Αντιγράφω το σχόλιο που έγραψα μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ (3-0).gpap έγραψε:ο ΠΑΟΚ πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα τον ΠΑΟΚ επί εποχής Σαββίδη.
Περισσότερο θυμίζει τον ΠΑΟΚ της πρώτης χρονιάς Σάντος, τις γνωστές ‘’σαρδέλες’’ που κάποιοι από εμάς θεωρούμε ως αστακούς.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως πως ο ΠΑΟΚ πλέον διοικείται από τεχνοκράτες, οι οποίοι έχουν μάθει να σχεδιάζουν με βάθος μακροπρόθεσμο (πχ τριετίας, κτλ) και θα κριθούν από το επιτυχημένο αποτέλεσμα στο τέλος του μακροπρόθεσμου πλάνου τους. Όχι νωρίτερα.
Αλλά θα πρέπει να τονίσω πως για όλους εμάς, που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστούμε εντός Ελλάδος, είτε διεκδικώντας το πρωτάθλημα, είτε το κύπελλο, είτε και τους δύο θεσμούς μαζί, ένα τέτοιο μακροπρόθεσμο πλάνο ακούγεται αποτυχημένο από την έναρξή του.
Έχουμε γαλουχηθεί τα τελευταία χρόνια με μια νοοτροπία νικητή, που δύσκολα μπορεί αυτή η βεβαιότητα να παραχωρήσει τη θέση της σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο.
Για όλα τα παραπάνω, θεωρώ πως μόνη λύση μπορεί να δώσει η ίδια η ΠΑΕ. Να βγει δηλαδή και να ενημερώσει τον κόσμο πως για το επόμενο διάστημα, η ομάδα θα επικεντρωθεί σε οτιδήποτε άλλο πέραν της διεκδίκησης τίτλων ή έστω της ανταγωνιστικότητας με τους υπόλοιπους διεκδικητές, είτε αυτό λέγεται ‘’χτίσιμο ομάδος για τα επόμενα χρόνια’’, είτε λέγεται ‘’χτίσιμο νέου γηπέδου’’, είτε λέγεται ‘’οικονομική σταθερότητα’’, είτε ότι άλλο επιλέξει.
Να βγει όμως η ΠΑΕ, και να ενημερώσει τον κόσμο πως δεν πρέπει να θεωρούμε την ομάδα ‘’αστακούς’’, όπως είχε κάνει τότε ο Σάντος. Κάποιοι είχαν ενοχληθεί τότε, αλλά οι περισσότεροι αναγνωρίσαμε στον Πορτογάλο πως απλά προσγείωνε τον κόσμο στην πραγματικότητα. Αυτό απαιτεί και φέτος ο υγιείς κόσμος από την ΠΑΕ – να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα.
Ο ΠΑΟΚ πλέον θυμίζει ΠΑΟΚ προ της εποχής Σαββίδη – τότε που πονούσαν τα μάτια μας, χαιρόμασταν όταν παίρναμε κάνα διπλό σε έδρες όπως Λιβαδειά, Κρήτη, Γιάννενα, και βεβαίως χάναμε από τα Τέμπη όταν παίζαμε Αθήνα, ακόμη και με ομάδες όπως Χαλκηδόνα, Πανιώνιο ή Ατρόμητο.
Θα δεχθώ αυτή την προσγείωση, αν το ανακοινώσει επίσημα η ΠΑΕ – τότε η κριτική μου θα είναι ήπια με κύριο στόχο τις κινήσεις της ΠΑΕ όσο αφορά το μακροπρόθεσμο πλάνο. Αν δεν το κάνει, τότε έχω κάθε δικαίωμα να απαιτώ η ομάδα να συνεχίζει τις διεκδικήσεις τίτλων, οπότε ως συνέπεια η κριτική μου θα είναι αυστηρή...
Με την λήξη των μεταγραφών, τις απώλειες που είχαμε και με σύγκριση τις μεταγραφές που κάναμε (ακόμη κάνουμε), το συμπέρασμά μου είναι αυτό.
Το καταθέτω και εδώ, ώστε να μείνει.
Θα συζητάμε συχνά αυτή την χρονιά για τις επιλογές πώλησης-αγοράς-δανεισμού της ΠΑΕ φέτος το καλοκαίρι.