Napoli4 έγραψε:Εγώ προσωπικά αρνούμαι πεισματικά να ασκήσω κριτική είτε στον ΤΔ, είτε στον προπονητή, χωρίς να ακούσω από επίσημα χείλη τις προτεραιότητες, τα θέλω και το πλάνο της διοίκησης.
Θεωρώ απαράδεκτο αυτό που γίνεται σε επικοινωνιακό επίπεδο από την αποχώρηση του Λουτσέσκου και έπειτα. Είτε στα αγωνιστικά είτε στα εξωαγωνιστικά θέματα, η επικοινωνία της ομάδας με τον κόσμο είναι επιεικώς τραγική.
Αρνούμαι να κατηγορήσω τον Ρέμπε, όταν φαίνεται να έχει βγει στην αγορά με ένα μικρό ποσοστό των εσόδων από τις πωλήσεις. Με κόφτη στα συμβόλαια. Γιατί το να κλείσεις τον Ζίφκο με 500Κ είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Αρνούμαι να κατηγορήσω τον Άμπελ για την αποψίλωση του ρόστερ και την αποχώρηση βασικών παικτών, όταν φαίνεται να έχει πέσει γραμμή από πάνω για κάτι τέτοιο.
Τέλος, δεν γίνεται από τη μία να λέμε πόσο άδειο είναι το ρόστερ, και από την άλλη να ασκούμε τέτοια κριτική στον προπονητή για τα στραβοπατήματα. Να τον θεωρούμε τον μοναδικό υπεύθυνο. Και όταν θελει να κάνει rotation τους Σβαμπ και Καντουρί, οι εναλλακτικές του να είναι Νινούα και Εσίτι.
Τέσπα, έρχεται μεγάλη μέρα, ας ελπίσουμε σε κάτι καλό.
Για τον Ρέμπε εννοείται συμφωνώ και στα των μεταγραφικών (αν εννοείς αυτά και όχι για την εικόνα της ομάδας αγωνιστικά) συμφωνώ και για τον προπονητή.
Βιαζόμαστε να αποθεώσουμε ή να απαξιώσουμε ΤΔ.
Εγώ ούτε για τον Μπράνκο, έχω ξεκάθαρη άποψη.
Από την στιγμή που τα δεδομένα μας είναι
1.ότι η οικογένεια είναι συγκεντρωτική στην λήψη αποφάσεων και πάντα ο τελευταίος λόγος άνηκε σ αυτήν
2.ότι πολλές φορές ακουγόταν πως ο μικρός Σαββίδης έκανε προσωπικές μεταγραφές και πολλά γεγονότα έδειχναν ότι όντως έτσι ήταν
3.ότι το είδαμε αυτό στις περιπτώσεις Χατσερίδη (που σίγουρα ήταν επιλογή της οικογένειας) αλλά και Μπερμπάτωφ για να θυμηθώ τις δύο πιο τρανταχτές
και ενώ δεν υπάρχουν δεδομένα
1.αν υπάρχει ξεκάθαρο μπάτζετ στα χέρια του ΤΔ
2.και αν έχει αυτός και μόνο αυτός την ευθύνη για την τελική λήψη στις αποφάσεις
Δεν έχει νόημα να κρίνω τους εκάστοτε ΤΔ.
Κανείς δεν ξέρει ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος του Ρέμπε, όπως δεν ξέραμε και τον ακριβή ρόλο του Μπράνκο.
Ειδικά για τον Ρέμπε λες και είναι μυστικός πράκτορας, ήρθε και κανείς δεν βγήκε επίσημα να μας πει ποιός είναι ο ρόλος του.
Είναι πάνω απ' τον προπονητή?
Συναποφασίζουν?
Εχει βέτο ο προπονητής στην τελική επιλογή παικτών?
Και ακόμα νομίζω ότι έχουμε μπερδέψει κάπως τον ρόλο του ΤΔ, ο οποίος κατά την γνώμη μου δεν είναι σκάουτερ παικτών αλλά αυτός που σε συνεννόηση με την διοίκηση αποφασίζει το γενικότερο πλάνο, έχει ένα ξεκάθαρο μπάτζετ στα χέρια του και αποφασίζει την κατανομή του.
Και τις περισσότερες φορές, κάνει και τις τελικές διαπραγματεύσεις.
Πάντως δεν είναι σκάουτερ, όπως μάλλον λανθασμένα του έχουμε αποδώσει αυτόν τον ρόλο.
Ο Ρέμπε ακόμα αποδέσμευσε αρκετούς παίκτες
Ξέρει κανείς αν αυτοί χρυσώθηκαν για να αποχωρήσουν?
Ποιός καθόρισε το αντάλλαγμα αυτών των αποχωρήσεων?
Προσοχή, δεν λέω ότι θα έπρεπε να τα ξέρουμε όλα αυτά με λεπτομέρειες, αλλά ένα περίγραμμα, μία παρουσίαση θα έπρεπε, θα όφειλε η διοίκηση να δώσει.
Και εκεί θα μπορούσε να εξηγηθεί και το πλάνο και όλα αυτά που μας απασχολούν.