόνατου στον ποπό για να μπούμε και σε μορφολογικού τύπου λεπτομέρειες) αντέδρασε τόσο ενοχλημένος όσο και αν τον είχε τρακάρει ένα μυρμήγκι, μεσαίων διαστάσεων, στον δρόμο. Τόσο αντιαθλητικά τον κλώτσησε ο Γκαρσία. Όσο για την “αγκωνιά” αρκεί να δει κάποιος την φάση στην τηλεόραση. Ο Γκαρσία μπαίνει μπροστά του και του δίνει ένα ανεπαίσθητο σπρώξιμο. Όλα αυτά συνιστούν κάρτα σίγουρα. Κίτρινη όμως κάρτα. Κόκκινη κάρτα υπάρχει μόνο στο Ελλαδιστάν αν φοράς την φανέλα του ΠΑΟΚ και η ομάδα σου διεκδικεί τα γκαφρά του Τσου Λου. Αντί να παίζει ο ΠΑΟΚ 11 με 10 και να πάρει το ματς στο ρελαντί έγινε το αντίστροφο. Σε έχουν γραμμένο στα @@δια τους ακόμα και αν παίζεις στην Τούμπα, ακόμα και αν το ματς το βλέπει όλη η χώρα. Έκει βρίσκεσαι σαν ΠΑΟΚ 80 χρόνια τώρα.
Εκείνο όμως που με τρελαίνει περισσότερο είναι οι απόψεις ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ που θέλουν την κεφαλή του Γκαρσία επί πίνακι. Χονδρικά η θέση τους είναι ότι εκεί πέφτεις και αναγκάζεις τον Κάκο να βγάλει κόκκινη (δεύτερη κίτρινη στον Σιμάο). Ο Γκαρσία μένοντας όρθιος δηλαδή διέπραξε την μέγιστη ποδοσφαιρική ανοησία. Με άλλα λόγια : “Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να μείνεις ξαπλωμένος”. Η γαυροβαζελοποίηση σε όλο της το μεγαλείο. Και εις ανώτερα εύχομαι. Βέβαια για το ζήτημα του αν συνιστά κόκκινη αυτό που έκανε ο Γκαρσία, η απάντηση τους είναι “Προκάλεσε”. Τους παραπέμπω στην ανακοίνωση της ΠΑΕ και ειδικά στο σημείο εκείνο οπου αναφέρεται πως “οι κίτρινες των άλλων είναι κόκκινες για τον ΠΑΟΚ”. Πιο σύμφωνο δεν θα μπορούσε να με βρει αυτή η τοποθέτηση.
Υπάρχει ένας ραγιαδισμός σε αυτή την πόλη απίστευτος. Η κοινή γνώμη, σε ότι αφορά τα αθλητικά δρώμενα που μας ενδιαφέρουν εδώ, ταλαντεύεται ανάμεσα στον “πολιτισμένο” καθωσπρεπισμό των “αντικειμενικών” δημοσιογράφων που θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να γίνει ρέπλικα του γαυροβαζελικού προτύπου για να καταφέρει οτιδήποτε (ότι θα πρέπει να σταματήσει “να πηγαίνει με τον σταυρό στο χέρι” δηλαδή, όπου “σταυρός” είναι ουσιαστικά ότι έχει απομείνει από την ιδεολογική κληρονομιά της ΠΑΟΚτσήδικης ιστορίας) και στον μακεδονομαχικό φανφαρονισμό που βλέπει απειλές παντού. Η πρώτη τάση μάλιστα αναμένεται να γνωρίσει ιδιαίτερη άνθηση μετά τα χθεσινά (όχι ότι η δεύτερη είναι “μαραμένη”βέβαια).
Ακούω και διαβάζω απόψεις που αντί να ασχολούνται με το τι πραγματικά συνέβη χθες αναπαράγουν, άκριτα κατά την γνώμη μου, τις θέσεις των “καταξιωμένων” δημοσιογράφων και σχολιαστών, οι οποίοι θέλουν τι αλήθεια? Να απαλλαγεί ο ΠΑΟΚ από παίκτες σαν τον Γκαρσία. Τον Γκαρσία που δίνει “μπουνιές” και “κλωτσιές”. Μια φάση στο Καραισκάκη ήταν αρκετή για να καταδείξει ποιοι κινούν τα ηνία της ιδεολογικής χειραγώγησης σε αυτή την χώρα, για όποιον δηλαδή είχε ακόμα αμφιβολία επ' αυτού. Τώρα πλέον όλοι μαζί, δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ καθώς και οπαδοί του ΠΑΟΚ, απαιτούν την άμεση αποπομπή του παίκτη εκείνου που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ενσαρκώνει την ιδέα του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο. Του ανθρώπου που αποβάλλεται γιατί ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν περάσει το κέντρο για να γίνει η σέντρα, εκείνος στέκεται στο ημικύκλιο. Του ανθρώπου που αποβάλλεται για μια (ο Θεός να την κάνει) σπρωξιά επειδή προκάλεσε τον εύθικτο Κάκο την στιγμή που ο αντίπαλος του του ρίχνει σκαριά δίχως ποινή. Του ανθρώπου που ενώ έχει χάσει ένα σωρό ματς από αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των ατιμώρητων αντιπάλων του, και χωρίς ο ίδιος να έχει προκαλέσει έστω και υποψία τραυματισμού σε κανέναν από αυτούς, έχει βαφτιστεί “Ο Βάρβαρος του Ελληνικού Ποδοσφαίρου”.
Ας τον αποβάλλουμε λοιπόν τον Γκαρσία από το σώμα του ΠΑΟΚ. Ας έχουμε στην ομάδα ΑΔΕΛΦΑΡΕΣ που θα σωριάζονται κάτω για να εκμαιεύσουν την τιμωρία του αντιπάλου τους, γιατί πρέπει να είναι κανείς “ξύπνιος” όταν παίζει ποδόσφαιρο. Ας έχουμε ποδοφαιριστές που δεν θα ακουμπάνε τον αντίπαλο τους όταν παίζονται τα φράγκα του Τσου Λου και οι τίτλοι, γιατί τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ευθιξία των Κάκων. Ας το κλείσουμε κιόλας το μαγαζί και ας μεταλλαχθούμε σε γαυροβάζελους μπας και δούμε και κάποιο πρωτάθλημα ρε αδελφέ. Έτσι δεν το κάνουνε οι άλλοι με τους Ντιόγκους, τους Καραγκούνηδες, τους Σιμάους και τους Κάκους? Ας το κάνουμε και εμείς επιτέλους. Να μην ξεχάσουμε μόνο να αλλάξουμε και το σήμα στο μέρος εκείνο της φανέλας που είναι πάνω από την καρδιά. Ας βάλουμε κάτι πιο trendy και politically correct εκεί πέρα. Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον ντεμοντέ. Ας μπει κάτι άλλο στην θέση του. Εγώ δεν θα πάρω πάντως. Ευχαριστώ.
Τι να πω ρε αδερφέ. Είπες όσα θέλω να πω και να'σαι καλά για αυτό. Πραγματικά νιώθω ότι το έγραψα εγώ αυτό το κείμενο. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Συνήθως τόσο μεγάλα ποστ αποφεύγω να τα διαβάζω αλλά από την αρχή κάτι μου άρεσε στο ποστ σου και δικαιώθηκα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ. Αξίζει.